X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam takie bole krzyza i podbrzusza i minelo wszystko, dzis mnie dwa razy zlapal bol podrzusza a rano byl mega mocny... A tak ciszaaaa ;(

Na pocieszenie na kolacje wcinam paluszki rybne i frytki <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,piekna malutka,ja tez jak na nią patrzę to juz chce swoja Balbinke przytulic do cyca:) btw Lexie fajnie do Ciebie mąż mówi:)
    Ja wam tez strasznie tej zgagi współczuję,nie wiem od czego to zalezy,ale ja praktycznie nie mam,czasem mnie zaplecze jak mi się odbije,ale rzadko.
    To samo z celulitem,troszkę mi sie pojawilo na posladach,ale tak to skora gladka ze aż milo:)
    Ja to chyba w ciąży jednak nie jestem:P
    Jakby mi seks nie sprawial przyjemnosci,to bym go nie uprawiala do wykurzenia dzieciaka (tym bardziej,ze u mnie to nie działa haha),ale jak dla mnie to jest przyjemny i mężu chyba tez nie narzeka;)
    IviQ,jak dziewczyny piszą,dobrze,ze jestes pod opieka i trzymaj się kochana:*

IviQ, paula1, soraya, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green,ja jak sie smieje to mi caly brzuch podskakuje jak galareta i mnie to dodatkowo rozśmiesza:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że stres ze mnie schodzi i czuje totalne zmęczenie. Do tego macica dziś mi wyjątkowo twaednieje. Tez pewnie ze stresu. Ciekawe czy jak się rano obudze to będzie jakiś bobas na świecie. Która się szykuje?

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, myślę, że to ze stresu. Ja tak samo miałam, po zejściu nerwów, nic tylko spać bym mogła.

Polkosia ;) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:31

Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ wrote:
    Powiem Wam że stres ze mnie schodzi i czuje totalne zmęczenie. Do tego macica dziś mi wyjątkowo twaednieje. Tez pewnie ze stresu. Ciekawe czy jak się rano obudze to będzie jakiś bobas na świecie. Która się szykuje?

Ja...chyba z nadmiaru emocji dzisiaj... prześpij sie kochana, stres schodzi więc może uda się zasnąć

IviQ lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście ważyły 100 kg, to na bank byście wyganiały :P :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co taka cisza tu ?? Gdzie sie pochowalyscie mamuski ? ;)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla.....dobrze zrozumiałam, że u Ciebie dzień pełen stresu?

Ja wczoraj zbudowałam sobie z poduszek wsparcie na klatkę i biodra z dziurką na brzuch i i mężu mnie wymasował. Co za przyjemność i jaka ulga! Powiedziałam mu, że normalnie po porodzie to bym sobie fundnęła taką maszynę do tortur, która tak rozciąga. Przydałoby mi się takie porządne naciąganie. Albo poszłabym do jakiegoś specjalisty, który się zajmuje takim nastawianiem wszystkiego. Znajoma była i mega zadowolona, chociaż przez dwa dni po takim zabiegu ledwo chodziła.

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia czyzbys chciala wskoczyc przed BaTTinke ? :D

IviQ bedzie wszystko dobrze , przspij sie spokojnie , dzis mialas stresujacy dzien , jutro bedzie juz lepiej ! :*

polkosia, IviQ lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde dość częste mam te skurcze/napinanie macicy... Jak to się liczy w ogóle?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam pewna, że mój brat załatwił transport wózka itp. Okazuje się, że nie! Dodatkowo obdzwonił (ja też) wszystkie firmy przewozowe i nikt nie jeździ w te strony. Autem nie podjedziemy w żadno miejsce, bo przecież stoi zepsute. Szlag, szlag, szlag. Umiesz liczyć...sprawdza się idealnie

• agaton Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ to spij i odpoczywaj,Kornelek tez odpocznie.
    Zakocona,nie mam pojecia jak sie to liczy,ty tu jestes szpecem;)
    Mikejla,no to lipa,ale jeszcze troche czasu,mize się ktos znajdzie. A jakby to kurierem nadać? Pewnie drogo co nie?

IviQ lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, faktycznie - bez auta jak bez ręki :/ Ehhhh...wiem, że już kiedyś wspominałaś, że mąż raczej nie potrafi poprosić o pomoc (o ile dobrze pamiętam, że to Ty pisałaś...), ale może wyjątkowo i jednorazowo zapyta jakiegoś znajomego czy da radę podjechać po ten wózek? A jakaś firma kurierska czy coś? Wiem, że to też wiąże się z wyższymi kosztami, ale oni to już chyba mają obowiązek dostarczenia paczki pod konkretny adres?

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, w tym liczeniu nie jestem zupełnie :P Nie pamiętam, choć oczywiście kilka razy o tym słyszałam od położnych :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Paula a jakie tabletki jeśli można wiedzieć? Ja najpierw brałam Migpriv (oranżadka do rozpuszczania w wodzie) i one trochę łagodziły ból głowy, ale mój organizm znacznie lepiej reagował na Cinie. Tylko to trzeba wziąć od razu jak czujesz, że coś się zaczyna dziać, bo jak się rozbuja to już nic nie pomoże. Ciine potrafiło mi skrócić atak np z 8 do 2 godzin, więc to już dużo. Przed ciążą zaczęłam jeszcze kupować Excedrin Migra Stop bez recepty, bo całkiem nieźle działa jak przytrafi mi się sama migrena bez aury. Ale to też wszystko zależy od organizmu, jednemu pomoże, innemu niestety nie...
    Ola powiem szczerze, że nie pamiętam nazwy, ale po tym co napisałaś, to te drugie, bo też było trzeba wziąć zaraz na początku. Ja wtedy kupowałam tylko po dwie tabl w opakowaniu i chyba ok. 40 zł płaciłam za te dwie. Te MigraStop tez brałam na ból głowy.

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    IviQ to spij i odpoczywaj,Kornelek tez odpocznie.
    Zakocona,nie mam pojecia jak sie to liczy,ty tu jestes szpecem;)
    Mikejla,no to lipa,ale jeszcze troche czasu,mize się ktos znajdzie. A jakby to kurierem nadać? Pewnie drogo co nie?

Kurier zazyczyl sobie 200 euro. Wszystko czego potrzebuje jest w tej paczce, gdyby powiedział mi brat ze szuka ale to nic pewnego, noe mowilabym żeby mi dokupowal różne rzeczy. Nie stać mnie żeby kupić to wszystko od nowa tutaj. Mówił ze wszystko ustalone i nadaje w środę, później ze w piątek. Teraz ze.nie ma kto tego wziąć. Cudownie.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, mam dzisiaj ten sam problem. Nie wiem czy to skurcze już jakieś czy twardnienie zwykłe, nie umiem odróżnić. Próbowałam mierzyć jeden skurcz, to wyszło mi 3 minuty, więc to zbyt długo, ale znów te 3 minuty naprawdę mnie trzymało w lekkim bólu. Potem liczyłam między twardymi brzuchami, ale też jakoś głupio mi wychodziło i w końcu skapitulowałam...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka niewiadomo kiedy by ktoś ten przyjechał, poza tym jego znajomi to Ci, z którymi pracuje, będą w pracy. Poza tym 80km raczej nikt nie pojedzie, a znajomemu tez trzeba kasę dać a ja nie tak się z bratem umawialam. Nie mam na to. Po prostu.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, no ja to samo. Wychodzi mi, że mam jakieś krótkie te przerwy pomiędzy, ale to przecież niemożliwe.. A w trakcie to za późno włączam stoper, bo nie wiem czy to dzieciak czy skurcz/twardnienie i jak się rozkręci, to już bez sensu, żeby zaczynać liczyć.
    A w krzyżu mnie tak boli, że masakra :/

Pewnie to przepowiadające i pójdą sobie niedługo..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2397 2398 2399 2400 2401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ