X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia trzymam kciuki za Ciebie i resztę dziewczyn. U mnie nic, a nic się nie rusza. Brak rozwarcia, brak upławów, szyjka mocno zamknięta, tylko wypróżnianie 3x dziennie do tego mdłości. Zero zero zero objawów ciąży, a tym bardziej porodu. Niunia dzisiaj ruchliwa tylko 60 ruchów jak dotąd

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki ! <3 <3

Laski kochane jestescie ja pisalam o tym kablu tak w emocjach wiecie a tu tyle osob sie przejelo , to takie miłe !

Nie widze tego AFI :(( łeeee

małgo o matko faktycznie przezycia mialas , ale musisz sie nastawic pozytywnie chociaz w takim przypadku wiem ze to tylko latwo powiedziec ...
    Bedziemy mocno trzymac za Ciebie kciuki ! Juz wyznaczyli ci Termin cc ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Trzymamy kciuki ! <3 <3

Laski kochane jestescie ja pisalam o tym kablu tak w emocjach wiecie a tu tyle osob sie przejelo , to takie miłe !

Nie widze tego AFI :(( łeeee

małgo o matko faktycznie przezycia mialas , ale musisz sie nastawic pozytywnie chociaz w takim przypadku wiem ze to tylko latwo powiedziec ...
    Bedziemy mocno trzymac za Ciebie kciuki ! Juz wyznaczyli ci Termin cc ??
    Mam być w szpitalu według TP 9.10 w godzinach rannych, bez jedzenia i picia od 6 godzin. Nie życzę nikomu przeżyć takie coś, dlatego bardzo się boje tego znieczulenia ogólnego

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala znieczulenie takie w kregoslup , ale juz mialam takie takze wiem co mnie czeka , mam nadzieje ze Tobie to minie szybko i widok malej kruszynki pozwoli Ci o wszystkim zapomniec :* !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jedź i daj znać jak będziesz tylko kochana mogła .
    Zabcia no Ja tez ! To juz lada chwila , sami jesteśmy okropnie ciekawi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z K byliśmy właśnie na koncercie Piotra Machalicy bo teściowie oddali nam bilety. Zaśpiewał kołysankę dla Okruszka i sie poryczalam. Na szczęście obyło sie bez smarkania :)

Nynusia powodzenia, czekamy na Lenke :)
    Niestety przeczytałam Was na wyrywki, wiec nie wiem co sie dzieje :)

soraya, agaton lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, powodzenia!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie skurcze co około 15min

Pakuje resztę rzeczy wypadałoby się ogolic

soraya, ZakręconaOna, nick nieaktualny, maluda, annggela, PauLLa, agaton, jaroszka, lojkalojka, Katarzyna87, agania, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja miałam tylko na ostatnim usg podane afi. Nie ma potrzeby podawabia. Jak masz ilość wód prawidłową, to masz :)

Nynusia, to rozkrecaj jeszcze. To nadal dość rzadkie skurcze ;)

Malgo, matko święta liczysz ruchy i to aż 60? W życiu by mi się nie chciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:08

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no wypadaloby generalnie ale jakby sie akcja taka mocna zaczęła i od razu szpital na biegu to pewnie byś nawet nie myślała o goleniu hehe , wyskoczylabys w pełnym " ubraniu zośki" :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, nie wiadomo skąd to wielowodzie - nie odkryli przyczyny. co do wagi Malego tez nie wiem skąd - całą ciążę był w 5 centylu a teraz nagle od 3 września przez 3 tygodnie przybrał 1,4 kg. wiec podobnie jak mówisz. co do różnicy między główka a brzuszkiem to te 3cm są chyba jeszcze ok.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam co 10 pierdole nie gole się nie dam rady

EwelKa wielka, nick nieaktualny, nat_alia, ZakręconaOna, Bąbelek, agaton, stokrotka25, agania, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia olej golenie! Jedź do szpitala bo Lenka pcha się na świat ;) Powodzenia! Trzymam kciuki <3

• IviQ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Małgo, współczuję przeżyć. Mój młodszy brat też miał śmierć kliniczną przez jakiś środek usypiający, ale ten środek już jest dawno wycofany...

Angela, widać ruch dobry na wszystko ;) I na nerwy i na problemy żołądkowe ;)

Zakręcona, a ja dalej jestem ciekawa co z tą liczbą/datą, która się Twojemu pokazuje już od dłuższego czasu :)

Nynusia, trzymam kciuki!! :):)

IviQ, ja to myślałam, że coś od lwa - lviq :D Ale dziś już nie mało mi to spokoju i skopiowałam Twój nick :D
    Lew tez mi sie podoba :D

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, hahahaa :D Daj spokój z goleniem, co oni włosów nie widzieli ;) Powodzenia!!!

agaton, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Polkosia, nie wiadomo skąd to wielowodzie - nie odkryli przyczyny. co do wagi Malego tez nie wiem skąd - całą ciążę był w 5 centylu a teraz nagle od 3 września przez 3 tygodnie przybrał 1,4 kg. wiec podobnie jak mówisz. co do różnicy między główka a brzuszkiem to te 3cm są chyba jeszcze ok.

Kurczę, to u nas podobnie. Cała ciąża pod kreską, a teraz nagle takie szaleństwo... Może taka uroda naszych dzieciaków :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio do gina sie nie ogoliłam, bo mnie to wkurzało :) nic tam nie widzę a mam za mały prysznic zeby sie powyginac i dostać gdzie trzeba :) lepiej jedz nieogolona niż w łatki :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ola a ty miałaś cc? W ile dni doszłaś do siebie tak że już możesz powiedzieć, że w miarę normalnie funcjonujesz i nie bardzo boli ta rana?

Ja cały czas dochodzę do siebie, cięcie cały czas czuję ale dużo mniej. Już łatwo podnoszę się np. z łóżka lub jak siedzę.
    Szwy miałam zdjęte w środę i od tego czasu też jest mi łatwiej.
    Najgorsze były dla mnie tak ok 5 dni - ale każdego dnia było minimalnie lepiej. Już tego samego dnia po 10 godzinach byłam pod prysznicem - tak kazali i to było straszne :). Samej operacji nie ma się co bać tylko szybko trzeba zacząć się pionizować to będzie łatwiej :).
    Dają też dużo przeciwbólowych i ja prosiłam czasem częściej tak na życzenie ale nie podadzą więcej niż jest to wskazane żeby nie przedawkować.
    Ogólnie nie ma się co bać, a ból jest do przejścia ;).

EwelKa wielka, soraya, Bąbelek, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    ola.321, a mogłabyś napisać jak wyglądało Twoje przyjęcie do szpitala i sam zabieg?
    Czy miałaś zzo czy znieczulenie całkowite? Moja ginekolog mówiła coś o znieczuleniu całkowitym, ponieważ nie ma tam zzo. Zacofanie na całego, a moja siostra miała znów zzo w innym szpitalu w tym samym miejscu, tylko że moja gin tam nie dyżuruje

Przyjęcie było ok 6 rano. Zrobili wywiad jakie mam problemy zdrowotne, jakie brałam leki itd. Potem zawieźli mnie na salę gdzie mogłam wziąć prysznic, położyli mnie na łóżku, dali kroplówki, zrobili KTG (w 2 połowie widziałam że się pisały skurcze takie dość dość :) ale ja nic takiego strasznego nie czułam). Potem przewieźli mnie na salę operacyjną :).
    Ja miałam znieczulenie od pasa w dół, dostałam zastrzyk w kręgosłup. Trzymały mnie panie położne żebym się nie ruszyła. Trochę zabolało ale to nic strasznego więc nie ma się co bać :).
    Dość szybko kazali z pozycji siedzącej się położyć na stole no i po chwili nie czułam już nóg :).
    Jeszcze zrobili mi test chyba jakimś spryskiwaczem jak czuję zimno na nogach i wyżej i jak było ok to nawet nie wiem kiedy się zaczęło. Uprzedzili mnie że będę czuła szarpanie i coś w brzuchu i tak było.
    Nic jednak nie bolało więc spokojnie :).
    Potem za chwilkę dosłownie usłyszałam krzyk i mój maluch był już na świecie.
    Zabrali go do mierzenia a lekarze mnie szyli.
    Potem mi go pokazali i położyli go koło mojej głowy :). Pamiętam że miał taką bardzo aksamitną skórę i że rączkami trzymał mnie za głowę :) - niesamowite uczucie :). Trochę płakał jak go przynieśli ale po chwili się uspokoił :).
    Potem go zabrali i zawieźli mnie na salę pooperacyjną i do chyba 1-2 godzin przywieźli mi Leosia :). I to tyle :).

szczesliwa_mamusia21, malgo86, nick nieaktualny, IviQ, Little Frog, Mikejla, Bąbelek, stokrotka25, agaton, Magnosia, WiedźmaMaKota, agania, maluda, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia olej golenie , dokładnie ! Co oni owlosienia nie widzieli !? Myślę , ze na poczatku dziennym to maja. jeeeej kolejny babelek będzie <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ