X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic nie cieknie, nawet jak ścisnę. Cóż nie będę tego brała jako tragedii życiowej, toż to nie ode mnie zależy :)

Mam nadzieję, że się pojawi po porodzie, a jak nie to może znajdzie się tutaj jeszcze jedna bezmleczna, żeby łączyć się "w bólu" ;p

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania - nie jesteś sama, ja ostatnio coraz częściej panikuję, że nie poradzę sobie z najprostszymi czynnościami przy noworodku, w dodatku nie chodziłam na żadną sr, muszę trochę filmików pooglądać żeby się podbudować chyba:/ Jęczę mojemu codziennie, że jak to będzie jak sobie nie będziemy radzić, a w ogóle w tych pierwszych chwilach w szpitalu, że nawet nie wiem, jak podnieść i przewinąć takie maleństwo, przystawić odpowiednio do piersi itd... Mam nadzieję, że tak jak piszecie instynkt nam to podpowie... Wcześniej nie miałam takich obaw, a teraz... I też nie mam żadnego kompletnie doświadczenia z niemowlakami, nic nul zero:/

Szczęśliwa, ale super duży pokoik ma Natan - zazdroszczę ;) My mamy u nas w pokoju już tak pozastawiany każdy kąt, że szok, bo Mały będzie z nami przez pierwsze miesiące. :)

szczesliwa_mamusia21, Mikejla lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, miałam się pytam green albo agaton ile piekłyście te ciasteczka owsiane i w jakiej temperaturze? Bo ja się wzięłam w tamtym tyg. i po tym czasie co w przepisie były jeszcze megamiękkie, więc potrzymałam dłużej i spaliłam :P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie najbardziej boję noszenia, ze ta główka taka lecaca jest i ze źle przytrzymam i krzywde zrobie. Tak to sie nie boję reszty, jeszcze ewentualnie przeraża mnie pępek;p

21.10.2015 Leon <3
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka na poczatku tez bedzie z nami :) Nie martw sie niestety nie kazdy ma taka mozliwosc , ale na pewno masz najpiekniejszy kacik dla malenstwa mimo ze pozastawiany ! :) A pokoj Natana bardziej mu sie przyda jak bedzie juz szalal i mogl tam porozwalac swoje wszystkie zabawki :D

stokrotka25 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie boje :( ale damy sobie rade, pomimo iz mieszkam daleko od rodziny to cieszy mnie to bo nikt mi nie bedzie nad glowa stal i dyrygowal co robic, niecierpie tego.
    Szczesliwa pokoik cudny <3 szkoda ze moj jest malutki
    Jaroszka trzymam kciuki aby Cie szybko puscili do domu
    Stokrotka zmienielas avatar <3 cudny brzunio

Skocze szybko poprasowac ciuchy i moze udam sie ze starym na zakupy

stokrotka25, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa inne działają np top chef, pierwsza miłość...tylko nie hell's hitchen :/

• maluda Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, nie nadążam z Wami, czytanie jakoś jeszcze idzie, ale z pisaniem już gorzej :)

Szczęśliwa pokoik śliczny :)

my ogarnęliśmy naszą sypialnię, żeby łóżeczko weszło i duża komoda dla maluszka (przez pierwsze miesiące na pewno będzie z nami), a później trzeba będzie jakoś przeorganizować mieszkanie :)

Polkosia u mnie na odwrót- czym bliżej tym mniej się wszystkim przejmuję :)

Katarzyna87 u mnie też jeszcze nie pojawiła się nigdy nawet kropelka siary, ale czytałam, że nie jest to wyznacznikiem pokarmu, okaże się po porodzie :)

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    ja to sie najbardziej boję noszenia, ze ta główka taka lecaca jest i ze źle przytrzymam i krzywde zrobie. Tak to sie nie boję reszty, jeszcze ewentualnie przeraża mnie pępek;p

a na tej główce dziury w czaszce i mózg na wierzchu :D mnie te ciemiączka przerażają :D

madu, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wkurzona na maksa. Mialam miec badanie, okazalo sie ze lekarz ma jakies spotkanie i dopoero ok 14 je zrobili. Lekarz powiedziaz ze nic sie nie rusza w srodku i trzeba cos dla mnie wymyslec, ale juz nie dzis bo jest za pozno. Jedyny konkret jakiego sie dowiedzialam to ze mimo ze cisnienie sie unormowalo to do domu juz nie wyjde. Dodam ze od wczorajszej kolacji bylam naczczo, po prostu zla jestem jak osa.

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    a na tej główce dziury w czaszce i mózg na wierzchu :D mnie te ciemiączka przerażają :D

o a tak o tym nigdy nie myślałam ;D

21.10.2015 Leon <3
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ja tez sie tego mega boje :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka jak to? Do cholery, Ty w tym szpitalu już leżysz sporo czasu!!! Akcja nadal nie postępuje, a oni zwlekają? Ale poza tym wszystko ok i z Tobą i maluszkiem? No mnie by kur.ca wzięła!!!! My tu czekamy cały czas buziak

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, Ty to potrafisz podnieść na duchu :D

Asieńka, współczuję. Ciężko tak czekać :/ Pojedz sobie, może humor się trochę poprawi. Ciekawe co wymyślą jutro. Mam nadzieję, że będzie już konkretny plan działania.

• maluda Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka współczuję tego czekania, na dodatek na głodniaka. Trzymam kciuki :)

relganli4wkmj4ii.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyszłam ze szpitala w końcu :P

Magnosia, maluda, Arielka, Little Frog, jacusianka, Lexie, miska2503, agania, Fatim, Blondik, lojkalojka, onka, soraya, Katarzyna87, annggela, Lucy7, Nynusia, agaton, estrella lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka wspolczuje , mam nadzieje ze cos o 14 Ci powiedza juz konkretnego !

Dziekuje maluda ! Na pewno tak zrobicie ze bedzie dobrze ! :)

Mika to jakis blad jest bo u mnie tez nie dziala niestety ..

maluda lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Asienka wspolczuje , mam nadzieje ze cos o 14 Ci powiedza juz konkretnego !

Dziekuje maluda ! Na pewno tak zrobicie ze bedzie dobrze ! :)

Mika to jakis blad jest bo u mnie tez nie dziala niestety ..

Może żona Amaro się wkurzyła, bo dostaje listy od fanek :D i kazała usunąć go z anteny :D w top chefie widze też zjawił się dopiero w dogrywce :D

Little Frog, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh no a nie jest tak?:D a tak serio to chyba krzywdy własnym dzieciom nie zrobimy nawet jak nie mamy doświadczenia :) ja wierzę w moją intuicję :D

Magnosia, maluda, madu, agaton, estrella lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka co Oni jaja sobie robią ???? Tyle dni i malo co działają tak na prawdę :-/
    Melena i jak u Ciebie sytuacja

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2330 2331 2332 2333 2334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ