X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyno kochana cieszę się, że jesteś w domku, cały czas trzymam kciuki za Ciebie!

Od kilku dni szykujemy się z moim, żeby dziś powiedzieć rodzicom i wiecie co się okazało? Mój tato ma jutro urodziny i dziś dzwoni do mnie czy przyjdziemy na obiad... a ja całkowicie zapomniałam o jego urodzinach dopiero przypomniało mi się jak się rozłączyłam, no to będzie niespodzianka :)

Ursa, polkosia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powiedzielusmy eodzicom, nawet sie ucieszylu, dxisiaj zamierzamy powiedziec dzieciom bo wczoraj juz zasneli

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoim rodzicom myślałam żeby powiedzieć w swoje urodziny, to będzie 9 tydzieńa i 6 dzień a teściom w urodziny męża 12 tydzień i 5 dzień (tuż przed Wielkanocą).
    Co o tym myślicie ? Chodzi o to, że jak teściowie się dowiedzą to zaraz będą wiedzieć wszyscy z rodziny męża i sąsiedzi nawet jak ich poprosimy o dyskrecję...poza tym mam taką teściową, że chce mnie tuczyć za każdym razem jak mnie widzi i obawiam się tego co będzie chciała zrobić ze mną jak będę w ciąży.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja swoim rodzicom myślałam żeby powiedzieć w swoje urodziny, to będzie 9 tydzieńa i 6 dzień a teściom w urodziny męża 12 tydzień i 5 dzień (tuż przed Wielkanocą).
    Co o tym myślicie ? Chodzi o to, że jak teściowie się dowiedzą to zaraz będą wiedzieć wszyscy z rodziny męża i sąsiedzi nawet jak ich poprosimy o dyskrecję...poza tym mam taką teściową, że chce mnie tuczyć za każdym razem jak mnie widzi i obawiam się tego co będzie chciała zrobić ze mną jak będę w ciąży.
    No to współczuję :P

Będziesz okrąglutka jak Cię Teściowa nakarmi

My mówimy tego samego dnia, żeby było sprawiedliwie.

3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli będzie chciała mnie tuczyć to będę unikać z nią kontaktów, jej strata. Ona by chciała żeby do niej jeździć co tydzień na obiad niedzielńy dwudaniowy :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was 15 stron to za duzo troche;) zatrzymalam sie na Stanikach i chrzcie. Co do stanika to mi juz cycki urosly ppewnie znow do duzego D normalnie mam 75C/80B zalezy od modelu wiec wystarczajace. Kupowac nie musze tylko z PoPolski czekam az mi przysla po poprzedniej ciazy.

Polkosia co do chrztu to my naszego malego nie ochrzcilismy i w rodzinie byly podzielone zdania. Moja mama mowila zeby chrzcic. Za to moja babcia ktora wierzyla bardzo mocno powiedziala ze to nasza decyzja i nikt nie moze sie wtracac w nasze decyzje.

My z mezem wzielismy slub po 11 miesiacach znajomosci i 11 miesiacach mieszkania razem. Takze zdazylismy sie poznac na wylot i dotrzec;) Wynajelismy razem mieszkanie i tak juz zostalo;) i nie podjelabym teraz innej decyzji. Bywalo roznie ale gdybysmy nie byli malzenstwem to pewnie bysmy sie rozstali. W tym roku jestesmy 4 lata po slubie. A jak go bralismy ja mialam 21lat a moj maz 19. Wciaz Kochamy sie tak samo i dalej nie umiemy bez siebie zyc. Nikt nam nie wierzyl ze buerzemy slub z milosci a nie dlatego ze jestem w ciazy. A i tez mamy cywilny bo taki chcielismy miec.;)

polkosia lubi tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja bym poszla prywatnie jeszcze raz a nie czekslabym na 1 wiz w szpitalu.

Bree lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree cieszę się że się odezwałaś :-* będzie dobrze! :-*

Muszę was nadrobić bo dużo pisałyście a my dopiero wróciliśmy eh teraz robię obiad . Miłego dnia kochane i wracam pod wieczór :-*

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia u nas też nikt nie brał nas na poważnie. No ale u nas to poszło bardzo szybko. Mój P oświadczył mi się na 4 spotkaniu. Tydzień później już mieszkaliśmy razem a 5 miesięcy później byliśmy małżeństwem :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cieszę się że się odezwałaś, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Chociaż wyjazd ja bym jeszcze skonsultowała z lekarzem po tym krwawieniu.

Widzę dziewczyny, że tylko ja taka weteranka spotykania się z mężem przed ślubem :). Nam w tym roku minie 13 lat odkąd jesteśmy razem i dopiero 5 lat od ślubu :). My to się dopiero poznaliśmy na wylot przed ślubem :). Wiadomo też różnie bywało, ale jakoś przetrwaliśmy...

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:

Widzę dziewczyny, że tylko ja taka weteranka spotykania się z mężem przed ślubem :). Nam w tym roku minie 13 lat odkąd jesteśmy razem i dopiero 5 lat od ślubu :). My to się dopiero poznaliśmy na wylot przed ślubem :). Wiadomo też różnie bywało, ale jakoś przetrwaliśmy...
    My już 7 lat bez ślubu ;)

Betti-85 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim mężem jestem 15 lat ( zaczęliśmy się spotykać jak byłam w 2 klasie liceum), a 10 lat po ślubie - minie nam w sierpniu. Zaręczyliśmy się w 2004 roku, ustaliliśmy datę ślubu i w ogóle, a w lutym 2005 dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Ale daty nie zmieniliśmy, u mnie w sumie do 6 m-ca brzucholka nie było widać, a w sumie to miałam to gdzieś co inni powiedzą. Ja miałam 22 lata ( chciałam zawsze tyle mieć, bo tyle miała moja mama jak nas urodziła) a mój mąż 23. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:34

Betti-85 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica była duża ja 22 lata, P. 29 :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas późny ślub wynikał też z tego, że ja miałam tylko 17 lat jak się poznaliśmy, myślę, że gdybyśmy się poznali jak bylibyśmy trochę starsi to szybciej zdecydowalibyśmy sie na ślub na pewno.

paula1 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie,
    Czy jak byłyście ostatnio u swoich gin to mówili Wam coś o powiększonej macicy, albo wiecie kiedy ona się powiększa? Ja jak we środę byłam na izbie przyjęć z powodu niewielkiego plamienia i wyszło, że niby zarodek ma ok.6tyg (choć wg OM miał wtedy 7t1d) to mam na karcie wpisane, że trzon macicy niepowiększony i co? Od razu panika :/// Bo przecież macica powinna się powoli powiększać.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap no co ty! Przecież to właśnie dobrze. Oni w rozpoznaniu wpisują zawsze, jako jeden z objawów wskazujących na ciążę, właśnie "trzon macicy powiększony". To jest dobra wiadomośc.

Terminem OM się nie przejmuj bo on jest bardzo mylący a i nawet ten wyznaczony przez USG we wczesnej ciąży bardzo się myli :)

Wszystko jest dobrze, ogromnie Ci gratuluję :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:
    Kasia cieszę się że się odezwałaś, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Chociaż wyjazd ja bym jeszcze skonsultowała z lekarzem po tym krwawieniu.

Nie tylko ty :) ja z mężem wzięłam ślub po 8 latach bycia razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:58

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Urso ale ja mam właśnie wpisane, że trzon macicy NIEPOWIĘKSZONY..dlatego się denerwuję. To był 7t1d w dniu tamtego badania, dlatego pytam Was czy kojarzycie żeby lekarz Wam coś o tym wspominał albo macie gdzieś w kartach ciąży wpisane.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Agania ja mam to samo :/ nawet jestesmy w podobnym czasie ciazy.
    A bylas na usg,wszystko ok?jest pecherzyk w macicy?

Nie, nie byłam jeszcze. Zdecydowaliśmy z mężem, że pójdziemy do lekarza 2 marca. Chcemy żeby było już cokolwiek widać.

U mnie z bólami brzucha jakby nieco lepiej, wczoraj już było troszkę lepiej i dzisiaj też jakby mam mniejsze bóle. Od czasu do czasu coś tam zakłuje, ale czuję poprawę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja nawet karty ciąży nie mam jeszcze, pamiętam że lekarz mówił mi: macica miękka, szyjka zamknięta,sina nie jestem pewna czy mówił, że jest delikatnie powiększona, ale chyba tak. Jak się denerwujesz to przejdź się do ginekologa.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ