Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia wrote:Battinka dobrze ze jesteś
Mika tak jestem zła jak nie wiem bo bym nie pojechała wystarczyło poczekać z godzinę jeszcze a teraz mam bóle ale słabsze o wiele. Raczej marna szansa na poród przed 4. 10
Ojej, ale jednak co 10 minut to można spanikować. Czyli wycisza się czy stały się nieregularne?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U mnie bylo tak: pokarmu malo produkujesz do 3 dni..ale nie warto sie przejmiwac bo dziecko ma w organizmie jeszcze wody w zaladku i je trawi.u mnie dziecko nie chcialo wogole piersi bo nie lecialo ani butelka.ja mimo to karmie raz jedna pozniej druga a na koniec sztucznym pase chodziasz 20-30 ml
[/url]
-
Małgo nie wiem jak jest w PL to najlepiej musi Ci odpowiedziec ktos kto juz rodzil jak jest z tym widzeniem dziecka przez tatusia , u mnie natomiast jest tak ze
D jest ze mna podczas cesarki , wyciagaja Michelinka daje mu buziaka mierza waza , na 10 minut wkladaja mi go w takie cos ala chusta i sobie lezy na mnie 10 minut pozniej mnie szyja a Michelinek jest z moim D w pokoju i maly na nim lezy ( D ma nie miec koszulki wtedy tak nam powiedzieli) i ja pozniej do nich dojezdzam i jestesmy razemJak juz to przezyje "na wslasnej skorze" wtedy wszystko opisze jak bylo na prawde i co sie dzialo, ale juz nie moge o tym pisac bo mam ochote wziac torbe i stanac pod szpitalem i czekac do 5.10
EwelKa wielka, agaton, stokrotka25, WiedźmaMaKota, aanaa, maluda, paula1 lubią tę wiadomość
-
Nynusia narobiłas nadziei
Ja jak mówiłam boje sie w cc tylko wkłucia igły do znieczulenia. Reszta to pikus. Ból podobno nie jest straszny. Ale kazdy ma
Inny próg i inne odczucia. Bedzie dobrzetak samo SN i cc sa straszne. Ale ja podziwiam dziewczyny które rodzą siłami natury. Niby to naturalne i piękne i w ogole ale ja jak juz pisałam przez historie rodzinna boje sie o maluszka i dla mnie to jest nie do pokonania. Chociaż mam poczucie, ze omija mnie cos specjalnego to i tak bym sie nie podjęła
damy rade. Kto jak nie my? Listopadowki???? Październik rządzi
i wrzesień tez
ZakręconaOna, Bąbelek, IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość
-
Nynusia a może z tego calego stresu i ekscytacji nag się uspokoiło ?! Slyszalam nie raz o takim czymś właśnie , ze w szpitalu nagle ustawalo wszystko.
Oby niedługo się ruszyło , mowili ile czasu Cie zostawia ??
Eh a juz miałam gratulowac tez zaraz no .Nynusia lubi tę wiadomość
-
Ola dzięki za odpowiedź
Też chciałabym jeszcze wiedzieć po jakim czasie wraca czucie w nogach i czy to znieczulenie jest tak mniej więcej do cycków? A nie ma się uczucia duszności że nie można oddychać? Nie wiem ja jestem przerażona tym cholernym znieczuleniem
-
Arielka wrote:Ola dzięki za odpowiedź
Też chciałabym jeszcze wiedzieć po jakim czasie wraca czucie w nogach i czy to znieczulenie jest tak mniej więcej do cycków? A nie ma się uczucia duszności że nie można oddychać? Nie wiem ja jestem przerażona tym cholernym znieczuleniem
Nie czuje sie brzucha i nóg. Czucie niestety zaczyna wracać od brzucha, wiec troszkę boli, po 2h czuje sie juz cale cialoEwelKa wielka, Magnosia, Bąbelek, Arielka, maluda lubią tę wiadomość
-
Oddycgalam nirmalnie nic nie czukam.nawet zartowalusmy z personelem.troszje to trwalo dluzej niz u pierworodki bo zrosty mialam po ostatnim razie.
Pozniej lezalam na obserwacji pare godzin bo mialam krwotok i skrzepy mi wychodzily potezne zatrzymali wszystko i polozyli mnie na sali.zaraz pani orzyniiska mi tosta i herbate..strasznie mi sie krecilo w glowie.wiec jak mnie postawily to obrzygalam wszystko.
Nastepny dzien idealny na morfince hasalam.wcziraj i dzisiaj bardzo bokesne dni rana cuagnue i boli.jeszcze 2 dni w szpitalu i do domu...teraz orzechodze tzw baby blus ..placze boje sie o dziecko..//ogolnego dola mam
[/url]
-
EwelKa wielka wrote:Tyle jeszcze nas na liście
musimy podkręcić tępo
2 porody dziennie i do konca października sie wyrobimy
Nieee!!! Ja nie mogęjeszcze nie
za dużo jeszcze przede mną do zrobienia, więc jakbym została na listopad to nie miejcie mi za złe
EwelKa wielka, agaton, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość
-
Zaden porod nie jest fajny , najlepsza bylaby teleportacja hehe marzenia
boje sie jak cholera ale wolalabym miec ten porod za soba
dzis mnie pare razy zakuło i pipce oby to znak ze cos tam sie dzieje
Wczoraj nic nie bylodzis sexu tez nie bedzie ehhhh
takie przygotowania do dupci
IviQ lubi tę wiadomość
-
Wklocie nic nie boli bo znieczulaja najpierw miejsc..u mnue bylo chrobotanie i uczucia najpierw zimna pozniej uczucie ciepla w nogach rozchodzacego sie i odrazu kazali mi sie polozyc na plasko..pozniej poczekalismy..sprawdzali czy dziala ja czekalam a pan powiedzial akcja rozpiczela sie 5 min temu..a ja o wow nawet nie wiedzialam
EwelKa wielka lubi tę wiadomość
[/url]
-
Sorki, że tak się wtrącam, ale Malgo, gdzie mieszkasz? No bo skąd psychiatra ma wiedzieć, jaką datę ma mieć cc i jaka przyczyna. A jeśli powód cc jest ginekologoczny?
Zastanowiło mnie to, bo u nas w skierowaniu musi być podany powód cc a wypisuje go ginekolog.Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Zeta nameczylas sie biedna. Baby blues przejdzie i bedzie super. Położna na SR tez mówiła ze miała baby blues, ze sobie nie da rady z dzieckiem, jak ona przewinie takie maleństwo chociaż na oddziale robi to codziennie i wie, ze zrobi to automatycznie
głupie hormony
-
Magnosia wrote:Sorki, że tak się wtrącam, ale Malgo, gdzie mieszkasz? No bo skąd psychiatra ma wiedzieć, jaką datę ma mieć cc i jaka przyczyna. A jeśli powód cc jest ginekologoczny?
Zastanowiło mnie to, bo u nas w skierowaniu musi być podany powód cc a wypisuje go ginekolog.Magnosia lubi tę wiadomość