X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, miłej podróży, relaksuj się, to dzidzi dobrze zrobi : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:22

Bree lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia spokojnie, ani nie napisałam że nie trawię kościoła, ani że nie jestem z niego zadowolona. Po prostu nie czuję takiej potrzeby. Wolę się pomodlić leżąc w łóżku, idąc spać, jeśli taką potrzebę poczuję.

Na nikogo nie napadłam, napisałam, że jest to moje zdanie i nikogo nie będę namawiać na zmianę swojej postawy.

Moim zdaniem coś/ktoś nad nami czuwa, Twoim nie - i szanuję to, wiec proszę uszanuj zdanie innych.

Ja osobiście uważam, że lepiej dać wolność dziecku jak ma 8-9 lat, bo jeśli wybierze komunię, to będzie miało łatwiej, jeśli nie - jego sprawa. Jeśli uważasz inaczej - OK, rozumiem.

Ursa lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem dziecko, które ma 8 czy 9 lat nie do końca rozumie wiarę w Boga. Komunię raczej wybierze ze względu na prezenty...

Natka88, Bree, Kasia82 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam że chrzest jest najważniejszy. powinnaś ochrzcić dziecko z tego względu że POSIADANIE WIARY JEST LEPSZY NIŻ JEJ BRAK. jestem osobą wierzącą i to bardzo. dziecko w pozniejszym latach samo zadecyduje czy chce tą komunie czy też nie ale pierwszy krok w przód ty powinnaś wykonać aby szło w dobrym kierunku bo ono jeszcze nie jest tego świadome.

Ursa, nat_alia lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu nadal dyskusje religijne:D Jak tam samopoczucia? Ja mam wrażenie,że nie mam żadnych objawów ciąży i zastanawiam się czy może moje dziecie nie poszło na spacer :D A wy? jak objawy?

Magnosia, Bree lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moim zdaniem dziecko, które ma 8 czy 9 lat nie do końca rozumie wiarę w Boga. Komunię raczej wybierze ze względu na prezenty...

nic nie dzieje sie bez przyczyny. wybierze to wybierze. widocznie taka bedzie wlasciwa dla niego droga.

l22nqps6zs1m82ws.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko 8 czy 9-letnie jest pod ogromnym wplywem rowiesnikow. Pojdzie do komunii, bo wszyscy ida. Dzieci teraz kompletnie nie rozumeja sensu sakramentów, a rodzice sami to napedzaja hucznymi przyjeciami komunijnymi i listami prezentow. Smutne to. Dopiero czas bierzmowania, to okres gdy juz sie cos tam w glowie ma...

polkosia lubi tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Widzę, że tu nadal dyskusje religijne:D Jak tam samopoczucia? Ja mam wrażenie,że nie mam żadnych objawów ciąży i zastanawiam się czy może moje dziecie nie poszło na spacer :D A wy? jak objawy?

U mnie samopoczucie nawet dobre, mdłości dopadają mnie najczęściej wieczorem ("poranne mdłości" ;) ) i podczas mycia zębów. Piersi trochę bolą, ale ogólnie jest OK ;)

Ponieważ jestem na l4, to postanowiłam podszkolić swój angielski i nauczyć się robić na szydełku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:51

Bunia86 lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze do kosciola wietze w boga i jestem z tego dumna chodze co niedziele do kosciola modle sie rozancem i moje dziecko tez to bedzie robic bo ja jestem jego rodzicem i to ja decyduje w co bedzie wierzyc wlasnie po to zeby wychowac je w swoich przekonaniach i po to zeby poznalo wiare bo jesli teraz mu tego nie pokaze to skad ja bedzie znal?uwaz ze na latwizne jest powiedziec dziecku zr nie ma niczego...

Ursa, nat_alia lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S uesli bedzie chcialo inaczej to dopiero jak pojdzie na swoje .jeslu bedzie czul ze czuje inaczej..dam mu wolna reke ale dopuki jest przynie bedzie robic i wierzyc w to co cala rodzina

nat_alia lubi tę wiadomość

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmienię temat, co mam zrobić:
    -zmienić lekarza na stałe z nfz (oczywiście pójdę na wizytę normalnie na nfz). Tutaj nie mam żadnych wskazań do wykonania badań, nawet cytologii, krwi i moczu nie miałam jeszcze
    -czy chodzić prywatnie do gabinetu w którym wiem, że jest sprzęt lepszej klasy i sprawdzony przez moje bliskie koleżanki? Bo mi się wydaję, że te prywatne wizyty, są bardziej uszczegółowione w różne badania
    Co byście mi doradziły ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 12:44

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    Ja chodze do kosciola wietze w boga i jestem z tego dumna chodze co niedziele do kosciola modle sie rozancem i moje dziecko tez to bedzie robic bo ja jestem jego rodzicem i to ja decyduje w co bedzie wierzyc wlasnie po to zeby wychowac je w swoich przekonaniach i po to zeby poznalo wiare bo jesli teraz mu tego nie pokaze to skad ja bedzie znal?uwaz ze na latwizne jest powiedziec dziecku zr nie ma niczego...

zgadzam sie :)

l22nqps6zs1m82ws.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po to wlasnie jest rodzina zeby przekazywac tajniki wiary i sakramentow..przekona..nie neguje innych wiar swiadkow jehowy..kazda wiara jest dla mnie czyms swietym i dopuki ja pielengnujesz obojetnie w co wierzysz to jest to dla mnie ok.

nat_alia lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaaa, absolutnie nie neguję Twojej postawy i wręcz cieszę się, że chodzisz do tego kościoła i chcesz tego samego dla swoich dzieci. O ile się nie mylę, to są jakieś przykazania, że dzień święty trzeba świecić i na religii uczą, że prawdziwy katolik ma obowiązek chodzenia do kościoła. I dlatego wielki szacunek dla Ciebie. Po prostu nie rozumiem po co chrzcić, jak samemu do kościoła się nie chodzi i tyle. Może nigdy tego nie zrozumiem :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane proponuję zakończyć wątek religijny, bo tak samo jak w tematach politycznych zawsze będą ci za i ci przeciw. Niech każdy żyje swoim przekonaniem, uszanuje zdanie innych i zakończy dyskusję. Te tematy zawsze dążą do konfliktów a że szaleją nam hormony to nic dobrego nie zwiastuje ;)
    Wróćmy do tematu ciąży, objawów, samopoczucia :)

Tak więc jak ja patrzę na swój suwaczek też patrzę jak ten czas zleciał i jeszcze nie dawno było 3tygodnie 6dni ;) natomiast mam taką nieokiełzaną ochotę by dziecko było starsze i większe i by zakończył się ten I trymestr więc trochę mi się dłuży :D

Magnosia, aanaa, Bree lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Amerie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ja też mam plan podszkolić język, a raczej się go nauczyć:)Przez parę lat pracowałam w przedszkolu, po stracie ciąży zmieniliśmy miejsce zamieszkania i póki co nie pracuję w zawodzie. Z tego co słyszałam, to teraz nauczycielki w przedszkolach do 2020 roku muszą mieć zrobiony kurs/ podyplomówkę z języka angielskiego. Nie wiem jak to ogarnę, bo głowy do języków nigdy nie miałam, ale zacznę to chyba robić teraz póki mam trochę wolnego czasu:) Bo nigdy nie wiadomo co mnie czeka po macierzyńskim, może znajdę pracę w przedszkolu, a może w szkole. Tak czy tak przygotować się trzeba. Mam w związku z tym pytanie: Czy któraś z Was próbowała kiedyś nauki z kursami np. z Empiku. Są różne rodzaje, kosztują w granicach 100 złotych i nie wiem czy się opłaca spróbować?

Magnosia, Bree lubią tę wiadomość

relgh371rrya3inl.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo ja doradzam prywatnego lekarza to jak niebo a ziemia ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    U mnie samopoczucie nawet dobre, mdłości dopadają mnie najczęściej wieczorem ("poranne mdłości" ;) ) i podczas mycia zębów. Piersi trochę bolą, ale ogólnie jest OK ;)

Ponieważ jestem na l4, to postanowiłam nauczyć się robić na szydełku ;)

To masz identycznie jak ja, poranne mdłości wieczorem i własnie podczas mycia zębów, a piersi bolą przy dotyku :)

Niestety nie mam L4, więc u mnie szydełko odpada :)

Tak w ogóle to mam wrażenie, że wszystkie suwaczki się ruszają po za moim ;P
    Ale wrócę i będzie 6tka z przodu :)

EDIT: prywatnemu lekarzowi zawsze możesz coś powiedzieć, płacisz wymagasz. Na NZF też płącisz, ale nie do łapki i oni ogólnie mają tumiwisizm ;/

Ursa, Bree, Magnosia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zetaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no i to jest wlasnie smutne ze ludzie nie wierza ...ale i tak uwazam ze na kazdego przyjdzie pora i kiedys sie nawruci kwestia czasu :)

• polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, wybacz, ale ile można gadać o ciąży i objawach? ;) Nikt się tu nie kłóci, jejku... Nie można już własnych spostrzeżeń wymienić?

Co przyjdę, to tylko płacz, że brak objawów, za dużo objawów, brak plamienia, jedna kropelka, co jeść a czego nie, co mnie boli a co nie... Chyba muszę odpuścić trochę ten wątek, bo mam wrażenie, że więcej tu lamentu niż szczęścia i już na różowej stronie dziewczyny mają więcej wiary w życie, chociaż jeszcze w ciąży nie są. I proszę, żeby nikt do siebie nie brał tego, co napisałam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ