X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Battinka dobrze ze jesteś :)

Mika tak jestem zła jak nie wiem bo bym nie pojechała wystarczyło poczekać z godzinę jeszcze a teraz mam bóle ale słabsze o wiele. Raczej marna szansa na poród przed 4. 10

Ojej, ale jednak co 10 minut to można spanikować. Czyli wycisza się czy stały się nieregularne?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bylo tak: pokarmu malo produkujesz do 3 dni..ale nie warto sie przejmiwac bo dziecko ma w organizmie jeszcze wody w zaladku i je trawi.u mnie dziecko nie chcialo wogole piersi bo nie lecialo ani butelka.ja mimo to karmie raz jedna pozniej druga a na koniec sztucznym pase chodziasz 20-30 ml

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam Wasze informacje nt.CC i już jestem spokojniejsza. Każda opowieść i rada jest ważna. Dziękuję. ;)

Nynusia może ten weekend jeszcze będzie Twój ;)

IviQ lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia juz jadąc miałam co 7 min... :/

Potem nieregularne a teraz są ale o wiele wiele słabsze

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgo nie wiem jak jest w PL to najlepiej musi Ci odpowiedziec ktos kto juz rodzil jak jest z tym widzeniem dziecka przez tatusia , u mnie natomiast jest tak ze
    D jest ze mna podczas cesarki , wyciagaja Michelinka daje mu buziaka mierza waza , na 10 minut wkladaja mi go w takie cos ala chusta i sobie lezy na mnie 10 minut pozniej mnie szyja a Michelinek jest z moim D w pokoju i maly na nim lezy ( D ma nie miec koszulki wtedy tak nam powiedzieli) i ja pozniej do nich dojezdzam i jestesmy razem :) Jak juz to przezyje "na wslasnej skorze" wtedy wszystko opisze jak bylo na prawde i co sie dzialo, ale juz nie moge o tym pisac bo mam ochote wziac torbe i stanac pod szpitalem i czekac do 5.10 :D

EwelKa wielka, agaton, stokrotka25, WiedźmaMaKota, aanaa, maluda, paula1 lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, to w szpitalu się uspokoiło?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia narobiłas nadziei :)
    Ja jak mówiłam boje sie w cc tylko wkłucia igły do znieczulenia. Reszta to pikus. Ból podobno nie jest straszny. Ale kazdy ma
    Inny próg i inne odczucia. Bedzie dobrze :) tak samo SN i cc sa straszne. Ale ja podziwiam dziewczyny które rodzą siłami natury. Niby to naturalne i piękne i w ogole ale ja jak juz pisałam przez historie rodzinna boje sie o maluszka i dla mnie to jest nie do pokonania. Chociaż mam poczucie, ze omija mnie cos specjalnego to i tak bym sie nie podjęła :) damy rade. Kto jak nie my? Listopadowki???? Październik rządzi :) i wrzesień tez :)

ZakręconaOna, Bąbelek, IviQ, Nynusia lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia a może z tego calego stresu i ekscytacji nag się uspokoiło ?! Slyszalam nie raz o takim czymś właśnie , ze w szpitalu nagle ustawalo wszystko.
    Oby niedługo się ruszyło , mowili ile czasu Cie zostawia ??
    Eh a juz miałam gratulowac tez zaraz no .

Nynusia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle jeszcze nas na liście :) musimy podkręcić tępo :) 2 porody dziennie i do konca października sie wyrobimy :)

ZakręconaOna, aanaa, maluda lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dzięki za odpowiedź:) Też chciałabym jeszcze wiedzieć po jakim czasie wraca czucie w nogach i czy to znieczulenie jest tak mniej więcej do cycków? A nie ma się uczucia duszności że nie można oddychać? Nie wiem ja jestem przerażona tym cholernym znieczuleniem :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ola dzięki za odpowiedź:) Też chciałabym jeszcze wiedzieć po jakim czasie wraca czucie w nogach i czy to znieczulenie jest tak mniej więcej do cycków? A nie ma się uczucia duszności że nie można oddychać? Nie wiem ja jestem przerażona tym cholernym znieczuleniem :(
    Można spokojnie oddychac ;)
    Nie czuje sie brzucha i nóg. Czucie niestety zaczyna wracać od brzucha, wiec troszkę boli, po 2h czuje sie juz cale cialo

EwelKa wielka, Magnosia, Bąbelek, Arielka, maluda lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddycgalam nirmalnie nic nie czukam.nawet zartowalusmy z personelem.troszje to trwalo dluzej niz u pierworodki bo zrosty mialam po ostatnim razie.
    Pozniej lezalam na obserwacji pare godzin bo mialam krwotok i skrzepy mi wychodzily potezne zatrzymali wszystko i polozyli mnie na sali.zaraz pani orzyniiska mi tosta i herbate..strasznie mi sie krecilo w glowie.wiec jak mnie postawily to obrzygalam wszystko.
    Nastepny dzien idealny na morfince hasalam.wcziraj i dzisiaj bardzo bokesne dni rana cuagnue i boli.jeszcze 2 dni w szpitalu i do domu...teraz orzechodze tzw baby blus ..placze boje sie o dziecko..:///ogolnego dola mam

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Tyle jeszcze nas na liście :) musimy podkręcić tępo :) 2 porody dziennie i do konca października sie wyrobimy :)

Nieee!!! Ja nie mogę :D jeszcze nie :D za dużo jeszcze przede mną do zrobienia, więc jakbym została na listopad to nie miejcie mi za złe :D

EwelKa wielka, agaton, stokrotka25, maluda lubią tę wiadomość

• malgo86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cesarke mam sie zgłosić w terminie tp 9.10. Nie dają skierowań na cc jak w moim przypadku, musi je wypisać psychiatra, okulista, albo ortopeda, kardiolog.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • annggela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaden porod nie jest fajny , najlepsza bylaby teleportacja hehe marzenia :) boje sie jak cholera ale wolalabym miec ten porod za soba :) dzis mnie pare razy zakuło i pipce oby to znak ze cos tam sie dzieje :)
    Wczoraj nic nie bylo :( dzis sexu tez nie bedzie ehhhh :( takie przygotowania do dupci :/

IviQ lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta a co jest? Co z małą nie tak?

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklocie nic nie boli bo znieczulaja najpierw miejsc..u mnue bylo chrobotanie i uczucia najpierw zimna pozniej uczucie ciepla w nogach rozchodzacego sie i odrazu kazali mi sie polozyc na plasko..pozniej poczekalismy..sprawdzali czy dziala ja czekalam a pan powiedzial akcja rozpiczela sie 5 min temu..a ja o wow nawet nie wiedzialam

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki, że tak się wtrącam, ale Malgo, gdzie mieszkasz? No bo skąd psychiatra ma wiedzieć, jaką datę ma mieć cc i jaka przyczyna. A jeśli powód cc jest ginekologoczny?

Zastanowiło mnie to, bo u nas w skierowaniu musi być podany powód cc a wypisuje go ginekolog.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.

Wysłany: 26 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeta nameczylas sie biedna. Baby blues przejdzie i bedzie super. Położna na SR tez mówiła ze miała baby blues, ze sobie nie da rady z dzieckiem, jak ona przewinie takie maleństwo chociaż na oddziale robi to codziennie i wie, ze zrobi to automatycznie :) głupie hormony :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png

Wysłany: 26 września 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Sorki, że tak się wtrącam, ale Malgo, gdzie mieszkasz? No bo skąd psychiatra ma wiedzieć, jaką datę ma mieć cc i jaka przyczyna. A jeśli powód cc jest ginekologoczny?

Zastanowiło mnie to, bo u nas w skierowaniu musi być podany powód cc a wypisuje go ginekolog.
    Ja mam skierowanie od psychiatry ale do karty ciąży cc wpisał gin. Termin tez on ustali, jeżeli ustali.

Magnosia lubi tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
‹‹ 2434 2435 2436 2437 2438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ