X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Przeraza mnie jedynie wizja tego, ze bede jeszcze wiecej sikac :P

Zakrecona, no ja bede tak parzyc, jak mi zalecila polozna. Ciekawe, czy ma to jakies znaczenie :)
    A przypomnij jeszcze raz jak kazała Ci parzyc ?
    Kuzwa aaaaaa ale mam zgage ... Dziś cały dzień mnie męczy cholera aż pali

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    No na pewno by powiedzieli. Normy uzależnione są od tyg ciąży. I co wiem ważne żeby pulsacji żyły pepowinowe nie było.

No tak, wszystko zależy od tygodnia ciąży. Trzymamy kciuki żeby u Was było wszystko dobrze :) pewnie będziesz miała częste ktg.

IviQ lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, zazdraszczam, że mąż chce próbować. Mój powiedział, że to najmniej sexowna rzecz ever ten sex na wywołanie porodu własnego dziecka, który jest już super nisko, a mnie nie sprawia sex przyjemności.
    Więc chyba mogę się pożegnać z sexem na długo :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję laseczki. Nie jestem w stanie Was nadrobić bo nie za bardzo jestem w stanie się skupić. Ale bardzo dziękuję za doping. I mam nadzieje ze dam rade być na bieżąco teraz:) moja Pani gin 2x pytała mnie o t.p. czy mi wyznaczyli ale mi nic nie mówili i nie sądzę by coś zrobili w tym tyg

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia ja podobnie jak zakręcona czuję w moczu i w kościach, że Klementysię juz całkiem niedługo będziesz tulić w ramionkach :)

polkosia, ZakręconaOna, agaton, maluda, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, nie wiem czy czytałaś, ale nam wczoraj totalnie nie poszło. Robiliśmy kilka podejść aż mężowi w końcu opadł i tak to się skończyło :P Za to dziś wstał z jakąś nową energią i poszło bez problemu. Natomiast mi sam seks nie przynosi żadnej przyjemności. Bardziej mnie tam wszystko boli i jestem jakaś popuchnięta...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania 2x dziennie ktg i kilka razy dziennie sprawdzanie czy jest tętno synka

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, czytałam czytałam :) Ale jak widać dzisiaj działacie ze zdwojoną siłą :D a u nas nico :( Wczoraj chciałam namówić, ale to była jego odpowiedź :(

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Agania 2x dziennie ktg i kilka razy dziennie sprawdzanie czy jest tętno synka

No to ja jak leżałam w szpitalu to 1x dziennie było ktg i 6x dziennie sprawdzali tętno Maluchów :) będzie dobrze :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko czy coś to da... ;)

IviQ, u mnie tak samo było na patologii.

IviQ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    polkosia, zazdraszczam, że mąż chce próbować. Mój powiedział, że to najmniej sexowna rzecz ever ten sex na wywołanie porodu własnego dziecka, który jest już super nisko, a mnie nie sprawia sex przyjemności.
    Więc chyba mogę się pożegnać z sexem na długo :(

ufff zakocona, a już myślałam, że jestem z tym jakaś inna, bo wsztyscy o tym sexie, my też odpuściliśmy sex na wywołanie, zwłaszcza, że u mnie jakoś ciasno i nieprzyjemnie...no i faktycznie ta główka nisko :/

Ps. na co pijecie te liście z malin??

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 Zuzia jest przesłodka :)

IviQ trzymam kciuki, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze! Niedługo będziesz tulić zdrowiutkiego bobasa ;)

A ja cały dzień staram się coś robić, ruszać jak najwięcej :) byłam też z mężem na spacerze i trochę się zmęczyłam ale nie sądzę aby miało to wykurzyć małą z brzucha ;) mój mąż ciągle puka w brzuszek i powtarza, żeby wychodziła ale mała nie słucha tatusia ;)

IviQ, nat_alia, paula1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A przypomnij jeszcze raz jak kazała Ci parzyc ?
    Kuzwa aaaaaa ale mam zgage ... Dziś cały dzień mnie męczy cholera aż pali

Na litr zimnej wody sypiemy 6 lyzek stolowych lisci. Zagotowujemy i od tego momentu gotujemy jeszcze 10 minut. Odstawiamy pod przykryciem na 10 minut i odcedzamy.
    Pic 3 x szklanka dziennie po posilku.

Wspolczuje zgagi :(

Dziewczyny, czy Wy tez jak sie smiejecie mocno, albo kaszlniecie, albo cos takiego, co napina miesnie, to macie takie uczucie, ze dziecko normalnie wyplujecie zaraz? W sensie, ze boje sie wybuchnac smiechem, ze zaraz urodze :P

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy skurcz to taki ból od dołu macicy do góry?

linka, jeszcze nigdy nie miałam tak mało przyjemności z sexu, jak obecnie :/
    Herbata jest na lepszą pracę macicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:48

linka220 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, nie ja jakoś nie zaobserwowałam takiego uczucia, ale jak wybucham śmiechem albo kicham czy kaszlę to trzymam mocno brzuch, jakby miał odpaść :) taki odruch niekontrolowany mam ;)

ZakręconaOna, green lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green miałam tak tylko na poczatku ciąży , teraz jak mam atak śmiechu taki konkretny jak wczoraj to myslalam , ze się posikam i posram w jednym a przy okazji urodze hahaha ale takto to nie

green, soraya, Bąbelek, agaton, maluda, lojkalojka, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Czy skurcz to taki ból od dołu macicy do góry?

IviQ, jeszcze nigdy nie miałam tak mało przyjemności z sexu, jak obecnie :/
    Herbata jest na lepszą pracę macicy :)

Ja tak odczuwalam spinanie sie brzucha, takie raczej malo znaczace skurcze, znaczy mialam je juz od 20 tyg gdzies.
    te przepowiadaki czuje jako mocny i dokuczliwy bol jak na @ polaczony z bolem krzyza, taki az promieniujacy wlasnie w biodra i krzyz.
    Kazda z nas moze inaczej to czuc w sumie.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LviQ, trzymaj się tam. Dobrze, że jesteś pod opieką. No i odpocznij trochę w końcu, bo całą ciążę byłaś bardzo aktywna. Trzymam mocno za Was kciuki.

Co do seksu. No ja to chciałam przed porodem jeszcze w tym bardziej bezpiecznym czasie, bo żal mi tego mojego męża, że jeszcze będzie musiał połóg przeżyć.
    Ogólnie to ja póki co nie mam w planach wyganiania małej. Ale kto wie co będę mówiła/pisała później. Za 2 tyg w piątek mam kolejną wizytę, to będzie 38+0 i ciekawa jestem czy jeszcze na kolejną się załapię....w każdym razie do tej za dwa tygodnie mam nadzieję, że dotrwam :) W sumie nie zapowiada się, żeby było inaczej, no ale przecież nikt nie zna dnia ani godziny :) I tu już kilka potwierdziło tę tezę :)

IviQ lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jakiś czas dzisiaj czuję taki ból właśnie, idzie od dołu do góry macicy. Krzyż to mnie boli właściwie non stop od soboty. I gdzieśtam na dole mnie boli też, chyba młody coś naciska (szyjka??). Dzisiaj się trochę nastałam i narobiłam, więc boli mnie wszystko prawie..

W sumie tak samo czułam już przedwczoraj w nocy, przy okazji robi mi się jakby nie wiem, gorąco..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 18:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi przy przepowiadakach krzyz boli tak, ze ciezko sie ruszyc, bardzo sie nasila ten bol. Moze akurat cos u Ciebie sie zaczyna :)

‹‹ 2396 2397 2398 2399 2400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ