X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i spełnienia marzeń dla Zakoconej oczywiście! Sto lat :-*

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Iviq i Maluda, taka pogoda dzisiaj niekorzystna, też mnie rano głowa bolała i musiałam pospać...

Widzicie dziewczyny, a ja prowadzę ciążę na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Fakt, że muszę się umawiać z wyprzedzeniem (ok. półtora miesiąca), żeby poustawiać sobie wizyty tak jak mi pasuje, ale na każdej wizycie mam badanie szyjki, dostaje skierowanie na krew i mocz, jeśli coś nie tak z moimi wynikami to też od razu na jakieś żelazo, czy posiew. Jak zaczęłam lekko krwawić podczas badania to od razu na IP - lekarka nawet mnie z budynku odprowadziła, żebym trafiła. Nigdy nic nie bagatelizuje i nawet na dodatkowe USG mnie wysłała, żeby dokładnie tę szyjkę sprawdzić. Także mi udało się trafić do przychodni gdzie czuję się bezpieczna i jednocześnie zaoszczędziłam całe mnóstwo pieniędzy na opiece zdrowotnej. Dlatego też nie można powiedzieć, że tylko jak się płaci to o Ciebie zadbają :-)

Widzisz, chyba wszystko zależy od ginekologa co? czy na nfz czy prywatnie, jak ma powołanie i zależy mu na pacjentkach to naprawdę się stara :) Trzeba dobrze trafić :/

WiedźmaMaKota, Aleksandra90, stokrotka25, soraya, maluda, IviQ lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki ból jak chodzę stoję podnoszę się jakby mnie coś ciągnęło na dole do tego ból jak na @ I na plecach na dole. Ulga tylko jak leze miała któraś z was coś takiego ? Raz on się nasila raz maleje...

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, to chyba sobie jeszcze poczekamy...

Szczęśliwa, ja i skłony? Hahaha :D Dobry żart :P

szczesliwa_mamusia21, agania, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja wczoraj miałam takie. Cały dzień mnie męczyło na zmianę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no dawalaas czadu , ale mialas taki malusi brzuszek i dlugiego kucyka i sobie tak skakalas i kucalas :D
    A pozniej mi sie snilo ze juz mialam moja kruszynke , tylko w domu w PL ale to juz nawet nie ma co opowiadac bo to bylo dziwne ...

No i snil mi sie jeszcze ksiadz ktory za mna chodzil i namawial mnie do ślubu boze ... a to pewnie przez to ze wczoraj rozmawialam z mama o tym czy pojdzie do ksiedza zapytac o chrzest :D a on mi ze slubem w snie wyskoczyl , moze to znak i lepiej nie pytaaac :D

Kurde trzaba sprzatac , a mi sie nic nie chce nie no tak nie moze być ...

nat_alia, stokrotka25, Little Frog lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny,wszystko prawie zalezy id tego na kogo sie trafi i to dotyczy naszej opieki podczas ciąży i przy porodzie i pologu:) takze obyśmy dobrze trafily,tego z całego serca wam i sobie życzę,bo to tak ważny czas:)
    Linka,Frog i cala reszta nie mających dzisiaj sil- bardzo współczuję,ja dwa dni temu tak mialam,ale ja daje sobie wtedy przyzwolenie na lenienie sie;) a dzisiaj mi sie CHCE:) w ogóle ta końcówka ciąży nie jest taka zla odkąd nie szukam jakichś objawów porodu;) chyba ich po prostu nie ma;) będzie co ma byc:)

Little Frog, linka220 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos snów "katolickich", to mi na dzień przed śmiercią JPII śniło mi się, że się z nim spotkałam i powiedział, żebym poszła na pielgrzymkę. Byłam w szoku kilka tygodni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie linka, w każdej grupie zawodowej trafią się Ci z powołaniem i Ci z przypadku, niestety wśród lekarzy też ;-)

A my z mężem mamy problem jeśli chodzi o Chrzest :-o Pochodzimy z raczej męskich rodzin i nie mamy kandydatki na matkę chrzestną, mam nadzieję że uda nam się w końcu pójść na jakiś kompromis, bo obecnie każda rozmowa na temat Chrztu kończy się moim płaczem...

linka220 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A propos snów "katolickich", to mi na dzień przed śmiercią JPII śniło mi się, że się z nim spotkałam i powiedział, żebym poszła na pielgrzymkę. Byłam w szoku kilka tygodni.
    I poszlas?;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 25 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno znajdziecie kogos :*

No wlasnie Polkosia , poszlas ? Tez jestem ciekawa :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie,bo by napisala;) na szoku sie skończyło hehe:D

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ja mogłam wsadzić kartę? jak jej nie znajdę to mam przerąbane...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa!! Poprosze przepis na pierogi, znaczy sie proporcje ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ano chyba sobie poczekamy..
    Ale ja chyba przegapiłam, że ty masz 4cm rozwarcia! Teraz przy zdejmowaniu pessara stwierdzili? Wow! Kupa drogi już za tobą!

Poszłam na pocztę i do sklepu, szłam szybszym marszem, jak mnie coś rąbnęło w pachwinie, to myślałam, że do domu nie dojdę. I dzisiaj wchodzenie/schodzenie po schodach to jak zdobywanie góry :/

Dziękuję za życzenia :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 25 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeelka :

3 szklanki mąki
    1 szklanka gorącej bardzo wody
    1/2 łyżeczka soli

Mi z tego wyszlo okolo 40/45 duzych pierogow jak dobrze pamietam , jak chcesz wiecej to wiadomo wszystko razy dwa :)
    Daj znac jak wyszlo bo ja pierwszy raz robilam wedlug innego przepisu i do konca zycia bede go chyba uzywac bo te ciasto bylo obłędne ! :D

Agaton no chyba tak , ale szok musial byc niezly faktycznie ... :D

annggela lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, jeju, jaki sen, ja na pewno w szoku bym tak samo była jak i Ty.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 25 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona , Ty juz sie szykujesz malymi kroczkami , bedziemy musieli zapisywac nowe dzieciaczki i pozniej Ci tylko wklejac info bo co to bedzie jak urodzisz , bedziemy bez listy :D Ale damy rade , zawsze ktoras jeszcze z brzuszkiem to ogarnie :)

Wiedzma szukaj szukaj , ja dzien przed wyjazdem do DE zgubilam w domu dowod ... na szczescie moja mama jest taka ze znajdzie wszystko , a ja zawsze jak nie moge czegos zanlezc to ide do kazdego pomieszczenia i szukam centymetr po centymetrze nawet jak wiem ze gdzies juz patrzylam , mazda polka ksiazka wszystko kazdy kat , moze Tobie tez sie uda taak :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a moze zabral ze soba?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zabierał bo tylko on ma wpływy, zostawił mi w kuchni na parapecie i jeszcze w poniedziałek tam była... ale w poniedziałek była moja znajoma i ja tę kartę chowałam, bo nie chiałam, zeby tak leżała na widoku... i nie wiem gdzie!kalafior ciążowy ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ