X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wizytę mam we czwartek tak więc muszę wytrzymać. Co do szyjki to mam zapisane, że sformowana zamknięta(to na pewno dobrze) ale,że macica niepowiększona :/ a już mi się wydawało, że jak patrzę w lustro to niski brzuszek mi się już pokazuje.. ech. Dziewczyny ten I trymestr to mnie wykończy psychicznie. Zarodek jak na razie dziwnym trafem mniejszy ale z czynnością serca choć mierzyłam temp w cyklu i wiem, że owu raczej była 15dc bo potem temp mi skoczyła..cholery można dostać. Objawów ciąży też nie mam żadnych mdłości bólów brzucha ciągnięcia nic. Nawet cycki mało mnie bolą tylko przy naciśnięciu.. Jak się dowiedziałam o ciąży to cycki miałam większe nabrzmiałe i gorące. ale potem zaraz to przeszło. No psychicznie wysiądę do czwartku i wiem wiem, trzba być dobrej myśli i się nie denerwować. Najlepiej jak by mi odłączyli internet o!

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Bree ja bym poszla prywatnie jeszcze raz a nie czekslabym na 1 wiz w szpitalu.

Poszlabym prywatnie gdybym mala jak, ten prywatny lekarz przyjmuje tylko 3 razy w miesiacu :/ a umowiona wizyte mam na przyszla niedziele dopiero... przez ten tydzien chyba osiwieje :P

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Bree ciesze się ze się odezwałaś bo myślałam o Tobie. Co do śluzu to dziewczyny tu przerabialy brązowe plamki. Stronek nie mam jak otworzyć bo jestem na telefonie. Zerkne później. Nie martw Się na pewno wszystko się ułoży :)

taka chodze przybita ze szkoda gadac, nie dosc ze temperature mam caly czas 37 i mnie telepie ze nie wiem co mam z zimna zrobic, to przesypiam cale dnie....wieczorami boli mnie lewa pachwina i kosc lonowa ze nie potrafie chodzic tylko ciagne noge za soba, o podniesieniu jej do gory nie ma mowy, teraz jeszcze te dziwne brunatne plamienia....no i to czekanie na wizyte do lekarza... dramat jakis...

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    U nas różnica była duża ja 22 lata, P. 29 :)

u nas 6 lat roznicy... moj jest 6 lat ode mnie mlodszy :D

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    taka chodze przybita ze szkoda gadac, nie dosc ze temperature mam caly czas 37 i mnie telepie ze nie wiem co mam z zimna zrobic, to przesypiam cale dnie....wieczorami boli mnie lewa pachwina i kosc lonowa ze nie potrafie chodzic tylko ciagne noge za soba, o podniesieniu jej do gory nie ma mowy, teraz jeszcze te dziwne brunatne plamienia....no i to czekanie na wizyte do lekarza... dramat jakis...
    Bree ja mam to samo jeśli chodzi o zimno . Cały czas pod kocem albo bluza i szlafrok . Dzisiaj poszliśmy na spacer i do kościoła to ja czapka rękawiczki i szalik bo inaczej marznę . Temperaturę masz dobra bo w ciąży zawsze jest podwyższona jakiś czas . musisz to przetrwać i starać się nie denerwować bo stres nasili wszystkie objawy . Odpoczywaj i czekaj cierpliwie nic innego nie zrobimy a jak się będzie coś działo to na a&e możesz jechać przyjąć cie muszą

Bree lubi tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwia nie te brunatne plamienia... bo ostatnio jak mi wyszedl ten niby obumarly blzniak na usg to lekarz mowil ze to nie zagraza temu zyjacemu, ale nie powiedzial czy on sam sie wchlonie czy jakos podczas ciazy wydali...czytalam ze takie plamienia moga byc wynikiem tworzenia sie lozyska, niedoborem hormonow czy zblizajacego sie poronienia, w normalnym trybie poszlabym do lekarza, ale tutaj nie mam do kogo... ta niepewnosc jest strasznie stresujaca... na forum raz pisza ze takimi plamieniami nie ma sie co przejmowac a inni znowu radza zeby jak najszybciej pojsc do lekarza bo pozniej moze byc za pozno... no i badz tu madry :P

preg.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree szkoda ze nie dal ci duphastonu odrazu a nie takie czekanie jakis glupi...
    Ja tez mam za tydzien..to tylko 7 dni raczej u mnie 6 dni wytrzymamy.

Bree lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, oszczędzaj się!!! Ja chyba bym zrezygnowała z wyjazdu i leżała plackiem... Niby spacer to nie jest wielki wysiłek, ale może lepiej dmuchać na zimne?

Bree, wiele z nas miało plamienia, więc nie martw się na zapas. Tydzień szybko zleci :) A senność i uczucie zimna to bardzo dobre objawy ciążowe - bądź spokojna :)

Fatim, co złego w niedzielnym obiedzie u teściów? ;) Przynajmniej nie musisz gotować :D Moja teściowa w ogóle nas nie zaprasza, a potem ma pretensje, że nie przyjeżdżamy :/ Ja za swoimi akurat nie przepadam, więc mi to na rękę. Na obiad jeździmy co sobotę do moich rodziców, taka tradycja :)

Bree, LaSavia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree plamienia się zdarzają :) W zasadzie w niektórych książkach brązowe plamienie w pierwszym trymestrze jest wpisane jako jeden z objawów ciąży. Pod górkę się zaczyna robić jak zaczyna się krwawienie. Ja, na podstawie własnych doświadczeń, wiem, że wtedy warto pojechac na IP. Nawet nie polegac tylko na poradzie własnego lekarza. Żaden, nawet najlepszy, lekarz nie jest nieomylny. Mój zrobił USG, zmierzył tętno płodu, był bardzo zadowolony. Stwierdził, że to wina krwiaka i mam bezwzględnie leżeć. Wróciłam do domu i leżałam, a nocą zaczęły się skurcze... Jestem pewna, że gdybym była w szpitalu dostałabym coś na te skurcze (z resztą już z poronieniem w toku pojechałam do szpitala i w połowie butli kroplówki skurcze ustały) i może teraz miałabym ponad roczne dziecko na ręce.

Dlatego ja zawsze będę radzić by jechać na IP a jeszcze lepiej wpakować się na oddział.

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje dziewczyny <3 w srode mam pierwsza wizyte u poloznej, ale to tylko wywiad i tyle... a w niedziele prywatny scan... jakos musze dac rade :P ostatnio bylo widac bijace serduszko ale tedy nie mialam plamien, teraz sie one zaczely i sie boje ze z fasolkiem moze byc cos nie tak... no nic, musze sie uzbroic w cierpliwosc... co ciekawe nie mam mdlosci ani wymiotow a w poprzednich ciazach mialam i to ostro sie dzialo :P

Milego popoludnia wszystkim <3

Ursa, LaSavia lubią tę wiadomość

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoś nie ma jeszcze karty ciążowej czy jestem jedyna? :P

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojej gin jeszcze nie mam. Założyli mi wtedy na tym dodatkowym USG w Gorzowie. No bo było już serduszko :) Ale swojej Gin się na pewno nie przyznam więc będę miała dwie karty ciąży :)

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że trzeba mieć jedną i tam wszystkie wpisy? Czy będziesz tylko jednej używać?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A czy ktoś nie ma jeszcze karty ciążowej czy jestem jedyna? :P
    ja nie mam ani karty :D bo w UK ciaza zaczyna sie dopiero od 12 tyg i wczesniej zaden lekarz cie nie przyjmie chyba ze bedziesz bardzo nalegac i prosic to z laska w 9 tygodniu zrobia Ci test ciazowy z moczu :P swoja karte/ksiazke jak dobrze pojdzie odbiore w 9 tygodniu w najblizsza srode :D

polkosia lubi tę wiadomość

preg.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, witaj w klubie leżących. Będzie dobrze :)

Bree, dużo cierpliwości życzę :* niewiele wiem o plamieniach poza tym, że plamienia z pochwy mogą się zdarzyć w czasie ciąży na przykład od współżycia, od aplikatora luteiny czy od infekcji.

Co do mojej historii z P., znamy się nie jakoś długo... 1,5 roku, a po 8 miesiącach zamieszkaliśmy razem. Jednak wiem, że to jest to :) Mam też za sobą rozwód, zamknęłam ten rozdział, widocznie tak musiało być - były mąż nie pił, nie palił, nie zdradzał, ale jednak nasze ścieżki zaczęły się rozchodzić, nasze zainteresowania biegły gdzieś indziej i się rozpadło. Jednak czasy przed rozwodem to już przeszłość :)

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy nie doczekałam założenia takiej karty, nawet nie wiem jak wygląda...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. ciekawostka:

jak lekarz potwierdził ciążę, to na oświadczeniu do mojego zakładu pracy prosiłam, by dopisał, który to jest tydzień ciąży - prosiły mnie o tę informację kobiety w Dziale Personalnym, bo dzięki temu mogą zrobić korektę wszystkich L4 branych przeze mnie od 1. tygodnia ciąży i wypłacić mi jako 100% ;]

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Ursa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jasne, że używać będę jednej :)

FreszMm ja mam tak samo. Wcześniej byłam 6 lat w innym związku. Miesiąc po rozstaniu (które bardzo odchorowalam) poznałam P i wiedziałam już doskonale, że to ten jedyny :D

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, karta ciąży wygląda jak taka składana sztywna książeczka, na której masz podsumowanie wszystkich najważniejszych danych z przebiegu ciąży: wszystkie wizyty i wyniki badań, Twoje dane (ilość ciąży, proonień, waga, zawód itd...).
    Mi w pierwszej ciąży lekarka założyła ją w 10.tygodniu, teraz dostałam po potwierdzeniu bicia serduszka.

polkosia, Ursa lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często tak jest, że te pierwsze związki są nieudane. Ja byłam przez 7 lat z jednym chłopakiem przed moim mężem... Strasznie burzliwy ten związek był. Cud, że się jakoś od niego uwolniłam.

FreshMm, Ursa, Bree lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ