Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
a weź Wiedźma, nawet nie mów bo jak słysze ze koleś bije kobietę to mam ochotę sma takiego zabić i jescze przy dziecku, no błagam;/
Wiedźma ja z Uk dostałam tyle przepięknych ciuszków od szwagierki, że głowa mała niektóre z metkami kupione za 50p, do tego zabawki. w pl niedoczekanie kupic z takiej cenie, no chyba ze ktos ma super mega sh pod domem, a w krk niestety juz sie wysprycili i ceny w sh mało odbiegaja od cen w sieciówkach;/WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
zakocona wrote:Bzdura, że się nie da
ja często z tel też odpisuję. Wystarczy kliknąć na ostatnią stronę i przytrzymać, żeby wyskoczyły opcje i klika się "otwórz w nowej karcie/oknie". Ot cała filozofia
My właśnie sprzątamy tamto mieszkanie. Jestem tak zjebana, że masakra. Ciągle mi niedobrze
A jaki masz telefon? Mi na iOS odświeża niestety jak zmieniam zakładki, więc się nie da...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej dziewczyny
Czyżby żadna nie urodziła, hmmm ja zawsze włączam forum z nadzieją na nowe dzidziusie
i przy okazji informacje jak poszło...
Mikejla mniammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ale bym sobie zjadłaWygląd pycha
Onka kciukasy, trzymaj się tam
Ufff to już drugi przypadek z tym przypływem energii przed porodem.
A mnie się wszyscy pytają czy rodzę, a ja z mamą na .... grzybach, po godzinie spacerku po lesie (znalazłam, uwaga, 1 grzyb) padłam i spałam tak się dotleniłam. Jeszcze pokłóciłam się z M o gówienko ale ja oczywiście mega płacz i ryk hehe Te hormony ;/ Zgaga mnie męczy 3 dzień, oprócz łykania wody nic nie pomagamacie jakieś sposoby?
-
Onka, a skąd to wielowodzie i szybkie przybieranie? Są jakieś przyczyny? U nas też mała bardzo szybko przybiera ostatnio (400-500g na tydzień) - nie czytam w necie za bardzo, ale trochę mnie to przeraża. Jak dobiję do terminu, to mała przekroczy 4 kg. Masz cukrzycę?
Zakocona to chce już rodzić, to niech sprząta i nie narzekaWpadnij do mnie, też trzeba to i owo ogarnąć
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No dokładnie Madu, kastrować takich i zamykać, ponoć nie pierwszy raz się to zdarzyło, i jeszcze jej grozi, ze jej dziecko zabierze. Chuj jeden!(wybaczcie ale musiałam!)
Co do ciuszków to ja z lumpków mam lepsze nż od kogoś... w UK w ogóle są piękne dziecięce ciuszki i nawet w sklepie nie jest mi żal kasy wydać bo to są kwoty znośne dla portfela, nie przeliczam tylko dla mnie 1 f = 1 zł wtedy cena jest śmieszna bo np w PL dałabym za coś 60 zł a tu 10 funtów no to wg mojej logiki tak jakbym wydała 10 zł czyli 6 razy mniej. A moja mama tylko chodzi ze łzami w oczach i mówi "ale będziesz miała małą księżniczkę"widać nie może się doczekać pierwszej wnuczki
madu, EwelKa wielka, ZakręconaOna, agaton, Little Frog, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, Katarzyna87 lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
onka wrote:Mika, tak, to już końcówka - wg OM dziś termin, wg USG (i to bardziej wiarygodne) dzisiaj 39t2d.
Madu, sama waga nie została uznana przez lekarza w szpitalu za wskazanie do cc z tego, co widziałam. Bardziej pod tym kątem zwracal uwagę na różnice między głową a brzuchem - brzuch jest 3 cm większy od głowy w obwodzie, a od 4cm juz jest ryzyko znaczne ze jak głową przejdzie dziecko to nie przedzie brzuszkiem. wiesz, w każdym razie wód mi przybywa, dziecko coraz większe - wiec moim zdaniem nie ma na co czekać. obie moje lekarki spoza szpitala powiedziały ze do indukcji lub cc. ale decyzja należy do szpitala.
Teraz doczytałam dalej. Kurczę, u mnie jest też brzuszek większy i to prawie o 3 cmAle nikt na razie na ten temat nic nie mówił...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jak jezdzimy do Uk to tez lece oczywiście między innymi na zakupy i jak przeliczam czasem na zlotówki to wychodzi w cholerę taniej niż w pl. A dziecięce to juz w ogóle. w głupim kraju mieszkamy jednak, pod roznymi względami. No i jescze te wszytskie sklepy gdzie ludzi przynosza rzeczy których nie uzywaja...no blagam u nas nie uświadczysz21.10.2015 Leon
-
polkosia wrote:Little Frog, witam w klubie. Ja ostatnio obijam się o wszystko i brzuchem i w ogóle ciałem
polkosia, agaton lubią tę wiadomość
-
madu wrote:Jak jezdzimy do Uk to tez lece oczywiście między innymi na zakupy i jak przeliczam czasem na zlotówki to wychodzi w cholerę taniej niż w pl. A dziecięce to juz w ogóle. w głupim kraju mieszkamy jednak, pod roznymi względami. No i jescze te wszytskie sklepy gdzie ludzi przynosza rzeczy których nie uzywaja...no blagam u nas nie uświadczysz
Nie wiem, wg mnie tu gdzie mieszkam w niemczech też jest dupowato. Ceny z kosmosu, w dodatku moda taka, że o kant...rozbić. Dla dziecka nie ma prawie nic, nie wiem jak w innych miastach, ale jest po prostu tragedia. Też pod wieloma względami ten kraj jest do dupy. Np wczoraj w czterech aptekach szukałam jednej rzeczy, bo oni się tym nie specjalizują...a magnez np. proponowała mi 30 tabletek za 20 euro. Podziękował.
( i to nie w jednej aptece tylko w tych czterech, aż w końcu dałam sobie spokój z magnezem i czekam aż mi paczka z polski przyjdzie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:07
-
madu wrote:Jak jezdzimy do Uk to tez lece oczywiście między innymi na zakupy i jak przeliczam czasem na zlotówki to wychodzi w cholerę taniej niż w pl. A dziecięce to juz w ogóle. w głupim kraju mieszkamy jednak, pod roznymi względami. No i jescze te wszytskie sklepy gdzie ludzi przynosza rzeczy których nie uzywaja...no blagam u nas nie uświadczysz
szkoda, ze u nas tak nie ma. A ubrania z Koszy PCK trafiają do lumpeksów...EwelKa wielka, Little Frog lubią tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Ja jak zobaczyłam na jakiej zasadzie tutaj lumpeksy dziłają to byłam w szoku, a w PL pracowałam w lupeksie, szefowa to tylko żeby się nachapać ;/ A tu ludzie dają za darmo to czego nie potrzebują, sprzedawcy to zazwyczaj wolontariusze i cały zysk idzie na jakiś tam cel, na raka, na hospicjum, na leczenie zwierząt etc.
szkoda, ze u nas tak nie ma. A ubrania z Koszy PCK trafiają do lumpeksów...
Coś Ty, super coa u nasss, tragedia, tylko kasa kasa kasa i z ubraniami z PCK też słyszałam, zarabiają sobie baby z opieki społecznej, zamiast dać biednym
Szkoda gadać...
-
Wiedźma zazdroszcze bo u mnie w mieście to kuzwa tylko lumpek jeden jest i to jakiś indyjski czy chust wie co to ... A mam dość duże miasto ! :o
Ja lubię w Pl do lumpkow Dukat chodzić , tam maja na prawdę zajebiste rzeczy dla dzieci małych i ogólnie , od groma i ciut ciut .
Mika jaki torcik , mniaaam . Ja dziś wgle mam ochotę na jakieś ciasto z duuuuuza ilością kremu . Dobrze , ze Mama ma urodziny za 3 tygodnie to nawet jak urodze to zjem przed dieta pol tortu sama i hop odchudzanko po porodzie hehe .
Onka kuzwa to wasze wielowodzie: ( trzymaj się kochana -
Wiem Wiedźma że to tak funkcjonuje, bo moja szwagierka sie nie może nadziwić. Przeciez po jej córce dostaliśmy wszystko, bo powiedziała że jak będa się starac o drugie dziecko, to przeciez wszytsko kupia w uk, bo im sie nie opłacA Nawet z pl zwozic.
Mika a co do de, to to jest jeszcze inna historia. Pod pewnymi względami cud miod i orzeszki, wiem bo mój ojciec teraz sprawy z zwiazane z emerytura załatwia i na prawde nie ma na co narzekac, ale ogólnie wiem ze jest strasznie drogo i w ogole kiepawo jak sie zaczyna. Także dzielna kobietka z Ciebie ale w koncu będzie dobrze, ogarniesz- jestem pewna:)21.10.2015 Leon -
Madu - to też chodzi o zacofanie wg mnie
przeszłabyś się ulicą, deptakiem - cholera wie, czy to są sklepy, czy co to jest? Nie potrafię tego opisać musiałabym zdjęcia zrobić. To, że drooi to swoją drogą - ale tu kompletnie nie ma nic. Może w Berlinie albo Frankfurcie, a w takich miastach nawet płaszcza, butów czy torebki nie kupisz. A dla dziecka jest kik albo jakiś jeden dziecięcy, gdzie są śpioszki za 20 euro. W kiku też cudów nie nakupujesz.
Co do zasiłków itd faktycznie super - reszta dla mnie to zacofanie totalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 15:40