X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla przepięknie :)

Ja czekam na przesyłkę od mojej siostry, literki z imieniem dla małego mi zamówiła nad łóżeczko :)

baldachim mi się strasznie zawsze podobał, ale na razie skupiłam się na rzeczach bardzo niezbędnych, żeby nie przesadzić z wydatkami

relganli4wkmj4ii.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,uśmiałam sie z farelki! :)

Paula,śliczny zestaw!!

U mnie torba już czeka spakowana,dzis jeszcze musze dołozyć kubek i sztuće bo w moim szpitalu są plastikowe..

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    farelki są niezawodne. my mamy taką 30 letnią , która grzała mojego J. jak był mały i uzywamy jej an sesjach noworodkowych. nie dość, ze super grzeje to jeszcze szumi i maluchy szybciej zasypiają :)

Grzeje super, ale ile prądu żre :P My dogrzewaliśmy jedno pomieszczenie przez tydzień w zimę i o 30% wyższy rachunek przyszedł...

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłam sobie szczoteczkę elektryczna do mycia twarzy i teraz się tak zastanawiam, można w ciazy takie wibrujące urządzenia stosować?
    Do zestawu byl tez dolaczony jakis żel z retinolem, ale chyba retinolu nie można, nie?

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, ja nie wiem, ale wydaje mi się, że to są znikome wibracje. Bardziej Cię wytrzęsie na polskich drogach :P A jaką kupiłaś? Bo ja się nad nią zastanawiałam kiedyś.

agania, BATTINKA lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • maluda Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytam Was po wizycie u lekarza i dam znać jakie wymiary i jak sytuacja :)

teraz znikam, bo mąż dzisiaj wcześniej z pracy wychodzi, żeby spokojnie ze mną do lekarza pójść na USG, a jeszcze muszę córce zadania z matematyki wytłumaczyć przed wizytą :)

Mikejla, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie, trzymają mnie w szpitalu a ja już nie mogę, wykańcza mnie to bo nic nie mówią :(

l22nqps6zs1m82ws.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakocona, to w takim razie Twoja ciąża też chyba fizjologiczna nie jest? Bo chyba miałaś za niską hemoglobinę? Czy coś takiego...
    Moja ciąża jest w pełni fizjologiczna :) Niska hemoglobina dla kobiet w ciąży jest poniżej 10, a ja miałam 11,9 (gdzie norma dla kobiet w ciąży jest 11, a dla 'normalnych' ludzi 12). Sama mi skoczyła teraz do 12,4.
    Jestem zdrowa, normalnie nie przyjmuję żadnych leków, w ciąży też nie, wszystkie wyniki badań w normie (i moje, i dziecka), żadnych ograniczeń ze względu na ciążę :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, ja nie wiem, ale wydaje mi się, że to są znikome wibracje. Bardziej Cię wytrzęsie na polskich drogach :P A jaką kupiłaś? Bo ja się nad nią zastanawiałam kiedyś.

Wiesz co nie wiem co to za marka jakas amerykańska kupiłam w tk max przeceniona o 70 %, ja wlasnie tez chciałam mieć, w ogóle wydalam dzisiaj kupę kasy i to na siebie, ale mam wesele w sobotę i chce jak człowiek wyglądać ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to teraz Was zagnę, czy w ciąży fizjologicznej jest się na l4 :) hehe :)

~Rewianka~, onka, ZakręconaOna, BATTINKA lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Moja ciąża jest w pełni fizjologiczna :) Niska hemoglobina dla kobiet w ciąży jest poniżej 10, a ja miałam 11,9 (gdzie norma dla kobiet w ciąży jest 11, a dla 'normalnych' ludzi 12). Sama mi skoczyła teraz do 12,4.
    Jestem zdrowa, normalnie nie przyjmuję żadnych leków, w ciąży też nie, wszystkie wyniki badań w normie (i moje, i dziecka), żadnych ograniczeń ze względu na ciążę :)
    Zakocona, ale w ogóle jakie to ma znaczenie czy ciąża jest fizjologiczna czy tez nie? Jakis konkurs, czy ze jak?

Mikejla, ~Rewianka~, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem coś się trafi w tym Tk Maxxx :) Teraz nowy w Wola Park otworzyli, ciekawe czy warty uwagi. Ja dzisiaj z rana też szalałam na zakupach :P Ciuchowych ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    no to teraz Was zagnę, czy w ciąży fizjologicznej jest się na l4 :) hehe :)
    Nie, bo jesteś zdrów jak ryba ;)
    A jak musisz brać duphaston bo poronilas raz, to jest to ciąża drugiej kategorii ;) przepraszam czarny humor mi sie uruchomił. I żeby nie bylo ja biorę wszystkie leki tęczy ;)

polkosia, ~Rewianka~, Blondik, ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dzwoniłam do lekarza mam kontrolować ciśnienie i brać 2 razy dziennie tabletki. Dziś mam i przed tabletka i po tabletce 118 na 80 także na razie do szpitala nie idę. Leze i odpoczywam.

Co do facetów mój też lubi sprzątać najbardziej odkurzac lubi a prasować umie ale woli jak ja to robie :)
    Torbę tez mam spakowana. Dziś wyjelismy w mężem wózek z folii przygotowaliśmy nosidełko także Lenkowa fura stoi
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a656b9803064.jpg

polkosia, nat_alia, Little Frog, Lexie, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21, onka, estrella, agaton, Blondik, agania, Natka88, annggela, jaroszka, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Czasem coś się trafi w tym Tk Maxxx :) Teraz nowy w Wola Park otworzyli, ciekawe czy warty uwagi. Ja dzisiaj z rana też szalałam na zakupach :P Ciuchowych ;)
    No wlasnie tam bylam, a weź w ogóle ludzie jakis wieszaków szukali w 5 minut taki burdel zrobili, poszłam tylko na dzial kosmetyczny i spojrzałam na dziecięcy i tyle

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, jak ci lekarz chce L4 wystawić, to nie ma problemu. Mój się co wizytę pyta czy L4 chcę, bo uważa, że kobieta powinna odpoczywać w ciąży ;)

agatka, doczytaj sobie poprzednie strony.

Nynusia, a 118/80 to jest duże i kwalifikujące się do brania tabl?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:13

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile czasu tak mogą podawać mi magnez?:/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim – mam nadzieję, że sprawa z wpłatomatem się rozwiąże i odzyskacie pieniądze. Zazwyczaj przy takich urządzeniach są kamery, więc może w ten sposób można udowodnić, że się wpłacało i ile? Może mnie wyśmiejecie z tym pomysłem, ale tak mi przyszło do głowy.

Maluda – fajnie, że dołączyłaś do forum :-) Gratuluję Męża-Skarbu :-)
    Ja też na mojego absolutnie nie mogę narzekać. Jak się czasem pokłócimy, to zawsze z mojej winy. On by mi nieba uchylił, a ja się potrafię obrazić, że zapomniał gotówki wypłacić z bankomatu i dwa dni chodzę z fochem. Na nic mi kasy nie żałuje, a gdybym nawet auto rozbiła, to by nie pisnął tylko się martwił, czy ja cała. Dziś w nocy mamrotał przez sen, że chce „tulić i całować moje ciałko”, nie wiem, co mu się tam śniło :-D No naprawdę, czasami to myślę, że na niego nie zasługuję… I mówi do mnie „Ryjku” (jak ten z Muminków), co mnie kompletnie rozbraja, i co uwielbiam <3

Mam też nadzieję, że uda Ci się sprawę z nawilżaczem rozwiązać. Ja nie przepadam za Allegro (choć nie wiem, czy przez Allegro kupowałaś) i bardzo rzadko tam kupuję, ale w listopadzie ubiegłego roku zamówiłam książkę (nota bene „W oczekiwaniu na dziecko”) i pech chciał, że od nieuczciwego sprzedawcy. Co prawda po kilku telefonach i ostrzeżeniu przed dalszymi krokami (spór, policja, itd.) książkę dostałam, ale po kilku dniach jego konto zostało już zablokowane przez Allegro, bo widocznie wielu ludzi oszukał. Pal licho te pieniądze, ale najbardziej mnie boli nieuczciwość ludzka i niesprawiedliwość losu.

Sama dziś mam stracha, bo zamówiłam balonik Epino niby przez oficjalną stronę dystrybutora, ale jak maila z potwierdzeniem zapłaty wysłałam, to nie doszedł, a na telefonie odezwała się sekretarka. Płatność przelewem, więc nieubezpieczona :-/

Polkosia – możesz mi powiedzieć, gdzie Ty zamawiałaś ten swój balonik? Bo Ty też chyba masz Epino?

Agatka – ja miałam podobny sam problem z elektryczną szczoteczką do zębów, bałam się, że Mały czuje wibracje lub ten hałas… (możecie się śmiać, jeżeli to głupie:-) ) Przez kilka tygodni nawet przestałam używać, ale później wyczytałam w necie, że w ciąży nawet się zaleca, bo wtedy łatwiej się psują zęby, więc wróciłam do niej. Jeżeli chodzi o retinol, to raczej bym odradzała. To jest pochodna wit. A o ile się nie mylę i może działać teratogenie. Pewnie przy takich stężeniach jak w tym żelu to nic się nie stanie, ale może lepiej nie ryzykować.

Buziaki dziewczyny i miłego dnia – chyba mamy ostatnie podrygi lata :-D

agaton, maluda lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytałam, ale za dużo piszecie i nawet nie wiem o co chodziło w końcu z tą fizjologiczną... Ale skoro tak tip-top ma być to i bez witamin i ani jednej Nospy chyba...

Agatka, a duży jest? Fajnie tam w ogóle teraz, inaczej? Po tym remoncie w sensie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się pracuje np. z chemikaliami? To się idzie od początku ciąży na L4, ale fizjologiczna może być :P

Przeczytałam i idę dalej ćwiczyć!

polkosia, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
‹‹ 2268 2269 2270 2271 2272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ