X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie abo w Medi - czy sa się sprawdzić jakie mam skierowania w systemie? Bo gin mi coś wypisał, a ja nawet nie wiem co.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie czekamy na wiadomości od jaroszki. ja biorę rożek do szpitala i kocyk, z tego co słyszałam w większości szpitali wolą miękkie rożki nie usztywniane.

maluda lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka cieszę się, że się odezwałaś, bo się już wszystkie martwiłyśmy o Ciebie.
    Mam nadzieję, że te bóle Ci szybko miną, czekam na wiadomości po wizycie u lekarza :)
    Ja tez mam skoliozę, niby nie wielką, ale w ciąży kręgosłup daje mi nieźle popalić.

jaroszka lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dziewczyny, które macie abo w Medi - czy sa się sprawdzić jakie mam skierowania w systemie? Bo gin mi coś wypisał, a ja nawet nie wiem co.

Tak musisz wejść w moje wizyty- odbyte i tam chyba sa szczegóły czy jakoś tak

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green nerki od razu odrzuciłam, bo miałam usg robione 2 miechy temu i nic w nich nie było, po za tym wiem jak bola, bo kiedyś miałam bardzo ostra infekcje pęcherza i wtedy tez nery mnie rwaly...

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim cieszę sie, ze u Was lepiej i życzę miłego dnia :*

Fatim lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluda wrote:
    Jaroszka cieszę się, że się odezwałaś, bo się już wszystkie martwiłyśmy o Ciebie.
    Mam nadzieję, że te bóle Ci szybko miną, czekam na wiadomości po wizycie u lekarza :)
    Ja tez mam skoliozę, niby nie wielką, ale w ciąży kręgosłup daje mi nieźle popalić.

Mi tez lekarz mówił, ze skolioza niewielka, ale dla mnie jest spora, bo widać ze mam krzywa talie i biodra....z jednej strony mam ekstra wcięcie w talii, a z drugiej ledwo co.....jak sie położę to nawet widzę, ze z jednej strony dwa zebra mam wyżej od drugiej....wiec to chyba nie jest mała skolioza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:37

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Green nerki od razu odrzuciłam, bo miałam usg robione 2 miechy temu i nic w nich nie było, po za tym wiem jak bola, bo kiedyś miałam bardzo ostra infekcje pęcherza i wtedy tez nery mnie rwaly...
    To cale szczescie. Choc mi w 20tc w 2 tyg rozwinela sie infekcja i poszlo na nerki :/

Udalo sie zalatwic z ta nasza wanna :p bedziemy miec Cersanit Virgo 170 :p maz napisal mejla o tak: ratunku zona mnie zabije. No i bez problemu sie zgodzili, cale szczescie tamtej jeszcze nie zdazyli wyslac, takze ulga :)

Drzwi sa cudowne i piekne i w ogole. Ale gosc probowal na nas wine zrzucic, bo mowil, ze to mialo byc w standardzie ta wys drzwi. No kurwa. A po chuj my go do mieszkania wpuscilismy? No zeby sprawdzil. I chuj. Maz powiedzial, ze nie zaplaci mu tyle ile na fakturze jest. Opuscil nam cale 100 zl... zalosne. Maz mowil, ze myslal, ze mu jebie w ten zakuty leb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2015, 09:45

agaton, Lexie lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, na infolinii ci też podadzą.

Jaroszka, to dobrze, że udało ci się jednak usnąć pomimo bólu.
    "Pocieszę" cię mówiąc, że od tygodnia młody mi na nerwie siedzi na dole i mam takie bóle w biodrze, że promieniuja mi na całą nogę lewą i aż jęcze z bólu jak złapie mnie to coś i muszę się czegoś złapać, bo noga sama się ugina i mało nie upadne :/ :/

Gratuluję kolejnych donoszonych ciąż Fatim i Zakręcona :)!

Fatim, Fatim, Fatim lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzień Dobry :)
    linka220 ja biorę rożek. pewniej będę tzymać szkraba, zwłaszcza ze on taki malutki....chociaz i tak trafi najperw do inkubatora to wolę wziąć.

co do kosmetyków to ja od bratowj dostałam całą reklamówkę różnych próbek więc będę sukcesywnie zużywała:D

linka220 lubi tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • maluda Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka czasami wydaje się, że niewielka a strachu potrafi napędzić.
    Przed ciążą miałam taki czas, że budziłam się bez czucia prawej ręki (jak pierwszy raz się to stało to nieźle się przeraziłam, bo tak czułam jakbym nie miała władzy nad własną ręką) i zanim czucie wróciło to dłuższą chwilę to trwało. Lekarz podejrzewał najpierw jakiś ucisk w kręgosłupie, pożnij coś z biodrami, porobiłam wszystkie badania (RTG, rezonans itp.) i nic nie wykazało poza niewielka skoliozą. Na szczęście po badaniach pojawiło się jeszcze tylko ze 3 razy i mam nadzieję, że już nie wróci.

relganli4wkmj4ii.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona Ja jeszcze troszkę do donoszonej ciąży:)
    A co do boli to Ja mam ten problem z rwa kulszowa ... Jeszcze dodatkowo mały uciska na nerw i trzy razy mocniej boli i właśnie tez noga mi się nie raz ugina jak ide z bólu itp , masakra

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

jaroszka dobrze, że u Ciebie już lepiej. Ja jestem po operacji kręgosłupa właśnie z powodu skoliozy i mam usztywnianą całą część piersiową i lędźwiową kręgosłupa i powiem Wam, że w sumie to nie boli mnie kręgosłup praktycznie w ogóle. Wiadomo, że bóle się sporadycznie zdarzają, ale są naprawdę rzadkie i jestem w szoku :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadal nic się nie dzieje oprócz jednego skurcza na ktg :/

l22nqps6zs1m82ws.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melenaxoxox wrote:
    nadal nic się nie dzieje oprócz jednego skurcza na ktg :/
    A rozwarcie po nocy jakie masz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam Wam powiedzieć, że śnił mi się dzisiaj mój poród, poszło gładko a jak już urodziłam z buta się obudziłam i poszłam siku :P

Lexie lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melena będą jakoś wywoływać ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja kiedyś miałam sen , ze urodziłam w 5 minut dosłownie łącznie ze skurczami dziecko 120 cm i 5 kg wagi hahaha

agania, Fatim, Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozwarcia mi lekarz nawet nie sprawdził

l22nqps6zs1m82ws.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups chodziło mi o 9 msc ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2297 2298 2299 2300 2301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ