Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelKa wielka wrote:
    Chciałam Wam pokazać prezent jaki kupiłam dla męża z okazji narodzin synka. Ale nie wiem jak tu wstawić, wiec nic Wam nie pokaże :P

http://naforum.zapodaj.net/
    wstaw zdjęcie, wybierz format podglądu i skopiuj trzeci link :)

• madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź Wiedźma, nawet nie mów bo jak słysze ze koleś bije kobietę to mam ochotę sma takiego zabić i jescze przy dziecku, no błagam;/

Wiedźma ja z Uk dostałam tyle przepięknych ciuszków od szwagierki, że głowa mała niektóre z metkami kupione za 50p, do tego zabawki. w pl niedoczekanie kupic z takiej cenie, no chyba ze ktos ma super mega sh pod domem, a w krk niestety juz sie wysprycili i ceny w sh mało odbiegaja od cen w sieciówkach;/

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Bzdura, że się nie da :P ja często z tel też odpisuję. Wystarczy kliknąć na ostatnią stronę i przytrzymać, żeby wyskoczyły opcje i klika się "otwórz w nowej karcie/oknie". Ot cała filozofia ;)

My właśnie sprzątamy tamto mieszkanie. Jestem tak zjebana, że masakra. Ciągle mi niedobrze :(

A jaki masz telefon? Mi na iOS odświeża niestety jak zmieniam zakładki, więc się nie da...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Czyżby żadna nie urodziła, hmmm ja zawsze włączam forum z nadzieją na nowe dzidziusie :) i przy okazji informacje jak poszło...

Mikejla mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ale bym sobie zjadła :) Wygląd pycha :)

Onka kciukasy, trzymaj się tam :)

Ufff to już drugi przypadek z tym przypływem energii przed porodem.

A mnie się wszyscy pytają czy rodzę, a ja z mamą na .... grzybach, po godzinie spacerku po lesie (znalazłam, uwaga, 1 grzyb) padłam i spałam tak się dotleniłam. Jeszcze pokłóciłam się z M o gówienko ale ja oczywiście mega płacz i ryk hehe Te hormony ;/ Zgaga mnie męczy 3 dzień, oprócz łykania wody nic nie pomaga :( macie jakieś sposoby?

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, a skąd to wielowodzie i szybkie przybieranie? Są jakieś przyczyny? U nas też mała bardzo szybko przybiera ostatnio (400-500g na tydzień) - nie czytam w necie za bardzo, ale trochę mnie to przeraża. Jak dobiję do terminu, to mała przekroczy 4 kg. Masz cukrzycę?

Zakocona to chce już rodzić, to niech sprząta i nie narzeka :P Wpadnij do mnie, też trzeba to i owo ogarnąć :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, witam w klubie. Ja ostatnio obijam się o wszystko i brzuchem i w ogóle ciałem :P

Little Frog lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż robi burgery :) nadrabia te wszystkie wkurwy :) mniam!

agaton, Little Frog, IviQ, agania lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka : migadały, mleko? ja jeszcze biore rennie czasem.

ja lece robic obiad: stek z pieczonymi ziemniaczkami i duszona papryką ;)

EwelKa wielka, linka220, agaton lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie Madu, kastrować takich i zamykać, ponoć nie pierwszy raz się to zdarzyło, i jeszcze jej grozi, ze jej dziecko zabierze. Chuj jeden!(wybaczcie ale musiałam!)

Co do ciuszków to ja z lumpków mam lepsze nż od kogoś... w UK w ogóle są piękne dziecięce ciuszki i nawet w sklepie nie jest mi żal kasy wydać bo to są kwoty znośne dla portfela, nie przeliczam tylko dla mnie 1 f = 1 zł wtedy cena jest śmieszna bo np w PL dałabym za coś 60 zł a tu 10 funtów no to wg mojej logiki tak jakbym wydała 10 zł czyli 6 razy mniej. A moja mama tylko chodzi ze łzami w oczach i mówi "ale będziesz miała małą księżniczkę" <3 widać nie może się doczekać pierwszej wnuczki <3

madu, EwelKa wielka, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Mika, tak, to już końcówka - wg OM dziś termin, wg USG (i to bardziej wiarygodne) dzisiaj 39t2d.

Madu, sama waga nie została uznana przez lekarza w szpitalu za wskazanie do cc z tego, co widziałam. Bardziej pod tym kątem zwracal uwagę na różnice między głową a brzuchem - brzuch jest 3 cm większy od głowy w obwodzie, a od 4cm juz jest ryzyko znaczne ze jak głową przejdzie dziecko to nie przedzie brzuszkiem. wiesz, w każdym razie wód mi przybywa, dziecko coraz większe - wiec moim zdaniem nie ma na co czekać. obie moje lekarki spoza szpitala powiedziały ze do indukcji lub cc. ale decyzja należy do szpitala.

Teraz doczytałam dalej. Kurczę, u mnie jest też brzuszek większy i to prawie o 3 cm :( Ale nikt na razie na ten temat nic nie mówił...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • EwelKa wielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e409a73d876d.jpg

Dom co prawda wyremontował a nie wybudował ale co tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 14:59

linka220, agaton, Little Frog lubią tę wiadomość

f2w3skjoiqbhdjm7.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jezdzimy do Uk to tez lece oczywiście między innymi na zakupy i jak przeliczam czasem na zlotówki to wychodzi w cholerę taniej niż w pl. A dziecięce to juz w ogóle. w głupim kraju mieszkamy jednak, pod roznymi względami. No i jescze te wszytskie sklepy gdzie ludzi przynosza rzeczy których nie uzywaja...no blagam u nas nie uświadczysz :)

21.10.2015 Leon <3

Wysłany: 26 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Little Frog, witam w klubie. Ja ostatnio obijam się o wszystko i brzuchem i w ogóle ciałem :P
    Ja ostatnio zamykając drzwi od auta zapomniałam, ze mam taki wielki brzuch i się uderzyłam, na szczęście nie trzaskam drzwiami tylko zamykam jak dama :D

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Jak jezdzimy do Uk to tez lece oczywiście między innymi na zakupy i jak przeliczam czasem na zlotówki to wychodzi w cholerę taniej niż w pl. A dziecięce to juz w ogóle. w głupim kraju mieszkamy jednak, pod roznymi względami. No i jescze te wszytskie sklepy gdzie ludzi przynosza rzeczy których nie uzywaja...no blagam u nas nie uświadczysz :)

Nie wiem, wg mnie tu gdzie mieszkam w niemczech też jest dupowato. Ceny z kosmosu, w dodatku moda taka, że o kant...rozbić. Dla dziecka nie ma prawie nic, nie wiem jak w innych miastach, ale jest po prostu tragedia. Też pod wieloma względami ten kraj jest do dupy. Np wczoraj w czterech aptekach szukałam jednej rzeczy, bo oni się tym nie specjalizują...a magnez np. proponowała mi 30 tabletek za 20 euro. Podziękował.
    ( i to nie w jednej aptece tylko w tych czterech, aż w końcu dałam sobie spokój z magnezem i czekam aż mi paczka z polski przyjdzie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:07

Wysłany: 26 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Ja jak zobaczyłam na jakiej zasadzie tutaj lumpeksy dziłają to byłam w szoku, a w PL pracowałam w lupeksie, szefowa to tylko żeby się nachapać ;/ A tu ludzie dają za darmo to czego nie potrzebują, sprzedawcy to zazwyczaj wolontariusze i cały zysk idzie na jakiś tam cel, na raka, na hospicjum, na leczenie zwierząt etc.
    szkoda, ze u nas tak nie ma. A ubrania z Koszy PCK trafiają do lumpeksów...

EwelKa wielka, Little Frog lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 26 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie powzruszajcie się ze mną - Bajm "Dwa serca, dwa smutki"

https://www.youtube.com/watch?v=6ctx_Olud3Q

EwelKa wielka, Lexie, IviQ lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja jak zobaczyłam na jakiej zasadzie tutaj lumpeksy dziłają to byłam w szoku, a w PL pracowałam w lupeksie, szefowa to tylko żeby się nachapać ;/ A tu ludzie dają za darmo to czego nie potrzebują, sprzedawcy to zazwyczaj wolontariusze i cały zysk idzie na jakiś tam cel, na raka, na hospicjum, na leczenie zwierząt etc.
    szkoda, ze u nas tak nie ma. A ubrania z Koszy PCK trafiają do lumpeksów...

Coś Ty, super co :) a u nasss, tragedia, tylko kasa kasa kasa i z ubraniami z PCK też słyszałam, zarabiają sobie baby z opieki społecznej, zamiast dać biednym

Szkoda gadać...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma zazdroszcze bo u mnie w mieście to kuzwa tylko lumpek jeden jest i to jakiś indyjski czy chust wie co to ... A mam dość duże miasto ! :o
    Ja lubię w Pl do lumpkow Dukat chodzić , tam maja na prawdę zajebiste rzeczy dla dzieci małych i ogólnie , od groma i ciut ciut .

Mika jaki torcik , mniaaam . Ja dziś wgle mam ochotę na jakieś ciasto z duuuuuza ilością kremu . Dobrze , ze Mama ma urodziny za 3 tygodnie to nawet jak urodze to zjem przed dieta pol tortu sama i hop odchudzanko po porodzie hehe . :)

Onka kuzwa to wasze wielowodzie: ( trzymaj się kochana

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Wiedźma że to tak funkcjonuje, bo moja szwagierka sie nie może nadziwić. Przeciez po jej córce dostaliśmy wszystko, bo powiedziała że jak będa się starac o drugie dziecko, to przeciez wszytsko kupia w uk, bo im sie nie opłacA Nawet z pl zwozic.

Mika a co do de, to to jest jeszcze inna historia. Pod pewnymi względami cud miod i orzeszki, wiem bo mój ojciec teraz sprawy z zwiazane z emerytura załatwia i na prawde nie ma na co narzekac, ale ogólnie wiem ze jest strasznie drogo i w ogole kiepawo jak sie zaczyna. Także dzielna kobietka z Ciebie ale w koncu będzie dobrze, ogarniesz- jestem pewna:)

21.10.2015 Leon <3
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madu - to też chodzi o zacofanie wg mnie :/ przeszłabyś się ulicą, deptakiem - cholera wie, czy to są sklepy, czy co to jest? Nie potrafię tego opisać musiałabym zdjęcia zrobić. To, że drooi to swoją drogą - ale tu kompletnie nie ma nic. Może w Berlinie albo Frankfurcie, a w takich miastach nawet płaszcza, butów czy torebki nie kupisz. A dla dziecka jest kik albo jakiś jeden dziecięcy, gdzie są śpioszki za 20 euro. W kiku też cudów nie nakupujesz.

Co do zasiłków itd faktycznie super - reszta dla mnie to zacofanie totalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:40

‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ