X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmar trzymam kciuki za Twoja bete, ja dzisiaj od lekarki dostalam ulotke na ktorej jest informacja ile alkoholu moge wypic bedac w ciazy :D bardzo pouczajaca informacja :)

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Bree, miałam tak w pierwszej ciąży i aż ze strachu na usg polecialam, okazalo sie, ze to macica sie rozrasta. Ja jestem 3 miesiące po lyzeczkowaniu i pewnie to tez ma wpływ na ten ból, jeszcze mnie plecy dobijają a to dopiero 5tydzien

Mnie też bolą plecy, głównie w krzyżu, raz mocniej raz słabiej, ale tak, jak nigdy nie bolało. No i od czasu do czasu czuję kłucia w podbrzuszu, czasami ciągnięcie, mam nadzieję, że tak ma być.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, duża fasolka :) Gratuluję.

BATTINKA lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree epskie pocieszenie dostajesz od lekarzy :/ też się z takim podejściem nie raz spotkałam...dziewczny trzymam kciuki za wasze wyniki, badania, wizyty :)
    Bree ja też mam taki lęk z chodzeniem do łazienki ;)
    Jak tam wasze mdłości kochane ? U mnie nadal brak.

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe czasem w ciągu dnia, ale jak coś zjem, to mijają.

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

• karmar Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    ja dzisiaj od lekarki dostalam ulotke na ktorej jest informacja ile alkoholu moge wypic bedac w ciazy :D bardzo pouczajaca informacja :)

Boże,co Ty masz za lekarzy.. Zamiast konkretnego badania ulotka o alkoholu w ciąży.. Dobrze,że Ci nie zasugerowała,żebyś sobie strzeliła kielicha,to się przestaniesz martwić i jej głowę zawracać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:24

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Pewnie, lepiej sprawdzić i być pewną :)
    ja pierwszą betę robiłam 14dpo (środa), drugą 16dpo (piątek) i też dopiero dzisiaj dzwoniłam żeby się umówić. Mam wizytę na 3 marca, to będzie 5tc+5, mam nadzieję, że będzie coś widać.

Ale fajnie :) Fajnie,że już masz wyniki i WIESZ :) ja już się nie mogę doczekać do 17 :)

Bree lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika85 wrote:
    proszę napisać czy zdążymy czy nie
    Dziewczyny już ci odpisywały, tutaj nikt nie jest wróżbitą żeby powiedzieć ci czy zdążycie, bo wiele może się wydażyć poza tym nie wszyscy są z twojej okolicy. Spytaj się lekarza poza tym jak ci wody odejdą to dziecko ci od razu nie wyskoczy na świat.

karmar, Bree, meeegi1771 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś pierwszy raz jedzenie rano nie pomogło na mdłości i się męczyłam parę godzin. Wczoraj zjadłam na śniadanie ciasto zrobione przez teściową. Było obrzydliwe. Tak samo jak dziś chleb. Jedynym wspólnym składnikiem był sezam, którym kiedyś się zajadałam, a teraz jak tylko poczuję jego zapach to odruch wymiotny.
    A już myślałam, że teściowa chce mnie otruć :D

Bree, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdlosci, bardzo dobra jest herbata imbirowa, w aptece kupisz, w pierwszej ciąży życie mi ratowala ;)

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Bree, miałam tak w pierwszej ciąży i aż ze strachu na usg polecialam, okazalo sie, ze to macica sie rozrasta. Ja jestem 3 miesiące po lyzeczkowaniu i pewnie to tez ma wpływ na ten ból, jeszcze mnie plecy dobijają a to dopiero 5tydzien
    Mialas takie bole w pachwinie promieniujace do kosci lonowej? Ja w 2 poprzednich ciazach nie mialam takich, jest to dla mnie absolutna nowosc :D juz raczej spodziewalabym sie czegos takiego pozniej ale nie w 8 tygodniu :) A czy zauwazylyscie u siebie twardnienie brzucha?

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:
    Ale fajnie :) Fajnie,że już masz wyniki i WIESZ :) ja już się nie mogę doczekać do 17 :)

No tak, ale z drugiej strony... wiele może się zdarzyć. Chociaż staram się nie dopuszczać do siebie takich myśli :)

Bree, karmar lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani mdlosci ani wymiotow a w 2 poprzednich ciazach wymiotowalam jak kot calymi dniami przez okolo 6 miesiecy, bylam przez to chuda jak patyk :D a co do ullotki o alkoholu to wszyscy w UK dostaja taki pakiet na dziendobry w przychodni :D rewelacja nie? W srode zaczynam 9 tydzien i pierwsze badanie jakie mi zrobia to badanie moczu czy w ogole jestem w ciazy, no ale takie to ja juz sobie miesiac temu zrobilam domowym testem :D

preg.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, od 9 tygodnia do 14 mnie to tak męczylo.
    Ja niestety po mojej stracie, pelna nadziei nie jestem, caly czas obawiam sie najgorszego i caly czas wsłuchuje sie w swoje ciało, ale i tak z każdym dniem psychicznie jest coraz lepiej

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny już ci odpisywały, tutaj nikt nie jest wróżbitą żeby powiedzieć ci czy zdążycie, bo wiele może się wydażyć poza tym nie wszyscy są z twojej okolicy. Spytaj się lekarza poza tym jak ci wody odejdą to dziecko ci od razu nie wyskoczy na świat.
    To troll jest . Wcześniej pisała czy do Katowic zdarza . Termin ma na dzisiaj z bliźniakami a drugi też z bliźniakami na 31.10 wkurza i zaśmieca wątki tylko .

Bree, Fatim lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj, mimo przedwczorajszej paniki i litrów łez jakiś spokój. Zen ;)

Jeszcze lekko brudzę, ale znów toffi, a nie czerwona krew.

Pociesza, że cycki przy dotyku bolą, zdarzają się lekkie mdłości, a wczoraj było pierwsze rzyganko :) - przy myciu zębów ;p

Bree, Betti-85, Bunia86, mała.mi, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ