X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik wrote:
    Boże dziewczyny co robic od 4 dni mam biegunke ale nie cały dzien tylko epizody w ciagu dnia a potem spokój później znowu w nocy i rano, nie wiem czym to moze byc spowodowane jem to samo co zawsze, całe życie i ciąże bardziej cierpiałam na zaparcia straszne, duzo pije bo wiem ze to wazne ale nie wiem czy to powód zeby dzwonic na pogotowie lub do lekarza;-/
    Co mi radzicie?
    Kochana Ja bym rano dzwoniła do lekarza a on bankowo wyśle Cie na IP bo takie rozwolnienie 4 dniowe w tak zaawansowanej ciąży to nie przelewki .
    Pijesz chociaż jakiś gastrolit prócz wody ??

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Nie miałam kiedy odezwać się w tygodniu, ale czytałam cały czas. Gratulacje rozpakowanym! :)

Wczoraj miałam taki nerwowy dzień, że nie zdziwiłabym się, gdybym urodziła :P

Pamiętacie moją historię z szafą? No więc po dwóch miesiącach czekania, szafa dotarła. Cieszyłam się , bo facet się zrehabilitował i za darmo do domu nam dowiózł. Nie było mnie w domu, mąż zaczął skręcać szafę. Po czym jak był już w połowie okazało się, że to nie ta szafa...Są dwie identyczne, ale z innymi środkami (zwracałam na to uwagę przy zamówieniu). Ta którą dostaliśmy jest w ogóle niefunkcjonalna. Chyba nawet nie chce mi się tego komentować i nie mam pojęcia jak się sprawa skończy. Powiedziałam facetowi, że jak urodzę przedwcześnie z tych nerwów, to wystąpię o odszkodowanie i się z tej śmiesznej firmy nie wypłaci. Koleś stwierdził, że przez pomyłkę nasza szafa poszła do kogoś innego...MISTRZ.

W dodatku mam tego głupiego paciorkowca - czeka mnie wenflon przy porodzie, a tego się bardziej boję niż porodu. No i naczytałam się o powikłaniach u noworodków, mam nadzieję że zadbają żeby było ok.

No, wyżaliłam się :P Trzymajcie się cieplutko i nie rozpakowujcie za wcześnie!

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od godziny. A to skurcze, a to mi niedobrze. Rany boskie :/ :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki.

Ja tez nie śpię od prxed 6.
    Kręgosłup chce mi odpaść dosłownie nie mówiąc o jakimś dziwnym bólu z przodu.
    Młoda od 4 nie śpi tylko akrobacje w brzuchu robi wiec tym bardziej... :/

Wredotka ja czytałam ze zarażenie się przez noworodka jest praktycznie niemożliwe a jeszcze parę lat temu nie badali paciorkowca i nie wiele dzieci go miało także bądź spokojna nie przejmuj się.
    Z Szafa faktycznie kapusta. .. jakaś durna firma...

Zakocona a czy Tadzio nie szalał w kinie ??? Ja jak poszłam to moja od tych dźwięków chciała mi brzuch rozerwać. ..
    Zakrecona u mnie pogoda barowa także chyba cały dzień spędzę w łóżku :)

l22nhdgeccid541p.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jaroszka z kurzajkami nie pomogę niestety.. Nigdy ich nie miałam.
    Izik hej, coś Cię nie kojarzę z forum? Najlepiej biegunkę skonsultować z lekarzem tak jak dziewczyny piszą.
    Wredotka co to za firma dziadowska?! Nie darowałbym facetowi. Mąż pewnie wkurzony?
    Polkosia eh liczyłam na Ciebie kobietko że jak wstane rano to Klementynka już będzie z ciotkami. :)

A propos kina. Mąż wygrał bilety na sobotę 3 października i się zastanawiam czy iść. To będzie tydzień przed donoszoną.. Coś mi się wydaje ze nie dałabym rady wysiedzieć.

Witamy się w 36 tygodniu <3 a tym samym 9 miesiącu <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 07:12

Little Frog, lojkalojka, IviQ, stokrotka25, agaton, estrella, Lexie lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. U mnie nocą mega nieprzespana, skurcze mnie męczyły strasznie, melisa plus nospy troche je wyciszyly, ale brzuch dalej boli i latam do wc na "2". Już 3razy byłam... Skurcze mam coraz bardziej bolesne.

Jaroszka, nie wiem czy chcesz spróbować domowego sposobu, ale mogę cos polecić. Jako dziecko miałam cala twarz w kurzajkach. Mialamje wypalane u dermatologa, w szkole nazywali mnie kosmitka. Wszystko się pogoilo, ale po niedługo czasie wrocily na nowo. Plakalam strasznie. Ktos z rodziny poradzil, żeby przykladac na te kurzajki surowego, przekrojonego na pól ziemniaka i później potrzec kurzajke pazłotkiem z czekolady. Tak tez zrobiłam i pozbylam sie ich na zawsze. Nie wiem, co w tym sposobie jest taloeggo skutecznego, ale mi pomoglo.

Izik, tez myślę, ze te biegu i lepiej z lekarzem skonsultować.

Wredotka... Z szafa masakra. Ale mieliście wwidentnego pecha do sprzedawcy. Mam nadzieje, ze przykre w końcu właściwą i to migiem.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Miałam napisać dzień dobry, ale wcale mi się tak dobrze nie zaczął. Z każdym dniem rozumiem Was coraz lepiej, że chcecie te swoje maluchy wyganiać... Też troszkę ponarzekam - ledwo żyję, nie mogę zasnąć, nie mogę spać i całymi dniami chodzę nieprzytomna. Nie mogę znaleźć pozycji do spania, a dziś w nocy to myślałam, że jakiegoś samozapłonu dostanę przez zgagę :| Ja już nawet przesądna się zrobiłam i niczym się nie chwalę, żeby nie zapeszyć....a bardzo chciałam się pochwalić, że mi zgaga na kilka dni ustąpiła.

Poza tym mam nastrój "bez kija nie podchodź" i na chwilę obecną mam wszystko w nosie. Przyniosłam sobie laptopa do łóżka i póki co nie planuję z tego łóżka wychodzić.

Zakręcona, jak Ty to robisz, że zwijasz się z forum praktycznie ostatnia i praktycznie pierwsza się na nim pojawiasz? :D Śpisz w ciągu dnia?

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko u mnie ta sama sytuacja dziś w nocy. Ani leżeć ani siedzieć o spania pół nocy nie było mowy a zgaga ledwo się polozylam dopadła mnie taka ochydna ze aż się popłakałam w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 07:34

l22nhdgeccid541p.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Mysmy własnie do domu wrócili, bo byliśmy jeszcze w imaxie na Everescie (polecamy). Skurcze mnie w kinie łapały kilka razy, w drodze do domu też. Miałam ataki gorąca i ciarek i mnie mdli. Idę spać.
    Oj polubiłam kino a nie bóle. ..ale tak to jest jak się kliknie zanim doczyta do końca. ..

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jaroszka mi sie w ciazy jedna paskuda zrobila pod stopą i powiem Ci ze wymrozilam ja Wartixem. Gdzies tam wtedy wyczytalam, ze w ciazy jak juz to lepiej wymrozic a nie wypalac. Wiadomo najbezpieczniej u dermatologa ale tez nie chcialam czekac. U mnie na szczescie podzialalo no i wszystko jest ok. Na dobra sprawe jest to dzialanie miejscowe, ale nie zachecam tez bo duzo sie naczytalam ze najlepiej poczekac na po ciazy.

Zakocona z ta statystyka to mi tylko o to chodzilo, ze jak na darmowe niby teraz znieczulenie to tylko 1 z nas na razie je dostala. Lepiej wiec sie na nie chyba nie nastawiac :)

Agaton u Zakoconej cos tam chyba " rusza" a u Ciebie?:)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • IviQ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frog współczuję. Liczę na to ze humorem się poprawi. ... no właśnie Zakręcona zdradz sekret

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 07:49

Little Frog lubi tę wiadomość

NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wieczór zaserwował mąż bułkę z masłem czosnkowym...nie powtórzę już tego błędu... Ja sobie poukładałam poduszki tak, żeby głowa była wysoko, ale znowu niezbyt wygodnie. Też mi się już płakać chciało. Mam nadzieję, że przez dzień trochę odeśpię i humor się poprawi, bo biedny ten mój mąż dziś będzie...niech się cieszy, że w pracy jest. Ooooo jeszcze miał iść na siłownię i sobie na 5 budzik ustawił, ale nie poszedł, a do pracy też praktycznie zaspał i musiałam na szybkości wstać i zrobić mu kanapki. Tzn nie musiałam, ale jakbyśmy oboje byli od rana źli, to już mogłoby do spięć dojść.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, Ty chociaż masz te skurcze, a u mnie wszystko ucichło :( Sprzątałam wczoraj cały wieczór, później mąż zrobił co trzeba, sutki wymasowane i co? Spałam jak zabita.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel jak te skurcze odczuwasz i gdzie dokładnie? Bo u nas widzę że jest jeden dzień różnicy.

atdc6iyehd9qphks.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izik do lekarza...

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia i Little łączę sie w bólu z tym spaniem. Dzisiejsza noc uwazam oficjalnie za najgorsza! A mój mąź jak mu powiedzialam, ze nie moge znalezc zadnej pozycji to do mnie : "misjonarską". Hahaha :)

Polkosia a moźe odpusc troszke i samo sie dziecko zreflektuje?:)
    Moze juz na złosc mamie robi :)

Wlasnie Zakrecona jak Ty to robisz?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 07:51

Little Frog, Nynusia, ZakręconaOna, EwelKa wielka lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, może faktycznie Klementynka myśli, że mama ma jeszcze tyle roboty i nie chce jej przeszkadzać ;) Swoją drogą uparciuszek. Już chciała wcześniej wychodzić, a teraz się tak zasiedziała, że nie ma na nią mocnych ;)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie coś od wczoraj bierze ciekawe czy to to. Od wieczora byłam 3 razy w kibelku na 2 a tak nie potrafiłam iść nawet z 3 dni do tego klujacy ból jak chodzę czy siusiam może w końcu. .. ale się nie nastawiam żeby się nie rozczarować

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, trzeba czekać ;) A pomagać naturze swoją drogą :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Ewwiel jak te skurcze odczuwasz i gdzie dokładnie? Bo u nas widzę że jest jeden dzień różnicy.

Zaczyna mi sie ciężej oddychać, czuje spinanie brzucha (i chyba zaczyna sie od góry obejmując caly brzuch, który robi sie twardy jak kamień i sprawia bol uciekając na dole i na górze), do tego dochodzi coraz mocniejszy bol miesiaczkowy. Czuje, ze jest mi gorąco(mąż potwierdził wczoraj, ze w momencie skurczu robię sie czerwona). No i ten skurcz chwyta powoli narasta, osiąga pkt kulminacyjny i puszcza. U mnie tee skurcze trwają srednio ok 1 minuty.

soraya lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ