X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jest trochę prawdy w tym co piszesz, rozmawialiśmy, walkowalismy to nie raz, ale teraz jak doszło do sytuacji takiej a nie innej w sobotę, nie chcę się odzywać, żeby zaraz nie wpaść w histerie. Wczoraj chwile porozmawialismy, bo pękłam i się po prostu w niego wtulilam, brakowało tego bardzo. Wczoraj wstalam z łóżka, dziś będę nabierać sił i będę chciała porozmawiać. Tylko muszę to dokładnie przemyśleć, żeby nie wpedzic się w taki sam stan.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:57

agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!

Trochę poczytalam ale wczorajszego dnia chyba nie nadrobie.. chandra jakaś mnie dopadła i nawet odezwać się nie chciało.. dziś już lepiej :)

Witam nową mamę i trzymam kciuki za wizytę!

Nocka nieprzespana,budziłam się praktycznie co 1,5 godz na siku a o 1 Tymek tak broił w brzuszku że aż się przeraziłam,po jakimś czasie udało mi się jednak zasnąc wiec się chyba uspokoił. Ale myśli miałam różne bo gin mi powiedział zeby jechac na IP kiedy nie będzie ruchów albo kiedy będą bardzo intensywne,tylko jak to obczaić..

Dzisiaj muszę męża o masaż poprosić bo połamana jestem strasznie..

Ciekawe co u Asieńki?

maluda lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabciu taka sytuacja mówisz...:) dzisiaj mu nie odpuszczę :D bede wybudzac :)

Mika no co?! Nowoczesna rodzina, a moze nudyści? Znam takich :) my sami z mężem chodziliśmy na plaże nudystów bardzo często i duzo było rodzin ( czego w sumie nie pochwalam) bo co innego w domu na golasa latać przy swoich, a co innego jak takie dzieci patrzą na plaże pełna golasów....

Little Frog, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Maludaa witaj z tego wszystkiego zapomniałam, ze do nas dolaczylas :)
    Moja droga, a gdzie suwaczek? Proszę szybciutko sobie stworzyć :)

O i ja się nie przywitałam! :) Witam! :) A jak już prośba o suwaczek, to może o awatar też? :D Zawsze to łatwiej później skojarzyć :D Przynajmniej mi ;)

agaton, jaroszka, maluda lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ja wycxytalam ze ta herbatke z lisci malon pije sie tydzien potem tydzien przerwy.nastepny tydz 2 szklanki.i tydzien przerwy.3 szklanki i tydz przerwy.pinoc jak pije sie vodziennue moga byc odwrotne skutki.

No właśnie ja też. Tyle, ze odstawia się całkiem w 38.tygodniu a później zwiększa dawkę.

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ale fajnie, ze lody przelamane :) przytulił Cie z powrotem? W sensie jak sie wtuliłas to odwzajemnił ??

Zakręt a jak Twoje plecy????

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jak masz byc spokojniejsza to idź do szpitala, tez co nieco czytałam o tym wysoki cisnieniu i gdybym miała ten sam problem to na pewno dużo lepiej byłoby mi w szpitalu niż w domu.

Zakocona, gratuluje kwalifikacji do DN:)

Maluda, kciuki.

Co do hemoroidów, to chyba dosyć powszechne, bo mnie tez nie omineły. podobno po porodzie jak nie zejda to sie nasilą. Dupna sprawa;/

Tez sikam 1-3x w nocy, i jak Ty Little Frog chodze z zamkniętymi oczami żeby sie nie rozbudzić;)

Little Frog, zakocona, maluda lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Żabciu taka sytuacja mówisz...:) dzisiaj mu nie odpuszczę :D bede wybudzac :)

Mika no co?! Nowoczesna rodzina, a moze nudyści? Znam takich :) my sami z mężem chodziliśmy na plaże nudystów bardzo często i duzo było rodzin ( czego w sumie nie pochwalam) bo co innego w domu na golasa latać przy swoich, a co innego jak takie dzieci patrzą na plaże pełna golasów....

Nie wiem, od tamtego czasu jakoś szczegółowo nie zaglądam bo wtedy widziałam dupe, a teraz to..no. Chodziliście na golasa??? Serio??

• Lexie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się ubrać i pójśc po wynik badania grupy krwi,w szpitalach preferuja tylko oryginalny,pamiętajcie! :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj :) Waga wskazuje 65,5kg, czyli równo 13kg na plusie.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3b2cd8cc437.jpg

Blondik, madu, ss, lojkalojka, ewwiel, agaton, jaroszka, Lucy7, dodinka, agania, ~Rewianka~, miska2503, stokrotka25, estrella, annggela, paula1, Nynusia, Bąbelek, nat_alia, maluda, Lexie, szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Mika ale fajnie, ze lody przelamane :) przytulił Cie z powrotem? W sensie jak sie wtuliłas to odwzajemnił ??

Zakręt a jak Twoje plecy????

Poglaskal mnie i powtarzał żebym się nie bała. Brakowało mi tego strasznie, ale nie potrafiłam się przemoc bo jednak się zawiodłam po raz kolejny. Mam nadzieje, ze nie odbierze tego jako, że mu odpuszczam tylko weźmie się w garść

jaroszka lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ja wycxytalam ze ta herbatke z lisci malon pije sie tydzien potem tydzien przerwy.nastepny tydz 2 szklanki.i tydzien przerwy.3 szklanki i tydz przerwy.pinoc jak pije sie vodziennue moga byc odwrotne skutki.
    Sorry, ale pierwsze słyszę, każda położna codzienne picie zalecała, którą o to pytałam, lub która sama mówiła. Piję kubek dziennie i tyle, ile jest zalecane liści tam daję, bo dawki dziennej przekraczać nie chcę, bo to silne zioła są.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewcznki,
    Wszystko opisze w weekend bo w szpitalu mi ciężko się zabrać za to ;).
    Malutki jest słodki i właśnie sobie śpi :).
    Niestety mam problem z karmieniem, ale dor laktacyjna mówi ze pokarm jest i będzie ;).
    Najważniejsze ze USG główki i brzuszka jest ok i wyniki krwi równiez. To co Leos na pod skórka na ramieniu to jest naczyniak i mamy jechac do chirurga naczyniowego. Ponoć to nic groźnego więc odetchnęłam troszkę.

Paula- gratuluję!! Wracaj do sił :)

Nie czytałam Was ale mam nadzieję ze u Was ok!!! Ściskał Was mocno :*

Mikejla, Little Frog, zakocona, madu, green, soraya, jacusianka, lojkalojka, ewwiel, agaton, Lucy7, dodinka, agania, onka, miska2503, stokrotka25, estrella, annggela, paula1, Nynusia, mała.mi, nat_alia, Magnosia, Lexie, szczesliwa_mamusia21, IviQ, aanaa lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!
    Tak czytam o tych Waszych nocnych podróżach do toalety to zastanawiam się co ze mną nie tak;) ja wstaje raz...ale moj pęcherz jest tak naładowany, że aż boli. Serio, ide zgięta w pół na sedesika, ból jest taki ogromny... A najgorzej jest wstać;/ ale tylko popłynie strumień Niagary i juz po bólu;)
    Co do gr. Krwi to moze byc tez książeczka honorowego dawcy krwi, ale o to lepiej dopytać ;)

Lexie lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, chcę zamknąć już wszystkie zamówienia i ciągle się zastanawiam i nie mogę się zdecydować czy kupić monitor oddechu czy nie. Pierwszy raz o tym powiedziała mi kumpela, która twierdzi, że dopiero jak go kupiła, to po kilku nocach w końcu zasnęła spokojnie, ale z drugiej strony to jest ona jedyną osobą, którą znam i która tego używała...

Do tego chcę jeszcze zamówić baldachim, rożek i jeszcze jeden cieplejszy kocyk. Ogólnie te rzeczy są już chyba z miesiąc w moim koszyku na allegro, a nie mogę się zebrać do zamówienia, bo ciągle jestem niezdecydowana.

No i tak ogólnie się zastanawiam czy oby przypadkiem o czymś nie zapomniałam... A z drugiej strony ile z tych rzeczy kompletnie mi się nie przyda ;]

• madu Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam głupie pytanie, a wiecie czy grupa krwi tatuśka tez musi być? Skąd wiedza, że nie ma konfliktu?

21.10.2015 Leon <3
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !
    Ola super wiesci , ze badania wyszly dobrze , a mleko naplynie . Trzeba tylko czasu :)
    zakocona ,ale masz fajny bebenek ;)

Nie wiem co mialam jeszcze komu odpisac :/

Ja hemoroidow nie mam ,ale bardzo sie ich balam . Ja nawet zaparc nie mam . Wrecz przeciwnie -leje sie z tylka. I tak sie zastanawiam jak to bedzie przy porodzie jak obsram cale lozko i jeszcze przy tym ten zapaszek . Przepraszam za doslownosc , ale to mnie przeraza i mojego D tez :/
    Mam pytanie do Was dziewczyny :czy moze na SR wspominali cos o tym czy dziecko przed porodem jest bardziej aktywne w brzuchu , czy moze sie wycisza ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    mam głupie pytanie, a wiecie czy grupa krwi tatuśka tez musi być? Skąd wiedza, że nie ma konfliktu?
    my nie mamy nigdzie podanej gr krwi L, nie pytała mnie wczoraj też położna o to podczas rejestracji w szpitalu. U nas konfliktu nie ma.

madu lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa przyszedł fotelik samochodowy z baza :) to chyba ostatni większy wydatek - mamy, wiec juz wszystko!!!!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f9bff0e047c.jpg

madu, lojkalojka, Blondik, dodinka, agaton, agania, ~Rewianka~, miska2503, estrella, annggela, ZakręconaOna, Nynusia, Bąbelek, nat_alia, maluda, szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    little ja to tez nie wiem czy wszytsko mam, ale rzeczy pierwszej potrzeby na pewno. Zastanawiam sie np nad szumisiem ;p Ale stwierdziłam że jak szum suszarki bedzie działał to dopiero wtedy kupię ;)
    co do monitora oddechu tez nie wykluczam ze go nabędę ale zobacze po pierwszej nocy w domu jak będzie, czy bedę miała schizę czy nie a cos mi sie wydaje że może sie zdazyć...

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 2261 2262 2263 2264 2265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ