X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Czy też niektóre z Was są prawie codziennie same w domu? Ja sama jak palec, mąż w pracy na drugim końcu Warszawy, wraca ok. 18. Przyznam, że czasem się zastanawiam co by było, gdyby nagle zaczęło się coś dziać. Rodzina daleko, tylko koleżanki, ale w pracy. Tylko taxi lub karetka pozostaje. Choć na SR mówili, że lepiej taxi, bo zawiozą gdzie się chce, a karetka czasem wiezie do najbliższego... Heh, tak mnie naszło :/

Ja odkad jestem na zwolnieniu (2 tydzien) tez jestem co dzien sama w domu. Maz pracuje nawet w weekendy. Staram sie nie myslec,ze cos sie wydarzy. Z tego co pamietam tez masz cc zapisane juz,wiec nie zakladaj, ze cos sie nagle wydarzy. Caly czas zyj w przekonaniu, ze to ten dzien i koniec :) Ja tak robie i jest ok. A jakby... spakowalam w ub.tygodniu walizke. Jak trzeba bedzie to postaram sie ze spokojem zadzwonic po taxi, wziac walizke, pojechac do szpitala i poinformowac o tym fakcie meza :)

Magnosia lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    zakręcona - moja Mała też była spokojna przez ostatnie 2 dni i bardzo mało się ruszała. Ale dzisiaj już zachowuje się jak zawsze :)
    To mam nadzieje , ze moje dziecko ogarnie się z tym straszeniem Mamy.
    Wgle mam od dwóch dni wrażenie , ze wziął się wypial plecami i tyleczkiem do brzucha i kopie i gmera lekko momentami w str pleców ... Normalnie mam twardne miejsce w brzuchu jakby właśnie dupka z pleckami była , takie fikoly walil 3 dni temu , ze nie ma co się dziwić jakby taka pozycje przybrał i stad osłabione czucie ???!!!
    Ale tez potrafił dzisiaj po obiedzie normalnie wariowac chwile , chyba ze to kolana i łokcie lataly

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam mega bóle w okolicach spojenia/szyjki. Chyba mała już mocno napiera. Ciekawa jestem strasznie co jutro lekarz postanowi.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja dzisiaj mam mega bóle w okolicach spojenia/szyjki. Chyba mała już mocno napiera. Ciekawa jestem strasznie co jutro lekarz postanowi.
    To jutro masz ta wizytę w sprawie szyjki, ze tak powiem ? Wybacz , ze musisz się powtarzać ale moja pieprzona skleroza w ciąży mnie zgubić zdarzy jeszcze .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Polkosia ! :)

Tak Magnosiu dokladnie tak jak mowisz po 23 ! Choc mam nadzieje ze u nas sie nic nie wydarzy (tfu tfu) czekamy do 5.10 :)

Zakretka nie martw sie Ty masz senny dzien i maluch pewnie maluch tez odpoczywa , najwazniejsze ze daje znaki :*

Ja wlasnie nagrywam moje tsunami ... mam wrazenie ze zaraz mi rozerwie brzuch , na boki , do gory , Natan jest wszedzie ! A jak mnie kopie po zebrach to slysze w srodku ich dzwiek az mnie ciarki przechodza , wyobrazcie sobie jaka ma sile !

madu, Magnosia, agaton, stokrotka25, estrella lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie na fb fotki coreczki Fatim ? Slodziutka jest <3 jak wszystkie nasze bobaski <3

szczesliwa_mamusia21, Mikejla, Lexie lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, raczej w sprawie pessara :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To mam nadzieje , ze moje dziecko ogarnie się z tym straszeniem Mamy.
    Wgle mam od dwóch dni wrażenie , ze wziął się wypial plecami i tyleczkiem do brzucha i kopie i gmera lekko momentami w str pleców ... Normalnie mam twardne miejsce w brzuchu jakby właśnie dupka z pleckami była , takie fikoly walil 3 dni temu , ze nie ma co się dziwić jakby taka pozycje przybrał i stad osłabione czucie ???!!!
    Ale tez potrafił dzisiaj po obiedzie normalnie wariowac chwile , chyba ze to kolana i łokcie lataly

To może fiknął i właśnie dlatego odczuwasz ruchy słabiej niż zwykle...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam ! :) jest cudowna królewna . :)
    Szczęśliwa no niby tak ale wiesz jak to jest , maluchy potrafią nastraszyć nas .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepe, dziękuję za chłodne spojrzenie. Staram się tak myśleć.

Polkosia, też mam jutro wizytę. Lekarz ma zdecydować czy idę do szpitala w dniu cc czy wcześniej. A spojenie też mnie ostatnio bardziej boli. Ostatnio w nocy przy przekręcaniu słyszałam trzask a ból niesamowity był przy tym.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.pierwsze co robię to zapinam pasy i sprawdzam czy lusterka są dla mnie dostosowane później światła. Nigdy nie zdarzyło mi się jechać bez pasów, robię to z automatu odkąd mam prawo jazdy. Wkurza mnie jak ktoś jest moim pasażerem i nie chce zapiąć pasów, bo "to na jego odpowiedzialność", kiedyś z tyłu chłopak koleżanki nie zapial pasów i przy kontroli policjant dał mi mandat.

Magnosia lubi tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania ja mam to samo.. tez często wydaje.mi sir ze nie dam rady ale później sobie mowie ze przecież tyle kobiet dało rade to i ja dam. Także wszystkie damy rade i będziemy super mamusiami.

Ola dasz rade z laktacja trzymam kciuki!

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakręcona, raczej w sprawie pessara :P
    Hahaha faktycznie , widzisz ! Nawet zapomnialam nazwy tego: D

Agania no chyba tak , mam nadzieje ze nadal w pozycji do porodu SN tylko np. W druga manke. Okaże się na USG o ile mi je zrobi wgle , powinna bo to ostatnie jakoś raczej będzie . Ostatnio sie wkurzylam trochę bo robiła usg co wizytę a teraz przyszlam wypisala zwolnienie , sprawdziła szyjkę , dala receptę , posłuchał a serduszka tym detektorem czy jakoś tak i wsio ... A poprosilam ja zeby spojrzała czy mały się nie przekrecil ( ostatnio mega boleśnie latał i tak aż pol brzucha mi zeszytwnialo i podejrzewalam ze mógł fiknac) a ona ze to możliwe ze tak się stało jak tak bolalo i USG nie zrobiła: o a za wizytę 170 zł ... No helol! Nigdy na nią akurat nie narzekalam ale wtedy mnie zaszokowała.
    Mam nadzieje ze nie odjebie mi teraz takiej akcji .

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak podjeżdżam kilka metrów samochodem, przeparkowuję auto czy coś to zapinam pasy. Taki odruch.

Magnosia, Mikejla, agaton, Blondik, Katarzyna87, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Magnosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ale jeśli siedział za Tobą to Tobie zagrażał.

Zakręcona, mój synek ma różne fazy. Czasem szaleje, a czasem cisza. Pewnie śpią i zbierają siły na kolejne łobuzowanie ;)

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 21 września 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka wiem rozumiem ze straszy mamusie , ale na pewno jest zmeczony , odpocznie i da Ci koncercik :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczną ma córeczkę Fatim :) taka słodka kruszynka :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Na usg Stasiowi serce zwolniło na chwile. Lekarz najpierw powiedział, ze położy mnie do szpitala ale ze do końca badania było już ok zalecił tylko kontrole za 2 tyg. Na szczęście wpisał mi cc w kartę ciazy ale strasznie był niezadowolony.

Teraz będę przezywać czy serce jest zdrowe. Mam tez kontrolować ruchy.

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 21 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda , slodka kruszynka <3

Ewelka nie martw sie , u mnie tez byla taka akcja , zmartwialam sie przeplakalam noce , ale to wszystko bylo ze zmeczenia ( dzien wczesniej bylam w spzitalu) stres itd, na nastepnym badaniu juz wszystko sie unormowalo, u Stasia na pewno tez tak bedzie :* !

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Mika, ale jeśli siedział za Tobą to Tobie zagrażał.

Zakręcona, mój synek ma różne fazy. Czasem szaleje, a czasem cisza. Pewnie śpią i zbierają siły na kolejne łobuzowanie ;)

To było kilka dni po odebraniu prawka, młoda byłam i głupia, zabrałam przyjaciółkę na wycieczkę nad soline z jej chłopakiem, pech chciał to to była niedziela i akcja policjantów. Dziś już np nie wezmę nikogo jeśli nie zapnie pasów. Wtedy kazalam mu płacić za mandat, ale nie pamiętam czy on zapłacił czy ja.

‹‹ 2333 2334 2335 2336 2337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ