X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez serducho teraz w poniedziałek Ktg moje i małej, a czy spotkanie z dr to właśnie nie wiem...

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ja bym nie lekceważyła objawów, to tak od razu po porodzie nie mija, a skoro teraz masz problemy i bóle w toalecie, to po porodzie może być nieciekawie.

Ja też nigdy problemów z zaparciami nie miałam, jestem szczupła, dużo się ruszam, ale dziad i tak jest. U mnie na szczęście nie boli i nie krwawi, ale zapobiegawczo stosuję maści i czopki.

Jeszcze trochę dziewczyny musimy się przemęczyć :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla bólu i krwi też nie zazdroszczę. U mnie każdy widok krwi w ciąży ciągle powoduje straszny lęk...

Chyba muszę się ogarnąć i zacząć coś pożytecznego robić skoro spać nie mogę. Jakoś ten dzień trzeba przetrwać :) masaż kręgosłupa mi się marzy :)
    dobrze, że z gardłem się poprawiło i są szanse, że jednak angina się nie rozwinie :)

U mnie dzisiaj 34t+4 dni. Dopiero na godz. 16.00 idę do lekarza. Trzymajcie kciuki :) Mam cichą nadzieję, że Wojtuś jednak zdecyduje się zmienić pozycję (ostatnio cały czas był ułożony główką do góry i niestety nie poczułam, żeby się obrócił), a bardzo chciałabym urodzić SN.

Magnosia lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są jakieś leki i masci bez recepty które można stosować? Jeszcze mam okazję poprosić żeby mi coś kupili w pl

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy trzymać kciuki :)

Ja się tym tak nie przejmowalam, bo myślałam a może to przez jakieś jedzenie, no ale na forum się dowiedziałam ze to może być to

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda - trzymamy kciuki! Oby mały się obrócił :)

Mika - ja stosuję maść i czopki Posterisan - polecane przez moją ginkę. Jakiejś znacznej poprawy nie zauważyłam, ale podobno w ciąży rzadko się to cofa. Ale też nie jest gorzej więc stosuję ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Kotka nadal nie urodziła i kompletnie się jej nie śpieszy, przespała sobie właściwie całą noc radośnie pomiędzy nami.. Mam nadzieję, że się dzisiaj zbierze... Ja miałam tylko raz godzinną bezsenność na jej głaskanie i kilka wycieczek na siku w nocy, a tak to spałam jak zabita po tych emocjach dnia wczorajszego.

Lecę doczytywać

Wredotka, ja tam też nic chyba nadal nie czuję, albo wszystko zwalam na ruchy małego :)

jaroszka, wczoraj pytałam położną z zośki o ktg. Mówiła, że ktg w ciąży fizjologicznej to się nie wykonuje wcale, bo nie ma potrzeby i dopiero w szpitalu na IP. Także ja ktg do momentu porodu raczej na pewno nie będę miała.
    I jak? Mąż się dał namówić wczoraj :P?

maluda, kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 08:09

agaton lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka no właśnie , z tymi hemoroidami to masakra. Nigdy nie wiesz czy znikną :/ ale zapobiegawczo lepiej brać.
    Maluda kciuki mocne:)
    Co do krwi mam taki sam strach jak Ty ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla dzięki :)

Odnośnie leków na hemoroidy to się nie znam. Przy zaparciach to pamiętam, że w szpitalu wszystkie położne polecały nam syrop Lactuosum i wielu kobietom pomagał.

relganli4wkmj4ii.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez recepty?

No ja zawsze jak zobaczę krew to sprawdzam, za przeproszeniem, z której dziurki żeby nie było...

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona no u mnie ciśnienie na pewno z powodu ucisku także aby unormowac tylko na tyle aby małej się nic nie stało. A ci do zaparć to chętnie bym sobie sama.ta lewatywe zrobiła bo nigdy nie.mialam a ostatnio coraz częściej się mecze także współczuję Wam bardzo tego problemu :(

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Bez recepty?

No ja zawsze jak zobaczę krew to sprawdzam, za przeproszeniem, z której dziurki żeby nie było...

Ja robie tak samo. Pierwszym razem myślałam że do.kibelka wpadnę tak się przerazilam...

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już trochę przyzwyczajona bo przed ciążą tez się zdarzało, ale teraz sprawdzam dla pewności.

A może by tak zaleciec innym, wesołym tematem? Trochę smutków było ostatnio, to teraz może się z.czegoś posmiejemy?

• agaton Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Wstalam na dwójeczkę,zjadłam pół kilo malin i wróciłam do łóżeczka:)
    Mika bardzo dużo jest różnych specyfików,mi lekarz przepisał czopki posterisan i mowil ze kobiety bardzo chwalą,do tego mam maść Avenoc.
    Nynusia,to lipa,ze tak na końcówce Ci to ciśnienie skoczyło. I jak zrobisz?zglosisz sie do szpitala?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie czopkow, czy masci na hemoroidy - nie pomoge, nie znam sie kompletnie. Ale mysle, ze na pewno cos bez recepty dostaniesz.

Kurcze, nie wiedzialam, ze te hemoroidy to ciezko wyleczyc. Mi poszlo szybko, ale nie bylam wtedy w ciazy, duzo sportu itp, to moze dlatego. A w ciazy to wiadomo - trzeba sie oszczedzac, szczegolnie przy koncowce.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia Ja to samo co do krwi miałam , pierwszy raz to panika taka , ze powtórka: / ale na wielkie szczęście nie ... Masakrę przezylam także Cie rozumiem ... A teraz za każdym razem strach ale sprawdzam która dziurka tak jak Mika .

Mika dokładnie ! Zapodaj cos.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna ja niestety jestem po poronieniu, ta ciąża też zaczęła się lękiem- ciągłe plamienia, każde moje wejście do toalety powodowały lęk i strach czy nic się nie wydarzy... jak już myślałam, że się uspokoiło i trochę wyluzowałam to w 23 tyg po wejściu do toalety dostałam nagle silnego krwawienia i w pierwszej chwili pomyślałam, że mam hemoroidy, bo walczyłam wtedy z zaparciami, niestety okazało się inaczej... do tego pojawiły się mocne skrzepy... więc u mnie każda krew to prawie zawał serca...

relganli4wkmj4ii.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien doberek:)
    dobrze zę nie mam hemoroidów póki co..... mam nadzieje ze uporacie sie z problemem szybciutko

A ja mam doła bo mój mi oboecał że jak wyjdę ze szpitala to uczcimy rocznicę i nic. Juz az mu przypomniałam, a teraz od wtorku do szpitala znów idę a tu się nic nie kroi:/ nie chce tego mu podarować bo to dal mnie ważne ale nie chcę by znów było to moją inicjatywą i nie wiem co mam mu powiedizeć żebym ja się czuła ze mu nie przypominam a i on nie czuł nacisku... bo ja wiem ze on chce tylko po prostu zapomniał.....

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczęście zniknal ten hemoroid,ale przy parciu to na pewno go wywali jak szlag. Bije sie tego,ale staram sie nie myśleć.
    Ja polecam jeszcze polewanie dupska zimna woda,i tak jak Zakocona pisala, napinanie mięśni pupy. Ja tam tez zawsze dużo sportu,ruchu,zdrowe odżywianie,brak zaparc,a hemoroid jest...
    Zakocona,ja tez ktg nie będę miała,dopiero jak się akcja zacznie na dobre i juz pojadę do szpitala:)
    Maluda,oby się dzidzia obróciła,ale jeszcze troche czasu jest:)

zakocona lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem !

O rany, od rana dupne tematy dajta spokój dziewczęta! Ja juz obiecuje, ze nie bede tutaj o moich zaparciach wspominać. Z reszta doedukowalyscie mnie, wiec teraz zostaje mi tylko sprawdzanie działania :)

Zakocona dziekuje, ze pamiętałas o mnie :* moja ciaza nie jest fizjologiczna, wiec zapewne albo Gin albo Położna coś powinni na ten temat wspomnieć,nie? Ja mam spotkanie z położna w Zosce dopiero 28 września....bo babsko znowu na urlop idzie....:/ ale zaczynam myślec o porodzie na Karowej, bo mam duzo bliżej no i maja tam gaz rozweselający :)

W kwestii męża to poszedł wcześniej spać, jak juz sie ogarnęłam do łóżka to on juz chrapał!!! Dzisiaj muszę go przyatakowac :)

maluda, Mikejla, Nynusia, lojkalojka, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ