X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozwolnienie dobre jest starte jabłko również. Ulgę brzuchowi daje. Albo puree ziemniaczane albo gotowana marchewka.

L się dowiedział, że koleżanka z jego LO zginęła w wypadku samochodowym, idzie na pogrzeb w sobotę :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!

Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.
    O rany ! Tez żeś wpadła na pomysł rybcia no ...
    Zjedz marchewkę gotowana na sraczke , podobno zatrzymuje ale gotowana . Mama mi podopowiada :P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dobrze pamiętam???

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a4660ee99b9.jpg

<3

EDIT: ale on mi sie podoba no ja nie mogeeee
    Która się jeszcze do nas dołącza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:31

ZakręconaOna, Nynusia, nat_alia, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej , jakie to życie momentami jest straszne . Tak czesto giną młodzi ludzie :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!

Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.

Green współczuje, ale zarazem dziekuje Ci, ze mi o gruszce przypomnialas!
    bo musze do kibla

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja mam te same liście :) Tam jest napisane, że dzienna dawka to 2 te ichniejsze łyżeczki, więc ja tyle sypię do zaparzacza, który wsadzam do kubka i zalewam wrzątkiem. Zaparza się 10 min i wypijam. Ale ja to słodzę, bo nie cierpię pić jakiejkolwiek herbaty czy ziół niesłodzonych. Mnie smakuje :D Herbatę i wiesiołek można od 35, o ile ciąża fizjologiczna. Ja i to, i to od 36 zaczęłam.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 39 tc :)

Green, no najlepiej tego nie rozegrałas;) ale miejmy nadzieje ze szybko przejdzie!

Zakocona, gratuluję kwalifikacji do DN. faktycznie jak z ciążą jest ok to ktg robią dopiero po terminie porodu. co do liści malin ja się nie wypowiadam bo nie pijam :)

Agaton, kiedy te nasze dzieci się w końcu zbiorą żeby zobaczyć świat? ;)

zakocona, nat_alia, agaton, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Blondik, ~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona czym sie rozni moja szklanka od twojego kubka hehehe smieszna jestes .ok 200 ml naparu
    Pij jak chcesz mozesz nawet dzbanek dziennie pic jak chcesz..moj lekarz i pani na blogu przed porodem zalecaja moj sposob.
    Ta herbatke profilaktycznie mozna puc 200 ml dziennie..wplywa nawet na laktacje.
    Przed porodem lekarz mi tak zalecil..
    A co ktos z tym zrobi to jego sprawa

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi sie chce spać...u Was tez tak goraco dzisiaj?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektorych szpitalach polozne zalecaja pic napar z butelki 1.5 litrowej w ciagu porodu.wiec chyba 200 ml to nie jest :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie wziąć za głupia ale co to znaczy , ze ciąża fizjologiczna ??

O zakocona to robię identycznie i właśnie 2 łyżeczki sypie:)
    Ja herbat nie slodze nawet a co dopiero zioła wiec na gorzko lece hehe ale mój D np. To tak jak Ty właśnie ,mietke nawet poslodzi hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik taaaaak ! Wczoraj 30 stopni myslalam , ze uschne i ukisze się a dziś juz 27. Wakacje kuzwa powróciły: P

Jaroszka mrrrrr ! :D <3

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na wszelki wypadek nic nie bede jadla... odczekam, zobacze jak to sie rozwinie.

Na razie sie polozylam i pije wode.

Tak ma sie te pomysly wspaniale. Wczoraj bylam raz, wiec dzis stwierdzilam, ze pewnie juz przeszlo calkiem i mi mozna.

Co do lisci malin, to ja zaczynam w przyszla srode pic i tak samo z wiesiolkiem :)

• zetaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja nierqz kieruje sie waszymi opiniami z forum i nie uwazam zeby inf z bloga czy z forum ovf czymkolwiek sie roznilo.kwestia tego zeby robic co sie uwaza ewentualnie zaintetesowac sie tematem a nie odrazu go negowac.

ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona normalnie jaka akcja! ja wlasnie mialam o tym pisac...
    ze ja tak gadam, ze moja ciaza nie jesr fizjologiczna...a w sumie to moze chodzic o inseminacje lub in vitro?!

Ja sie wypowuiadam, ze nie jest fizjologiczna, bo jestem na clexanie itd byc moze nie mam racji....ale zaszłam naturalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:34

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona - fizjologiczna, czyli prawidlowa :) znaczy, ze bez komplikacji :)

Chyba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:34

agania, maluda lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ale mi sie chce spać...u Was tez tak goraco dzisiaj?

Blondik, tragedia! Wczoraj myślałm, że zejdę, cały dzień było mi słabo... dziś siedze przy klimatyzatorze. A czeka mnie jeszcze ostatnie prasowanie i przepakowanie torby do szpitala. Postanowiłam wziąć jedną większą niz kilka małych:)
    No i jak mi tak źle to się zastanawiam jakie mam ciśnienie...ciśnieniomierza w domu nie mam, a sie trochę wystraszyłam po ostatnim mierzeniu u położnej kiedy było takie wysokie...
    Ignacy, wyłaź już i oszczędź matce stresu!

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Możecie mnie wziąć za głupia ale co to znaczy , ze ciąża fizjologiczna ??

O zakocona to robię identycznie i właśnie 2 łyżeczki sypie:)
    Ja herbat nie slodze nawet a co dopiero zioła wiec na gorzko lece hehe ale mój D np. To tak jak Ty właśnie ,mietke nawet poslodzi hehe

słodka mięta fuuujjj :P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeta, wybacz, ale dla mnie śmieszna jesteś ty polecając byle jakiego bloga byle kogo, jako wyrocznię :) Ty pij sobie, jak ty chcesz, ja nie zamierzam pić inaczej niż tak, jak zalecają położne, a z kilkoma na ten temat rozmawiałam :)
    Tematem porodu naturalnego itd to ja jestem BARDZO zainteresowana od BARDZO dawna, więc dziękuję za informację, ale dużo czasu poświęcam na zbieranie o tym wiadomości.

Zakręcona, ciąża, która przebiega idealnie. Matka i dziecko nie mają żadnych problemów podczas ciąży, wszystkie wyniki tip-top :)

jaroszka, twoja ciąża nie jest fizjologiczna, miałaś interwencje na IP i bierzesz leki.

Wszystko, co jest do wypicia i jest posłodzone, jest MNIAM :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:39

jaroszka, maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ależ Wam zazdroszczę, że siedzicie sobie w domkach i odpoczywacie przed porodem. Ja mam już dość codziennego chodzenia do pracy, niby tylko na 4-5 h dziennie no i mam klimatyzację, więc dzisiaj jest przyjemnie, ale jednak trzeba wstać, przygotować się i dojechać moją "ukochaną" komunikacją miejską przez pół miasta :-P Pragnę usiąść w domu pod kocykiem z książką w ręku i herbatką...rozmarzyłam się <3

Jeśli chodzi o KTG to moja ciąża jest fizjologiczna, bez żadnych problemów od samego początku, ale lekarka przed następną wizytą (1.10) kazała mi najpierw pójść na KTG i w IMiD to jest normalne - w zaawansowanej ciąży przed każdą wizytą pacjentki są ważone, mierzone i leżą pod KTG i dopiero z tym wynikiem zgłaszają się do Pani doktor.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ