Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
green wrote:Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!
Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.
Zjedz marchewkę gotowana na sraczke , podobno zatrzymuje ale gotowana . Mama mi podopowiada -
Zakręcona dobrze pamiętam???
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a4660ee99b9.jpg
EDIT: ale on mi sie podoba no ja nie mogeeee
Która się jeszcze do nas dołączaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:31
ZakręconaOna, Nynusia, nat_alia, Lexie, maluda lubią tę wiadomość
-
green wrote:Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!
Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.
Green współczuje, ale zarazem dziekuje Ci, ze mi o gruszce przypomnialas!
bo musze do kibla -
Zakręcona, ja mam te same liście
Tam jest napisane, że dzienna dawka to 2 te ichniejsze łyżeczki, więc ja tyle sypię do zaparzacza, który wsadzam do kubka i zalewam wrzątkiem. Zaparza się 10 min i wypijam. Ale ja to słodzę, bo nie cierpię pić jakiejkolwiek herbaty czy ziół niesłodzonych. Mnie smakuje
Herbatę i wiesiołek można od 35, o ile ciąża fizjologiczna. Ja i to, i to od 36 zaczęłam.
-
nick nieaktualnyDzień dobry w 39 tc
Green, no najlepiej tego nie rozegrałas;) ale miejmy nadzieje ze szybko przejdzie!
Zakocona, gratuluję kwalifikacji do DN. faktycznie jak z ciążą jest ok to ktg robią dopiero po terminie porodu. co do liści malin ja się nie wypowiadam bo nie pijam
Agaton, kiedy te nasze dzieci się w końcu zbiorą żeby zobaczyć świat?zakocona, nat_alia, agaton, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Blondik, ~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość
-
Zakocona czym sie rozni moja szklanka od twojego kubka hehehe smieszna jestes .ok 200 ml naparu
Pij jak chcesz mozesz nawet dzbanek dziennie pic jak chcesz..moj lekarz i pani na blogu przed porodem zalecaja moj sposob.
Ta herbatke profilaktycznie mozna puc 200 ml dziennie..wplywa nawet na laktacje.
Przed porodem lekarz mi tak zalecil..
A co ktos z tym zrobi to jego sprawa
[/url]
-
Możecie mnie wziąć za głupia ale co to znaczy , ze ciąża fizjologiczna ??
O zakocona to robię identycznie i właśnie 2 łyżeczki sypie:)
Ja herbat nie slodze nawet a co dopiero zioła wiec na gorzko lece hehe ale mój D np. To tak jak Ty właśnie ,mietke nawet poslodzi hehe
-
nick nieaktualnyNa razie na wszelki wypadek nic nie bede jadla... odczekam, zobacze jak to sie rozwinie.
Na razie sie polozylam i pije wode.
Tak ma sie te pomysly wspaniale. Wczoraj bylam raz, wiec dzis stwierdzilam, ze pewnie juz przeszlo calkiem i mi mozna.
Co do lisci malin, to ja zaczynam w przyszla srode pic i tak samo z wiesiolkiem -
Zakocona ja nierqz kieruje sie waszymi opiniami z forum i nie uwazam zeby inf z bloga czy z forum ovf czymkolwiek sie roznilo.kwestia tego zeby robic co sie uwaza ewentualnie zaintetesowac sie tematem a nie odrazu go negowac.
ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
[/url]
-
Zakręcona normalnie jaka akcja! ja wlasnie mialam o tym pisac...
ze ja tak gadam, ze moja ciaza nie jesr fizjologiczna...a w sumie to moze chodzic o inseminacje lub in vitro?!
Ja sie wypowuiadam, ze nie jest fizjologiczna, bo jestem na clexanie itd byc moze nie mam racji....ale zaszłam naturalnieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:34
-
nick nieaktualny
-
Blondik wrote:ale mi sie chce spać...u Was tez tak goraco dzisiaj?
Blondik, tragedia! Wczoraj myślałm, że zejdę, cały dzień było mi słabo... dziś siedze przy klimatyzatorze. A czeka mnie jeszcze ostatnie prasowanie i przepakowanie torby do szpitala. Postanowiłam wziąć jedną większą niz kilka małych:)
No i jak mi tak źle to się zastanawiam jakie mam ciśnienie...ciśnieniomierza w domu nie mam, a sie trochę wystraszyłam po ostatnim mierzeniu u położnej kiedy było takie wysokie...
Ignacy, wyłaź już i oszczędź matce stresu!~Rewianka~ lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
ZakręconaOna wrote:Możecie mnie wziąć za głupia ale co to znaczy , ze ciąża fizjologiczna ??
O zakocona to robię identycznie i właśnie 2 łyżeczki sypie:)
Ja herbat nie slodze nawet a co dopiero zioła wiec na gorzko lece hehe ale mój D np. To tak jak Ty właśnie ,mietke nawet poslodzi hehe
słodka mięta fuuujjjZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
zeta, wybacz, ale dla mnie śmieszna jesteś ty polecając byle jakiego bloga byle kogo, jako wyrocznię
Ty pij sobie, jak ty chcesz, ja nie zamierzam pić inaczej niż tak, jak zalecają położne, a z kilkoma na ten temat rozmawiałam
Tematem porodu naturalnego itd to ja jestem BARDZO zainteresowana od BARDZO dawna, więc dziękuję za informację, ale dużo czasu poświęcam na zbieranie o tym wiadomości.
Zakręcona, ciąża, która przebiega idealnie. Matka i dziecko nie mają żadnych problemów podczas ciąży, wszystkie wyniki tip-top
jaroszka, twoja ciąża nie jest fizjologiczna, miałaś interwencje na IP i bierzesz leki.
Wszystko, co jest do wypicia i jest posłodzone, jest MNIAMWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:39
jaroszka, maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ależ Wam zazdroszczę, że siedzicie sobie w domkach i odpoczywacie przed porodem. Ja mam już dość codziennego chodzenia do pracy, niby tylko na 4-5 h dziennie no i mam klimatyzację, więc dzisiaj jest przyjemnie, ale jednak trzeba wstać, przygotować się i dojechać moją "ukochaną" komunikacją miejską przez pół miastaPragnę usiąść w domu pod kocykiem z książką w ręku i herbatką...rozmarzyłam się
Jeśli chodzi o KTG to moja ciąża jest fizjologiczna, bez żadnych problemów od samego początku, ale lekarka przed następną wizytą (1.10) kazała mi najpierw pójść na KTG i w IMiD to jest normalne - w zaawansowanej ciąży przed każdą wizytą pacjentki są ważone, mierzone i leżą pod KTG i dopiero z tym wynikiem zgłaszają się do Pani doktor.