X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwie się o ta nasza Jaroszke kurcze.
    Napisałam do Niej na facebooku bo może tam zajrzy szybciej niż na forum .
    Mam nadzieje ze wszystko dobrze z nią i maluchem i jeszcze nie urodziła !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się w dniu donoszenia ciąży :)
    dzisiaj jadę odebrać laktator, wczoraj zamówiliśmy nosidełko-fotelik - udało się męża przekonać żeby nie brać różowego dla jego księżniczki tylko szary jakby drugi był syn ;)
    dzień zapowiada się dość intensywnie, nie wiem czy będę miała czas być z Wami dzisiaj na bieżąco więc liczę na krótkie sprawozdanie podczas mojej nieobecności :P

jaroszka czekamy na wieści, nie trzymaj nas w napięciu ;)

Mikejla, ZakręconaOna, Nynusia, Little Frog, Lexie, dodinka, green, estrella, ewwiel, zakocona, IviQ, agania lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona ja też już bym chciała urodzić tez jestem ociezala i noce to są dla mnie koszmarem. Na cały tydzień może z jedną normalnie przespie.
    Na sszczęście jak mi brzuch opadł to nie miewam bezdechow

l22nhdgeccid541p.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim a jak Twoje biegunkowe sprawy ? Jest poprawa?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez co chwile wchodzę zobaczyć czy jest info od Jaroszki

l22nhdgeccid541p.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojka nie chcę zapeszać, ale wczoraj byłam tylko 2 razy, w nocy w ogóle, dzisiaj z rana brzuch pobolewał, ale nie byłam jeszcze z tym problemem w kibelku . nie mówię, że nie będę, ale wydaje mi się, że sytuacja powoli się normuje ;)

lojkalojka, aanaa lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia mój brzuch tez juz opadł , zaczął schodzić w dol juz z miesiąc temu wiesz .:) normalnie ludzie nawet znajomi ze sklepu mi to mówili , mój D itp a Ja niedawno dopiero to zauwazylam .
    Ja mam bezdechy od 13 roku życia , bralam leki na te oddechowe zatyczki pomogły na jakiś czas spory , oddawało się znów ok 2 lat temu ale delikatniej , przed ciąża mega się powiększyły a w ciąży to miałam sytuacje juz dwa razy ze pogotowie chciałam wzywać bo aż sciskalo wszystko w klatce od braku pełnego oddechu .
    Byłam u lekarza niedawno z tym to wyśmiał mnie ze ja niby przez 10 minut nie mogę do końca oddechu złapać , ze to na pewno nie to ... Salę sam stwierdził płytki oddech , powiedział ze nie da skierowania na dalsze badania nic bo nie potrzeba ... :-/ także zostaje mi prywatnie iść na spirometrie i zobaczymy co będzie a później kardiolog zeby zobaczyć czy cos nie od serca ale watpie.
    Nie wiem czy robić te badania w ciąży czy lepiej juz po ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka zaraz się tu odezwie , spokojnie .
    Pisała juz do mnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do komarów to mnie jeden w nocy atakował,pogryziona jestem w paru miejscach a mężulek wcale!

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Właśnie doczytuję zaległości :)
    Paula1- gratuluję przesłodkiej i przepięknej córeczki :) jest przeurocza :)

Estrella- podziwiam Cię, że dałaś radę spakować się w tą torbę :)
    mnie przeraża to pakowanie, dlatego je ciągle odkładam, ale dzisiaj powiedziałam mężowi, że wreszcie trzeba to zrobić (u mnie chcą w szpitalu tylko jedną torbę i jakieś wymagania mają, że nie ma być to walizka jak na wakacje :) Kupiłam kosmetyki w wersji mini w rossmanie, żeby zaoszczędzić trochę na miejscu :) zobaczymy jak nam pójdzie to pakowanie :)

U mnie kolejna noc- więcej chodzenia niż spania, na dodatek mąż mnie obudził jak zasnęłam, bo stwierdził, że dziwnie oddycham (chyba go wystraszyłam).

U mnie pogoda na szczęście piękna :) mamy z mężem dzisiaj ambitne plany pozałatwiania wszystkich zaległych spraw :)

linka20- u mnie w szpitalu wymagają kocyk, ale rożek też chcę zabrać.

estrella lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda u mnie na szczęście nie maja problemu do walizeczek małych na kółkach , wiadomo ze nie skocze z ta wielka jak na tydzień wakacji haha .
    Lipa jakbym miala specjalnie kupować torbę bo się Pani w szpitalu kształt mojej nie podoba: P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona- ja tam spakuje się w taką jaką mam w domu, nie będę specjalnie kupowała, bo wymiar się nie zgadza :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry słoneczka,

Dziekuje bardzo za troskę :*

Juz zakręconej pisałam zeby nie krzyczała na mnie, ale nie pojechałam w końcu na IP tylko zadzwoniłam do lekarza. Opisałam bol i powiedział, ze jak nie mam plamienia/krwawienia i dziecko rusza sie normalnie to nie ma potrzeby jechać do szpitala, bo na tym etapie ciazy to przy mojej skoliozie jest to ucisk dziecka i poprostu obciążenie kręgosłupa. Powiedział, ze paracetamol mozna wziąć.
    Moja noc była tragiczna i na siedząco, bo tylko w tej pozycji nie bolało...na szczęście w końcu nie wyrobiłam położyłam sie na lewy bok i zasnęłam, ale teraz jak sie obudziłam to tak biodro napierdala, ze masakra, wiec znowu siędze oparta o łóżko....
    Lekarz pow ze pewnie bedzie juz tylko gorzej...ekstra :(

By the way dzisiaj chrzciny siostrzeńca, moj M Jest chrzestnym....nie wiem jak przetrwam ten dzien

relgh371crdcdbv2.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Jaroszka Ty po dupci dostaniesz!Aczkolwiek dobrze,ze chociaż do lekarza zadzwoniłas.. Przykro mi ze sie meczysz.. Tak o Tobie myślałam,ze az mi się przysniłas! Byłysmy w wojsku i dostałysmy za zadanie dowiedziec sie kto stał za atakami na World Trade Center! Skąd mi sie to wzięło.. Nie wiem!! ;-)

ZakręconaOna, jaroszka, lojkalojka lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda pewnie , ze tak . Niektórzy maja swoje głupie widzi mi się :)

Jaroszka :*:*

maluda lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, czyli wzmożone bóle mogą być przez skolioze?

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny, wiem po dupie powinnam dostać....ale jakoś podświadomie czułam, ze z Michasiem ok i to napewno nic groźnego dla niego....a o siebie to ja sie nie martwię....no i dzisiaj na 11:45 mam ginekologa, wiec bedzie jasna sprawa....

Mika tak, jak sie jest krzywym to nie ma opcji zeby plecy na jakimś etapie ciazy nie bolały....łudziłam sie, ze by moze mnie oszczędziły, ale nie .... Na dodatek boli mnie wlasnie ten bok co jest krzywy....

polkosia, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, przeczucie jest najważniejsze :) Tak nam w SR mówili :P Jak czujesz, że jest OK, pomimo dolegliwości itp., to znaczy, że tak jest ;) A jak podświadomość podpowiada, że zagrożenie, to na pewno byś na IP pojechała. Ja przed pessarem też kilka razy dziwnie się czułam, ale olałam IP. Dopiero po sprawdzeniu szyjki w 32 tc, wiedziałam, że muszę jechać i to sprawdzić i intuicja mnie nie zawiodła :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja mam lewostronna a częściej boli prawa strona. Nie mam jakiejś niewiadomo jak wielkiej. No w sumie tak, teraz to aż.dziwne gdyby kręgosłup nie bolał

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Jaroszka, tez mam skolioze, ale mam nadzieje, ze takie bole mnie omina. Dobrze, ze to jednak nie nerki.

Fatim, ciesze sie, ze juz kryzys zazegnany z tymi biegunkami :)

Za mna ciezka noc. Bole jak na @, bole krzyza, bole dupska nawet.
    Bylam tez rano na badaniach, morfo i mocz. Mam nadzieje, ze wyjda ok. No i oby do poniedzialku - ostatnie usg :) zobacze ile wazy moje malenstwo :)

Fatim lubi tę wiadomość

‹‹ 2296 2297 2298 2299 2300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ