X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe kto następny :D

Pani Gesler na TVN , jejku i amerykańskie jedzenie fryty hamburgery joj zawsze jak to ogladam jestem głodna :D

Mikejla, ZakręconaOna, onka, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam położna na Tel. Powiedziała ze jak by się coś działo to dzwonić o każdej porze i ona podjedzie sprawdzi czy rozwarcie jest stosowne. No chyba ze wody odejdą albo jak śluz z krwią będzie to na szpital...:/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    agaton, nie wierzę, że to te prawdziwe, bo jakoś one często są i nie są jakieś mocne :) Znaczy boleć boli, ale nie jakoś bardzo.

U mnie to samo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,najlepiej wtedy miec w zanadrzu cos do jedzenia:)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Właśnie patrzę na co co wysłała Żabka, tylko nie potrafię zbytnio ogarnąć - do Niemiec 50kg niby 100zł? To jest możliwe?

Polkosia, dziś się gubię już, mogłabyś mnie jakoś nakierować jak to załatwić?

Trzeba konto założyć na pewno, ale dokładnie nie wiem co potem - mąż mi to zawsze ogarnia...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po prysznicu nie ma różnicy, a kąpać się nie lubię ;) A to kąpiel raczej wycisza lub wzmaga z tego co wiem.

Na IP nie będę jechać na pewno. To nie jest aż taki ból. Ale chciałabym wiedzieć, jak to rozróżniać w ogóle... Ciężka sprawa :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia skurcze na dobra sprawę nie każda kobietę tak okropnie bola ... Moja znajoma rodziła teraz w lipcu to skurcze miała ale wiesz jakie ? Twardnienia brzucha bezbolesne prawie aż nagle wody jej odeszły i od razu skurcze parte poszły , cały poród trwał 1,5 h a pierwsze dziecko jej ...
    Ja bym liczyła i weszła pod prysznic jeżeli nie przechodzą znaczy ze cos może się zaczynac lecz tez nie musi tak na prawdę , mnie ostatnio tak bolalo a w wodzie nie przeszło ani po nospie a jakoś widać , ze nie urodzilam jeszcze .
    Ja bym liczyła skurcze i jak są regularne co 5 minut np. To po położna . Moja położna mi dziś powiedziała ze jak skurcze co 10 - 7 minut i utrzymują się godzinę , półtorej to mam jechać do szpitala .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia jak się zacznie to na pewno będziesz wiedziała ze to juz :D

Agaton oj tak ! Swoja droga zjadlabym jakieś frytki :D

agaton, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kąpiel brałam w ciągu dnia dość długą i nie chce mi się teraz leźć :P

Ściągnęłam sobie apkę do liczenia skurczy. Jakąś contractions timer po prostu :) Sporo tego jest w sumie.

L właśnie nastawia zupę mocy, bo ja spieprzyłam ją w ciągu dnia, bo dałam tyle pieprzu, że po 2 łyżkach myślałam, że mi gały na wierzch wyjdą :/

Za to ziemniaczano-boczkowa wyszła mi pyyszna :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona MMM , brzmi znacznie . Przepisik ???! :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jedna z nas by chciala sie wbic w kolejke ;) ja ciagle sie pytam mojego maluszka kiedy zechce wyjsc.
    Nameczylam sie przy ugniataniu kapusty, skurcz za skurczem kapal a teraz cisza :/
    Ze tez mu wygodnie w tym malym brzuszku :)

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chyba chciałabym tuli juz synka. Ale wiem ze dobrze jak posiedzi. ..

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisik mój, więc w razie czego proszę nie bić :P

Proporcje to ja na oko :) Dzisiejsza wersja, gdzie po zmiksowaniu i przecedzeniu wyszło 2l zupy-krem (tylko takie lubimy)

Boczek wędzony (ładny, nie sam tłuszcz, dziś dałam ok 200g) oddzielam od warstwy tłuszczowej (bo i tak zawsze jest, a ja jej nie cierpię). Wrzucam do garnka z małą ilością masła, mieszam co chwilę, żeby się nie przypalił, a zrumienił. Dodaję po lekkim zrumienieniu małą cebulę czerwoną (można więcej, ale mnie by brzuch bolał). Smażę aż lekko się zeszkli cebula. Potem dodaję pokrojone surowe ziemniaki (co najmniej pół kg było). I to wszystko się smaży i dusi w garnku, co chwila mieszam. Dodaję kostkę rosołową (bo bulionu to mi się robić nie chce :P). Jak ziemniaki zmiękną, to zalewam wodą trochę ponad to wszystko, co jest w garnku. Gotuję jeszcze jakiś czas (jako, że zupa-krem, to mogę i do rozgotowania ziemniaków). Potem miksuję, przecedzam przez sitko, żeby była klarowna.
    Podaję z bazylią posiatkowaną i grzankami z czosnkiem i olwią.
    Mniam mniam mniam :D

ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, maluda, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,ale będzie pyszna kapucha,ja uwielbiam kapustę kiszona i tez sama robię,ciekawe,czy w tym roku się zbiorę w sobie,bo powidla mialam robic i mi się nie chce:)
    IviQ,a Ty spac miałaś;)
    Ja to czuje,ze w ostatnich tygodniach moja Balbinka przykoksiła konkretnie,bo jak sie rozpycha w brzuchu to strasznie mi sie znieksztalca;) wiec niech siedzi jeszcze i rośnie jesli tak ma byc:)

IviQ lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,brzmi pysznie:) ja ostatnio mam ochotę na babke ziemniaczana,te same składniki tylko nie w formie zupy,a ciasta:) tylko boczek ciężko znalezc taki wędzony a nie w aromacie wedzalniczym i jakos tak nie zebralam sie jeszcze za robotę,poza tym nienawidzę kroić boczku,w ogóle mięsem sie zajmować i nie wiem czy sie w końcu skusze;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak i ta strona od Polkosi - drogo, i ta apaczka nie bierze takich paczek. Na bla bla tez nikt bo pisałam. Mimo to dzięki :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona zapisuje i któregoś dnia zrobię z ciekawości:)
    Ja lubię zupki luźne i kremy tez bardzo lubie , uwielbiam krem z groszku mniam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, polecam spróbować, naprawdę pychota :D
    a mięsem surowym to i ja nie lubię się zajmować. Jeśli kotom nie daję BARFa (a potrafiłam i 30kg na raz przerobić i potem ryczeć z bólu nadgarstków), to oporządza mięso L :)

a skurcze nadal są..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i miała czekać na mnie paczka na sr a nie czekała i położna na szybko mi przyniosła dwie paczki majtek do pływania dla dziecka co wazy 9kg, jakis stary numer pisma"dziecko" i wode niegazowaną -urwało mi dupe normalnie.

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikus cholera jasna, Tobie to ciagle wiatr w oczy, jak tylko dostajesz powera to zaraz coś sie skasztani....:(
    Niech teraz Twój brat zabiera dupę w troki i pakuje sie do Pilskiego Busa z ta paczka. Za złotówkę mozna pojechać....
    Niestety juz sprawdzałam i samej paczki nie wezmą :( ale moze ogłoszenie na Facebooku ze szukasz kogoś kto sie np wybiera busem i zaopiekuje sie paczka za jakaś symboliczna kwotę???

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2399 2400 2401 2402 2403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ