X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmar trzymam kciuki za Twoja bete, ja dzisiaj od lekarki dostalam ulotke na ktorej jest informacja ile alkoholu moge wypic bedac w ciazy :D bardzo pouczajaca informacja :)

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Bree, miałam tak w pierwszej ciąży i aż ze strachu na usg polecialam, okazalo sie, ze to macica sie rozrasta. Ja jestem 3 miesiące po lyzeczkowaniu i pewnie to tez ma wpływ na ten ból, jeszcze mnie plecy dobijają a to dopiero 5tydzien

Mnie też bolą plecy, głównie w krzyżu, raz mocniej raz słabiej, ale tak, jak nigdy nie bolało. No i od czasu do czasu czuję kłucia w podbrzuszu, czasami ciągnięcie, mam nadzieję, że tak ma być.

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, duża fasolka :) Gratuluję.

BATTINKA lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree epskie pocieszenie dostajesz od lekarzy :/ też się z takim podejściem nie raz spotkałam...dziewczny trzymam kciuki za wasze wyniki, badania, wizyty :)
    Bree ja też mam taki lęk z chodzeniem do łazienki ;)
    Jak tam wasze mdłości kochane ? U mnie nadal brak.

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam małe czasem w ciągu dnia, ale jak coś zjem, to mijają.

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

• karmar Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    ja dzisiaj od lekarki dostalam ulotke na ktorej jest informacja ile alkoholu moge wypic bedac w ciazy :D bardzo pouczajaca informacja :)

Boże,co Ty masz za lekarzy.. Zamiast konkretnego badania ulotka o alkoholu w ciąży.. Dobrze,że Ci nie zasugerowała,żebyś sobie strzeliła kielicha,to się przestaniesz martwić i jej głowę zawracać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 11:24

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Pewnie, lepiej sprawdzić i być pewną :)
    ja pierwszą betę robiłam 14dpo (środa), drugą 16dpo (piątek) i też dopiero dzisiaj dzwoniłam żeby się umówić. Mam wizytę na 3 marca, to będzie 5tc+5, mam nadzieję, że będzie coś widać.

Ale fajnie :) Fajnie,że już masz wyniki i WIESZ :) ja już się nie mogę doczekać do 17 :)

Bree lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika85 wrote:
    proszę napisać czy zdążymy czy nie
    Dziewczyny już ci odpisywały, tutaj nikt nie jest wróżbitą żeby powiedzieć ci czy zdążycie, bo wiele może się wydażyć poza tym nie wszyscy są z twojej okolicy. Spytaj się lekarza poza tym jak ci wody odejdą to dziecko ci od razu nie wyskoczy na świat.

karmar, Bree, meeegi1771 lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś pierwszy raz jedzenie rano nie pomogło na mdłości i się męczyłam parę godzin. Wczoraj zjadłam na śniadanie ciasto zrobione przez teściową. Było obrzydliwe. Tak samo jak dziś chleb. Jedynym wspólnym składnikiem był sezam, którym kiedyś się zajadałam, a teraz jak tylko poczuję jego zapach to odruch wymiotny.
    A już myślałam, że teściowa chce mnie otruć :D

Bree, paula1 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • OvuFriend

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdlosci, bardzo dobra jest herbata imbirowa, w aptece kupisz, w pierwszej ciąży życie mi ratowala ;)

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Bree, miałam tak w pierwszej ciąży i aż ze strachu na usg polecialam, okazalo sie, ze to macica sie rozrasta. Ja jestem 3 miesiące po lyzeczkowaniu i pewnie to tez ma wpływ na ten ból, jeszcze mnie plecy dobijają a to dopiero 5tydzien
    Mialas takie bole w pachwinie promieniujace do kosci lonowej? Ja w 2 poprzednich ciazach nie mialam takich, jest to dla mnie absolutna nowosc :D juz raczej spodziewalabym sie czegos takiego pozniej ale nie w 8 tygodniu :) A czy zauwazylyscie u siebie twardnienie brzucha?

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:
    Ale fajnie :) Fajnie,że już masz wyniki i WIESZ :) ja już się nie mogę doczekać do 17 :)

No tak, ale z drugiej strony... wiele może się zdarzyć. Chociaż staram się nie dopuszczać do siebie takich myśli :)

Bree, karmar lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ani mdlosci ani wymiotow a w 2 poprzednich ciazach wymiotowalam jak kot calymi dniami przez okolo 6 miesiecy, bylam przez to chuda jak patyk :D a co do ullotki o alkoholu to wszyscy w UK dostaja taki pakiet na dziendobry w przychodni :D rewelacja nie? W srode zaczynam 9 tydzien i pierwsze badanie jakie mi zrobia to badanie moczu czy w ogole jestem w ciazy, no ale takie to ja juz sobie miesiac temu zrobilam domowym testem :D

preg.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, od 9 tygodnia do 14 mnie to tak męczylo.
    Ja niestety po mojej stracie, pelna nadziei nie jestem, caly czas obawiam sie najgorszego i caly czas wsłuchuje sie w swoje ciało, ale i tak z każdym dniem psychicznie jest coraz lepiej

Bree lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny już ci odpisywały, tutaj nikt nie jest wróżbitą żeby powiedzieć ci czy zdążycie, bo wiele może się wydażyć poza tym nie wszyscy są z twojej okolicy. Spytaj się lekarza poza tym jak ci wody odejdą to dziecko ci od razu nie wyskoczy na świat.
    To troll jest . Wcześniej pisała czy do Katowic zdarza . Termin ma na dzisiaj z bliźniakami a drugi też z bliźniakami na 31.10 wkurza i zaśmieca wątki tylko .

Bree, Fatim lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj, mimo przedwczorajszej paniki i litrów łez jakiś spokój. Zen ;)

Jeszcze lekko brudzę, ale znów toffi, a nie czerwona krew.

Pociesza, że cycki przy dotyku bolą, zdarzają się lekkie mdłości, a wczoraj było pierwsze rzyganko :) - przy myciu zębów ;p

Bree, Betti-85, Bunia86, mała.mi, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ