X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, oni mają jakiś problem z mailem, ale nie martw się - dojdzie :) Ja im SMS puściłam i wysłali tego samego dnia.

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rewianka, oni mają jakiś problem z mailem, ale nie martw się - dojdzie :) Ja im SMS puściłam i wysłali tego samego dnia.

Super Polkosia - bardzo Ci dziękuję :-D

polkosia lubi tę wiadomość

• Lexie Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena,biedna jesteś w tym szpitalu.. ale dlaczego nic nie mówią?? Powinnaś wiedzieć co się dzieje..

Nynusia,to dobrze ze nie ma potrzeby leżenia w szpitalu :) :)
    Jak juz pisałam na fb.wózek przesliczny,w moim ulubionym fioletowym kolorze!:)
    Gdybym spodziewała się dziewczynki też chciałabym taki :)

Nynusia lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle, to pewnie zaczniemy razem używać, bo ja od soboty (zaczynam 38tc) będę się rozciągać. Pessar i tak we wtorek mi zdejmują, to może przez ten tydzień chociaż z centymetr czy dwa się uelastycznię ;) Zawsze będzie ciut łatwiej. Obstawiam, że urodzę w ciągu tygodnia od zdjęcia pessara, bo mała jest mega nisko.

~Rewianka~, onka, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, witaminy i leki, które można brać w ciąży (paracetamol czy tam espumisan), to nadal ciąża fizjologiczna. Chodzisz w niej 9 mscy, ciężko, żebyś nigdy nic nie wzięła, ani razu np nie zabolała cię głowa czy brzuch czy nie miała np wzdęcia ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ma racje duzo pradu idzie :)
    Tez mialam farelke w domu od malego nie mowie ze jest zla ale chcemy grzejniczek ;)

Laski na Feedo.pl macie kod rabatowy -15 zł na kod : DORISKA
    tylko nie mam jak sprawdzic czy jeszcze dziala bo nie mam tam konta , ale moze jeszcze i akurat ktoras skorzysta :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny Przegielam dziś ze spaniem - 12.30 gdyby nie dziewczyna brata to bym spała dalej.

Agatka na samym wstępie rozwalił mnie tekst z konkursem, kichnelam ze śmiechu fajnie to zabrzmiało :)

Madu ja miałam problem z krwią mam RhD-, tez się przejmowalam tym bo czytałam sporo o tym, ja dostałam 2 tyg temu zastrzyk na to, drugi będzie przy porodzie, nie interesowali się grupa krwi ojca. Konflikt występuje tylko i wyłącznie wtedy kiedy matka ma RH-. Jaki masz odczyn?

Jaroszka dzięki, na pewno się dostosuje do rady. A z ta plaża to fajnie, co to kogo obchodzi jakie macie upodobania? Wasze życie wasza sprawa, zawsze tak powtarzam jak przy mnie ktoś kogoś krytykuje za co wg moim zdaniem nie powinien. Skoro na was to działa w tak fajny sposób to super. Ja się wstydzę chyba za bardzo siebie nagiej i nie potrafię się tego wyzbyć.

Fatim przykro mi bardzo, u nas to chyba tak na zmianę z tą kasą i jak tu pocieszać?

Maluda - gdzie kupowałas tez nawilżacz? Jeśli nie minęło 14 dni masz prawo do zwrotu - czytałam w cholerę o tym, bo miałam problem ze sprzedającym u którego zamawiałam łóżeczko. W razie czego pisz do mnie na priv może się nasza wiedza uzupełni.

Asienka czekamy na kolejną gwiazdę!!

jaroszka, madu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A w ogóle, to pewnie zaczniemy razem używać, bo ja od soboty (zaczynam 38tc) będę się rozciągać. Pessar i tak we wtorek mi zdejmują, to może przez ten tydzień chociaż z centymetr czy dwa się uelastycznię ;) Zawsze będzie ciut łatwiej. Obstawiam, że urodzę w ciągu tygodnia od zdjęcia pessara, bo mała jest mega nisko.

Właśnie Cię miałam pytać, czy już "ćwiczysz" :-) Ja chyba zacznę od wtorku, bo jak dobrze pójdzie to pewnie dostanę balonik w poniedziałek. We wtorek mam jeszcze wizytę u ginekologa, zapytam, czy nie widzi żadnych przeciwwskazań i jeżeli nie, to we wtorek wieczorem zaczynam :-) Nie wiem, ile zdążę się "uelastycznić", ale Ty z tego, co kiedyś pisałaś chyba w ogóle jesteś "tam" dość elastyczna ;-) Ja liczę na to, że mnie to też trochę przygotuje psychicznie :-)

BTW: Wspaniale, że udało Ci się Klementysię jeszcze te kilka tygodni przetrzymać w brzuszku, pomimo problemu z szyjką. Za 1,5 tygodnia to już chyba możesz spokojnie rodzić bez obaw o Małą :-)

• melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Malena,biedna jesteś w tym szpitalu.. ale dlaczego nic nie mówią?? Powinnaś wiedzieć co się dzieje..

Nynusia,to dobrze ze nie ma potrzeby leżenia w szpitalu :) :)
    Jak juz pisałam na fb.wózek przesliczny,w moim ulubionym fioletowym kolorze!:)
    Gdybym spodziewała się dziewczynki też chciałabym taki :)

jestem w 36 tyg i trzymają mnie na podtrzymaniu i dają magnez który ledwo pomaga :/
    nie wiem ile tu jeszcze będę siedzieć..

l22nqps6zs1m82ws.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, jak sprawdzałam balonik, to mogłam na 5 cm się rozciągnąć ;) A tam jest aż do 10. Chciałabym do 7 dobić - zobaczymy :) Szkoda mi tak 350 zł w błoto wyrzucić, więc postanowiłam, że teraz to już poużywam. W końcu w szpitalu wylądowałam chyba 4 tygodnie temu, więc i tak jest super :)

~Rewianka~, agaton lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jakim rozciąganiu mówicie ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena, a co się dzieje? Czujesz się gorzej?

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena, nie wiem co Ci napisać...dobrze, że jesteś pod opieką, ale fatalnie, że nic nie wiesz... Kompletnie nic Ci nie mówią? Jakie mają plany? Nic a nic? :/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    o jakim rozciąganiu mówicie ?

Pochwy :)

agania, soraya lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta - co do naparu z liści malin. Pytałam tu położnej i szukałam jak się to tutaj nazywa, znalazłam, a zalecenia jakie tam są to: pić raz dziennie jedną filiżankę (pewnie 200 lub 250 ml), w 38.tygodniu przerwa. W 39. 4 filiżanki dziennie, w 40. znów przerwać. (przerywanie jest po to aby uniknąć nadmiernego dozowania herbaty i jej aktywnych składników). Nie wiem, jeszcze jak pójdę do apteki, to spytam jakoś babeczki, żeby mi rozpisała na kartce. A Ty już ją zaczęłaś pić?

zetaaa lubi tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ale chodzi wam o masaż krocza ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Blondik, jak ci lekarz chce L4 wystawić, to nie ma problemu. Mój się co wizytę pyta czy L4 chcę, bo uważa, że kobieta powinna odpoczywać w ciąży ;)

agatka, doczytaj sobie poprzednie strony.

Nynusia, a 118/80 to jest duże i kwalifikujące się do brania tabl?
    Po tabletkach mam takie

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i dziś 36tc <3 czuje się wspaniale :*

Mikejla, agaton, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, estrella, annggela lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 17 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam gofry, śledzia, ogórki korniszone i wypiłam karton mleka...co mnie napadło...a po głowie mi chodzi pasta jajeczna....

Mikejla, onka, Bąbelek, Nynusia, agaton, ZakręconaOna, agania, Natka88, Little Frog, estrella, annggela, jaroszka, stokrotka25, soraya lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 2269 2270 2271 2272 2273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ