Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A widzisz, a ja zakocona nie mam wykonywanego usg na każdej wizycie (nie ważne czy prywatnie, czy na nfz). Jedynie ostatnio gin wykonała badanie usg, ze względu ma stan wód bo powiedziałam że mam ciągle mokrą bieliznę.
Czyli źle zrobiłam zapisując się na ktg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:04
-
Ja ja oddziale jak byłam w 31 tygodniu to KTG miałam dwa razy: jak przyszłam i w dzień wyjścia. Teraz jak bylam na zwyklej wizycie bez USG, to zapytałam o Ktg i gin mówił ze jak przepływy są ok i skurczy nie ma, to Ktg jest zalecane od 38 tyg ciąży,tak jest u mnie w przychodni i szpitalu. Wiadomo każdy ma różne standardy.
-
Ja mam miec ktg dopiero 5 dni po terminie,ale ja tez nie wiem po co ono jest oprócz skurczów i tętna. Ja skurczów nie mam a dzidzia sie rusza,wiec nie ma po co robić
ale czasem jest na pewno niezbędne,jak u IviQ np.
Ale ja mowie,moja ciąża jest bez żadnych problemów,wzięłam łącznie ze dwie nospy i cztery magnezu i to tyle,wiec mną sie nie ma co sugerować.
Ja to ktg widziałam tylko na Porodach na Ipli hehe;)IviQ lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog na środę zażyczyła sobie zapis z ktg wiec cos jednak jest , ze niektórzy mimo wszystko chcą kontrolowac to mimo usg takze nie jestes sama malgo
Ja na ktg w poniedziałek jade mimo całej zdrowej ciąży:)
Wiedźma Ja wiem: D sama mam taka pidżame krowe ale na zimę do spania no i raz moja pizdzama była gwiazda domowki hahahaha: D
Oskarowi tez mam zamiar taka kupić ale helol ! Wiadomo , ze nie pójdę. W niej na miacho hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:10
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Wiedźma niestety chodziło mi o zwykle spodnie
aż taka przewidywalna nie byłam
Niczym mnie nie skusilyscie dalej mi się nic nie chce jeśćJak wróci do domu to na bank Ci się czegoś zachce
agaton, szczesliwa_mamusia21, aanaa lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Też nie rozumiem po co jest to KTG... Jak byłam na IP to ani jeden skurcz się nie zapisał, a następnego dnia myślałam, że urodzę, bo cały dzień co chwilę jakiś skurcz.
Polkosiu ja np chodzę na KTG zeby zobaczyć czy prawidłowo pracuje serduszko mojego synkaa między innymi widzę również czy mam skurcze
ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość
-
A my pojechaliśmy na zakupy i wylądowaliśmy w Mc Donaldzie
Dostaliśmy dynie i jutro mamy dzień dyniowy- krem dyniowy i ciasto dyniowe
Pisałyście o saszetkach z mlekiem- takie saszetki widziałyśmy ostatni z córką w Rossmannie (były różne rodzaje mleka).
Natka- gratulacje
Lexie, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
A mi nikt nie robił ktg, nie mierzyli wód, ani przepływów. Moze i dobrze, chociaż szczerze trochę sie zawiodłam, ze mnie nie skierował na ktg po ostatnio zaburzonej pracy serduszka. Pociesza mnie ze Staś sie rusza i do tej pory wszystko było elegancko, wiec na pewno bedzie zdrowy.
To dobrze wiedzieć, ze w Rossmanie. Kupie ze 2 saszetki i oby sie nie przydały, ale jak cos to mniej serce boli jak sie wyrzuci saszetkę mleka a nie puszkęZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość
-
A te przeplywy to tez na ktg?czy na USG?
A ja zaraz ide na imprezęale się cieszę,nie wiadomo kiedy będzie następna okazja:)czekam na męża,ma byc za pól godziny i idziemy,odpicowałam sie,ze aż milo:D
Little Frog, Mikejla, Lexie, nat_alia, EwelKa wielka, polkosia, stokrotka25, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Frogi hahahaha , wiesz ze sie tez tego obawiam
No zobaczymy jak to bedzieOby tylko wrocil o 20 , tak tego pragne!
I 3 tygodnie spokoju od drugich zmian
EDIT : Chce loda , o ile beda w Lidlu jakies pojedyncze bo z tym u nas problemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:35
Little Frog, nat_alia, agaton, WiedźmaMaKota, maluda lubią tę wiadomość
-
Agaton przepływy na USG
agaton lubi tę wiadomość
-
A miałam Ci pisać o lodzie i chipsach
Ale uznałam to za zbyt banalne
Ja już w piżamce
Agaton, podziwiam, że chce Ci się jeszcze na imprezęale przyznam, że jak człowiek się tak odpicuje, to zaraz nabiera więcej energii
Baw się dobrze
polkosia lubi tę wiadomość
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:
EDIT : Chce loda , o ile beda w Lidlu jakies pojedyncze bo z tym u nas problemBąbelek, Little Frog, ZakręconaOna, szczesliwa_mamusia21, polkosia, estrella, agania, maluda, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwa chodź do mnie na lody , mam mega pyszne wisniowo waniliowe z kawałkami wiśni
cudo !
Ewelka no właśnie Ja chyba tez kupie ze dwie , trzy saszetki i sobie będą jak cos , tak jak mówisz mniej szkoda będzie niż cala puchaszczesliwa_mamusia21, EwelKa wielka lubią tę wiadomość
-
Dzieki,ja mam dzisiaj dzien pt CHCE MI SIE,wiec z przyjemnością ide,boje się tylko,ze mąż zaraz będzie chcial isc do domu,bo zmęczony po całym tygodniu i po ściance,no ale może nie;)
Natalia,dzieki,to ja ktg nawet po terminie chyba nie będę miała,bo mi lekarz powiedzial,ze jak 5.10 nie urodzę to mam przyjść i sprawdzimy przeplywy;) ale może ktg zrobia tez
-
polkosia wrote:Natka, gratuluję
Super szybki poród
A mocno bolało ogólnie?
Nie ma sie co oszukiwac, bolalo jak cholera (od rozwarcia na 8cm), ale prawda jest, ze sie szybko zapomina o tym boluWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 19:44
agaton, EwelKa wielka, Little Frog, soraya, polkosia, lojkalojka, nat_alia, agania, maluda, Nynusia, paula1 lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Przepływy widać na usg, serce dziecka również na usg widać.
My zaraz wychodzimy do restauracji. Atmosfera jest chujowa, bo L wrócił zmęczony i właściwie nie chce mu się ze mną gadać. Super wieczór urodzinowy.