X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki zakocona, my tez nie mamy konfliktu, ale tez nikt mnie o to nigdy nie pytał. Wiec dla mnie sprawa jest zastanawiająca. Wszystko takie od tąd do tąd musi być zrobione, a w sumie wydaje mi sie że to jest wazne. A nie kazdy ogrnia sprawe z konfliktem więc z tad to pytanie.

21.10.2015 Leon <3
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o te różne szumy, to ja mam na telefonie aplikację, więc misia sobie odpuszczę :)
    Najważniejsze rzeczy też mam. Tzn wczoraj domówiłam min jeszcze podgrzewacz i termometr, ale jak to dojdzie i ten baldachim i rożek, to w przyszłym tygodniu moja mama mi wyśle wszystko razem :)

A to nie jest tak, że jak kobieta ma jakąś grupę krwi, to dopiero wtedy się sprawdza czy mężczyzna też ma jakąś (oczywiście konkretną) i jak tak już trafi, to wtedy jest ten konflikt?

"Konflikt serologiczny może się pojawić, gdy matka ma krew z czynnikiem Rh-, a ojciec Rh+. Wtedy organizm przyszłej mamy postrzega jej własne dziecko jako coś obcego i atakuje je przeciwciałami"
    (źródło: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/co-to-jest-konflikt-serologiczny_35339.html)

Ja mam RH+ i nikt mnie nie pytał o grupę krwi męża, a mama to we mnie zasiała taką panikę, bo mój brat i jego żona mieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 09:37

• dodinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po koszmarnej nocy :/ dopiero zasnęłam nad ranem miałam mega ból miesiączkowy i mały się kręcił myślałam że coś w nocy się zacznie ale nie i do tego ból bioder nic nie pomaga aj aj aj

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym konfliktem, ztrgo co pamiętam, to jest tak, ze jeżeli kobietaa Rh (+) to konfliktu na pewno nie ma. Jak pokazywalam położnej moja książeczkę HDK to też sie pytałam czy Meza też musi byc. Powiedziała, ze skoro mam (+) to na pewno nie ma konfliktu.

madu, maluda, polkosia lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wszyatko!;) jeszcze tylko 2 kocyki sie szyja ;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Dziekuje za troske.
    U mnie cisza, nic sie nie rozwinelo. Dzis nix nie beda robic, bo lekarz powiedzial ze trzeba dac dziecku odetchnac, powoli do celu niestety. Wiwc czekamy, moze cos sie zacznie, mowil ze po zelu czasem wlasnie z takim opoznieniem rusza, a jak nie to jutro bedziemy dzialac dalej. Chcialabym miec juz to za soba, ale jak tak ma byc lepiej dla dzidzi to sie przemecze jeszcze w tym szpitalu.
    Za wszystkie trzymam kciuki :)

annggela, madu, Nynusia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka, to dużo siły! Jesteś już praktycznie na mecie! :) Trzymam mocno kciuki! :)

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona
    codziennie przez tydzien 1 szk potem tydzien przerwy nastepnie chodziennie przez tydz 2 szk i tydzien przerwy nastepnie codziennie przez tydz 3 szkl tydzien przerwy a jesli to juz termin to 3 szkl do samego porodu.
    Pocztaj dokladnie na necie

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Nie wiem, od tamtego czasu jakoś szczegółowo nie zaglądam bo wtedy widziałam dupe, a teraz to..no. Chodziliście na golasa??? Serio??

serio serio!! :)
    a wiesza jaki potem byl seks...o jaaaa :D
    jak sie tak napatrzylismy na siebie to potem w domu ogien!!!
    a jeszcze jak jacys mezczyzni dyskretnie na mnie zerkali to juz w ogole moj maz sie napalal :P

My tacy troche dziwni jestesmy, zboczuszki....ale wiesz jak sie jest ze soba 10 lat to trzeba szukac urozmaicen :D

ZakręconaOna, Little Frog, Lexie, ~Rewianka~, Mikejla, IviQ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Poglaskal mnie i powtarzał żebym się nie bała. Brakowało mi tego strasznie, ale nie potrafiłam się przemoc bo jednak się zawiodłam po raz kolejny. Mam nadzieje, ze nie odbierze tego jako, że mu odpuszczam tylko weźmie się w garść

nie daj mu tego tak odebrac, badz nadal troche na dystans, ale juz wiesz gadajcie sobie troszke :P

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, ale brzuch Ci wystrzelił w stożek!!! :) ślicznie
    Na mnie też powoli pora do cyklicznego zdjęcia, obawiam sie, ze juz stanika nie dopne :P

zakocona lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona
    http://malpiatko.blogspot.ie/2013/04/skonczony-35-tc-herbata-z-lisci-malin.html?m=1

green lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 38 tygodniu co oznacza, ze ciaza jest donoszona <3

Od dzis biore sie za sprzatanie i spacery moze to cos da :-)

Asienka kciuki w dalszym ciagu zacisniete!

Nynusia ja tez bym sie zdecydowala na szpital tak dla wlasnego poczucia bezpieczenstwa. Nie martw sie wszystko bedzie dobrze :-)

Maluda kciuki za wizyte!

Ja ostatnio mam takie dni, ze ciagle bym spala... Noce przesypiam ale co 2 h wstaje na siku, a w dzien i tak musze sie przespac bo jestem zmeczona. Czuje sie jak w pierwszym trymestrze.

Lojka ja gdzies czytalam ze dziecko przed porodem ogranicza swoja aktywnosc :-)

Ja ciagle w lozku leze wiec musze sie zmobilizowac zeby wstac i zaczac dzialac. Dzis w planach dwa prania, sprzatanie szafy w przedpokoju i ugotowanie pomidorowki :-)

jaroszka, zakocona, agaton, paula1, Lexie, maluda, stokrotka25, Mikejla lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka powodzenia kochana!

pewnie nie bedziesz miala czasu, ale moglabys przypomniec dlaczego jestes w szpitalu?
    mialas miec wywolywny porów czy co?

EDIT: OK już sobie znalazłam info :)
    nadcisnienie mialas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:14

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaa, sorry, ale nie zamierzam stosować się do artykułu "nie wiadomo kogo" z jakiegoś byle bloga, a do zaleceń położnych i pić codziennie :) Mogłam zacząć od 35tyg, ale zaczęłam od 36.
    Poza tym co to znaczy "szklanka"? Jeśli na opakowaniu herbaty jest napisane, żeby nie przekraczać zalecanej dziennej dawki, to ja nie zamierzam jej przekraczać i zaparzam dzienną dawkę w kubku, który wypijam.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda tez jestem po poronieniu wiec doskonale Cie kochana rozumiem. :(
    Strachu co nie miara , Ja na wielkie szczęście w tej ciąży wszystko mam jak należy bez krwawień , wszystko spokojnie.

Jaroszka kochanie wczoraj późnym wieczorem nagle same przeszły , w nocy złapał mnie bol mega pleców i brzucha okresowy ale poszlam do WC i poszło rozwolnienie ... A potem juz spokój , dziś od rana juz dwa razy leciało jak woda ze mnie .
    Ale nic nie boli na razie:)
    Co do plaży nudystow poszłabym ! :D

jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham plaże nudystów, w ogóle ja to bym chętnie ciągle nago latała. Tak mi wygodniej. Jak jeździmy na wakacje, to też wolimy na jakieś małe plaże się wybrać, ukryte niż z tłumem ludzi, żeby sobie na golasa pochodzić :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!

Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    zetaa, sorry, ale nie zamierzam stosować się do artykułu "nie wiadomo kogo" z jakiegoś byle bloga, a do zaleceń położnych i pić codziennie :) Mogłam zacząć od 35tyg, ale zaczęłam od 36.
    Poza tym co to znaczy "szklanka"? Jeśli na opakowaniu herbaty jest napisane, żeby nie przekraczać zalecanej dziennej dawki, to ja nie zamierzam jej przekraczać i zaparzam dzienną dawkę w kubku, który wypijam.
    Zakocona a powiedz mi , bo Ja zamawialam te liście malin na Gemini i tam w środku jest taka łyżeczka ... Szklanka dla mnie to 250 ml i taka pije ale nigdy w sumie nie pełną bo mnie w ch***j nie smakuje to:)
    I ile mam sypać tych łyżek do tego ? Na razie dwa razy pilam liście malin ale wole się dopytac .
    Co do wiesiolka to mówisz , ze od 35 można juz tak ? O to sobie kupie i zaczne brac powoli

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja kocham plaże nudystów, w ogóle ja to bym chętnie ciągle nago latała. Tak mi wygodniej. Jak jeździmy na wakacje, to też wolimy na jakieś małe plaże się wybrać, ukryte niż z tłumem ludzi, żeby sobie na golasa pochodzić :)

My tez!!! :)

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2262 2263 2264 2265 2266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ