X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Jacusianka ! :)
    HAhaha dobra Pani z piekarni facet musial miec niezle zdziwko! I dobrze mu tak :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gościowi nie poszło :D HEhe, pewnie później on stał i sobie myślał :D

maluda lubi tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam już w poczekalni. Kciuki proszę :) Jeśli mała się nie odwróciła to dzisiaj poznam termin cc!

Magnosia, szczesliwa_mamusia21, madu, lojkalojka, ZakręconaOna, annggela, polkosia, Little Frog, Nynusia, agaton, Blondik, linka220, nat_alia, soraya, estrella, Lexie lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też niektóre z Was są prawie codziennie same w domu? Ja sama jak palec, mąż w pracy na drugim końcu Warszawy, wraca ok. 18. Przyznam, że czasem się zastanawiam co by było, gdyby nagle zaczęło się coś dziać. Rodzina daleko, tylko koleżanki, ale w pracy. Tylko taxi lub karetka pozostaje. Choć na SR mówili, że lepiej taxi, bo zawiozą gdzie się chce, a karetka czasem wiezie do najbliższego... Heh, tak mnie naszło :/

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, kciukam!

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj dmuchałam w alkomat 3 razy (jakas akcja łapania nietrzeżwych u mnie w mieście), za czwartym razem u mnie pod blokiem pan policjant tylko się zaśmiał i mnie puścił. no i dowiedziałam się, że kobiety w widocznej ciązy (nie od któregos tam miesiąca), moga się w ogóle nie przypoinac pasami...wiedziałyście?

Mikejla lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ja siedzę codziennie cały dzień sama praktycznie do 18-19... ale mąż na szczęście ma do domu w razie czego 5 minut samochodem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Czy też niektóre z Was są prawie codziennie same w domu? Ja sama jak palec, mąż w pracy na drugim końcu Warszawy, wraca ok. 18. Przyznam, że czasem się zastanawiam co by było, gdyby nagle zaczęło się coś dziać. Rodzina daleko, tylko koleżanki, ale w pracy. Tylko taxi lub karetka pozostaje. Choć na SR mówili, że lepiej taxi, bo zawiozą gdzie się chce, a karetka czasem wiezie do najbliższego... Heh, tak mnie naszło :/

No np. ja :) auto popsiute, ja nicht verstechen hehehe, powoli spisuję na kartce po szwabsku jak na karetkę zadzwonić

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    a ja dzisiaj dmuchałam w alkomat 3 razy (jakas akcja łapania nietrzeżwych u mnie w mieście), za czwartym razem u mnie pod blokiem pan policjant tylko się zaśmiał i mnie puścił. no i dowiedziałam się, że kobiety w widocznej ciązy (nie od któregos tam miesiąca), moga się w ogóle nie przypoinac pasami...wiedziałyście?

tak :) ciekawe 3 razy dmuchałaś, a widzieli brzuszek? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:58

• madu Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia ja tez siedze sama od 7-8 do 17-18. Coraz wiecej osoob łacznie z mama pyta mnie co zrobie jak sie zacznie a R nie będzie w domu. Plan jest że biore taksówke, a postój am pod blokiem wiec ludzik. a R zanim dojedzie do domu to pół godziny. Szybciej w razie czego dotrze do szpitala:)

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna myślałam ze jesteś w poczekalni i będziesz rodzić ! Hehe czekamy na wieści :)

Magnosiu ja jestem sama od 13 do 22/24 także wiem co czujesz !

Blondik tak w Pl tak jest niestety u mnie tak nie ma koleżanką w 9 miesiącu dostała 100 euro mandatu mimo brzucha na pol auta książeczki itd.
    A mówią ze dla nich liczy się kobieta , i chronią te "życie" które żyje... Koszmarnie to brzmi ....

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam Blondik, ale ja jestem przeciwniczką nieprzypinania się. W tamtym roku niedaleko mojego domu zginęła dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Nie była przypięta, skutki straszne. Nie będę nawet pisać.
    Ja jeżdżę w specjalnym adapterze dla kobiet w ciąży i uważam, że powinno to przejść w przepisy, bo to najbezpieczniejszy sposób podróżowania z brzuchem. No i z dużym brzuchem w ogóle nie powinno się prowadzić, bo poduszka powietrzna mogłaby zabić dziecko...

Sorki, że się tak wymądrzam, ale jestem wrażliwa na punkcie bezpieczeństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 17:03

Blondik, jaroszka lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna powodzonka . :)
    Szczęśliwa no brzmi okropnie to prawda ...

Kurde Ja mam taki senny dzień ... Co robię ? Leże w sypialni , juz po godzinnej drzemce .
    Jak się kladlam miałam bol trochę okresowy taki ale w pochwie i pachwinach , nie raz taki bol miałam jak mi się okres faktycznie zbliżał .
    Martwie się trochę bo Mały od dwóch dni poruszał się trochę nie powiem ... Bardziej po obiedzie dziś , po śniadaniu i przestawał ... Teraz wgle nie kopie mnie od 3 h juz , momentami nie działa na niego ani jedzenie , ani woda zimna , ani słodkie nic ! :(
    Takiego stracha mi robi , ze szok ... A na ktg dopiero jade w piątek jakoś a wizyta w środę następną: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Widziałam Blondik, ale ja jestem przeciwniczką nieprzypinania się. W tamtym roku niedaleko mojego domu zginęła dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Nie była przypięta, skutki straszne. Nie będę nawet pisać.
    Ja jeżdżę w specjalnym adapterze dla kobiet w ciąży i uważam, że powinno to przejść w przepisy, bo to najbezpieczniejszy sposób podróżowania z brzuchem. No i z dużym brzuchem w ogóle nie powinno się prowadzić, bo poduszka powietrzna mogłaby zabić dziecko...

Ja tez slyszalam ze bezpieczniej jest zapiac pasy normalnie niz ich nie miec , ja tez posiadam adapter fotelik z tej samej firmy i zaplacilam dzueki temu tylko 30 zl ale mozna kupic uzywany ;) ja moj zostawiam na kolejna ciaze, nawet jesli mialby czekac 3 lata ;)

Magnosia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zapinam, ale od jakiegoś czasu za bardzo pas na dole mnie cisnął to nakładam go tylko przez ramię.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona - moja Mała też była spokojna przez ostatnie 2 dni i bardzo mało się ruszała. Ale dzisiaj już zachowuje się jak zawsze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Wiedziałam Blondik, ale ja jestem przeciwniczką nieprzypinania się. W tamtym roku niedaleko mojego domu zginęła dziewczyna w zaawansowanej ciąży. Nie była przypięta, skutki straszne. Nie będę nawet pisać.

Kochana nie wymadrzasz się przecież a wyrazasz własne zdanie .
    Ja ogólnie nigdy nie lubilam w pasach jeździć ale czym starsza tym bardziej o bezpieczestwo dbałam a teraz w ciąży to juz wgle ... Zawsze się zapinam mimo brzucha , jak siedze nie jest on duży wiec nie jeden by powiedział ze gruba po prostu jestem hehe . W każdym bądź razie zawsze w brzuchu mam luźno i jeszcze odsuwam pas od brzucha ręką trzymając w razie co zeby nie scisnal mi go za mocno a i tak będziemy bezpieczni .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam adapter, tak jak Magnosia, chhoc przyznaję, że przy sukienkach, spódnicach jest masakra, takie są pogniecione!
    No i ja też sama siedzę do 18. Na szczęście teraz, jak otwarli już większość pasów na moście Grota mąz dojedzie do mnie w max 15 min. Rodzina też daleko, po 200 km od nas.
    A wiecie, ostatnio postanowiliśmy, że Boże Narodzenie spędzamy w wawie. Nie ma co na siłe jechac zimą 4 godz z małym. Poza tym chcemy przeżyć nasze pierwsze, rodzinne święta tylko we trójkę :)
    Moja mama mówi ok, no rozumiem :) za to tesciowa...;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sporo nas samiuśkich, abyśmy nie musiały przeżywać żadnego stresu z tego powodu. W sumie to chyba najwięcej porodów zaczyna się późną nocą lub nad ranem, a wtedy mężowie w domku. Szczęśliwa po 23 oczywiście :) Agania, jak mąż ma 5 minut do domku to luzik. Mój w korkach jedzie nawet 1,5 godziny. Uroki wielkiego miasta... :/

szczesliwa_mamusia21, madu lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, masz całkowitą rację. Ja już mniej jeżdzę, bo jest mi ciężko z brzuchem, ale zawsze w adapterze. Nie wyobrażam sobie nie zapiąć pasów, nie tylko w ciąży. Moja sąsiadka za to miała stłuczkę w 9 miesiącu i opowiadała jak to dobrze, że nie miała pasów zapiętych, bo by jej brzuch ścisnęło. Myślałam, że ją palnę w łeb za takie głupoty.

Szczęśliwa, ślicznie :) Fajnie, że tak przestronnie. U nas kompletna ciasnota.

Ola, Leoś przystojniak :D A laktacja się rozkręci, trzymam kciuki :)

Magnosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2332 2333 2334 2335 2336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ