SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki jaroszka, zauważyłam że słownik cały czas przekręca na fatum ;)
    mam nadzieję,że mężowi uda się szybciej załatwić pieniądze i chociaż ten laktator zamówię a wszystko miałam już rozpisane :/ no nie wiem co to za masakra jakaś, jednak cały czas mam biegunkę z tym, że kolor na razie się poprawił z zielonego na żółty to może jest szansa, że mi dzisiaj do wieczora przejdzie ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie Ja pije jeden max dwa ale z raz chyba pilam dwa .
    Magnosia czemu Ci smutno ? :(

Lexie lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Green, dałaś rade z ta gruszką;) Dobra chociaż była?;) Oby się unormowało wszystko, bo mi ti już by chyba tyłek rozerwało po tylu dniach...
    Oh kobieto - ZAJEBISTA :D ale mimo wszystko nastepnym razem sie 10 razy sie zastanowie zanim siegne po gruszke :D

Little Frog, agaton lubią tę wiadomość

• Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim trzymam kciuki za pozegnanie infekcji i szybkie rozwiazanie problemu z kasa.

Fatim lubi tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia dziękuję za informację :)
    czytałam gdzieś, że często dzieci obracają się dopiero przed samym porodem (tylko, że wtedy już jest trudniej, bo mają mniej miejsca), córka mojej przyjaciółki odwróciła się dopiero 2 dni przed porodem, więc muszę cierpliwie czekać :)
    u mnie to już Wojtuś był dobrze obrócony, ale zmienił sobie pozycję, Stwierdził pewnie, że nie będzie kilka miesięcy zwisał jak nietoperz :)

zetaaa, Magnosia lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam, że nie mam syndromu "wicia gniazda" :) raczej jestem zmęczona jak w I trymestrze, ale z zasypianiem jest już gorzej

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam. Sprzątać koszmarnie mi się nie chce. I robię to pod przymusem już raz na tydz, dzisiaj powinnam, ale nie chce chce mi się, ach jak bardzo mi się nie chce.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam mam hehe, własnie idę mielone robić:P

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się cieszę, że mój mąż lubi sprzątać i prasować :) zostaje mi tylko pranie i zrobienie obiadu :)

Fatim lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda, skąd Ty taki okaz dorwałas? ;)
    Fajny awatar i suwaczek:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, mam nadzieję, że jakoś rozwiążą tę sprawę. Kurde, ja to bankomatom, wpłatomatom i tym wszystkim nowym technologiom nie ufam, ale korzystam, bo co mi pozostało :D Jak odchodzę od bankomatu to zawsze przeliczam czy kwota się zgadza. Raz się zwiesił bankomat przy wypłacaniu pieniędzy. Normalnie szok. Tu niby już przeliczało, a kasy nie wypłaciło. Na szczęście byłam z mężem i był to bankomat przy banku. Mąż został przy bankomacie, na wszelki wypadek jakby jednak kasę wypłacił, a ja poszłam do banku powiedzieć, że się zawiesił. Pani stwierdziła, że to firma obsługująca bankomaty powinna się tym zająć, Sprawdziliśmy konto i faktycznie kasa niby była wypłacona. Odpisaliśmy numer i męża szef zadzwonił (bo to nie w Polsce i ciężko by się było dogadać). Okazało się, że jednak to w banku mają nam tę sprawę załatwić i zwrócili nam tę kasę na konto.

Najchętniej to bym trzymała kasę w skarpetce :D

U mnie wicie gniazda też stanęło w miejscu ;) Łóżeczko mam złożone, torbę częściowo spakowaną i ogólnie takie poczucie, że jakby coś, to przecież jest na tyle wszystko gotowe, że się ogarnie resztę bez problemu. Także żadnego ciśnienia i na spokojnie :) Chciałabym sobie już ubrać łóżeczko, no ale mam jeszcze na to sporo czasu, więc się wstrzymuję :)

Fatim lubi tę wiadomość

• maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    maluda, skąd Ty taki okaz dorwałas? ;)
    Fajny awatar i suwaczek:)

Agaton z odzysku :) dziwię się często jego byłej żonie, że go zostawiła, zrobiła mi wielką przysługę :) nie uwierzysz, ale mój mąż relaksuje się podczas prasowania i odkąd jesteśmy razem to ja nigdy np. nie prasowałam i nie odkurzałam :) zanim go poznałam to byłam pewna, że takich facetów już nie ma :) Moje koleżanki zawsze mi mówią, że jakbym planowała rozwód to mam dać znać, bo chętnie się nim zaopiekują :)

estrella, Little Frog, ZakręconaOna, agaton, Lexie, jaroszka, Nynusia, stokrotka25, Magnosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, to faktycznie nie żaden wybrakowany towar ;) Ja odkąd jestem w ciąży, to mój mąż zazwyczaj odkurza, ale przy tym jest tyle wulgaryzmów, że szok. Zaczyna w całkiem dobrym humorze, ale jak wjedzie na dywan, to się zaczyna, że moje włosy są wszędzie i nie idzie ich odkurzyć itd itp... Ogólnie powiedział, że mam nie zwracać uwagi na te jego narzekania :) Ale mimo wszystko denerwuję się i często sobie myślę, że wolałabym to jednak zrobić sama...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda ale miałaś szczęście ;) tacy faceci to gatunek na wymarciu :) mój niestety nigdy nic nie uprasował, sprząta tylko jak już musi i to tak niedokładnie, że to mnie zadowala :P ale za to gotuje, a że dobrze mu to wychodzi to robi to często :)

Ja mam syndrom wicia gniazda i gdybym tylko miała więcej siły to bym wysprzątała całe mieszkanie od razu... ale niestety muszę sobie to rozkładać na raty :/

Dziewczyny nie mogę się zmobilizować, żeby spakować tę torbę do szpitala :/ masakra... zbieram się i zbieram... wiem, że to już pora ale jakoś nie mogę się zmusić :P

maluda lubi tę wiadomość

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    hejka, nadrobiłam WAs w końcu.
    Współczuję problemów z facetami. Ciąża trwa 9 miesięcy nie be zpowodu, facet tez ma wtedy się przygotowac i ogarnąć, my już na końcówce,a widzę, że niektórym i tak brakło czasu.

Mikejla, nie wiem czy umiałabym trwać w takim związku jak Twój. Moim zdaniem już go mozna podciagnąc pod toksyczny. Narzekasz na niego, ale równoczesnie go tłumaczysz za każdym razem. W głowie masz jego obraz z lepszych czasów, a one minęły. Teraz jest chyba już innym człowiekiem. Rozumiem, że wyjazd do innego kraju "za chlebem" to bardzo trudna sytuacja i nie kazdy sobie z nią poradzi, ale jak jest tak, ze nie wychodzi to chyba trzeba pożegnac się z tą wizją i realizowac plan B. Najgorsze w waszej sytuacji jest to, ze chyba nie rozmawiacie i nie szukacie rozwiązania. Ty żalisz się nam na forum, a on zamyka w sobie i nic z tego nie wynika. Wygadać się fajna rzecz, ale bez konkretnych działań nic sie nie zmieni.
    Organizując sobie zycie w obcym kraju trzeba mieć mnóstwo siły, samozaparcia i odwagi, no i chęci i być przygotowanym już przed wyjazdem w sensie zdobycia informacji, gdzie i jak można poprosić o pomoc, co dostać itp. POlacy to jednak solidarny naród i w sumie zagadnei do obcej osoby w celu zdobycia info i pomocy może się okazac bardzo skuteczne.
    Chyba oboje musicie troszkę ogarnąc rzeczywistośc, przynajmniej w takim aspekcie funkcjonowania w społeczeństwie, a mąż...mam nadzieję, że to chwilowy kryzys i bezsilność... W sumie kazdemu nalezy się druga szansa...
    Nie chciałam Cie urazić/ obrazić... ja to po prostu tak widzę...
    Nie mogę się z tobą zgodzić co do solidarności Polaków. Może tak jest w kraju ale za granicą to największe łajzy na jakie można trafić, uwierz mi... rzadko trafia się na kogoś kto Ci szczerze coś doradzi, tylko patrzą, żebyś nie miała więcej i żeby Ci za dobrze nie było. Smutne...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :*

Wspolczuje wam zaparc boli pleckow i hemoroidow :(

Co do facetow , ja tez sie pochwale ze trafilam szosteczke w lotto ! <3
    Nie wyobrazam sobie innego faceta! Nie bede go zachwalac ale ciesze sie ze go spotkalam co prawda lata mieszkalismy na przeciwko siebie i nawet sie nie znalalismy az do czasu ... Chociaz jego siostra byla moja naj przyjaciolka cale dziecinstwo bylam u niego w domu nawet u niego w pokoju a nigdy go nie spotkalam , do dzis sie pytam gdzie on byl jak ja u niego bylam ! ALe los nas w koncu spotkl i Oooo ! :)
    Nie moge na niego narzekac ani jednym slowem <3 No to sie pochwalilam a co ! :D

Jeszcze ktos mi zrobil ochoty na maliny noooo , Agaton chyba Ty ! :D

ZakręconaOna, agaton, Little Frog, polkosia, miska2503, stokrotka25, Mikejla, IviQ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim mam nadzieję, że jakoś uda Wam się tą sprawę z pieniędzmi wyjaśnić. Trzymam kciuki :) Niestety wiem, że takie sprawy denerwują w ciąży podwójnie.
    Ostatnio zamówiłam nawilżacz powietrza (na dodatek nie najtańszy), bo mamy bardzo suche powietrze w mieszkaniu więc chciałam być przygotowana jak mały się urodzi. Okazało się, że nawilżacz przyszedł uszkodzony i nie chcą mi reklamacji uwzględnić, bo odebrałam przesyłkę (opakowanie zewnętrzne nie było uszkodzone). Firma sprzedająca ma mnie w nosie, bo odebrałam przesyłkę a Pocztex uważa, że przesyłka nie była dobrze zabezpieczona w środku. Zostałam bez kasy i z uszkodzonym produktem :( Na dodatek jak wystawiłam firmie sprzedającej negatywną opinię to mnie właściciel sądem listownie zaczął straszyć. Niby nie wielka sprawa, a mnie nieźle zdenerwowała.

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella tez nie umiałam się zmotywowac ale ktoregos dnia źle się czulam i to zmotywowalo hehe.
    Mój D tak samo sprzata :) wiadomo , każdemu czasem się nie chce ale on jak się weźmie to dom cały sprzątnie bez gadania , żadnego proszenia.
    :)
    Ja mialam chwilowy syndrom wicią gniazda:) i tez stanął w miejscu ostatnio

estrella, maluda lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda ale oszusci ! Sadem to Ty go mozesz straszyc a nie on Ciebie !
    Kazdy ma prawo zwrocic torad do chyba do 14 dni wiec co on odwala ... wspolczuje przezyc ;/

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Jeszcze ktos mi zrobil ochoty na maliny noooo , Agaton chyba Ty ! :D
    No ja, przyznaję się:) Byłam wczoraj na działce u cioci i nazrywałam sobie:) a przy okazji z krzaka pozjadałam:)

No fajnie, ze tacy porządni faceci sa na świecie jeszcze i wielu z nas sie udało ustrzelić takie okazy:) Mój małż tez jest super i nie raz gadamy, ze to cudownie miec siebie i byc razem, we dwoje, bo zycie jest dużo przyjemniejsze:)

Dziewczyny, ja byłam strasznie leniwa i nie mogłam się zmotywowac do niczego, nawet torbę dopakowałam wczoraj dopiero tak na gotowo:) A syndrom zaczął mi się w poniedziałek dopiero od lepienia pierogów, więc jeszcze na was przyjdzie czas, chyba, ze poród szybciej przyjdzie hehe:)

maluda, pech straszny z tym nawilzaczem i z takim głupim sprzedającym... Niech se wsadzi straszenie sądem, bezsensu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 12:23

estrella, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
‹‹ 2266 2267 2268 2269 2270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ