X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa zaraz wyjdę z siebie. Włosi to najgłupszy naród ever. Możesz im dokładnie wszystko napisać jak dojechać i pokazać mapkę a i tak się zgubia. Czekamy już prawie 2h na tych pacanow!!

A ja mam skurcze i chcę do domu!

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Madu - to też chodzi o zacofanie wg mnie :/ przeszłabyś się ulicą, deptakiem - cholera wie, czy to są sklepy, czy co to jest? Nie potrafię tego opisać musiałabym zdjęcia zrobić. To, że drooi to swoją drogą - ale tu kompletnie nie ma nic. Może w Berlinie albo Frankfurcie, a w takich miastach nawet płaszcza, butów czy torebki nie kupisz. A dla dziecka jest kik albo jakiś jeden dziecięcy, gdzie są śpioszki za 20 euro. W kiku też cudów nie nakupujesz.

Co do zasiłków itd faktycznie super - reszta dla mnie to zacofanie totalne.

A Ty mika mieszkasz pewnie w jakims małym miasteczku nie? ja nie jestem z krakowa, pochodze ze wsi/małego miasta, to tam tez nic a nic i w sumei jak tak troche pojezdziłam po anglii to w tych mniejszych tez raczej kiepskawo jesli chodzi o jakies sklepy;/ tzn. tak mi się przynajmniej wydawało.

21.10.2015 Leon <3
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Aaaa zaraz wyjdę z siebie. Włosi to najgłupszy naród ever. Możesz im dokładnie wszystko napisać jak dojechać i pokazać mapkę a i tak się zgubia. Czekamy już prawie 2h na tych pacanow!!

A ja mam skurcze i chcę do domu!
    Zadzwon do nich i opierdol , powiedz ze w ciąży jesteś i się źle czujesz ...
    Wszystko można zrozumieć , ze z innego kraju są itp ale jednak sorry My jadąc gdzieś indziej z mapa umiemy dojechać

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co niby nie jest wielkie miasto, ale tu wszędzie są takie. Większe to ewentualnie Brlin, Frankfurt i takie właśnie. Nie jest wcale takie małe. Mieszkałam i pracowałam w Bonn - tam też tak to wszystko wyglądało jak dziura totalna. W Polsce mieszkałam w Sanoku - miasto do 50 tys mieszkańców - a kupię tam wszystko i dla dziecka, siebie, do domu meble itd. Tutaj ani mebli, ani nic do domu ciekawszego. Dlatego wszystko co mogłam (firanki m.in.) zamawiałąm na allegro w Polsce i przyjdzie mi to paczką. Naprawdę ciężko się tak żyje. Wszystko otwarte bardzo krótko, tak jak pisałam - mój mąż w pracy wolne musiał załatwić żebyśmy mogli we wtorek pójść i pozałatwiać najważniejsze sprawy. Gdyby nie to, że mój D już tu mieszka od 2 lat, to nie wybrałabym Niemiec żeby tu mieszkać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:53

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    A ja się zapytam po raz 3, bo nie uzyskałam odpowiedzi.
    Czy dziewczyny do cc macie wykonać jakieś dodatkowe badania? U mnie na stronie szpitala pisze o jakiś podstawowych badaniach jak: mocz+krew +ostatnie usg+elektrolity+coś tam jeszcze

tak mi wpadło w oczy, a ja na chwilkę jestem bo mały zaraz się obudzi na karmienie ;).
    Ja miałam zrobić: układ krzepnięcia, elektrolity, OWA, HBS
    zalecane wyniki badań HIV, HCV, no i oryginał grupy krwi.
    Na miejscu jeszcze mi robili jakieś badanie którego nie miałam i nie było problemu.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę Was podczytałam w nocy podczas odciągania pokarmu. U mnie dalej laktacja bardzo średnio no ale może tak już mam.
    Byliśmy z małym na konsultacji u chirurga i będzie musiał mieć zabieg lub operację ale najlepiej jak najpóźniej - jak już będzie większy. Na tą porę zostawiamy tego naczyniaczka i będziemy go obserwować.

Poza tym już nie pamiętam jak to jest dobrze się wyspać ;).
    Korzystajcie więc teraz i śpijcie ile wlezie heheh :).
    Nawet nie mam za bardzo kiedy się udzielać na wątku, cały czas jest coś do zrobienia :).

Tak więc ślę buziaki i ściskam za Was wszystkie kciuki!! :*

Mikejla, WiedźmaMaKota, IviQ, agaton, Bąbelek, onka, maluda lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wreszcie wracamy do domu. Jestem tak osłabiona, że zadyszke łapałam rozmawiając z nimi :/

Po powrocie czas na kąpiel..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola, mimo nieprzespanych nocek to bardzo Ci zazdroszczę :) Maluszek u boku i poród za Tobą :) i jeszcze masz trochę żeby do nas zajrzeć :)
    Buziaki dla Was :)

polkosia, ola.321, ola.321 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dziewczynki!
    Cos nie mam dzis czasu Was poczytac..
    Od rana sie nasprzatalam,umylam okno,placek upieklam.. :-)
    Siostra z symkiem przyjechała i wlasnie jestesmy na placu zabaw takim pod dachem w Galerii Debiec w Poznaniu.. Nie wiem jak to sie fachowo nazywa :-) a ile tu krzyków,śmiechu.. Niebawem bedziemy z naszymi maluchami chodzic w takie miejsca :-)

Ci mi się rzuciło w oczy to nasza Szcześliwa ratujaca sie przed upadkiem.. Kochana nie strasz bo zawału dostane!Dobrze,ze nic sie nie stalo :-)

Wiedzma! Uwielbiam "Dwa serca,dwa smutki"
    Ty tez uwazaj na brzuszek! :-*

Onka,trzymaj sie w szpitalu i badz dobrej mysli! :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 16:22

szczesliwa_mamusia21, IviQ, onka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie dziękuje :* juz nigdzie się nie ruszam księdze na dupce a?!

Zakocona miłej kąpieli , relaksuj się ! :*

Wiedźma z przeliczaniem u mnie tak samo jak u Ciebie :)

Mika jak to czytam to się zastanawiam czy obie mieszkamy w de czy mmieszkasz gdzieś indziej , ja mieszkam dopiero w małym miasteczku wieksze oczywiście w pobliżu jak wszędzie na świecie , ale nie zauwazylam tego Cook ty piszesz, wszędzie są sklepy ze wszystkim i to mega tanie ! Budowlane , ciuchowe, meblowe, drogerie fantastyczne i mega mega tanie , nawet siostrze D kupuje tu kosmetyki i pudry po ceny bez porównania, w aptece tak samo , magnez dla kobier w ciąży jest po 5 do max 8 euro bo kupuje , a na recepte od gina możesz nawet dostać za darmo laktator , mi teraz proponował ale nie chciałam bo mam swój :)
    Dla mnie tu jest idealnie , także mam nadzieje ze tez się odnajdziesz i zobaczysz ze dookoła są super sklepy i na prawdę można poszalec wiem cos o tym :)

Mikejla, Lexie, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, odpoczywaj teraz ile się da, bo jak na moje oko coś się u Ciebie sZykuje.

Dziwne te niemcy Mika:-\

A ja właśnie zjadlam obiad, czuje się spełniona, moge rodzic:-P:-3352219_IMAG4400.jpg

Mikejla, szczesliwa_mamusia21, Little Frog, IviQ, ZakręconaOna, agaton, zakocona, estrella, annggela, Nynusia, maluda, Lexie, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sczęśliwa no mówię jak jest, nie wiem jak jest gdzie indziej, ale i w Bonn i tu gdzie jestem jest tak jak opisałam. Kompletne zacofanie. W aptekach drogo jak cholera i praktycznie w żadnej nie dostanę tego co potrzebuję. A gdzie mieszkasz? Nie wiem, mnie czasem szlag trafia, bo siedząc sama w domu - poszłabym choćby pooglądać coś do sklepu, ale do jakiego? Nie ma gdzie. A z tym laktatorem hm...mi nikt nic takiego nie proponował, a leki na receptę dla mnie musiałam kupować z własnych pieniędzy nawet mi to polka z recepcji powiedziała. Mam nadzieję, że długo tu nie pomieszkam i wrócę do ojczyzny :)

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Szczęśliwa i Stokrotka dziękuję za odpowiedz w mojej sprawie. Jest mi milo.

Ale widzę że moje posty nie są czytane dlatego postanowiłam ze nie będę się juz udzielać tu na forum no bo po co. Jak mnie nikt nie lubi choc niewiem za co.

Ok.jak już urodzę dam znać co by luki w tabeli nie bylo.

Battinka no cos Ty!!! Ja Cię lubie!!! ja to w ogole ostatnio nie czytam tak wszystkirgo od deski do deski i napewno nie odpisuje wszystkim - nie tylko Tobie!
    Proszę tylko nie opuszczaj nas - przecież my wielka rodzina :P
    Przytulam :*

ZakręconaOna, maluda lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola a ty miałaś cc? W ile dni doszłaś do siebie tak że już możesz powiedzieć, że w miarę normalnie funcjonujesz i nie bardzo boli ta rana?

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Wg mnie możesz. Tam jest azot tylko i działa zewnętrznie. Nie ma co sie wchłonąć i zaszkodzić. Napewno bezpieczniejsze niż wypalanie. Ja bym użyła.

Dzięki! dzisiaj mąż mnie wymrozi w takim razie :P

EwelKa wielka lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie Arielki , tez jestem ciekawa :)

Mika bardzo male miasteczko , ale masz reacje skoro Ci się nie podoba tez myślę ze najlepiej wrócić do Pl , ja tego nie planuje i mam nadzieje ze będę tu juz zawsze bo dla mnie tu jest bardzo dobrze , może i tobie z czasem się spodoba :)

Maduuuuuu oddawaj te ziemniaki ! Woooow <3

O dzień dobry Jaroszku jak Twoje plecki ? :*

madu lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Podbijam pytanie Arielki , tez jestem ciekawa :)

Mika bardzo male miasteczko , ale masz reacje skoro Ci się nie podoba tez myślę ze najlepiej wrócić do Pl , ja tego nie planuje i mam nadzieje ze będę tu juz zawsze bo dla mnie tu jest bardzo dobrze , może i tobie z czasem się spodoba :)

Maduuuuuu oddawaj te ziemniaki ! Woooow <3

O dzień dobry Jaroszku jak Twoje plecki ? :*

Zapytam jeszcze raz - gdzie ? Jeśli nie chcesz nie musisz konkretnie nazwy podawać, ale jaki land i obok większe miasteczko?

• IviQ Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo ja niestety nie mam wskazań do cc więc nie pomoge:/

little frog ale zazdroszczę Ci wieczorku...
    Zakręcona ja w pn mam miec kolejne usg i ma paść jakaś decyzja co do TP.zobaczymy....

zakocona to u mnie w tel to nie dziala:/// a po aktualizacji androida wogóle jakoś nie da rady przeskakiwac między oknami i mogę mieć tylko 1 otwarte co mnie wkurza

kurcze szczęśliwa uważaj!!!! w ogóle jaki kabel???

onka tak. tzn w pn się dowiem po usg ale prawdopodobnie mam sie nastawić że w przyszłym tyg będa wywoływać poród czego się spodziewałam bo zacznę 38 tc więc ciąża donoszona. I doskonale Cię rozumiem, też już czekam na roziwazanie bo ta niepewnośc i czekanie, ciągłe badaniaprzy dobrym samopoczuciu mnie wykańcza...

miklejka ja nestety pamięc zostawiłam w I trymestrze. próbuję zapamiętać co komu ale naprawde nie ogarniam://///
    tort wygląda pysznie choć za tortami nie przepadam, ale uwielbiam winogrona:D

wiedzma tez słyszałam o tym napływie energii przed porodem :D
    to ja na pewno nie rodze bo dziś spałam w dzień co mi się nie zdarza :p
    co do bicia kobiet..moj ojciec bil matke a potem mnie i jeszcze potrafił nam wmówic ze to nasza wina. I powiem Ci ze gorsze było psychiczne znęcanie niż fizyczne, ale nigdy tego nie zrozumiem. Jakby mojmnie choć drasnął to bym mu walizkę z okna wyrzuciła alejako dziecko dałam sie omotać

ewalka wielka moj wcina po nocach słodycze i każe je nawet chować ale i tak zawsze coś zostawie na wierzchu, a co tam

linka na grzybach???ja bym po km padła i lezała chyba z zadyszką

zakocona rozbawiłaś mnie z tymi pacanami.ALe liczę że juz jesteś w drodze....
    ola jak juz bedzie wiekszy czyli mniej wiecej kiedy???

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zabierz mnie do siebie :D też chcę mieć gdzie wyjść i na co popatrzeć :D
    widocznie tak ciulowo trafiłam :(

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    I dlatego jak ja nadrabiam to otwieram w nowej karcie najnowszą stronę i tam odpisuję po kolei każdej, a czytam sobie strony w innej karcie ;)

Agaton, też nie lubię 3D, bo w większości razy to kasa wydana w błoto. Ale byliśmy właśnie w imaxie i dlatego super było :)

Zakocona niby nadrabiasz, a jednak nie zawsze każdemu odpiszesz:P

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2429 2430 2431 2432 2433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ