X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez pomyli polknelam witaminy, pomyliłam z magnezem. To druga dawka dzisiaj. Pierwsza brałam o 7:30, chyba nic sie nie stanie, co?

km5st5odymuuq2ts.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a gdzie tam banalne :D
    Zakretka mniaaaam , mam nadzieje ze znajdzie dla mnie cos dobrego bo nie chce mi sie dzis plakac ze nie ma loda haha :D

Zakocona , na pewno zje cos dobrego w restauracji i odzyje , bedzie dobrze, milej kolacji :*

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Przepływy widać na usg, serce dziecka również na usg widać.

My zaraz wychodzimy do restauracji. Atmosfera jest chujowa, bo L wrócił zmęczony i właściwie nie chce mu się ze mną gadać. Super wieczór urodzinowy.
    Prysznic, pełny żołądek i powinien się naprawić :) Udanego wieczoru! :)

• agaton Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczenie to zadne wytłumaczenie,oby mu zaraz przeszlo.
    Agatka,mysle,ze luz,tylko jutro rano juz nie bierz;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Szczęśliwa chodź do mnie na lody , mam mega pyszne wisniowo waniliowe z kawałkami wiśni <3 cudo !
    Ewelka no właśnie Ja chyba tez kupie ze dwie , trzy saszetki i sobie będą jak cos , tak jak mówisz mniej szkoda będzie niż cala pucha

też się zastanawiałam dziś w sklepie nad tym, bo widziałam te wielkie pudła

szczesliwa_mamusia21, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Dziewczyny przez pomyli polknelam witaminy, pomyliłam z magnezem. To druga dawka dzisiaj. Pierwsza brałam o 7:30, chyba nic sie nie stanie, co?
    Nic sie nie stanie. Rzadko kiedy w magnezie jest 100% zapotrzebowania. Plus tylko cześć sie wchłonie. Poza tym nie przedawkujesz po jednym razie, przynajmniej nie magnez :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, chyba nie mówisz poważnie? :P Trochę więcej witamin co najwyżej podtuczy maleństwo :P

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, palnij mu przez łeb i przypomnij, jak Ty skakałaś, żeby jemu urodziny ogarnąć... Ale może mu przejdzie, jak się naje ;) A gdzie idziecie?

stokrotka25 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a co najbardziej bolało Ciebie? Brzuch, kręgosłup, pochwa? Wybacz pytania, ale jakoś ostatnio mnie właśnie ten ból przeraża. Nie wiem na co się przygotować :P

nat_alia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zle zrozumiałam. Wzięłaś 2 razy witaminy? To tez nic sie nie stanie. Nie przy jednorazowym incydencie :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka spokojnie , wszystko oki:)
    Mika Ja w Biedronce kupowalam je , mniamniusie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was :) ni chu chu :P

Mnie wszystko ustalo. Wszystkie dzisiejsze skurczowe sprawy. Brzuszek mieciutki, nic nie boli. Nawet krzyz :p mala sie przeciaga, kopie, dostala na kolacje goraca szarlotke :p i zimne mleko ;P

Zaraz biegne sie kapac i bede sobie robic to co przez ostatnie tygodnie - lezec ;P

Agatka - czy magnez, czy witaminy - jak Ci sie raz zdarzylo, to nic :) mi tez sie zdarzylo kilka razy wziac witaminy dwie tabletki na dzien :) ale to z dwa czy trzy razy :)

jaroszka lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poryczalam konkretnie się i już jest ok. Ech mam dosyć tej ciąży serio. Do katmandu idziemy :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona będzie dobrze:* :)
    Dziewczyny robicie znowu smaki, ale ja wrąbałam prawie całą Milkę i będę pewnie płakać w wc... :/ Już żałuję. :)
    A w ogóle o co chodzi z tymi piżamami kombinezonami?:) Chyba żyję w innym świecie, ale nie kumam o co biega:) O jakąś modę 'angielek'? Wstawcie jakąś fotę, bo mi spokoju to nie da!

szczesliwa_mamusia21, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ja ci powiem najbardziej boli brzuch i krzyż (ja miałam bole z krzyża)...bol jest naprawdę mega ale się okazuję że do przeżycia:/
    Damy rade...ja to się doczekać nie mogę:)

Dziewczyny ale mam dzis dola :(( Kuźwa
    Mąż siedzi sobie od 16(jak tylko wrócił z pracy) i polazl do garażu do kolegi(bo kolega naprawia auta u nas na podwórku) i sobie z nim tam siedzi.
    Nie wspomnę o tym ze codziennie tam zalatuje ale na godzinę lub dwie ale dzis juz przegiął! :((
    Miał wypic jedno piwo ale chyba sie zrobili więcej:( dół dół i jeszcze raz dół.
    Duże dziecko...on chyba ucieka ode mnie!

Juz sobie poryczałam przez tego chama ale corka wróciła z dworu i muszę udawać ze jest ok!
    Brakuje mi go....ale wychodzi na to ze tylko ja jego potrzebuje:((

To się wyżaliłam.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Natka! Nie powiem,ze nie zazdroszcze! ;)

I Asieńka ciesze sie,ze wyszliscie do domku! Z brzuszkiem mama pomasuje i sie poprawi pewnie;* zdawajcie relacje jak tam uplywaja dni z Malenstwami jak bd mialy chwilke:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Natka, a co najbardziej bolało Ciebie? Brzuch, kręgosłup, pochwa? Wybacz pytania, ale jakoś ostatnio mnie właśnie ten ból przeraża. Nie wiem na co się przygotować :P

Kregoslup nie bolal mnie wcale, pochwa tez nie. Przy skurczach mialam bole jak na @, ale milion razy gorsze. Do przezycia bez większych problemów. Najgorsze jednak byly te bole parte, ale nie przy parciu bezposrednio zaraz przed urodzeniu dziecka, a przy schodzeniu glowki w kanal rodny. Czujesz, ze cos Cie rozsadza i jest to bol nad którym nie masz jakiejkolwiek kontroli. I mimo, ze bolalo to po urodzeniu czujesz taka ulge, ze ten bol sprzed chwili wydaje sie odlegly, bo liczy sie tylko ta mala istotka obok:)

szczesliwa_mamusia21, ewwiel, nat_alia, stokrotka25, zakocona, ZakręconaOna, Lexie, lojkalojka, polkosia, WiedźmaMaKota, maluda, Nynusia, agaton, miska2503, paula1 lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dobrze wyzalaj sie ile chcesz !
    A moze on nie wie , ze sprawia Ci tym przykrosc ze wychodzi na tak dlugo ? Wiesz faceci , oni maja swoj swiat , moze potrzebowal wyjsc do kolegi wygadac sie , no nie wiem oczywiscie nie chce go bronic ale moze pogadajcie jakos , powiedz mu o wszystkim , nieraz z facetem tak trzeba bo sam sie nie domysli niekiedy , najwazniejsze to nie placz i sie nie smuc :* Bo malutka wszystko czuje , usmiechnij sie na pewno bedzie lepiej , zobaczysz :*

BATTINKA lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Kregoslup nie bolal mnie wcale, pochwa tez nie. Przy skurczach mialam bole jak na @, ale milion razy gorsze. Do przezycia bez większych problemów. Najgorsze jednak byly te bole parte, ale nie przy parciu bezposrednio zaraz przed urodzeniu dziecka, a przy schodzeniu glowki w kanal rodny. Czujesz, ze cos Cie rozsadza i jest to bol nad którym nie masz jakiejkolwiek kontroli. I mimo, ze bolalo to po urodzeniu czujesz taka ulge, ze ten bol sprzed chwili wydaje sie odlegly, bo liczy sie tylko ta mala istotka obok:)

szczesliwa_mamusia21, nat_alia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka wyżalaj się a co. Tak jak Szczęśliwa uważam, że tylko rozmową skłonisz go do zmiany, facet się sam niczego nie domyśli niestety :/ Mój mi to już kilka razy uświadomił, ze nie jest jasnowidzem i mam mu mówić po prostu jak coś mi 'dolega' :)
    Na pewno nie ucieka od Ciebie Kochana! To na pewno nie :)

Natka dzięki za opis, wiemy mniej więcej jak to może (choć nie musi) wyglądać :)
    Ach... damy radę no nie? :)

Zakocona dodajesz też obok nicka kto miał zzo? Bo się nie mogę dopatrzeć, widzę tylko w statystykach na dole ogólnie. A statystyka słabo wypada. Na 9 sn - 1 zzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 20:51

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
‹‹ 2419 2420 2421 2422 2423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ