SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozwolnienie dobre jest starte jabłko również. Ulgę brzuchowi daje. Albo puree ziemniaczane albo gotowana marchewka.

L się dowiedział, że koleżanka z jego LO zginęła w wypadku samochodowym, idzie na pogrzeb w sobotę :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!

Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.
    O rany ! Tez żeś wpadła na pomysł rybcia no ...
    Zjedz marchewkę gotowana na sraczke , podobno zatrzymuje ale gotowana . Mama mi podopowiada :P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona dobrze pamiętam???

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a4660ee99b9.jpg

<3

EDIT: ale on mi sie podoba no ja nie mogeeee
    Która się jeszcze do nas dołącza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:31

ZakręconaOna, Nynusia, nat_alia, Lexie, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej , jakie to życie momentami jest straszne . Tak czesto giną młodzi ludzie :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Wezcie mi przywalcie w ten durny leb !!!!!!

Pisze z kibla, godzine temu zjadlam gruszke, bo kurwa lubie gruszki, a myslalam, ze juz mi przeszla sraczka.

Green współczuje, ale zarazem dziekuje Ci, ze mi o gruszce przypomnialas!
    bo musze do kibla

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja mam te same liście :) Tam jest napisane, że dzienna dawka to 2 te ichniejsze łyżeczki, więc ja tyle sypię do zaparzacza, który wsadzam do kubka i zalewam wrzątkiem. Zaparza się 10 min i wypijam. Ale ja to słodzę, bo nie cierpię pić jakiejkolwiek herbaty czy ziół niesłodzonych. Mnie smakuje :D Herbatę i wiesiołek można od 35, o ile ciąża fizjologiczna. Ja i to, i to od 36 zaczęłam.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 39 tc :)

Green, no najlepiej tego nie rozegrałas;) ale miejmy nadzieje ze szybko przejdzie!

Zakocona, gratuluję kwalifikacji do DN. faktycznie jak z ciążą jest ok to ktg robią dopiero po terminie porodu. co do liści malin ja się nie wypowiadam bo nie pijam :)

Agaton, kiedy te nasze dzieci się w końcu zbiorą żeby zobaczyć świat? ;)

zakocona, nat_alia, agaton, Lexie, szczesliwa_mamusia21, Blondik, ~Rewianka~, IviQ lubią tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona czym sie rozni moja szklanka od twojego kubka hehehe smieszna jestes .ok 200 ml naparu
    Pij jak chcesz mozesz nawet dzbanek dziennie pic jak chcesz..moj lekarz i pani na blogu przed porodem zalecaja moj sposob.
    Ta herbatke profilaktycznie mozna puc 200 ml dziennie..wplywa nawet na laktacje.
    Przed porodem lekarz mi tak zalecil..
    A co ktos z tym zrobi to jego sprawa

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi sie chce spać...u Was tez tak goraco dzisiaj?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niektorych szpitalach polozne zalecaja pic napar z butelki 1.5 litrowej w ciagu porodu.wiec chyba 200 ml to nie jest :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie mnie wziąć za głupia ale co to znaczy , ze ciąża fizjologiczna ??

O zakocona to robię identycznie i właśnie 2 łyżeczki sypie:)
    Ja herbat nie slodze nawet a co dopiero zioła wiec na gorzko lece hehe ale mój D np. To tak jak Ty właśnie ,mietke nawet poslodzi hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik taaaaak ! Wczoraj 30 stopni myslalam , ze uschne i ukisze się a dziś juz 27. Wakacje kuzwa powróciły: P

Jaroszka mrrrrr ! :D <3

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na wszelki wypadek nic nie bede jadla... odczekam, zobacze jak to sie rozwinie.

Na razie sie polozylam i pije wode.

Tak ma sie te pomysly wspaniale. Wczoraj bylam raz, wiec dzis stwierdzilam, ze pewnie juz przeszlo calkiem i mi mozna.

Co do lisci malin, to ja zaczynam w przyszla srode pic i tak samo z wiesiolkiem :)

• zetaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja nierqz kieruje sie waszymi opiniami z forum i nie uwazam zeby inf z bloga czy z forum ovf czymkolwiek sie roznilo.kwestia tego zeby robic co sie uwaza ewentualnie zaintetesowac sie tematem a nie odrazu go negowac.

ZakręconaOna, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona normalnie jaka akcja! ja wlasnie mialam o tym pisac...
    ze ja tak gadam, ze moja ciaza nie jesr fizjologiczna...a w sumie to moze chodzic o inseminacje lub in vitro?!

Ja sie wypowuiadam, ze nie jest fizjologiczna, bo jestem na clexanie itd byc moze nie mam racji....ale zaszłam naturalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:34

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona - fizjologiczna, czyli prawidlowa :) znaczy, ze bez komplikacji :)

Chyba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:34

agania, maluda lubią tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    ale mi sie chce spać...u Was tez tak goraco dzisiaj?

Blondik, tragedia! Wczoraj myślałm, że zejdę, cały dzień było mi słabo... dziś siedze przy klimatyzatorze. A czeka mnie jeszcze ostatnie prasowanie i przepakowanie torby do szpitala. Postanowiłam wziąć jedną większą niz kilka małych:)
    No i jak mi tak źle to się zastanawiam jakie mam ciśnienie...ciśnieniomierza w domu nie mam, a sie trochę wystraszyłam po ostatnim mierzeniu u położnej kiedy było takie wysokie...
    Ignacy, wyłaź już i oszczędź matce stresu!

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Możecie mnie wziąć za głupia ale co to znaczy , ze ciąża fizjologiczna ??

O zakocona to robię identycznie i właśnie 2 łyżeczki sypie:)
    Ja herbat nie slodze nawet a co dopiero zioła wiec na gorzko lece hehe ale mój D np. To tak jak Ty właśnie ,mietke nawet poslodzi hehe

słodka mięta fuuujjj :P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zeta, wybacz, ale dla mnie śmieszna jesteś ty polecając byle jakiego bloga byle kogo, jako wyrocznię :) Ty pij sobie, jak ty chcesz, ja nie zamierzam pić inaczej niż tak, jak zalecają położne, a z kilkoma na ten temat rozmawiałam :)
    Tematem porodu naturalnego itd to ja jestem BARDZO zainteresowana od BARDZO dawna, więc dziękuję za informację, ale dużo czasu poświęcam na zbieranie o tym wiadomości.

Zakręcona, ciąża, która przebiega idealnie. Matka i dziecko nie mają żadnych problemów podczas ciąży, wszystkie wyniki tip-top :)

jaroszka, twoja ciąża nie jest fizjologiczna, miałaś interwencje na IP i bierzesz leki.

Wszystko, co jest do wypicia i jest posłodzone, jest MNIAM :D :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 10:39

jaroszka, maluda, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ależ Wam zazdroszczę, że siedzicie sobie w domkach i odpoczywacie przed porodem. Ja mam już dość codziennego chodzenia do pracy, niby tylko na 4-5 h dziennie no i mam klimatyzację, więc dzisiaj jest przyjemnie, ale jednak trzeba wstać, przygotować się i dojechać moją "ukochaną" komunikacją miejską przez pół miasta :-P Pragnę usiąść w domu pod kocykiem z książką w ręku i herbatką...rozmarzyłam się <3

Jeśli chodzi o KTG to moja ciąża jest fizjologiczna, bez żadnych problemów od samego początku, ale lekarka przed następną wizytą (1.10) kazała mi najpierw pójść na KTG i w IMiD to jest normalne - w zaawansowanej ciąży przed każdą wizytą pacjentki są ważone, mierzone i leżą pod KTG i dopiero z tym wynikiem zgłaszają się do Pani doktor.

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
‹‹ 2263 2264 2265 2266 2267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ