X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończyłam fasolkę i mój przyznał, że pyszna....całe szczęście, bo ostatnio jak robiłam (na przyjazd teściów), to była tak ostra, że mi oczy na wierzch wychodziły, a raczej lubię ostre potrawy :D

Mikejla, wydaje mi się, że na to jak się czujesz w danym miejscu, to składa się całe mnóstwo różnych elementów....sklepy to mały problem, chociaż u mnie też straszna drożyzna, ale mieszkam w małym miasteczku turystycznym nad morzem, więc nie ma się co dziwić. Ja mieszkałam na początku w takim...hmmm...baraku? Niby wszystko ok w środku - własny pokój, kuchnia, łazienka, ciepła woda. Normalne warunki. I wszystko może byłoby ok, gdyby nie fakt, że mieszkaliśmy w tym z 50 letnim małżeństwem....wścibscy, zaniedbani i złośliwi. Wytrzymywałam maks 2 miesiące i musiałam zjeżdżać do Polski, bo się łzami zalewałam i myślałam, że wpadnę w depresję. Kolejny punkt, to papierologia, której myślałam, że za nic w świecie nie ogarnę. Brak znajomych też nie był zbyt pocieszający. Tobie doskakuje jeszcze teraz problem ekonomiczny i brak sprawnego samochodu. Może to kwestia czasu aż się poukłada, a może wrócisz jednak do Polski. Czas pokaże. Ja na chwilę obecną nie mam pojęcia czy wrócę do Polski, czy jednak tu będę układać sobie życie. Teraz jest w miarę dobrze, ale kto wie co będzie za kilka lat.
    Mój znajomy po półrocznym pobycie w Holandii stwierdził, że już za żadne pieniądze nie wyjedzie za granicę i woli klepać biedę w Polsce. Widocznie, nie każdy odnajduje się w obcym kraju.

IviQ, faktycznie ciężka sytuacja. Nie wiem jak odbywa się cały ten proces, że oprawca jakoś owija sobie ofiarę wokół palca :/ Ja też jakby mnie ktoś chciał skrzywdzić, to bym nie siedziała spokojnie, a oddała czymkolwiek, co bym miała pod ręką... Mojej znajomej siostra też już kilka razy oberwała od swojego faceta...niedawno urodziła mu drugie dziecko... Nie wiem czy kiedyś znajdzie w sobie tyle siły, żeby od niego odejść. A średnio wierzę w zmiany...

madu lubi tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq bo postawilam sobie grzejniczek kolo łóżka bo jestem zmarzluch no i laptop przedłużacze no i sie potknelam , na szczescie wszystko sie na strachu tylko skonczylo :)

Mika , Niedersachsen/ Dortmund / Bielefeld/ Osnabruck ( to mam najblizej jako wieksze okolo 30 km do niego ) a mieszkam w duzo mniejszym , a nawet bym powiedziala ze jak na wsi , mam za oknem konie , pola , widoczki jak na niejednej wsi a jednak dookola swietne rzeczy wiec mam nadzieje ze u siebie rowniez sie odnajdziesz :)
    No i czasem sie szarpne skocze do Holandi na zakupy ale wiadomo to juz nie DE wiec nie porownuje :)

Frogi ma szczescie ze tak powiedzial :D
    Zaraz przez was musze cos zjeść ...
    No podpisuje sie pod tym co powiedzialas , tzn napisalas , jest wiele czynnikow ktore maga wplywac na zle samopoczucie w danym miejscu wiec mysle ze jak wszystko sie pouklada , z autem , mezem i wszystkimi sprawami tez zaczniesz cieszysz sie z tego ze tam jestes a jesli tak nie bedzie , to po prostu wrocisz tam gdzie bedziesz szczesliwa czyli do PL :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:20

IviQ lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce grzybkow ! Kto mi nazbiera tez ?? ;P
    Szczęśliwa ! Uważaj na siebie Michelinka bo Ci skopie zadek .
    Ja bym się pamietam w 30 tyg ciąży zrabala ze schodów , nogi mi się poplataly w japonkach , masakra tak się wystraszylam , ze aż plakalam tez z nerw .

Jej laski 17 dni i mój Misiak będzie z Nami ! <3 tak tesknie za Nim , a On mi ciągle pisze , ze źle mu bez nas :( eh. Doczekać się nie możemy siebie normalnie .

szczesliwa_mamusia21, nick nieaktualny, maluda, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika,mija szwagierka mieszka w Koloni,niedaleko Bonn i tam jest super,ona sie bardzo zaaklimatyzowala i my tam uwielbiamy przyjezdzac. Zawsze nas szlag trafia,ze w sklepach ceny jak w pl i paliwo tak samo,a zarabiają duuuuzo więcej. Jedynie usługi są drogie.
    Moze i Ty się odnajdziesz za jakiś czas,bo jej tez teoche zeszlo i nadal tęskni za pl,ale za rodzina tylko, bo tak to żyje im się w de dużo lepiej niż by im się żyło w pl.
    Ale życzę Ci,żebyś mogla wrócić do pl,bo ja tez wole w tej naszej poczciwej Polszy,ja to przywiążą jestem do kraju i czuje sie tu dobrze,jak sobie po polskiemu z ludźmi pogadać mogę;)
    Onka,trzymaj się dzielnie w tym szpitalu i oby cos tam wymyślili dla Ciebie dobrego:* nie stresuj się i uwierz w moc naszych kciukasow:*
    Jestem z Toba,tym bardziej,ze termin mamy ten sam:)
    Madu,pól krowy zjadlas haha:) teraz to będziesz miec sile;)
    Zakocona,a ja zrobiłam Twoja zupę kartoflanke i calkiem dobra,gesta ze hoho,mężol zjadł pelna michę i dojadl po mnie tez hehe:)
    IviQ,nie pisałam Ci chyba,ze dobrze,ze te wyniki nie gorsze,i dobrze,ze badaja Cie co trochę:)
    Ja to dziewczyny mysle,ze nie ma co popadać w paranoje,ze kazda musi kazdej odpisywać. Bo zginiemy id tego natloku postów hehe:)
    Jak komuś na cos nie odpowiemy to nie obrażać sie tylko pytać drugi raz:)
    Ja się kiedys pytalam,czy jak odchodzą wody,to sie brzuch zmniejsza i nikt mi nie odpowiedział,ale juz wiem,ze się nie zmniejsza hehe:) takze informuje was,jak ktoras jest ciekawa:)

madu, szczesliwa_mamusia21, IviQ, nick nieaktualny, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona i co u Ciebie ? Jak się czujesz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,wymęczyłam posta,a tu widzę trzy takie kolosy dowalilyscie haha,a mąż juz fuczy ze mam go przytulic,chyba przeczytam później:P

Little Frog, Mikejla lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wgle madu !!! To karkoweczka ??? <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja mam kilka woreczków zamrożonych, więc jak Madu się ze mną chciała swoimi zapasami podzielić, to i ja chętnie mogę się moimi podzielić z Tobą :D

Poza tym zapomniałam dodać, że wszystko tak apetycznie wyglądało, Madu, że mi soki żołądkowe ruszyło i muszę coś zjeść ;)

Chyba spróbuję tą fasolkę, bo jeszcze nie jadłam. Mąż po pracy przyniósł krokiety z grzybami i z czymś tam dla mnie...znajomy zrobił. Ten z czymś (jakby mielonką) w środku zbytnio mi nie zasmakował, a specjalnie zrobił dla mnie, bo nie wiedział czy mogę jeść grzyby ;) Ale za to ten z grzybami to pychotka. Aż się poczułam jak na wigilii :D

Agaton, zanim ja mojego pościka ulepię i wyślę, to też mam zawsze trochę do nadrabiania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:28

Mikejla, madu, ZakręconaOna, jaroszka, agaton lubią tę wiadomość

• madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    I wgle madu !!! To karkoweczka ??? <3

Steczek ;) <3 <3

Wybacz Frog ;) A krokieciki mniam mniam, moze nie z mielonką ale z grzybkami omnomnom;) Ja jescze z mieskiem i barszczykiem lubię;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:32

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie rację - Szczęśliwa, Żabka, Aga też :) Wiadomo, że składa się na to wiele czynników. Myślałam o tym na początku, żeby przenieść się w inną część Niemiec - ale niestety w ciąży się na to nie odważę, co innego, gdybym i ja była zdolna do jakiejkolwiek pracy i moglibyśmy zacząć od nowa. Szczęśliwa super, że udało Ci się trafić na świetny rejon. Tu w Rheiland-pfalz wiele osób narzeka na te rejony, czytywałam fora różne, żeby jakoś się tu odnaleźć. Narazie o powrocie nie ma mowy, muszę odłożyć jakieś pieniążki na start w Polsce, jakiś plan obmyślić, żebyśmy mogli zaklimatyzować się tam na nowo. Do rodzinnego domu nie wrócę, już nie będę przypominać czemu, a wynajmować wiecznie nie można - muszę mieć swój kąt i zabezpieczenie dla dziecka. Wierzę, że jak przyjdzie na świat nasza Księżniczka, tak będę pochłonięta Nią, że zapomnę o tym, co się dzieje za oknem :) W dodatku nie chcę zapeszać, ale być może niedługo będę miała same dobre wiadomości i narzekająca Miki odejdzie w niepamięć :)

Little Frog, madu, szczesliwa_mamusia21, maluda, agaton, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Steczek ;) <3 <3

Wybacz Frog ;) A krokieciki mniam mniam, moze nie z mielonką ale z grzybkami omnomnom;) Ja jescze z mieskiem i barszczykiem lubię;)
    Barszczyk też był - oczywiście z torebki. Dwa lata temu na wigilię zrobiłąm sama i brat się pytał co to jest. To był mój pierwszy i ostatni raz :D A z mięskiem też lubię i zazwyczaj takie robię. No i z kapustą i grzybami. No mniam :D

Mikejla, czasami trzeba sobie ponarzekać, żeby nic tam nie zalegało na wątrobie ;) A ja dalej trzymam kciuki, żeby się wszystko pięknie poukładało i żeby Twoje problemy odeszły w niepamięć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:35

madu, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, Magnosia lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja drzemkę zaliczyłam i umówiliśmy się ze znajomymi na wieczór. Chyba się zdrzemne jeszcze trochę :)

madu, szczesliwa_mamusia21, IviQ lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, mam nadzieję, że wkrótce urodzisz, bo się wykończysz fizycznie!

zakocona lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa!!!! Ty kobieto uwazaj! niech Cie nie zgubi to, że nie masz żadnyvh objawów :) aa i dziekuje, ze pytasz, plecki dzisiaj sie nademna zlitowaly i dobrze spalam :*

Onka trzymam kciuki zebys juz w przyszlym tygodniu rodzila, po co masz sie meczyc!!

Mika no i pieknie! zrob tam porzadek!

Wiedzma ta piosenka bajmu zawsze mi sie podobala, ale teraz nabrala nowego znaczenia :)
    Ciebie też upominam jak Szczęśliwą :P

Madu, ale pyszny obiad...mniam mniam

madu, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziołchy jakie macie AFI?
    ja mialam mierzone poraz pierwszy w szpitalu i mam 14 - podobno w normie

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka u mnie 18, ale nie doszłam jescze do tego jakie są normy. Nkt nc nie mowił wiec zakładam że ok :) A ja tez głupia bo jak nic nie mowia to nie dopytuje .

chociaz wczoraj doktorka szepnęła sobie pod nosem sprawdzając jak ułożony jest mołody cos o pepowinie, to dopytałam bo sie przestraszyłam ze owinięty, ale na szczescie nie :) a powiedziała ze zawsze na tym etapie na to patrzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 17:43

jaroszka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, no bo w normie :)

Frog, nie powiem, że nie chciałabym urodzić, alw młody twardo siedzi i naparza mnie aktualnie z każdej strony...

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    dziołchy jakie macie AFI?
    ja mialam mierzone poraz pierwszy w szpitalu i mam 14 - podobno w normie
    Ja mam 15.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja chce grzybkow ! Kto mi nazbiera tez ?? ;P
    Szczęśliwa ! Uważaj na siebie Michelinka bo Ci skopie zadek .
    Ja bym się pamietam w 30 tyg ciąży zrabala ze schodów , nogi mi się poplataly w japonkach , masakra tak się wystraszylam , ze aż plakalam tez z nerw .

Jej laski 17 dni i mój Misiak będzie z Nami ! <3 tak tesknie za Nim , a On mi ciągle pisze , ze źle mu bez nas :( eh. Doczekać się nie możemy siebie normalnie .

Zak pamietam ten Twoj "prawie" upadek - my tez drżałyśmy jaki osiki za Ciebie
    Tylo 17 dni? ale zlecialo!!! :)

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu no mniamcis ! :D
    Mika każda z Nas narzeka jak cos jest nie tak , a u Ciebie ostatnio nie zaciekawie się działo wiec masz prawo:) najważniejsze , zeby było lepiej:)
    Jaroszka Ja miesiąc temu miałam AFI 10 :) i tez w normie

jaroszka, madu lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ