X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Przeraza mnie jedynie wizja tego, ze bede jeszcze wiecej sikac :P

Zakrecona, no ja bede tak parzyc, jak mi zalecila polozna. Ciekawe, czy ma to jakies znaczenie :)
    A przypomnij jeszcze raz jak kazała Ci parzyc ?
    Kuzwa aaaaaa ale mam zgage ... Dziś cały dzień mnie męczy cholera aż pali

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    No na pewno by powiedzieli. Normy uzależnione są od tyg ciąży. I co wiem ważne żeby pulsacji żyły pepowinowe nie było.

No tak, wszystko zależy od tygodnia ciąży. Trzymamy kciuki żeby u Was było wszystko dobrze :) pewnie będziesz miała częste ktg.

IviQ lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, zazdraszczam, że mąż chce próbować. Mój powiedział, że to najmniej sexowna rzecz ever ten sex na wywołanie porodu własnego dziecka, który jest już super nisko, a mnie nie sprawia sex przyjemności.
    Więc chyba mogę się pożegnać z sexem na długo :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję laseczki. Nie jestem w stanie Was nadrobić bo nie za bardzo jestem w stanie się skupić. Ale bardzo dziękuję za doping. I mam nadzieje ze dam rade być na bieżąco teraz:) moja Pani gin 2x pytała mnie o t.p. czy mi wyznaczyli ale mi nic nie mówili i nie sądzę by coś zrobili w tym tyg

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja podobnie jak zakręcona czuję w moczu i w kościach, że Klementysię juz całkiem niedługo będziesz tulić w ramionkach :)

polkosia, ZakręconaOna, agaton, maluda, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, nie wiem czy czytałaś, ale nam wczoraj totalnie nie poszło. Robiliśmy kilka podejść aż mężowi w końcu opadł i tak to się skończyło :P Za to dziś wstał z jakąś nową energią i poszło bez problemu. Natomiast mi sam seks nie przynosi żadnej przyjemności. Bardziej mnie tam wszystko boli i jestem jakaś popuchnięta...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania 2x dziennie ktg i kilka razy dziennie sprawdzanie czy jest tętno synka

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, czytałam czytałam :) Ale jak widać dzisiaj działacie ze zdwojoną siłą :D a u nas nico :( Wczoraj chciałam namówić, ale to była jego odpowiedź :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Agania 2x dziennie ktg i kilka razy dziennie sprawdzanie czy jest tętno synka

No to ja jak leżałam w szpitalu to 1x dziennie było ktg i 6x dziennie sprawdzali tętno Maluchów :) będzie dobrze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy coś to da... ;)

IviQ, u mnie tak samo było na patologii.

IviQ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, zazdraszczam, że mąż chce próbować. Mój powiedział, że to najmniej sexowna rzecz ever ten sex na wywołanie porodu własnego dziecka, który jest już super nisko, a mnie nie sprawia sex przyjemności.
    Więc chyba mogę się pożegnać z sexem na długo :(

ufff zakocona, a już myślałam, że jestem z tym jakaś inna, bo wsztyscy o tym sexie, my też odpuściliśmy sex na wywołanie, zwłaszcza, że u mnie jakoś ciasno i nieprzyjemnie...no i faktycznie ta główka nisko :/

Ps. na co pijecie te liście z malin??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 Zuzia jest przesłodka :)

IviQ trzymam kciuki, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze! Niedługo będziesz tulić zdrowiutkiego bobasa ;)

A ja cały dzień staram się coś robić, ruszać jak najwięcej :) byłam też z mężem na spacerze i trochę się zmęczyłam ale nie sądzę aby miało to wykurzyć małą z brzucha ;) mój mąż ciągle puka w brzuszek i powtarza, żeby wychodziła ale mała nie słucha tatusia ;)

IviQ, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A przypomnij jeszcze raz jak kazała Ci parzyc ?
    Kuzwa aaaaaa ale mam zgage ... Dziś cały dzień mnie męczy cholera aż pali

Na litr zimnej wody sypiemy 6 lyzek stolowych lisci. Zagotowujemy i od tego momentu gotujemy jeszcze 10 minut. Odstawiamy pod przykryciem na 10 minut i odcedzamy.
    Pic 3 x szklanka dziennie po posilku.

Wspolczuje zgagi :(

Dziewczyny, czy Wy tez jak sie smiejecie mocno, albo kaszlniecie, albo cos takiego, co napina miesnie, to macie takie uczucie, ze dziecko normalnie wyplujecie zaraz? W sensie, ze boje sie wybuchnac smiechem, ze zaraz urodze :P

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy skurcz to taki ból od dołu macicy do góry?

linka, jeszcze nigdy nie miałam tak mało przyjemności z sexu, jak obecnie :/
    Herbata jest na lepszą pracę macicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:48

linka220 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, nie ja jakoś nie zaobserwowałam takiego uczucia, ale jak wybucham śmiechem albo kicham czy kaszlę to trzymam mocno brzuch, jakby miał odpaść :) taki odruch niekontrolowany mam ;)

ZakręconaOna, green lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green miałam tak tylko na poczatku ciąży , teraz jak mam atak śmiechu taki konkretny jak wczoraj to myslalam , ze się posikam i posram w jednym a przy okazji urodze hahaha ale takto to nie

green, soraya, Bąbelek, agaton, maluda, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Czy skurcz to taki ból od dołu macicy do góry?

IviQ, jeszcze nigdy nie miałam tak mało przyjemności z sexu, jak obecnie :/
    Herbata jest na lepszą pracę macicy :)

Ja tak odczuwalam spinanie sie brzucha, takie raczej malo znaczace skurcze, znaczy mialam je juz od 20 tyg gdzies.
    te przepowiadaki czuje jako mocny i dokuczliwy bol jak na @ polaczony z bolem krzyza, taki az promieniujacy wlasnie w biodra i krzyz.
    Kazda z nas moze inaczej to czuc w sumie.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LviQ, trzymaj się tam. Dobrze, że jesteś pod opieką. No i odpocznij trochę w końcu, bo całą ciążę byłaś bardzo aktywna. Trzymam mocno za Was kciuki.

Co do seksu. No ja to chciałam przed porodem jeszcze w tym bardziej bezpiecznym czasie, bo żal mi tego mojego męża, że jeszcze będzie musiał połóg przeżyć.
    Ogólnie to ja póki co nie mam w planach wyganiania małej. Ale kto wie co będę mówiła/pisała później. Za 2 tyg w piątek mam kolejną wizytę, to będzie 38+0 i ciekawa jestem czy jeszcze na kolejną się załapię....w każdym razie do tej za dwa tygodnie mam nadzieję, że dotrwam :) W sumie nie zapowiada się, żeby było inaczej, no ale przecież nikt nie zna dnia ani godziny :) I tu już kilka potwierdziło tę tezę :)

IviQ lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jakiś czas dzisiaj czuję taki ból właśnie, idzie od dołu do góry macicy. Krzyż to mnie boli właściwie non stop od soboty. I gdzieśtam na dole mnie boli też, chyba młody coś naciska (szyjka??). Dzisiaj się trochę nastałam i narobiłam, więc boli mnie wszystko prawie..

W sumie tak samo czułam już przedwczoraj w nocy, przy okazji robi mi się jakby nie wiem, gorąco..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi przy przepowiadakach krzyz boli tak, ze ciezko sie ruszyc, bardzo sie nasila ten bol. Moze akurat cos u Ciebie sie zaczyna :)

‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ