X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie wczoraj endokrynolog tłumaczył, że ciśnienie jest bardzo ważne bo jak nam gwałtowanie skacze to dziecku spada i jak zauważamy nagły skok ciśnienia to dobrze się przejechać na ktg żeby zobaczyć czy wszystko w porządku z dzidziem.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę zasnąć hm. Po tych ekscesach z zaparciami i mnie to dopadło i się mecze, ja mam tak niedługo, a co dopiero Wy, które trzyma/ło kilka dni nie wyobrażam sobie tego, mam nadzieje, ze u mnie to chwilowe i jutro pójdzie gładko.

A więc leżę i myślę intensywnie, żadna nie zrobi chyba niespodzianki?

maluda lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudzilam , poszlam napić wody i nagle bol pleców ogromny i za sekundę łącznie przeszło do podbrzusza i bolalo z minutke i przeszło a mnie pogonilo do WC na dwójkę odrazu ...

No i po bólu juz ...
    Momentami zastanawiam się juz co nie gra .
    Próbuje dalej zasnąć. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 02:43

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli tak, że szok...nie brzuszek nie... Dupka :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzien dobry.
    Oczywiscie nie moge spac, super :/

Mikejla, co jest?? :/

maluda lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    A mnie boli tak, że szok...nie brzuszek nie... Dupka :(
    Od czego kochana ? Zaparcia ?! :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poszłam do łazienki i poszło, z mega bólem i oczywiście bez krwi się nie obyło. No beznadziejnie, ja chyba faktycznie mam to dziadostwo, ale ja dopiero od Was się dowiedziałam o czymś takim jak hemoroidy!

• maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejna bezsenna noc... jak już udało mi się zasnąć około 4.00 to musiałam wstać do toalety, Wojtuś szalał całą noc, aż mnie wszystko boli, o spojeniu łonowym już nawet nie wspomnę... mąż właśnie pojechał do pracy a ja zaczynam nadrabiać zaległości w czytaniu :) moje męczenie się w łóżku nie ma już dzisiaj sensu

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90- córka ma na imię Oliwia i ma już 12 lat :) U nas to trochę skomplikowana sytuacja, ponieważ nie jestem jej biologiczną mamą, wychowuję małą dopiero od przedszkola, ale często mam wrażenie, ze ktoś nam jeszcze pępowiny nie przeciął :)

IviQ lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia Ja tez jednego gnojka mam który w końcu tez poszedł z krwią przy tych moich 9 dniowych zaparciach .. No i zapomnialam lekarzowi powiedzieć oczywiście ! :/ ale mam wizytę 28 i 30 wiec w którymś z dni powiem .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wspolczuje :/ ja kiedys przez jakis czas na papierze zauwazylam, ze zostaje troche krwi, ale to jakos samo mi przeszlo. To bylo za czasow, jak jeszcze regularnie z gastrologiem sie widzialam, to mi tylko kazal wiecej pic i zmodyfikowac diete, zeby bylo wiecej warzyw itp. Takze spokojnie, da sie z tym walczyc.

Maluda, u mnie tez dzis bezsenna noc :/

maluda lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to może samo pójść? Ja nawet nie wiem czy to jest to, bo jak mam to sprawdzić? Nie ogarniam tego, wiem tyle ze mi dupsko rozrywa przy każdym ;)

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green no to może zacznę więcej pić? Może to nie ten dziad tylko zmiana jakas w ciąży. Przed ciążą tez tak miałam, ale nie za każdym razem i do głowy by mi nie przyszło, że to może być hemoroid.

• maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam tych zaparć, ja miałam przez cały czas jak brałam duże dawki luteiny, praktycznie nic mi nie pomagało, teraz jak odstawiłam luteinę to się poprawiło, najgorzej było jak wróciłam do domu po szpitalnym jedzeniu to w toalecie płakałam z bólu...

relganli4wkmj4ii.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, no to generalnie lekarz w badaniu stwierdza, czy to hemoroid,czy nie :P ja nie dalam sobie palca w dupe wsadzic, wiec on kazal mi na poczatek wlasnie zmienic troszke diete, wiecej pic, a jak to by nie pomoglo, to wtedy mialam sie stawic na jakas rektoskopie:P

No jak boli przy kupie, jest krew, zywo czerwona, to jest to raczej na pewno hemoroid.

Pic trzeba, zeby kupa byla bardziej miekka i latwiej przechodzila. Warzywa-blonnik, zeby sie twarde masy nie robily, bo ciezko wtedy przechodza. Jakos tak to jest.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wymacaj , napnij się delikatnie za kucka np. I zobacz czy jest on na wierzchu bo takto masc tylko wystarczyc może a jak w środku to czopki ... Ja np. Mmam jednego małego dziada na wejściu do tylka wiec u mnie masc ale czy pomoże chust wie . Ja myślę ze w ciąży hemoeroidy się nasilają bo są zaparcia nie raz u NIEKTORYCH kobiet . Np. W moim przypadku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej to zapytam na następnej wizycie, tylko czy mnie zrozumie o co pytam :D

Maluda ja zaparć nie mam w sumie, a jak miałam to 1-2 dni może ze 3 razy, tyle, że ból przy wyproznianiu i krew przy okazji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 07:38

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Ja nie spałam do 3 bo kur... oczyszczarka jeździła po ulicach a było tak duszno ze musiałam mieć całe okno otwarte :/

Agaton jeszcze tydzień temu u anestezjologa miałam dobre i jak sobie w domu mierzyłam czasem to tez ale mała juz jest tak duża ze może ucisk mi robi i dlatego nawet nogi mi nie chcą odpuchnac w nocy...:/
    Aaa naczytalam się o tym ciśnieniu i to wszystko dlatego.

Co do zaparć no i mnie niestety zaczynają dopadac :/ przez to cisnienie nie mogę kawy a to mnie zawsze goniło a jeszcze po tych tabletkach mam gazy i po jelitach mi daje równo.

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to w Twoim przypadku syrop albo musisz chwile poczekać , Ty i taka lada chwila na porodowce bedziesz to lewatywe Ci zrobią a cisnienie po ciąży może się poprawić baaaaardzo ! Wiec juz kawke bedziesz mogła pic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Najlepiej to zapytam na następnej wizycie, tylko czy mnie zrozumie o co pytam :D

Maluda ja zaparć nie mam w sumie, a jak miałam to 1-2 dni może ze 3 razy, tyle, że ból przy wyproznianiu i krew przy okazji.
    Na pewno zrozumie :) a kiedy masz wizyte kolejna?

Natalia85 lubi tę wiadomość

‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ