Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy:)
Nadrabialam Was i nagle net się popsuł...naprawiłam ale nie pamiętam na czym skończyłam wrrr
Dla Fatim,Małgorzatki i Mo_niczki gratulacje:*
Kruszynki przecudowne
Zakręcona ja brałam te tabletki i myślałam że mnie wyżera w środku brrr bolało jak diabli
Asienka współczujeale dasz radę:*
Hmmm kupiony wózek czeka do odbioru 05.10mamy Riko nano malachit
któraś ma brano ecco. Moj ma szary spód:) poza tym....sprzedawca prowadzi szkołę rodzenia iiiii przemówił mojemu R do rozumu i kupiliśmy wózek który od dawna mi się podoba
no i R też bardzo szczęśliwy bo zaczyna czuć,że niedługo Synek będzie z nami :*
Ale najlepsza była akcja z inną ciężarną. Nam facet w sklepie wytłumaczył to i owo z wózkiem a tamtej sprzedawał wyprawkę do szpitala(tp na 28.10). Jak już laska zapłaciła to powiedziała,że słabo jej. Matka dziewczyny chciała na dwór wyprowadzić a ta zemdlała o matko:o sprzedawca do mojego R,że ma fotel podać i pogotowie wzywać. Dobrze,że mój R zachował zimną krewjestem z niego dumna
pierwszy raz w życiu dzwonił na pogotowie ale wiedział co powiedzieć i wgl ja zapomniałam że tel wgl mam hehe
jak laska doszła do sb to powiedziała,że nie potrzebne to pogotowie i wgl a ja(z racji na wcześniejsze przeżycia) wypaliłam,że dziecko najważniejsze i trzeba sprawdzić czy wszystko ok. Poza tym ona krew na badania oddawala wcześniej i nigdy nie zemdlała hmm. Mój R mówi że od dziś nie jeżdżę już sama autem hehe
takie cuda dziś się działy:P
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj córce się jakiś "stresik ciążowy" włączył, bo zadzwoniła do mnie na szkolnej przerwie z pytaniem czy dobrze się czuję i czy wszystko dobrze
Chyba meldunki rodzince zacznę składać w ciągu dnia, bo mąż też ma takie kontrolne telefony (ale on to już prawie od początku ciąży, gdy pojawiły się u mnie problemy).szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Paula, a dużo zapłaciła?
Hi, hi, wydatki każdego mogą przyprawić o słabość..
Sorry za niewybredny żart. Jasne, że dzidzia najważniejsza i trzeba to sprawdzić.
Gratuluję Wam super zakupuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 15:08
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
melenaxoxox wrote:wypuścili mnie żebym sobie na poród w domu poczekala
Ja leze juz tydzien, z dzidzia na szczescie wszystko ok, cisnienie tez sie uspokoilo, ale jak juz nie chca mnie do domu puscic to mogliby zadzialac skutecznie, bo tak to do terminu bede sie bujac a to jeszcze dwa tygodnie -
No to teraz troszkę informacji o tym co się działo przez ostatnie dni
.
Dalej walczę z laktacją. Jest sukces bo zaczynam troszkę odciągać ale siedząc bardzo długo na laktatorze a już jest kilka dni po cc. Mały na tą porę je na dnie butelki mojego mleczka a reszta to mm.
Co do cc - nie jest taka zła. Jak dla mnie najgorsza jest pionizacja bo ciężko mi szła i do tej pory nie czuję się swobodnie. W środę ściągam szwy więc może będzie lepiej.
Poza radością z tego że maluszek jest już ze mną dużo przeszliśmy, na początku jak jeszcze leżałam na stole operacyjnym i pokazali mi synka powiedzieli pokazując mi małego o jego torbielu koło szyjki - był widoczny jak kulka na szyjce pod skórą i byłam przerażona. Radość z pierwszego krzyku została przyćmiona przez wielki strach a lekarze nic nie mówili do czasu badań. Wyjechałam z płaczem z sali operacyjnej. Na szczęście były tam panie które mnie pocieszały że wygląda to niegroźnie i będzie wszystko ok. Znalazła się również Dr która wystraszyła M strasznie swoją opinią o tej zmianie ale nie chcę już nawet o tym pamiętać.
Okazuje się że jest to naczyniaczek, musimy go kontrolować i zobaczymy czy się wchłonie czy trzeba będzie go chirurgicznie usunąć. Po zrobieniu USG głowy, brzuszka i tej zmiany okazuje się że tam jest płyn i to nic groźnego wg lekarzy. Mamy skierowanie do lekarza naczyniowca i będziemy się umawiać z tym tyg.
Poza tym mamy skierowanie na kontrolę słuchu, mimo że badanie wykazało że jest ok to przez naczyniaczka musimy iść na kontrolę słuchu bo wszelkie zmiany w obrębie głowy i szyjki powodują automatyczne skierowanie na tą kontrolę. Nie boję się jednak tego badania bo wiem że wszystko jest ok.
Cały pobyt w szpitalu to było wiele radości i troski co z maluszkiem, miał dużo badań, często pobierali mu krew ale na szczęście wszystkie badania były bardzo dobre no i dostał 10 pkt.
Teraz jestem dobrej myśli.
Leoś jak jest najedzony to grzecznie śpi.
Już wiem że muszę uważać na siusiaka, bo mały lubi siknąć przy przebieraniu
. Jest kochany i uwielbiam go! Mój mały ssaczek
.
Najbardziej dokucza mi brak pokarmu ale mam nadzieję że jeszcze mleczko napłynie.
Za Was trzymam kciuki, dziękuję za wszystkie miłe słowa każdej z Was!!!
Trzymam kciuki za nowe mamusie i za szybkie porody!
Trzymajcie też za nas kciuki
Postaram się Was podczytywać.
Little Frog, Magnosia, miska2503, Mikejla, Blondik, lojkalojka, stokrotka25, onka, nat_alia, WiedźmaMaKota, annggela, Nynusia, soraya, agaton, linka220, estrella lubią tę wiadomość
-
Magnosia wg mnie dziewczyna dużo nie zapłaciła 140,- a rzeczy w sumie wiele nie było jednak ceny widziała
jak to ten facet powiedział "widziały galy co brały "
Szczęśliwa ojj chciałoby się nawet malutki rabacik hehe ale nic z tego
Ola z dnia na dzień będzie lepiejnie martw się o pokarm bo będziesz go miała na bank :*
Maluda fakt cora przekochana
Melena w sumie to w domu zawsze lepiejMagnosia, maluda, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa, śliczny pokoik! Skąd wykładzina? Bo właśnie taką i w takich kolorach chcę
Onka, trzymamy kciuki, na pewno będzie ok :* Po co to straszenie?
Asieńka, trzymaj się! Pewnie już niedługo.
Lexie, kciuki zaciśnięte!szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość
-
Lexie trzymam kciuki ! A wiesz co oznacz sraczka
szczesliwa pokoj malego super i jak dobrze wyposazony
ola mleko napewno naplynie .Wazne , ze sie nie poddajesz . Buziaki dla Leosia
melenax dobrze , ze mozesz teraz spokojnie cczekac w domu na rozkreenie akcji porodowej
asienka badzo mi przykro , ze tak cie trzymaja , bez robienia czegos konkretnego .
jaroszka ,a Tobie zycze powrotu do domu . Jak skurczy nie ma , szyjka jeszcze w miare dlugo to co bedziesz sie meczyc na tym szpitalnym lozku .
zeta ja dzisiaj na obiad zjadlam chipsyMalo to pozywne , ale zachcianka byla silniejsza
Cos jeszcze mialam komus odpisac ???
aaa...
stokrotka : ciasteczka owsiane pieczemy w 170)C przes 15 minSmacznego , sa pyszne !
Zmykam po corke do szkoly .stokrotka25, szczesliwa_mamusia21, Lexie lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Ooo Lexie będziesz następna!
:D hehe, 3mamy kciuki jasne
Ola.123 dziękujemy za relację, oby wszystko było dobrze z Leonkiem i zmiana faktycznie była niegroźna, a Ty na pewno niedługo zaczniesz karmić, wierzę w to!Duuużo zdrówka dla Was :*
Asieńka ale Cię trzymają w niepewności...Jak mogą przez tydzień nie podjąć żadnej decyzji, wykończą kobietę no!
A ja się chwalę, że tym razem wyszły mi ciachaJupi!
Nie dały mi spokoju, chociaż powinnam leżeć i pachnieć...
Ale będziemy miały z mamą dziś do kawki hehe, a jak mężu wróci to na pewno też nie pogardzi
Nynusia, agaton, Lexie lubią tę wiadomość
-
Ola, trzymam kciuki za rzwinięcie laktacji. Jeszcze będziesz narzekać, że masz za dużo mleka
Asieńka, masakra w tych szpitalach...przecież stres źle działa na ciężarówki, na maluchy, niech się w końcu wezmą do roboty:/
Szczęśliwa, pokoik sliczny
Paula, ale miałaś przezycia... ja 2 lata temu byłam świadkiem jak samochód potrąca rowerzystę, do tej pory boję się jechać jak są gdzieś w pobliżurowerzyści w sensie
A ja ostatnio miałam taką sytuację: Mąż zawiózł mnjie do piekarni, wychodze z samochodu, stoi przed facet, który rozmawia przezz telefon. Widzi, że człapię do piekarni właśnie, więc nabrał tempa, żeby być przede mną ( bo bylismy już w tej samej odległości). No i wchodzę, przede mną 3 laski z wózkami i ten typ, czekam. (Co sobie pomyślałm to pomyślałam!Dochodzi jego kolej, a Pani mówi: " Czy ja mogę najpierw Panią w ciązy?"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 16:31
szczesliwa_mamusia21, Mikejla, stokrotka25, Little Frog, Magnosia, Blondik, ss, onka, PauLLa, agaton, maluda, estrella lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]