Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikejla wrote:Właśnie patrzę na co co wysłała Żabka, tylko nie potrafię zbytnio ogarnąć - do Niemiec 50kg niby 100zł? To jest możliwe?
Polkosia, dziś się gubię już, mogłabyś mnie jakoś nakierować jak to załatwić?
Trzeba konto założyć na pewno, ale dokładnie nie wiem co potem - mąż mi to zawsze ogarnia...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U mnie po prysznicu nie ma różnicy, a kąpać się nie lubię
A to kąpiel raczej wycisza lub wzmaga z tego co wiem.
Na IP nie będę jechać na pewno. To nie jest aż taki ból. Ale chciałabym wiedzieć, jak to rozróżniać w ogóle... Ciężka sprawaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia skurcze na dobra sprawę nie każda kobietę tak okropnie bola ... Moja znajoma rodziła teraz w lipcu to skurcze miała ale wiesz jakie ? Twardnienia brzucha bezbolesne prawie aż nagle wody jej odeszły i od razu skurcze parte poszły , cały poród trwał 1,5 h a pierwsze dziecko jej ...
Ja bym liczyła i weszła pod prysznic jeżeli nie przechodzą znaczy ze cos może się zaczynac lecz tez nie musi tak na prawdę , mnie ostatnio tak bolalo a w wodzie nie przeszło ani po nospie a jakoś widać , ze nie urodzilam jeszcze .
Ja bym liczyła skurcze i jak są regularne co 5 minut np. To po położna . Moja położna mi dziś powiedziała ze jak skurcze co 10 - 7 minut i utrzymują się godzinę , półtorej to mam jechać do szpitala . -
Ja kąpiel brałam w ciągu dnia dość długą i nie chce mi się teraz leźć
Ściągnęłam sobie apkę do liczenia skurczy. Jakąś contractions timer po prostuSporo tego jest w sumie.
L właśnie nastawia zupę mocy, bo ja spieprzyłam ją w ciągu dnia, bo dałam tyle pieprzu, że po 2 łyżkach myślałam, że mi gały na wierzch wyjdą
Za to ziemniaczano-boczkowa wyszła mi pyyszna -
Przepisik mój, więc w razie czego proszę nie bić
Proporcje to ja na okoDzisiejsza wersja, gdzie po zmiksowaniu i przecedzeniu wyszło 2l zupy-krem (tylko takie lubimy)
Boczek wędzony (ładny, nie sam tłuszcz, dziś dałam ok 200g) oddzielam od warstwy tłuszczowej (bo i tak zawsze jest, a ja jej nie cierpię). Wrzucam do garnka z małą ilością masła, mieszam co chwilę, żeby się nie przypalił, a zrumienił. Dodaję po lekkim zrumienieniu małą cebulę czerwoną (można więcej, ale mnie by brzuch bolał). Smażę aż lekko się zeszkli cebula. Potem dodaję pokrojone surowe ziemniaki (co najmniej pół kg było). I to wszystko się smaży i dusi w garnku, co chwila mieszam. Dodaję kostkę rosołową (bo bulionu to mi się robić nie chce). Jak ziemniaki zmiękną, to zalewam wodą trochę ponad to wszystko, co jest w garnku. Gotuję jeszcze jakiś czas (jako, że zupa-krem, to mogę i do rozgotowania ziemniaków). Potem miksuję, przecedzam przez sitko, żeby była klarowna.
Podaję z bazylią posiatkowaną i grzankami z czosnkiem i olwią.
Mniam mniam mniamZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, Lucy7, maluda, Nynusia, IviQ lubią tę wiadomość
-
Angela,ale będzie pyszna kapucha,ja uwielbiam kapustę kiszona i tez sama robię,ciekawe,czy w tym roku się zbiorę w sobie,bo powidla mialam robic i mi się nie chce:)
IviQ,a Ty spac miałaś
Ja to czuje,ze w ostatnich tygodniach moja Balbinka przykoksiła konkretnie,bo jak sie rozpycha w brzuchu to strasznie mi sie znieksztalca;) wiec niech siedzi jeszcze i rośnie jesli tak ma byc:)IviQ lubi tę wiadomość
-
Zakocona,brzmi pysznie:) ja ostatnio mam ochotę na babke ziemniaczana,te same składniki tylko nie w formie zupy,a ciasta:) tylko boczek ciężko znalezc taki wędzony a nie w aromacie wedzalniczym i jakos tak nie zebralam sie jeszcze za robotę,poza tym nienawidzę kroić boczku,w ogóle mięsem sie zajmować i nie wiem czy sie w końcu skusze;)
-
agaton, polecam spróbować, naprawdę pychota
a mięsem surowym to i ja nie lubię się zajmować. Jeśli kotom nie daję BARFa (a potrafiłam i 30kg na raz przerobić i potem ryczeć z bólu nadgarstków), to oporządza mięso L
a skurcze nadal są.. -
Mikus cholera jasna, Tobie to ciagle wiatr w oczy, jak tylko dostajesz powera to zaraz coś sie skasztani....
Niech teraz Twój brat zabiera dupę w troki i pakuje sie do Pilskiego Busa z ta paczka. Za złotówkę mozna pojechać....
Niestety juz sprawdzałam i samej paczki nie wezmąale moze ogłoszenie na Facebooku ze szukasz kogoś kto sie np wybiera busem i zaopiekuje sie paczka za jakaś symboliczna kwotę???