Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ja nikogo n8e namawiam do chodzenia do kosciola czy wierzenia w boga.robcie co chcecie i tak Bog kocha wszystkich heh.niech kazdy robi co chce ja napisalam co ja hede robic i co w chwili obecnej robie ze s2oim dzieckiem.u mnie w domu tak bedzie..a czy w waszym jest inaczej nie moja broszka.
Ursa, Nynusia lubią tę wiadomość
[/url] -
polkosia wrote:Bunia, a Ty jeszcze też na USG zarodka nie widziałaś?
No wlaśnie nie iwidziałam. we czwartek 19 miałam wizyte i był tylko pęcherzyk. ogólnie nie byłam zadowolona z wizyty u lekarki i w napadzie paniki wieczorem poszliśmy prywatnie do innego gina.
On zobaczył pęcherzyk 11mm z ciałkiem żółtym 4,5 mm. Wielkość pęcherzyka wyznaczyła ciążę na 6t1d ale lekarka powiedziała że to 5 tydzien. Ja mialam pozno owulacje, Beta wyszła prawie 13 tys więc jestem dobrej myśli.
jedynie lekarka zobaczyła torbiele na prawym jajniku
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia86 to jesteśmy w takiej sytuacji, bo ja też nie widziałam zarodka i mam opóźnienie o 2 tygodnie. Ale tylko uspokoję się jak zobaczę dzidzie w pęcherzyku. Na razie nie mam negatywnych objawów, jedynie pozytywne czyli mdłości, ból piersi, powiększenie piersi, częstomocz, ból pleców i apetyt jak nigdy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 16:51
-
Torbielami się, Buniu nie przejmuj. One bardzo często występują w ciąży. Często się wchłaniają przed porodem a jeśli nie to jest wtedy wskazanie do CC i przy okazji wyswobadzania dzidziusia usuwają torbiel
Ja miałam w pierwszej ciąży. Torbiel u mnie wchłonęła się natychmiastowo. Dwa tygodnie po poronieniu już jej nie było, więc faktycznie czesto ma to związek tylko z ciążą.Bunia86 lubi tę wiadomość
-
Ursa wrote:Bree jeśli Cię to pocieszy to ja też do teraz miałam strasznie napięte piersi a od 2-3 dni są bardziej miękkie i bolą tylko przy dotyku. Staram się myśleć pozytywnie No bo co mi przyjdzie ze schizy, że jest źle? Dodatkowo jak na złość ostatnie mdłości miałam w piątek Ech byle do czwartku
Masz racje ze schizy nic mi nie przyjdzie, wkurza mnie tylko to czekanie
Powinnam odstawic emocje na bok ale jakos mi nie wychodzi -
Dzieki dziewczyny juz wiem o co chodzi z tymi badaniami nie bede robic tego testu co ma byc to bedzie.. to bedzie wyczekane i wypragnione dzieciątko jezeli wszytko pojdzie dobrze wiec chyba nie chce bardziej sie stresowac tym testem..
co do bolu piersi mnie tez nie zawsze bola tylko w nocy kiedy zmieniam pozycje a w dzien jak je dotykam.. poza tym ich nie czuje
Z tymi emocjami to czasem ciężko jeszcze przez te buzujace hormony; )Bree lubi tę wiadomość
-
sama sobie mam ochote strzelic klapsa za to zachowanie gdybym tylko wiedziala ze te plamienia to przez to ze normalnie powinnam byla dostac okres w tym czasie... w sumie jak pojde na usg to tez mi tylko stwierdza stan fasolki na chwile przeprowadzania samego usg a skad ja mam wiedziec co dalej z tymi plamieniami, czy sa normalne i mam sie nie przejmowac czy mam brac jakies leki...hmmmm...sama nie wiem....
-
Bree,emocje to emocje. Ja to rozumiem,bo też schizuję Teoria teorią i wiem,że nie powinnam,ale...praktyka swoją drogą kroczy...
Mam wynik bety: 94,7 Myślę,że ok Jutro rano idę na progesteron,bo mnie koleżanka nastraszyła..Bree, paula1, Bunia86, Małgorzatka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
-
O rany dziewczyny ale się zorpisałyście!!! 2 dni mnie nie było a potem 2 dni nadrabiałam.
Gratuluję fajnych zdjęć maluchów i dobrych wyników!! i witam nowe październikowe mamusie.
Co do badań to ja je zrobię. Mam trochę więcej niź 35lat, to raz. A dwa to w przypadku wczesnego wykrycia niektórych schorzeń można a nawet powinno się rozpocząć leczenie jeszcze jak maluch jest w brzuszku więc jeśli coś jest nie tak to chcę wiedzieć jak najszybciej. Oczywiście teraz jestem odważna bo na razie mówię tylko o badaniach nieinwazyjnych
Jeśli którąś to interesuje to tutaj jest lista lekarzy, którzy mają certyfikat i mogą wykonywać badania m.in przezierności:
https://fetalmedicine.org/map/registrants/1Bree, Betti-85, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByła dziś u ginekologa w luxmedzie ...i mówię Pani grzecznie ,ze prawdopodobnie jestem w ciąży i ,ze test pozytywny a Pani zdziwiona po co przyszłam !!! Zbadała powiedziała ,że ginekologiczne jeszcze za wcześnie na potwierdzenie ciąży,że bóle brzucha są normalne i mam się przyzwyczaić do zmian?! dała mi skierowanie na usg za tydzień i tyle...no to pytam o badania krwi żeby potwierdzić a ona ,ze nie ma konieczności...więc wstał człowiek i poszedł sam zapłacić i bete zrobić i co wynik po jutrze bo akurat w tym laboratorium wyniki wysyłają. Stwierdziłam też,ze jak w luxie mi nie pasuje pójdę do ginekologa na NFZ wchodze do przychodni w rejestracji gin już nikogo nie ma przyjmują 8-15 , 13 nr rano i 10 po południu plus zapisy czyli w godzinach pracy normalnego śmiertelnika... to nie jest mój dzień ;( przepraszam za wylew emocji ale chce wiedzieć , chce potwierdzić testy. ech...
Bree lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Skoro te badania mają wskazanie po 35 roku życia, to znaczy, że należy je robić po 35 roku życia. Ja nie zamierzam ich robić, skoro nie ma potrzeby.Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09.
-
nick nieaktualnyBree wrote:Galaraetka gdybys mieszkala w UK to musialabys czekac do 12 tygodnia zeby Ci zrobili test z moczu na potwierdzenie ciazy ten kraj uczy cierpliwosci jak zaden inny wez tu czlowieku nie schizuj
Aha
Ja mieszkam w Warszawie i chyba cudów oczekiwałam ...Bree lubi tę wiadomość
-
Witajcie! Ja dzisiaj odebrałam wyniki z laboratorium i kamień spadł mi z serca.. Jutro USG. Dzisiaj w pracy powiedziałam dyrekcji o ciąży i zagrożeniu, mam nadzieję że jutro będzie wszystko okej
Bree lubi tę wiadomość
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
paula1 wrote:polkosia nie tylko mają wskazanie po 35 rż, ale każda może je zrobić. czytalam ze 70% kobiet rodzi dzieci z zespołem Downa przed 35 rz. Tyle, że ryzyko wad genetycznych wzrasta z wiekiem. Dlatego lekarze zalecaja juz po 30tce.
Coś Ci się chyba pomyliło 70% kobiet rodzi dzieci z zespołem Downa?
"Częstość występowania zespołu Downa szacuje się na 1 przypadek na 800–1000 żywych urodzeń." - to jest naprawdę rzadko...Bree, BATTINKA lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:Coś Ci się chyba pomyliło 70% kobiet rodzi dzieci z zespołem Downa?
"Częstość występowania zespołu Downa szacuje się na 1 przypadek na 800–1000 żywych urodzeń." - to jest naprawdę rzadko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:28
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Tak czy siak 1 na 1000 urodzeń, to pewnie przez cały rok 2015 na tym forum wśród wszystkich ciężarówek nie będzie chorego dziecka, czego oczywiście wszystkim życzę Nie ma co schizować i zakładać takich strasznych scenariuszy...
A nawet jeśli taki test wyjdzie dodatni, to chyba i tak nie da się choroby "cofnąć"...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 17:33
Bree, Fatim lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn