X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie oczywiście żadnych sygnałów, choć wczoraj pokusiłam się o chodzenie po schodach i mycie podłogi na kolanach (niewielkiej powierzchni, ale jednak).
    Za to czuje ze brzuch niżej, bo w nocy mogę się położyć w pozycji między bokiem a na plecach i nic mnie nie dusi :)

Już nie mogę się doczekać jak zasnę na brzuchu!

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do personelu w szpitalu, to jak leżałam przyszła nowa dziewczyna z twardnieniem brzucha. Oczywiście pierwsze co to magnez w kroplowce. Chciała jednak iść jeszcze do łazienki się wyłapać. Pielęgniarka powiedziała że może iść, ta jej to odłączy i wróci za 15 min więc niech się spieszy. Ok
    Dziewczyna się wykąpała, kładzie i czekamy 15 min, 30 min, godzinę. W końcu uznalysmy że zadzwonimy awaryjnym dzwonkiem, w końcu koło 1 w nocy było. Zero reakcji. Ta zaczyna się zwijać ze ja boli, to ja z krwawieniem w 11tc ruszam na poszukiwania kogokolwiek z personelu. Wszędzie pusto. Wkurwiłam się, bo co jakby się stało coś poważniejszego?! Idę na inny oddział powiedzieć co się na ginekologii wyprawia. Lekarka w dyżurce była zdziwiona i szuka ze mną - puściutko. Kazała mi wrócić i powiedziała ze się tym zajmie. Po kolejnych 40 min przyszła piguła z fochem i z tekstem do mnie ze jestem skarżypytą! Nie wiem co robiła, ale do końca mojego pobytu już jej nie widziałam.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę Katarzyna co za bezczel z tej położnej.

polkosia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam wczoraj mleko sojowe, dziś L zrobił mi na nim kaszkę mannę. Ja walę zaraz się porzygam. Zjadłam pół na siłę, ale więcej tego paskudztwa nie tykam. Rany boskie, ale to obrzydliwe!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

Dzieki za info o kurzajach, ewwiel biedna duszyczko, ale miałaś przeżycia z tym cholerstwem :( dobrze, ze juz teraz poszły w cholerę! Serio ziemniak i sreberko od czekolady?!?!!

Stokrotka ja mam w domu ten preparat scholla do wymrazania i chyba sie skuszę...

Tak czytam o tych Wassych przygodach z położnymi i naprawdę nie wiem czemu niektóre z Was sie tak dziwią tym kobietom ktore je wykupują.
    Dobra, nie ma sensu juz wracać do tematu, bo ja tez w koncu nie bede miała położnej, bo nie bede rodzic na żelaznej, wiec tak,ze tak....

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka co za lampucera ! :/
    Zeta Ty dobra dyszyczko:)
    Zabcia normalnie , Ja się klade różnie , raz wczesniej raz później ... Nie zawsze ostatnia zostaje na forum:) a wstaje zawsze od 3 lat prawie ok 5/6 :) czasami na siusiu wczesniej to napisze i klade się znów na dwie , trzy godziny . Dziś tez wstalam napisalam , posiedzialam z Mama i polozylam się ... Pogralam w gre na tablecie i zasnelam:) wstalam godzinke temu
    Ogólnie niecierpie sypiać w dzień ale teraz od ok 2 tyg zdarzyło się ze trzy raz ze zasnelam w dzień . :)
    Jednym słowem jestem ranny ptaszek:)

Co do skurczy to Ja jak mam skurcz to tez bol okresowy lekki nagle twardnieje mi podbrzusze i idzie w gore wszystko a bol coraz mocniejszy i po nie całej minucie max minucie odchodzi

Little Frog lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zrobiłam wczoraj mleko sojowe, dziś L zrobił mi na nim kaszkę mannę. Ja walę zaraz się porzygam. Zjadłam pół na siłę, ale więcej tego paskudztwa nie tykam. Rany boskie, ale to obrzydliwe!
    Na mleku sojowym ??? Czemu On to zrobił: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, jadłam na mleku sojowym już, ale takim sklepowym. Takie domowe to jest piekło a niebo (sklepowe). Obrzydliwe jest to mleko i nigdy więcej nie zamierzam tego paskudztwa robić.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja tez mam historie z położna z Madalińskiego do opowiedzenia....
    Dziewczynę o 12 w nocy zabrali z patologii na porodówkę, bo juz akcja sie zaczeka i wyobraźcie sobie, ze żadna położna nie zajrzała do niej od godziny 1 w nocy do 7 rano - do zmiany dyżuru....podkreślę, ze dziewczyna była sama.....jej mama przyjechała dopiero o 10 rano,..,

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, ja po opowiadaniach siostry L o porodzie na Madalińskiego do tego szpitala nie chciałabym się zbliżać. I obym nie musiała!

a ja sobie siedzę w necie, bo L poszedł biegać, zaczynając dzień od wkurzenia się, że słuchawki kolejne rozwalone (już 3 stracił, bo koty przegryzły, bo nie umie się nauczyć, żeby je chować!), tym razem musiał je przyciąć szufladą albo czymś..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:05

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba nie bede miec wyjścia...moj maz bedzie jakby co afery kręcił :)

Ja tez siedzę w necie i czekam na śniadanie do łóżka :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wspolczuje , Ja nie pilam mleka sojowego nigdy ale balabym się spróbować bo nienawidzę sojowych rzeczy , a kotlety to dla mnie cos okropnego: o kiedyś Ciotka przywiozła takie sojowe i matko bosko kochano ! Ale wiadomo no są różne smaki i gusta różnych osób:)

Jaroszka nieźle ! Ja to bym chyba skargę napisała i wystawiła im laurke niezłą . Mój D to by ich zajumal wszystkich chyba

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze suki tylko wykorzystały fakt, ze biedna kobieta była sama....nie miał kto iść w jej imieniu sie upomnieć o pomoc...
    Dlatego ja bez męża nie rodzę, bo wiem, ze on sprawy dopilnuje !

maluda lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One poprostu kończyły zmianę i miały wyjeb***...
    Ta położna co przyszła o 7 rano na swoją zmianę to juz podobno była super!

A tak w ogóle to ta laska urodziła SN chłopca 4400 i 61 cm....rodziła 24h i nacieli ja aż do tyłka.....nie chcą tam robic cesarek...

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel wrote:
    Zaczyna mi sie ciężej oddychać, czuje spinanie brzucha (i chyba zaczyna sie od góry obejmując caly brzuch, który robi sie twardy jak kamień i sprawia bol uciekając na dole i na górze), do tego dochodzi coraz mocniejszy bol miesiaczkowy. Czuje, ze jest mi gorąco(mąż potwierdził wczoraj, ze w momencie skurczu robię sie czerwona). No i ten skurcz chwyta powoli narasta, osiąga pkt kulminacyjny i puszcza. U mnie tee skurcze trwają srednio ok 1 minuty.
    Kochana a Ty jesteś w dwóch ciążach? dlaczego masz dwa inne suwaczki? ;)

ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

Hahaha :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka to urodziła małego kolosa ! Wspolczuje jej .
    Moja Mama jak mnie rodziła to sama pękła bo niezdarzyli jej naciac i pękła tak , ze aż weszło na posladek i pękło jej kawałek ...
    Dlatego raczej tez wole kontrolowane nacięcie ( ale nie ma co zaczynać znów tematu tego bo każda ma swoje zdanie w tym temacie)
    Wiedźma rozbawilas mnie hahahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOo w DDtvn śpiewa na koniec Margaret , moja Mama się śmieje , ze Ona ja prześladuje . W TV , radiu , autobusach czy autach ciągle na nią trafia hahahaha: D
    I zaczął się weekend i brak programów ciekawych w TV , dziś jeszcze jak Cie mogę ale jutro ! :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 10:51

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:

Haha. Nie no ciąża jest jedna heh, ale najpierw liczyłam ciaze od owulacj, bo miałam ja dopiero w 30dc. A na ostatniej wizycie i po ostatnim usg lekarka zmieniła mi termin na ten z OM. Stad 2 suwaczek :-)

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :*

Kurcze jak czytam wasze dolegliwosci zastanawiam sie czy ja jestem w ciazy ?
    Nic mi nie jest , nic nie dolega, procz siusiania ale no wiadomo , troche mnie to dziwi ale jest mi z tym dobrze, no nie wiem widocznie tak musi byc.

Zeta super ze pomoglas tej dziewczynie ! No i fajnie ze dochodzisz szybko do siebie.

Zakretka naucz mnie tego wstawania rano ... tez chce !

No i co , sobota trzeba isc uzupelnic swiatelko w lodowce :)
    milego sobotowania mamusie :*

Little Frog, EwelKa wielka, Mikejla, maluda lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2424 2425 2426 2427 2428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ