X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, przepiękny pokoik! A ile szafek! Wszystko pewnie idealnie poukładane w środku :):)

Madu, to jesteś zaprzeczeniem teorii, że słodkie to na dziewczynkę :D

Miska, to jeżeli można zapytać jakie imię wybraliście, a jakie zaproponowała Wam teściowa? :D Moja chciała, żeby nasza córka miała imię po jej mamie... Nie powiem, żeby moi teściowie się nie interesowali, bo jak dzwonią, to zawsze pytają jak się czuję itp, a wczoraj nawet teściowa powiedziała, że mam nie jeść grzybów, które nazbierał mój mąż, ale dziwnie się czuję jak z nimi rozmawiam i mówią, że jak "on czy tam ona się urodzi" i ja wtedy mówię, że ona (mam nadzieję, że nic się nie zmieniło), ale oni i tak za każdym razem mówią on albo ona... może przez to, że bratowej męża lekarz powiedział, że najprawdopodobniej będzie córka, a okazało się, że chłopak...no sama nie wiem.

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ola Leos cudenko . :)

Ewelka to powiem Ci ,ze mega chu**** i nieodpowiedzialnie się zachował . :-/ no i co on ma jakiś pomysł na to wszystko ??
    Jaroszka nic Wam na pewno nie będzie a wręcz pomoże . To co wypuszcza Cie do domu ??

Jutro sie dowiem byc moze wypuszcza pod nadzorem ambulatoryjnym.,

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwaaaa!!!! Nie mogę obejrzeć Amaro na stronce od Ciebie, ciągle wyskakuje, że materiał jest niedostępny :(

• Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa fajnie mieć dwa. W zależności gdzie jesteś zabierasz tam swojego synka. No i takie turystyczne z czasem może pełnić rolę kojca do zabawy :)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog, na pierwszej stronie jest, że córka będzie miała na imię Zofia ;)

Little Frog lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Frog, na pierwszej stronie jest, że córka będzie miała na imię Zofia ;)
    Przyznaję się bez bicia, że nie chciało mi się szukać i poszłam na łatwiznę ;)

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam sprzątać pranie, wstawić drugie i zrobię sobie coś do jedzenia. A że ruszam się jak staruszka to trochę mi to zajmie. Buziaki

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy Zosia a teściowa chce aby mała miała Majka albo Julka a tylko dlatego że u jej zięcia w rodzinie są dwie małe dziewczynki i tak mają na imię. A i chciała mi wmówić że mój mąż jej mówił, że jemu też się to imię nie podoba i by wolał to co ona zaproponowała. Najlepsze jest to że my jak jedziemy do nich to razem i ona ogólnie nie dzwoni do męża. Nawet życzeń mu nie składa na urodziny. No ale kazała mu kupić laptopa dla siostrzenicy. Wracam od nich zawsze z ciśnieniem.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    No i oczywiście temat karmienia mnie przeraża też. Że nie będę miała pokarmu, albo będę źle przystawiać Małą do piersi :( w ogóle do dupy dzień mam. Babcię mam od ponad tygodnia w szpitalu, jej stan się tak pogorszył, że nie wiem czy nie odejdzie :( straszne jest na to patrzeć :( strasznie to przeżywam :(

Agania przytulam do serduszka, wiem co czujesz! Wiara czyni cuda, moze los sie odwroci :*

agania lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wśród swoich znajomych dalszych i bliższych widzę, że Maja i Julia się przewija dosyć często tak jak i Zuzia. Brałam pod uwagę trzy : Madzia, Zuzia i Maja, ale jednak o Madzi myślę od kilku lat i tak też zostaje :)

BATTINKA, maluda, Magnosia, polkosia lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa super pokoik :)
    Pokoik Majki to jeden wielki rozgardiasz ;p łóżeczko stoi, pościel ubrana, w komodach pierwsze ciuszki, ale teraz co ktoś przynosi to wrzucamy tam, więc na środku stoi wózek, między tym moje luzem położone rzeczy do szpitala i pudła pieluch dada, bo w promocji były to kupiliśmy więcej ;p

Piękny masz bujaczek, aż żałuję, że dostajemy w spadku, bo chciałabym własnie taki!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog ja nigdy nie ogarniałam tych przesądów;p ale jak mowisz że tak, to móże jednak będzie dizewczynka???:D Ale byłyby jaja!:)

u nas jest tak, że ani rodzice nai tesciowie sie nie wierpdzielaja w nic. Ja ani do mamy ani do teściowej nie dzwonię z informacjami, ale jak dzwonią to zawsze zapytają jak sie czuję. Najbardziej to mnie teściu zaskakuje bo jak dzwoni do R to pierwsze pytanie jest jak ja sie czuję :) Miłe:)

My to od zawsze moich rodziców i teściów wystawialiśmy na próby, wiec teraz co byśmy nie zadecydowali to wiedza ze nie mają nic do gadania bo i tak zrobimy po swojemu :)

Little Frog, maluda, stokrotka25, Mikejla lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas miał być Piotruś ;p Mówiłam na brzuch Maja, żeby zirytować męża jak nie znaliśmy płci jeszcze. No i przyjęło się :)

Little Frog, Mikejla, Nynusia lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dopiero zczaiłam, ze mamy dwie nowe koleżanki - witajcie :)

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa pokoik piękny!!! Pozazdrościłam moj jeszcze nie gotowy, bo i tak mały śpi z nami.

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobię Was....tyle tego:( a ja jeszcze muszę obiad zrobić po młodą do szkoły i lekcje odrobić:/

Byłam dziś na zapisie ktg w szpitalu u położnej skurcze mi dwa wyszly 80 reszta malutko...ja chyba jak ten słoń 5lat będę chodzić w ciąży:(

Fatim ale niespodzianka szok! Spuscic na chwilę z oczu i juz e-ciotką zostałam:) hehe. Gratulacje!

Nynusia, Fatim lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Zauważyłam, że chyba tylko ja jestem trochę spanikowana, że sobie nie poradzę z Małą, że nie będę umiała się nią zajmować :( w ogóle jakoś jestem nastawiona, że będzie ciężko...

Od paru dni mam to samo, wszystko zaczęło mnie przerażać...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta to samo mam z sutkami i siara z mlekiem . :)
    Szczęśliwa pokój przepiękny ! :) ale rozumiem , ze mały ma dwa ??? Czy tam gdzie stoi zwykle lozeczko to wasza sypialnia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staralam sie Was nadrobic, ale kurde nie da sie :D

Ja juz w domu, bylam w kfc :D opierdzielilam frytusie i twistera :D

Lexie trzymam kciuki za wizyte :)

Jeszcze pytalam dzisiaj, czy pani zbada mi szyjke i dostalam odpowiedz "tu juz nie ma co badac" xD a no i oczywiscie glowka jest tak nisko, ze moje kosci przeszkadzaly w badaniu. Wiec musialam przybrac taka pozycje, ze nawet nie wiedzialam, ze na tym etapie bede zdolna tak zrobic ;P no ale udalo sie.
    Dzidzia moja nie ma juz w ogole miejsca praktycznie,jest scisnieta i w ogole :/ nogi trzyma pod moimi zebrami, a kosc udowa ma 7 cm. No i termin z tego usg wyszedl taki jak z OM ;)

No i gratuluje kolejnej mamusi, a porodu wspolczuje, ja sie panicznie boje cc :/

Mikejla, maluda, stokrotka25, Nynusia, Lexie, lojkalojka, polkosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie , pozniej sie bedzie bawil a tak jak mowisz role kojca tez moze pelnic , na pewno nie bedzie stal nieużywany :)

Katarzyna ten pokoik tez tak wygladal kartony byly same tam tylko po sam sufit :D
    Ale jakos trzeba sie zmotywowac i sie udalo :)
    Ta hustaweczka tez mi sie bardzo podoba zobaczymy czy synkowi sie rowniez spodoba :)

Mika nie wiem co ci poradzic :( Ja mam jeszcze na kompie zainstalowane takie cos jak " HOLA" taki usmiechniety ogien i on jest mam przegladarke w prawym gornym rogu jak wlaczam np tv player to zmieniam tam zeby byla polska flaga i mi odtwarza material , musisz pokombinowac i mam nadzieje ze moze tak sie uda :*

Katarzyna87, Magnosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2329 2330 2331 2332 2333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ