X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia trzymam kciuki za Ciebie i resztę dziewczyn. U mnie nic, a nic się nie rusza. Brak rozwarcia, brak upławów, szyjka mocno zamknięta, tylko wypróżnianie 3x dziennie do tego mdłości. Zero zero zero objawów ciąży, a tym bardziej porodu. Niunia dzisiaj ruchliwa tylko 60 ruchów jak dotąd

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki ! <3 <3

Laski kochane jestescie ja pisalam o tym kablu tak w emocjach wiecie a tu tyle osob sie przejelo , to takie miłe !

Nie widze tego AFI :(( łeeee

małgo o matko faktycznie przezycia mialas , ale musisz sie nastawic pozytywnie chociaz w takim przypadku wiem ze to tylko latwo powiedziec ...
    Bedziemy mocno trzymac za Ciebie kciuki ! Juz wyznaczyli ci Termin cc ??

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Trzymamy kciuki ! <3 <3

Laski kochane jestescie ja pisalam o tym kablu tak w emocjach wiecie a tu tyle osob sie przejelo , to takie miłe !

Nie widze tego AFI :(( łeeee

małgo o matko faktycznie przezycia mialas , ale musisz sie nastawic pozytywnie chociaz w takim przypadku wiem ze to tylko latwo powiedziec ...
    Bedziemy mocno trzymac za Ciebie kciuki ! Juz wyznaczyli ci Termin cc ??
    Mam być w szpitalu według TP 9.10 w godzinach rannych, bez jedzenia i picia od 6 godzin. Nie życzę nikomu przeżyć takie coś, dlatego bardzo się boje tego znieczulenia ogólnego

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala znieczulenie takie w kregoslup , ale juz mialam takie takze wiem co mnie czeka , mam nadzieje ze Tobie to minie szybko i widok malej kruszynki pozwoli Ci o wszystkim zapomniec :* !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia jedź i daj znać jak będziesz tylko kochana mogła .
    Zabcia no Ja tez ! To juz lada chwila , sami jesteśmy okropnie ciekawi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z K byliśmy właśnie na koncercie Piotra Machalicy bo teściowie oddali nam bilety. Zaśpiewał kołysankę dla Okruszka i sie poryczalam. Na szczęście obyło sie bez smarkania :)

Nynusia powodzenia, czekamy na Lenke :)
    Niestety przeczytałam Was na wyrywki, wiec nie wiem co sie dzieje :)

soraya, agaton lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, powodzenia!

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie skurcze co około 15min

Pakuje resztę rzeczy wypadałoby się ogolic

soraya, ZakręconaOna, estrella, maluda, annggela, PauLLa, agaton, jaroszka, lojkalojka, Katarzyna87, agania, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, ja miałam tylko na ostatnim usg podane afi. Nie ma potrzeby podawabia. Jak masz ilość wód prawidłową, to masz :)

Nynusia, to rozkrecaj jeszcze. To nadal dość rzadkie skurcze ;)

Malgo, matko święta liczysz ruchy i to aż 60? W życiu by mi się nie chciało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 19:08

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no wypadaloby generalnie ale jakby sie akcja taka mocna zaczęła i od razu szpital na biegu to pewnie byś nawet nie myślała o goleniu hehe , wyskoczylabys w pełnym " ubraniu zośki" :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, nie wiadomo skąd to wielowodzie - nie odkryli przyczyny. co do wagi Malego tez nie wiem skąd - całą ciążę był w 5 centylu a teraz nagle od 3 września przez 3 tygodnie przybrał 1,4 kg. wiec podobnie jak mówisz. co do różnicy między główka a brzuszkiem to te 3cm są chyba jeszcze ok.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam co 10 pierdole nie gole się nie dam rady

EwelKa wielka, onka, nat_alia, ZakręconaOna, Bąbelek, agaton, stokrotka25, agania, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia olej golenie! Jedź do szpitala bo Lenka pcha się na świat ;) Powodzenia! Trzymam kciuki <3

• IviQ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Małgo, współczuję przeżyć. Mój młodszy brat też miał śmierć kliniczną przez jakiś środek usypiający, ale ten środek już jest dawno wycofany...

Angela, widać ruch dobry na wszystko ;) I na nerwy i na problemy żołądkowe ;)

Zakręcona, a ja dalej jestem ciekawa co z tą liczbą/datą, która się Twojemu pokazuje już od dłuższego czasu :)

Nynusia, trzymam kciuki!! :):)

IviQ, ja to myślałam, że coś od lwa - lviq :D Ale dziś już nie mało mi to spokoju i skopiowałam Twój nick :D
    Lew tez mi sie podoba :D

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, hahahaa :D Daj spokój z goleniem, co oni włosów nie widzieli ;) Powodzenia!!!

agaton, agania lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Polkosia, nie wiadomo skąd to wielowodzie - nie odkryli przyczyny. co do wagi Malego tez nie wiem skąd - całą ciążę był w 5 centylu a teraz nagle od 3 września przez 3 tygodnie przybrał 1,4 kg. wiec podobnie jak mówisz. co do różnicy między główka a brzuszkiem to te 3cm są chyba jeszcze ok.

Kurczę, to u nas podobnie. Cała ciąża pod kreską, a teraz nagle takie szaleństwo... Może taka uroda naszych dzieciaków :)

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio do gina sie nie ogoliłam, bo mnie to wkurzało :) nic tam nie widzę a mam za mały prysznic zeby sie powyginac i dostać gdzie trzeba :) lepiej jedz nieogolona niż w łatki :)

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    Ola a ty miałaś cc? W ile dni doszłaś do siebie tak że już możesz powiedzieć, że w miarę normalnie funcjonujesz i nie bardzo boli ta rana?

Ja cały czas dochodzę do siebie, cięcie cały czas czuję ale dużo mniej. Już łatwo podnoszę się np. z łóżka lub jak siedzę.
    Szwy miałam zdjęte w środę i od tego czasu też jest mi łatwiej.
    Najgorsze były dla mnie tak ok 5 dni - ale każdego dnia było minimalnie lepiej. Już tego samego dnia po 10 godzinach byłam pod prysznicem - tak kazali i to było straszne :). Samej operacji nie ma się co bać tylko szybko trzeba zacząć się pionizować to będzie łatwiej :).
    Dają też dużo przeciwbólowych i ja prosiłam czasem częściej tak na życzenie ale nie podadzą więcej niż jest to wskazane żeby nie przedawkować.
    Ogólnie nie ma się co bać, a ból jest do przejścia ;).

EwelKa wielka, soraya, Bąbelek, agaton lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    ola.321, a mogłabyś napisać jak wyglądało Twoje przyjęcie do szpitala i sam zabieg?
    Czy miałaś zzo czy znieczulenie całkowite? Moja ginekolog mówiła coś o znieczuleniu całkowitym, ponieważ nie ma tam zzo. Zacofanie na całego, a moja siostra miała znów zzo w innym szpitalu w tym samym miejscu, tylko że moja gin tam nie dyżuruje

Przyjęcie było ok 6 rano. Zrobili wywiad jakie mam problemy zdrowotne, jakie brałam leki itd. Potem zawieźli mnie na salę gdzie mogłam wziąć prysznic, położyli mnie na łóżku, dali kroplówki, zrobili KTG (w 2 połowie widziałam że się pisały skurcze takie dość dość :) ale ja nic takiego strasznego nie czułam). Potem przewieźli mnie na salę operacyjną :).
    Ja miałam znieczulenie od pasa w dół, dostałam zastrzyk w kręgosłup. Trzymały mnie panie położne żebym się nie ruszyła. Trochę zabolało ale to nic strasznego więc nie ma się co bać :).
    Dość szybko kazali z pozycji siedzącej się położyć na stole no i po chwili nie czułam już nóg :).
    Jeszcze zrobili mi test chyba jakimś spryskiwaczem jak czuję zimno na nogach i wyżej i jak było ok to nawet nie wiem kiedy się zaczęło. Uprzedzili mnie że będę czuła szarpanie i coś w brzuchu i tak było.
    Nic jednak nie bolało więc spokojnie :).
    Potem za chwilkę dosłownie usłyszałam krzyk i mój maluch był już na świecie.
    Zabrali go do mierzenia a lekarze mnie szyli.
    Potem mi go pokazali i położyli go koło mojej głowy :). Pamiętam że miał taką bardzo aksamitną skórę i że rączkami trzymał mnie za głowę :) - niesamowite uczucie :). Trochę płakał jak go przynieśli ale po chwili się uspokoił :).
    Potem go zabrali i zawieźli mnie na salę pooperacyjną i do chyba 1-2 godzin przywieźli mi Leosia :). I to tyle :).

szczesliwa_mamusia21, malgo86, onka, IviQ, Little Frog, Mikejla, Bąbelek, stokrotka25, agaton, Magnosia, WiedźmaMaKota, agania, maluda, paula1 lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia olej golenie , dokładnie ! Co oni owlosienia nie widzieli !? Myślę , ze na poczatku dziennym to maja. jeeeej kolejny babelek będzie <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ