X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka wrote:
    Hej dziewczyny ;* Cieszę się, że wszystko u Was dobrze i cały czas Was sumiennie czytam ;) Ja dziś chciałam poruszyć temat brzuszków, bo mnie dziś wkurzyła na w tym temacie kuzynka, ale mniejsza oto- wyżaliłam się już w swoim pamiętniku ;) Moim mądziołek jest narazie ciąża chyba spożywczą, chociaż według mnie rośnie jednak też troszkę mój bąk mały ;)

<a href=http://zapodaj.net/b511f5f7e9b5a.jpg.html>CAM00518.jpg</a>
    <a href=http://zapodaj.net/b8e15aefc75fd.jpg.html>CAM00584.jpg</a>
    <a href=http://zapodaj.net/44c324feb1feb.jpg.html>CAM00587.jpg</a>

Jak ja tam kocham ten swój tłuszczyk ;)
    a ja nie mogę otworzyć zdjęć :/

jak znajdę to Wam pokaże mój brzusio tydzień przed porodem z 1 ciąży (przytyłam 11 kg) :)
    EDIT:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f78ecde58e5.jpg

W pierwszej ciąży obżerałam się krówkami, jak szłam do mojej Mamci to zawsze miała kupione dla mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:48

Ursa, Małgorzatka, Bree, Muffinka1019, Bunia86, Nynusia lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już lepiej, od dwóch dni mdłości mi minęły i brzuch też już prawie nie boli. Gdyby mnie piersi nie bolały to bym zapomniała, że w ciąży jestem ;) Ale za to huśtawka nastroju mnie nie opuszcza ;/

Ursa, Małgorzatka, paula1, Bree, Muffinka1019, Fatim lubią tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka ja żeby nie duży apetyt to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem. No trochę bolą mnie piersi i mdli mnie jak głodna jestem. Ale tak w sumie ok. Dzisiaj mi się trochę kręciło w głowie, ale ciśnienie znowu niskie 96/58.
    Mój młody powiedział dzisiaj przy kolacji: do dzidziusia - Zośka przestań tyle jeść, bo co 2 dni trzeba lodówkę wyposażać. Uśmiałam się do łez ;)
    no ale fakt zawsze jadłam mało, a teraz co 2-3 h muszę zjeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 20:56

Muffinka1019, Betti-85, Fatim lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ja lecę pod prysznic i lulać, bo jutro rano na 8ma jadę do sądu na rozprawę( na szczęście nie rozwodową ;) ) więc też czeka nas dzień pełen atrakcji ;/ Buziaki dla Was i słodkich snów życzę ;)

Bree, paula1 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy wazylam 53,5 kg przy wzroscie 171 cm w 9 m-cu ciazy, cala ciaze pasowaly mi jedne spodnie z dresu na gumce, jak pojechalam rodzic to nikt mi nie wierzyl ze to 9 miesiac, chcialabym teraz byc tak szczupla bez ciazy jak wtedy w 9 miesiacu :D

polkosia, paula1, nat_alia, FreshMm lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem głodna, najbardziej rano i po pracy. Ale jak już zasiądę do jedzenia, to mnie mdli i tak mielę te jedzenie przez godzinę. Chyba wymioty już się nie pojawią skoro do tej pory ich nie było. Na wadze mam 0,5 więcej, aż się bałam ważyć w tygodniu. A te 0,5 kilo to kropla w morzu...
    Mówię o tym mężowi, a on chwycił mi brzuch i mówi: takie małe, 1 cm, a waży 0,5 kg :D

Idę coś ogarnąć i pranie jakieś zrobić. Mus to mus.
    Trzymajcie się mamuśki ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 21:05

Bree, Ursa, paula1 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka
    Ja po kilku godzinach w pracy, biegania po kuchni,gotowania,smazenia i pieczenia,zaczelam plamic,nie bylo tego duzo ale na wkladce i na papierze po kazdym siku,wiec ok 14stej zadzwonilam do manager ze po prostu wychodze ide do domu i nie waracam juz w tym tygodniu.zadzwonilam do kliniki i tez mi tak poradzili,jakby sie nasilalo do wieczora czy jutro mam dzwonic i przyjezdzac na test a teraz odpoczywac i obserwowac.ja wczoraj mialam takie silne bole pod pepkiem i skurcz straszny miesnia brzusznego ze az mnie zgielo w pol,ale mowili ze moga byc skurcze nawet w nogach tez,wiec sie tym zbytnio nie przejelam,dzis mnie ciagnie w dole brzucha.ale teraz koniec,chyba juz wogole niechce wracac do pracy,niewiem czy panikuje czy nie ale tak sie boje.tylko niewiem czy tutaj tak sie da przedluzac zwolnienie?managerka mnie tak wkurzyla ze szok,nie zdazylam jej do konca wytlumaczyc,opowiedziec co i czemu ide do domu,a ona juz kiedy wroce zpowrotem i czy chcialabym sie przeniesc do mnieszego collegu zeby bylo mi lzej,robota jest ta sama,i stres ten sam,tyle ze troche mniej uczniow,acha i ze chyba nie mysle sobie ze bede cala ciaze na zwolnieniu.po prostu powiedzialam ze niemam sily teraz z nia gadac i odlozylam sluchawke.tutaj w uk jest troche inaczej przed 12 tyg nie zaloza wogole karty ciazy...bo do tego czasu wszystko sie moze zdazyc,wiec jak pojdzie to trudno,selekcjA naturalna...wkurza mnie to,nawet to ze robimy in vitro prywarnie i sie placi grube tysiace,oni mowia ze na test bym mogla przyjechac,przeciez nawet jak juz wystapilo poronienie to w ciele hcg sie i tak utrzymuje przez 48 g,chyba jutro jednak pojde do mojej przychodni i zapytam o wizyte u lakarza czy poloznej,moze w moim wieku i po ivf bedzie to traktowane troche inaczej?!

Bree lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem częściej głodna ;) a z głodu to aż mi żołądek skręca! Wcześniej tak nie miałam.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli rozumiem Cie doskonale, tez mieszkam w UK i tez plamie... pierwsza wizyte u midwife am dopiero na 12 tydzien!!! wczeniej zero badan, nie liczac prywatnego USG. Wkurzam sie ze w kraju gdzie kasa chorych placi za aborcje do 24 tygodnia, i to takie na zyczenie, nie ma pieniedzy na badania profilaktyczne i podtrzymanie wczesnej ciazy... masakra :(

preg.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez częściej jem a jak zaczynam głodniec to mnie mdli.
    Ja się gole maszynka jednorazowka i płynem do kąpieli taki kremowym i u mnie się to sprawdza.

Piersi mam napięte sutki mnie bola a brodawki swedza no i oczywiście urosły juz troszku.
    Brzusio trochę większy w spodniach mam dyskomfort ale myślę że to przez wzdęcia.
    AsiaPoli wydaje mi się ze powinnaś być inaczej traktowana w każdym razie powodzenia trzymam kciuki za dobre wieści! :)

Bree, paula1 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, przykre :( Niektórzy w ogóle nie są wyrozumiali :/

Ja już dziś idę spać. Mąż w nocy wyjeżdża na swoje stacje sejsmiczne z jakimś Włochem i muszę mu jakiś prowiant naszykować, bo czeka go kilkanaście godzin jazdy. Dobrej nocy!

A jeszcze z dobrych wieści, to u mojego ginekologa zwolnił się termin i idę już w czwartek 26.02 :) Juuupi!!!

Nynusia, Bree, Fatim, paula1 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieciekawie macie dziewczyny w tym kraju :/ serio współczuję ja bym chyba zagryzła wszystkich a szefową po takim tekście pewnie chciałabym wrzucić do wora i do jeziora...jak zrobię w tą sobotę zdjęcie brzucha to postaram się wam wrzucić, bo robię od 2 tygodni co tydzień akurat jak równy tydzień ciąży mija :) z tym,że wrzucę pewnie najwcześniej w niedzielę, bo idziemy na imprezę rodzinną w sobotę i znowu opieranie się przed alkoholem będzie już w tą sobotę przyjaciółka dusiła mnie czy nie jestem w ciąży a męża męczył kuzyn...kilka osób podejrzewa od jakiegoś czasu (dają mi aluzje), bo mniej się towarzyska zrobiłam :P chodzi o te wymówki przed %...ostatnio jak byli u nas znajomi zapomniałam schować testy ciążowe i skapnęliśmy się po czasie, że leżą na szafce, mąż rzucił się i przykrył je innymi rzeczami a ja pobiegłam zasłaniać książkę o ciąży, która leżała na wysokości oczu gości :P masakra, męczy mnie te kłamanie...

Bree, Bunia86, Nynusia lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam ze w pierwszej ciazy jeszcze jak mieszkalam w PL (ponad 20 lat temu) to ginekolog mowil ze mam pic wino "bycza krew" :)jedna mala lampka dziennie... wtedy ciezarnym czesto je polecano na poprawe krwi i zeby zapobiegac anemii... a teraz to nawet karmi z zawartoscia alko do 0,5% uwaza sie za szkodliwe :P

preg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś zalecano karmi kobietom w ciąży oraz w połogu na poprawę laktacji ;)

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek wariuje... jestem taka głodna, a się przed chwilą najadłam kiszonej kapusty i nie mogę już na nic patrzeć, bo niby się najadłam, a brzucho burczy i woła: JEŚĆ...

Fatim, Bree lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi M kupił piwo Bavaria 0.00 % :) żebym nie była osamotniona jak jemu się zachce normalnego :) Ale póki co ochoty brak więc siedzi sobie w kuchni i czeka :)

A co do depilacji to też zastanawiałam się nad kremem czy wolno. Ja po maszynce mam mega wysypkę, krostki i swedzenie, ogólnie masakra, po kremie jest trochę lepiej ale nie jest też idealnie. Ale zarosnąć tam to sobie w ogóle nie wyobrażam :P

Póki co krem wstrzymałam ale poczytałam że można więc chyba wrócę do kremu :)

Fatim, Bree lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muffinka miałam tak ostatnio :)
    a od 2 dni to do południa mam ssanie ale i mdłości :/ a wieczorem mdłości i brak apetytu. Ogólnie mdłości przeważają w każdej porze dnia :P

Muffinka1019, Bree lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te ssanie i burczenie w brzuchu jest straszne :P

Muffinka1019, Bree lubią tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jeszcze się pożale przed snem :)

Mam problem w pracy, bo jeszcze nie powiedziałam nikomu, a nie mogę znieść zapachu kawy.
    Wszyscy w moim pokoju w biurze non stop piją kawę, jedzą jakieś śmierdzące rzeczy (teraz śmierdzące kiedyś pyszne :P). nie wiem jak sobe z tym radzić bo cały czas mnie mdli od tych zapachów zwłaszcza kawy, a okna nawet się nie da otworzyć :/

macie jakieś rady?

Bree lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, ja to bym sobie ręce kremem wysmarowała i co chwilę wąchała żeby zniwelować zapach. A nie da rady powiedzmy zamienić się z kimś stanowiskiem, żebyś była troszeczkę dalej od tych zapachów?

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ