X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i spełnienia marzeń dla Zakoconej oczywiście! Sto lat :-*

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra90 wrote:
    Iviq i Maluda, taka pogoda dzisiaj niekorzystna, też mnie rano głowa bolała i musiałam pospać...

Widzicie dziewczyny, a ja prowadzę ciążę na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Fakt, że muszę się umawiać z wyprzedzeniem (ok. półtora miesiąca), żeby poustawiać sobie wizyty tak jak mi pasuje, ale na każdej wizycie mam badanie szyjki, dostaje skierowanie na krew i mocz, jeśli coś nie tak z moimi wynikami to też od razu na jakieś żelazo, czy posiew. Jak zaczęłam lekko krwawić podczas badania to od razu na IP - lekarka nawet mnie z budynku odprowadziła, żebym trafiła. Nigdy nic nie bagatelizuje i nawet na dodatkowe USG mnie wysłała, żeby dokładnie tę szyjkę sprawdzić. Także mi udało się trafić do przychodni gdzie czuję się bezpieczna i jednocześnie zaoszczędziłam całe mnóstwo pieniędzy na opiece zdrowotnej. Dlatego też nie można powiedzieć, że tylko jak się płaci to o Ciebie zadbają :-)

Widzisz, chyba wszystko zależy od ginekologa co? czy na nfz czy prywatnie, jak ma powołanie i zależy mu na pacjentkach to naprawdę się stara :) Trzeba dobrze trafić :/

WiedźmaMaKota, Aleksandra90, stokrotka25, soraya, maluda, IviQ lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taki ból jak chodzę stoję podnoszę się jakby mnie coś ciągnęło na dole do tego ból jak na @ I na plecach na dole. Ulga tylko jak leze miała któraś z was coś takiego ? Raz on się nasila raz maleje...

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, to chyba sobie jeszcze poczekamy...

Szczęśliwa, ja i skłony? Hahaha :D Dobry żart :P

szczesliwa_mamusia21, agania, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, ja wczoraj miałam takie. Cały dzień mnie męczyło na zmianę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no dawalaas czadu , ale mialas taki malusi brzuszek i dlugiego kucyka i sobie tak skakalas i kucalas :D
    A pozniej mi sie snilo ze juz mialam moja kruszynke , tylko w domu w PL ale to juz nawet nie ma co opowiadac bo to bylo dziwne ...

No i snil mi sie jeszcze ksiadz ktory za mna chodzil i namawial mnie do ślubu boze ... a to pewnie przez to ze wczoraj rozmawialam z mama o tym czy pojdzie do ksiedza zapytac o chrzest :D a on mi ze slubem w snie wyskoczyl , moze to znak i lepiej nie pytaaac :D

Kurde trzaba sprzatac , a mi sie nic nie chce nie no tak nie moze być ...

nat_alia, stokrotka25, Little Frog lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dziewczyny,wszystko prawie zalezy id tego na kogo sie trafi i to dotyczy naszej opieki podczas ciąży i przy porodzie i pologu:) takze obyśmy dobrze trafily,tego z całego serca wam i sobie życzę,bo to tak ważny czas:)
    Linka,Frog i cala reszta nie mających dzisiaj sil- bardzo współczuję,ja dwa dni temu tak mialam,ale ja daje sobie wtedy przyzwolenie na lenienie sie;) a dzisiaj mi sie CHCE:) w ogóle ta końcówka ciąży nie jest taka zla odkąd nie szukam jakichś objawów porodu;) chyba ich po prostu nie ma;) będzie co ma byc:)

Little Frog, linka220 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos snów "katolickich", to mi na dzień przed śmiercią JPII śniło mi się, że się z nim spotkałam i powiedział, żebym poszła na pielgrzymkę. Byłam w szoku kilka tygodni.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie linka, w każdej grupie zawodowej trafią się Ci z powołaniem i Ci z przypadku, niestety wśród lekarzy też ;-)

A my z mężem mamy problem jeśli chodzi o Chrzest :-o Pochodzimy z raczej męskich rodzin i nie mamy kandydatki na matkę chrzestną, mam nadzieję że uda nam się w końcu pójść na jakiś kompromis, bo obecnie każda rozmowa na temat Chrztu kończy się moim płaczem...

linka220 lubi tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A propos snów "katolickich", to mi na dzień przed śmiercią JPII śniło mi się, że się z nim spotkałam i powiedział, żebym poszła na pielgrzymkę. Byłam w szoku kilka tygodni.
    I poszlas?;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png

Wysłany: 25 września 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno znajdziecie kogos :*

No wlasnie Polkosia , poszlas ? Tez jestem ciekawa :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie nie,bo by napisala;) na szoku sie skończyło hehe:D

polkosia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ja mogłam wsadzić kartę? jak jej nie znajdę to mam przerąbane...

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa!! Poprosze przepis na pierogi, znaczy sie proporcje ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ano chyba sobie poczekamy..
    Ale ja chyba przegapiłam, że ty masz 4cm rozwarcia! Teraz przy zdejmowaniu pessara stwierdzili? Wow! Kupa drogi już za tobą!

Poszłam na pocztę i do sklepu, szłam szybszym marszem, jak mnie coś rąbnęło w pachwinie, to myślałam, że do domu nie dojdę. I dzisiaj wchodzenie/schodzenie po schodach to jak zdobywanie góry :/

Dziękuję za życzenia :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 13:57

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 25 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angeelka :

3 szklanki mąki
    1 szklanka gorącej bardzo wody
    1/2 łyżeczka soli

Mi z tego wyszlo okolo 40/45 duzych pierogow jak dobrze pamietam , jak chcesz wiecej to wiadomo wszystko razy dwa :)
    Daj znac jak wyszlo bo ja pierwszy raz robilam wedlug innego przepisu i do konca zycia bede go chyba uzywac bo te ciasto bylo obłędne ! :D

Agaton no chyba tak , ale szok musial byc niezly faktycznie ... :D

annggela lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, jeju, jaki sen, ja na pewno w szoku bym tak samo była jak i Ty.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 25 września 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona , Ty juz sie szykujesz malymi kroczkami , bedziemy musieli zapisywac nowe dzieciaczki i pozniej Ci tylko wklejac info bo co to bedzie jak urodzisz , bedziemy bez listy :D Ale damy rade , zawsze ktoras jeszcze z brzuszkiem to ogarnie :)

Wiedzma szukaj szukaj , ja dzien przed wyjazdem do DE zgubilam w domu dowod ... na szczescie moja mama jest taka ze znajdzie wszystko , a ja zawsze jak nie moge czegos zanlezc to ide do kazdego pomieszczenia i szukam centymetr po centymetrze nawet jak wiem ze gdzies juz patrzylam , mazda polka ksiazka wszystko kazdy kat , moze Tobie tez sie uda taak :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma a moze zabral ze soba?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zabierał bo tylko on ma wpływy, zostawił mi w kuchni na parapecie i jeszcze w poniedziałek tam była... ale w poniedziałek była moja znajoma i ja tę kartę chowałam, bo nie chiałam, zeby tak leżała na widoku... i nie wiem gdzie!kalafior ciążowy ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ