Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aleksandra90 wrote:Iviq i Maluda, taka pogoda dzisiaj niekorzystna, też mnie rano głowa bolała i musiałam pospać...
Widzicie dziewczyny, a ja prowadzę ciążę na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Fakt, że muszę się umawiać z wyprzedzeniem (ok. półtora miesiąca), żeby poustawiać sobie wizyty tak jak mi pasuje, ale na każdej wizycie mam badanie szyjki, dostaje skierowanie na krew i mocz, jeśli coś nie tak z moimi wynikami to też od razu na jakieś żelazo, czy posiew. Jak zaczęłam lekko krwawić podczas badania to od razu na IP - lekarka nawet mnie z budynku odprowadziła, żebym trafiła. Nigdy nic nie bagatelizuje i nawet na dodatkowe USG mnie wysłała, żeby dokładnie tę szyjkę sprawdzić. Także mi udało się trafić do przychodni gdzie czuję się bezpieczna i jednocześnie zaoszczędziłam całe mnóstwo pieniędzy na opiece zdrowotnej. Dlatego też nie można powiedzieć, że tylko jak się płaci to o Ciebie zadbają
Widzisz, chyba wszystko zależy od ginekologa co? czy na nfz czy prywatnie, jak ma powołanie i zależy mu na pacjentkach to naprawdę się staraTrzeba dobrze trafić
WiedźmaMaKota, Aleksandra90, stokrotka25, soraya, maluda, IviQ lubią tę wiadomość
-
Polkosia no dawalaas czadu , ale mialas taki malusi brzuszek i dlugiego kucyka i sobie tak skakalas i kucalas
A pozniej mi sie snilo ze juz mialam moja kruszynke , tylko w domu w PL ale to juz nawet nie ma co opowiadac bo to bylo dziwne ...
No i snil mi sie jeszcze ksiadz ktory za mna chodzil i namawial mnie do ślubu boze ... a to pewnie przez to ze wczoraj rozmawialam z mama o tym czy pojdzie do ksiedza zapytac o chrzesta on mi ze slubem w snie wyskoczyl , moze to znak i lepiej nie pytaaac
Kurde trzaba sprzatac , a mi sie nic nie chce nie no tak nie moze być ...nat_alia, stokrotka25, Little Frog lubią tę wiadomość
-
No właśnie Dziewczyny,wszystko prawie zalezy id tego na kogo sie trafi i to dotyczy naszej opieki podczas ciąży i przy porodzie i pologu:) takze obyśmy dobrze trafily,tego z całego serca wam i sobie życzę,bo to tak ważny czas:)
Linka,Frog i cala reszta nie mających dzisiaj sil- bardzo współczuję,ja dwa dni temu tak mialam,ale ja daje sobie wtedy przyzwolenie na lenienie sie;) a dzisiaj mi sie CHCE:) w ogóle ta końcówka ciąży nie jest taka zla odkąd nie szukam jakichś objawów porodu;) chyba ich po prostu nie ma;) będzie co ma byc:)Little Frog, linka220 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie linka, w każdej grupie zawodowej trafią się Ci z powołaniem i Ci z przypadku, niestety wśród lekarzy też
A my z mężem mamy problem jeśli chodzi o Chrzest :-o Pochodzimy z raczej męskich rodzin i nie mamy kandydatki na matkę chrzestną, mam nadzieję że uda nam się w końcu pójść na jakiś kompromis, bo obecnie każda rozmowa na temat Chrztu kończy się moim płaczem...linka220 lubi tę wiadomość
-
polkosia, ano chyba sobie poczekamy..
Ale ja chyba przegapiłam, że ty masz 4cm rozwarcia! Teraz przy zdejmowaniu pessara stwierdzili? Wow! Kupa drogi już za tobą!
Poszłam na pocztę i do sklepu, szłam szybszym marszem, jak mnie coś rąbnęło w pachwinie, to myślałam, że do domu nie dojdę. I dzisiaj wchodzenie/schodzenie po schodach to jak zdobywanie góry
Dziękuję za życzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:57
-
angeelka :
3 szklanki mąki
1 szklanka gorącej bardzo wody
1/2 łyżeczka soli
Mi z tego wyszlo okolo 40/45 duzych pierogow jak dobrze pamietam , jak chcesz wiecej to wiadomo wszystko razy dwa
Daj znac jak wyszlo bo ja pierwszy raz robilam wedlug innego przepisu i do konca zycia bede go chyba uzywac bo te ciasto bylo obłędne !
Agaton no chyba tak , ale szok musial byc niezly faktycznie ...annggela lubi tę wiadomość
-
Zakocona , Ty juz sie szykujesz malymi kroczkami , bedziemy musieli zapisywac nowe dzieciaczki i pozniej Ci tylko wklejac info bo co to bedzie jak urodzisz , bedziemy bez listy
Ale damy rade , zawsze ktoras jeszcze z brzuszkiem to ogarnie
Wiedzma szukaj szukaj , ja dzien przed wyjazdem do DE zgubilam w domu dowod ... na szczescie moja mama jest taka ze znajdzie wszystko , a ja zawsze jak nie moge czegos zanlezc to ide do kazdego pomieszczenia i szukam centymetr po centymetrze nawet jak wiem ze gdzies juz patrzylam , mazda polka ksiazka wszystko kazdy kat , moze Tobie tez sie uda taak -
Nie zabierał bo tylko on ma wpływy, zostawił mi w kuchni na parapecie i jeszcze w poniedziałek tam była... ale w poniedziałek była moja znajoma i ja tę kartę chowałam, bo nie chiałam, zeby tak leżała na widoku... i nie wiem gdzie!kalafior ciążowy ;/Robimy drugiego Dziedzica