Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulla przepięknie
Ja czekam na przesyłkę od mojej siostry, literki z imieniem dla małego mi zamówiła nad łóżeczko
baldachim mi się strasznie zawsze podobał, ale na razie skupiłam się na rzeczach bardzo niezbędnych, żeby nie przesadzić z wydatkami -
Blondik wrote:farelki są niezawodne. my mamy taką 30 letnią , która grzała mojego J. jak był mały i uzywamy jej an sesjach noworodkowych. nie dość, ze super grzeje to jeszcze szumi i maluchy szybciej zasypiają
Grzeje super, ale ile prądu żreMy dogrzewaliśmy jedno pomieszczenie przez tydzień w zimę i o 30% wyższy rachunek przyszedł...
szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agatka, ja nie wiem, ale wydaje mi się, że to są znikome wibracje. Bardziej Cię wytrzęsie na polskich drogach
A jaką kupiłaś? Bo ja się nad nią zastanawiałam kiedyś.
agania, BATTINKA lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Doczytam Was po wizycie u lekarza i dam znać jakie wymiary i jak sytuacja
teraz znikam, bo mąż dzisiaj wcześniej z pracy wychodzi, żeby spokojnie ze mną do lekarza pójść na USG, a jeszcze muszę córce zadania z matematyki wytłumaczyć przed wizytą
Mikejla, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Zakocona, to w takim razie Twoja ciąża też chyba fizjologiczna nie jest? Bo chyba miałaś za niską hemoglobinę? Czy coś takiego...
Niska hemoglobina dla kobiet w ciąży jest poniżej 10, a ja miałam 11,9 (gdzie norma dla kobiet w ciąży jest 11, a dla 'normalnych' ludzi 12). Sama mi skoczyła teraz do 12,4.
Jestem zdrowa, normalnie nie przyjmuję żadnych leków, w ciąży też nie, wszystkie wyniki badań w normie (i moje, i dziecka), żadnych ograniczeń ze względu na ciążę -
polkosia wrote:Agatka, ja nie wiem, ale wydaje mi się, że to są znikome wibracje. Bardziej Cię wytrzęsie na polskich drogach
A jaką kupiłaś? Bo ja się nad nią zastanawiałam kiedyś.
Wiesz co nie wiem co to za marka jakas amerykańska kupiłam w tk max przeceniona o 70 %, ja wlasnie tez chciałam mieć, w ogóle wydalam dzisiaj kupę kasy i to na siebie, ale mam wesele w sobotę i chce jak człowiek wyglądaćpolkosia lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Moja ciąża jest w pełni fizjologiczna
Niska hemoglobina dla kobiet w ciąży jest poniżej 10, a ja miałam 11,9 (gdzie norma dla kobiet w ciąży jest 11, a dla 'normalnych' ludzi 12). Sama mi skoczyła teraz do 12,4.
Jestem zdrowa, normalnie nie przyjmuję żadnych leków, w ciąży też nie, wszystkie wyniki badań w normie (i moje, i dziecka), żadnych ograniczeń ze względu na ciążęMikejla, ~Rewianka~, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:no to teraz Was zagnę, czy w ciąży fizjologicznej jest się na l4
hehe
A jak musisz brać duphaston bo poronilas raz, to jest to ciąża drugiej kategoriiprzepraszam czarny humor mi sie uruchomił. I żeby nie bylo ja biorę wszystkie leki tęczy
polkosia, ~Rewianka~, Blondik, ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki dzwoniłam do lekarza mam kontrolować ciśnienie i brać 2 razy dziennie tabletki. Dziś mam i przed tabletka i po tabletce 118 na 80 także na razie do szpitala nie idę. Leze i odpoczywam.
Co do facetów mój też lubi sprzątać najbardziej odkurzac lubi a prasować umie ale woli jak ja to robie
Torbę tez mam spakowana. Dziś wyjelismy w mężem wózek z folii przygotowaliśmy nosidełko także Lenkowa fura stoi
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a656b9803064.jpgpolkosia, nat_alia, Little Frog, Lexie, ~Rewianka~, szczesliwa_mamusia21, onka, estrella, agaton, Blondik, agania, Natka88, annggela, jaroszka, lojkalojka, maluda lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Czasem coś się trafi w tym Tk Maxxx
Teraz nowy w Wola Park otworzyli, ciekawe czy warty uwagi. Ja dzisiaj z rana też szalałam na zakupach
Ciuchowych
-
Blondik, jak ci lekarz chce L4 wystawić, to nie ma problemu. Mój się co wizytę pyta czy L4 chcę, bo uważa, że kobieta powinna odpoczywać w ciąży
agatka, doczytaj sobie poprzednie strony.
Nynusia, a 118/80 to jest duże i kwalifikujące się do brania tabl?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2015, 13:13
-
nick nieaktualnyFatim – mam nadzieję, że sprawa z wpłatomatem się rozwiąże i odzyskacie pieniądze. Zazwyczaj przy takich urządzeniach są kamery, więc może w ten sposób można udowodnić, że się wpłacało i ile? Może mnie wyśmiejecie z tym pomysłem, ale tak mi przyszło do głowy.
Maluda – fajnie, że dołączyłaś do forumGratuluję Męża-Skarbu
Ja też na mojego absolutnie nie mogę narzekać. Jak się czasem pokłócimy, to zawsze z mojej winy. On by mi nieba uchylił, a ja się potrafię obrazić, że zapomniał gotówki wypłacić z bankomatu i dwa dni chodzę z fochem. Na nic mi kasy nie żałuje, a gdybym nawet auto rozbiła, to by nie pisnął tylko się martwił, czy ja cała. Dziś w nocy mamrotał przez sen, że chce „tulić i całować moje ciałko”, nie wiem, co mu się tam śniłoNo naprawdę, czasami to myślę, że na niego nie zasługuję… I mówi do mnie „Ryjku” (jak ten z Muminków), co mnie kompletnie rozbraja, i co uwielbiam
Mam też nadzieję, że uda Ci się sprawę z nawilżaczem rozwiązać. Ja nie przepadam za Allegro (choć nie wiem, czy przez Allegro kupowałaś) i bardzo rzadko tam kupuję, ale w listopadzie ubiegłego roku zamówiłam książkę (nota bene „W oczekiwaniu na dziecko”) i pech chciał, że od nieuczciwego sprzedawcy. Co prawda po kilku telefonach i ostrzeżeniu przed dalszymi krokami (spór, policja, itd.) książkę dostałam, ale po kilku dniach jego konto zostało już zablokowane przez Allegro, bo widocznie wielu ludzi oszukał. Pal licho te pieniądze, ale najbardziej mnie boli nieuczciwość ludzka i niesprawiedliwość losu.
Sama dziś mam stracha, bo zamówiłam balonik Epino niby przez oficjalną stronę dystrybutora, ale jak maila z potwierdzeniem zapłaty wysłałam, to nie doszedł, a na telefonie odezwała się sekretarka. Płatność przelewem, więc nieubezpieczona
Polkosia – możesz mi powiedzieć, gdzie Ty zamawiałaś ten swój balonik? Bo Ty też chyba masz Epino?
Agatka – ja miałam podobny sam problem z elektryczną szczoteczką do zębów, bałam się, że Mały czuje wibracje lub ten hałas… (możecie się śmiać, jeżeli to głupie:-) ) Przez kilka tygodni nawet przestałam używać, ale później wyczytałam w necie, że w ciąży nawet się zaleca, bo wtedy łatwiej się psują zęby, więc wróciłam do niej. Jeżeli chodzi o retinol, to raczej bym odradzała. To jest pochodna wit. A o ile się nie mylę i może działać teratogenie. Pewnie przy takich stężeniach jak w tym żelu to nic się nie stanie, ale może lepiej nie ryzykować.
Buziaki dziewczyny i miłego dnia – chyba mamy ostatnie podrygi lataagaton, maluda lubią tę wiadomość
-
Ja czytałam, ale za dużo piszecie i nawet nie wiem o co chodziło w końcu z tą fizjologiczną... Ale skoro tak tip-top ma być to i bez witamin i ani jednej Nospy chyba...
Agatka, a duży jest? Fajnie tam w ogóle teraz, inaczej? Po tym remoncie w sensie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn