Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyno kochana cieszę się, że jesteś w domku, cały czas trzymam kciuki za Ciebie!

Od kilku dni szykujemy się z moim, żeby dziś powiedzieć rodzicom i wiecie co się okazało? Mój tato ma jutro urodziny i dziś dzwoni do mnie czy przyjdziemy na obiad... a ja całkowicie zapomniałam o jego urodzinach dopiero przypomniało mi się jak się rozłączyłam, no to będzie niespodzianka :)

Ursa, polkosia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj powiedzielusmy eodzicom, nawet sie ucieszylu, dxisiaj zamierzamy powiedziec dzieciom bo wczoraj juz zasneli

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoim rodzicom myślałam żeby powiedzieć w swoje urodziny, to będzie 9 tydzieńa i 6 dzień a teściom w urodziny męża 12 tydzień i 5 dzień (tuż przed Wielkanocą).
    Co o tym myślicie ? Chodzi o to, że jak teściowie się dowiedzą to zaraz będą wiedzieć wszyscy z rodziny męża i sąsiedzi nawet jak ich poprosimy o dyskrecję...poza tym mam taką teściową, że chce mnie tuczyć za każdym razem jak mnie widzi i obawiam się tego co będzie chciała zrobić ze mną jak będę w ciąży.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Ja swoim rodzicom myślałam żeby powiedzieć w swoje urodziny, to będzie 9 tydzieńa i 6 dzień a teściom w urodziny męża 12 tydzień i 5 dzień (tuż przed Wielkanocą).
    Co o tym myślicie ? Chodzi o to, że jak teściowie się dowiedzą to zaraz będą wiedzieć wszyscy z rodziny męża i sąsiedzi nawet jak ich poprosimy o dyskrecję...poza tym mam taką teściową, że chce mnie tuczyć za każdym razem jak mnie widzi i obawiam się tego co będzie chciała zrobić ze mną jak będę w ciąży.
    No to współczuję :P

Będziesz okrąglutka jak Cię Teściowa nakarmi

My mówimy tego samego dnia, żeby było sprawiedliwie.

3i496iye8v37prd8.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli będzie chciała mnie tuczyć to będę unikać z nią kontaktów, jej strata. Ona by chciała żeby do niej jeździć co tydzień na obiad niedzielńy dwudaniowy :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was 15 stron to za duzo troche;) zatrzymalam sie na Stanikach i chrzcie. Co do stanika to mi juz cycki urosly ppewnie znow do duzego D normalnie mam 75C/80B zalezy od modelu wiec wystarczajace. Kupowac nie musze tylko z PoPolski czekam az mi przysla po poprzedniej ciazy.

Polkosia co do chrztu to my naszego malego nie ochrzcilismy i w rodzinie byly podzielone zdania. Moja mama mowila zeby chrzcic. Za to moja babcia ktora wierzyla bardzo mocno powiedziala ze to nasza decyzja i nikt nie moze sie wtracac w nasze decyzje.

My z mezem wzielismy slub po 11 miesiacach znajomosci i 11 miesiacach mieszkania razem. Takze zdazylismy sie poznac na wylot i dotrzec;) Wynajelismy razem mieszkanie i tak juz zostalo;) i nie podjelabym teraz innej decyzji. Bywalo roznie ale gdybysmy nie byli malzenstwem to pewnie bysmy sie rozstali. W tym roku jestesmy 4 lata po slubie. A jak go bralismy ja mialam 21lat a moj maz 19. Wciaz Kochamy sie tak samo i dalej nie umiemy bez siebie zyc. Nikt nam nie wierzyl ze buerzemy slub z milosci a nie dlatego ze jestem w ciazy. A i tez mamy cywilny bo taki chcielismy miec.;)

polkosia lubi tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja bym poszla prywatnie jeszcze raz a nie czekslabym na 1 wiz w szpitalu.

Bree lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree cieszę się że się odezwałaś :-* będzie dobrze! :-*

Muszę was nadrobić bo dużo pisałyście a my dopiero wróciliśmy eh teraz robię obiad . Miłego dnia kochane i wracam pod wieczór :-*

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia u nas też nikt nie brał nas na poważnie. No ale u nas to poszło bardzo szybko. Mój P oświadczył mi się na 4 spotkaniu. Tydzień później już mieszkaliśmy razem a 5 miesięcy później byliśmy małżeństwem :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cieszę się że się odezwałaś, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Chociaż wyjazd ja bym jeszcze skonsultowała z lekarzem po tym krwawieniu.

Widzę dziewczyny, że tylko ja taka weteranka spotykania się z mężem przed ślubem :). Nam w tym roku minie 13 lat odkąd jesteśmy razem i dopiero 5 lat od ślubu :). My to się dopiero poznaliśmy na wylot przed ślubem :). Wiadomo też różnie bywało, ale jakoś przetrwaliśmy...

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:

Widzę dziewczyny, że tylko ja taka weteranka spotykania się z mężem przed ślubem :). Nam w tym roku minie 13 lat odkąd jesteśmy razem i dopiero 5 lat od ślubu :). My to się dopiero poznaliśmy na wylot przed ślubem :). Wiadomo też różnie bywało, ale jakoś przetrwaliśmy...
    My już 7 lat bez ślubu ;)

Betti-85 lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze swoim mężem jestem 15 lat ( zaczęliśmy się spotykać jak byłam w 2 klasie liceum), a 10 lat po ślubie - minie nam w sierpniu. Zaręczyliśmy się w 2004 roku, ustaliliśmy datę ślubu i w ogóle, a w lutym 2005 dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Ale daty nie zmieniliśmy, u mnie w sumie do 6 m-ca brzucholka nie było widać, a w sumie to miałam to gdzieś co inni powiedzą. Ja miałam 22 lata ( chciałam zawsze tyle mieć, bo tyle miała moja mama jak nas urodziła) a mój mąż 23. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:34

Betti-85 lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica była duża ja 22 lata, P. 29 :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas późny ślub wynikał też z tego, że ja miałam tylko 17 lat jak się poznaliśmy, myślę, że gdybyśmy się poznali jak bylibyśmy trochę starsi to szybciej zdecydowalibyśmy sie na ślub na pewno.

paula1 lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie,
    Czy jak byłyście ostatnio u swoich gin to mówili Wam coś o powiększonej macicy, albo wiecie kiedy ona się powiększa? Ja jak we środę byłam na izbie przyjęć z powodu niewielkiego plamienia i wyszło, że niby zarodek ma ok.6tyg (choć wg OM miał wtedy 7t1d) to mam na karcie wpisane, że trzon macicy niepowiększony i co? Od razu panika :/// Bo przecież macica powinna się powoli powiększać.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap no co ty! Przecież to właśnie dobrze. Oni w rozpoznaniu wpisują zawsze, jako jeden z objawów wskazujących na ciążę, właśnie "trzon macicy powiększony". To jest dobra wiadomośc.

Terminem OM się nie przejmuj bo on jest bardzo mylący a i nawet ten wyznaczony przez USG we wczesnej ciąży bardzo się myli :)

Wszystko jest dobrze, ogromnie Ci gratuluję :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:
    Kasia cieszę się że się odezwałaś, mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Chociaż wyjazd ja bym jeszcze skonsultowała z lekarzem po tym krwawieniu.

Nie tylko ty :) ja z mężem wzięłam ślub po 8 latach bycia razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:58

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Urso ale ja mam właśnie wpisane, że trzon macicy NIEPOWIĘKSZONY..dlatego się denerwuję. To był 7t1d w dniu tamtego badania, dlatego pytam Was czy kojarzycie żeby lekarz Wam coś o tym wspominał albo macie gdzieś w kartach ciąży wpisane.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Agania ja mam to samo :/ nawet jestesmy w podobnym czasie ciazy.
    A bylas na usg,wszystko ok?jest pecherzyk w macicy?

Nie, nie byłam jeszcze. Zdecydowaliśmy z mężem, że pójdziemy do lekarza 2 marca. Chcemy żeby było już cokolwiek widać.

U mnie z bólami brzucha jakby nieco lepiej, wczoraj już było troszkę lepiej i dzisiaj też jakby mam mniejsze bóle. Od czasu do czasu coś tam zakłuje, ale czuję poprawę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ja nawet karty ciąży nie mam jeszcze, pamiętam że lekarz mówił mi: macica miękka, szyjka zamknięta,sina nie jestem pewna czy mówił, że jest delikatnie powiększona, ale chyba tak. Jak się denerwujesz to przejdź się do ginekologa.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ ‹ 223 224 225 226 227 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ