Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry witam się w dniu donoszenia ciąży
dzisiaj jadę odebrać laktator, wczoraj zamówiliśmy nosidełko-fotelik - udało się męża przekonać żeby nie brać różowego dla jego księżniczki tylko szary jakby drugi był syn
dzień zapowiada się dość intensywnie, nie wiem czy będę miała czas być z Wami dzisiaj na bieżąco więc liczę na krótkie sprawozdanie podczas mojej nieobecności
jaroszka czekamy na wieści, nie trzymaj nas w napięciuMikejla, ZakręconaOna, Nynusia, Little Frog, Lexie, dodinka, green, estrella, ewwiel, zakocona, IviQ, agania lubią tę wiadomość
-
lojka nie chcę zapeszać, ale wczoraj byłam tylko 2 razy, w nocy w ogóle, dzisiaj z rana brzuch pobolewał, ale nie byłam jeszcze z tym problemem w kibelku . nie mówię, że nie będę, ale wydaje mi się, że sytuacja powoli się normuje
lojkalojka, aanaa lubią tę wiadomość
-
Nynusia mój brzuch tez juz opadł , zaczął schodzić w dol juz z miesiąc temu wiesz .
normalnie ludzie nawet znajomi ze sklepu mi to mówili , mój D itp a Ja niedawno dopiero to zauwazylam .
Ja mam bezdechy od 13 roku życia , bralam leki na te oddechowe zatyczki pomogły na jakiś czas spory , oddawało się znów ok 2 lat temu ale delikatniej , przed ciąża mega się powiększyły a w ciąży to miałam sytuacje juz dwa razy ze pogotowie chciałam wzywać bo aż sciskalo wszystko w klatce od braku pełnego oddechu .
Byłam u lekarza niedawno z tym to wyśmiał mnie ze ja niby przez 10 minut nie mogę do końca oddechu złapać , ze to na pewno nie to ... Salę sam stwierdził płytki oddech , powiedział ze nie da skierowania na dalsze badania nic bo nie potrzeba ...także zostaje mi prywatnie iść na spirometrie i zobaczymy co będzie a później kardiolog zeby zobaczyć czy cos nie od serca ale watpie.
Nie wiem czy robić te badania w ciąży czy lepiej juz po ... -
Dzień Dobry
Właśnie doczytuję zaległości
Paula1- gratuluję przesłodkiej i przepięknej córeczkijest przeurocza
Estrella- podziwiam Cię, że dałaś radę spakować się w tą torbę
mnie przeraża to pakowanie, dlatego je ciągle odkładam, ale dzisiaj powiedziałam mężowi, że wreszcie trzeba to zrobić (u mnie chcą w szpitalu tylko jedną torbę i jakieś wymagania mają, że nie ma być to walizka jak na wakacjeKupiłam kosmetyki w wersji mini w rossmanie, żeby zaoszczędzić trochę na miejscu
zobaczymy jak nam pójdzie to pakowanie
U mnie kolejna noc- więcej chodzenia niż spania, na dodatek mąż mnie obudził jak zasnęłam, bo stwierdził, że dziwnie oddycham (chyba go wystraszyłam).
U mnie pogoda na szczęście pięknamamy z mężem dzisiaj ambitne plany pozałatwiania wszystkich zaległych spraw
linka20- u mnie w szpitalu wymagają kocyk, ale rożek też chcę zabrać.
estrella lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry słoneczka,
Dziekuje bardzo za troskę :*
Juz zakręconej pisałam zeby nie krzyczała na mnie, ale nie pojechałam w końcu na IP tylko zadzwoniłam do lekarza. Opisałam bol i powiedział, ze jak nie mam plamienia/krwawienia i dziecko rusza sie normalnie to nie ma potrzeby jechać do szpitala, bo na tym etapie ciazy to przy mojej skoliozie jest to ucisk dziecka i poprostu obciążenie kręgosłupa. Powiedział, ze paracetamol mozna wziąć.
Moja noc była tragiczna i na siedząco, bo tylko w tej pozycji nie bolało...na szczęście w końcu nie wyrobiłam położyłam sie na lewy bok i zasnęłam, ale teraz jak sie obudziłam to tak biodro napierdala, ze masakra, wiec znowu siędze oparta o łóżko....
Lekarz pow ze pewnie bedzie juz tylko gorzej...ekstra
By the way dzisiaj chrzciny siostrzeńca, moj M Jest chrzestnym....nie wiem jak przetrwam ten dzien -
Oj Jaroszka Ty po dupci dostaniesz!Aczkolwiek dobrze,ze chociaż do lekarza zadzwoniłas.. Przykro mi ze sie meczysz.. Tak o Tobie myślałam,ze az mi się przysniłas! Byłysmy w wojsku i dostałysmy za zadanie dowiedziec sie kto stał za atakami na World Trade Center! Skąd mi sie to wzięło.. Nie wiem!!
ZakręconaOna, jaroszka, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Wiem dziewczyny, wiem po dupie powinnam dostać....ale jakoś podświadomie czułam, ze z Michasiem ok i to napewno nic groźnego dla niego....a o siebie to ja sie nie martwię....no i dzisiaj na 11:45 mam ginekologa, wiec bedzie jasna sprawa....
Mika tak, jak sie jest krzywym to nie ma opcji zeby plecy na jakimś etapie ciazy nie bolały....łudziłam sie, ze by moze mnie oszczędziły, ale nie .... Na dodatek boli mnie wlasnie ten bok co jest krzywy....polkosia, maluda lubią tę wiadomość
-
Jaroszka, przeczucie jest najważniejsze
Tak nam w SR mówili
Jak czujesz, że jest OK, pomimo dolegliwości itp., to znaczy, że tak jest
A jak podświadomość podpowiada, że zagrożenie, to na pewno byś na IP pojechała. Ja przed pessarem też kilka razy dziwnie się czułam, ale olałam IP. Dopiero po sprawdzeniu szyjki w 32 tc, wiedziałam, że muszę jechać i to sprawdzić i intuicja mnie nie zawiodła
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyHej.
Jaroszka, tez mam skolioze, ale mam nadzieje, ze takie bole mnie omina. Dobrze, ze to jednak nie nerki.
Fatim, ciesze sie, ze juz kryzys zazegnany z tymi biegunkami
Za mna ciezka noc. Bole jak na @, bole krzyza, bole dupska nawet.
Bylam tez rano na badaniach, morfo i mocz. Mam nadzieje, ze wyjda ok. No i oby do poniedzialku - ostatnie usgzobacze ile wazy moje malenstwo
Fatim lubi tę wiadomość