X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy mamy takie samo stanowisko :/ Staram się jak najwięcej pracować z domu ale w biurze też muszę być, spróbuje z tym kremem do rąk, może to coś da :) dzięki :D

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bree Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy przeszkadzaly mi wszystkie zapach chemiczne jak plyny, proszki i perfumy, a pracowalam w sklepie gdzie byla chemia oraz art budowlane :P bywalo ze klienta przy ladzie musialam zostawic i bieglam na zaplecze do toalety z ustami pelnymi wymiotow :D mialam tez jedzeniowe zachcianki - orzechy wloskie i wisnie...dobrze ze mialam wlasny dom z ogrodem i sadem :D

Teraz nie mam ani mdlosci ani wymiotow ani awersji do zapachow ani zachcianek jedzeniowych, jak nie ja :P

a co do piwa to wypilam wczoraj karmi zurawinowe - bardzo smaczne :)

Bunia86 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mniej więcej Was nadrobilam tyle naskrobałyscie ze szok. Wyjazd w góry super sprawa :) jeździłam z mężem na sankach i dupolotach.
    Kolejna wizytę mam 09.03 zmieniłam ginekologa, mam nadzieję że ten spełni moje oczekiwania. Jeśli chodzi o wiarę my ochczimy nasze dzieci sami jesteśmy ludźmi wierzącymi i sakramenty sa dla nas ważne.
    Badania prenatalne będziemy robic. Mam wrodzoną wadę serca muszę wiedzieć czy Maluchowi nic nie dolega.

Jeśli chodzi o mdłości może dwa trzy razy mnie wzięło tak to luzik. Zapachy to jestem trochę bardziej wyczulona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 07:48

Magnosia, Bree, Małgorzatka, karmar, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam się z samego rańca :)

Ja na razie nie reaguje jakoś szczególnie na zapachy, owszem coś mi przeszkadza ale nie jest to nie do zniesienia.

Mój gin powiedział, że jedna połówkę lampki czerwonego wina można wypić raz na miesiąc ale nie więcej.

Dziewczynki czy Wy też macie takie dziwne "gilgotki" czasami na brzuchu ? jak by jakiś mały robaczek chodził i tak kilał???

Miłego dnia;)

Magnosia, Bree, Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja dzisiaj wstałam z mdłościami. I nawet zadowolona jestem z tego, bo już długo nie miałam i robiłam z tego wielki problem :D

Nynusia ja nie mam ale na forach trochę się przewijałam w poprzednich ciążach i faktycznie dziewczyny coś takiego opisywały :) Jedni mówią, że to gazy a inni upierają się, że to ruchy dziecka :)

Magnosia, Bree, Małgorzatka, ola.321, Bunia86 lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie na mdłości to jeszcze za wcześnie, ale po myciu zębów mnie zawsze lekko muli. No i jestem dość mocno wrażliwa na zapachy, wcześniej wielu rzeczy nie czułam, a tera to aż zaskoczona jestem! :)

Trzeba zabierać się do pracy...
    Nasze marzenia powoli zaczynają się spełniać, dziś podpisujemy przedwstępną umowę kupna większego mieszkania :) musiałam się komuś pochwalić :)

Magnosia, aanaa, Bree, Małgorzatka, karmar, paula1, Ursa, Bunia86, Fatim lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Hej dziewczynki witam się z samego rańca :)

Ja na razie nie reaguje jakoś szczególnie na zapachy, owszem coś mi przeszkadza ale nie jest to nie do zniesienia.

Mój gin powiedział, że jedna połówkę lampki czerwonego wina można wypić raz na miesiąc ale nie więcej.

Dziewczynki czy Wy też macie takie dziwne "gilgotki" czasami na brzuchu ? jak by jakiś mały robaczek chodził i tak kilał???

Miłego dnia;)

ja to mam! ale czy nie jest troche za wczesnie na to? :o

Bree, Małgorzatka, Magnosia lubią tę wiadomość

l22nqps6zs1m82ws.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy dziecka....niestety musze was rozczarowac :) jeszcze troche musicie poczekac :)

Bree lubi tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem wszystkim :) morning! ;)

Agania gratuluje zakupu wiekszego mieszkania! Jak pomysle ze w Pl mam duzy pusty dom z ogromnym ogrodem a w UK musze wynajmowac 3 pokojowe mieszkanie i placic za nie majatek to troche szlag mnie trafia :D No ale to byl nasz swiadomy wybor :P

Co do gilgotek to nie mam (chyba) ale za to czuje rewolucje w jelitach, tak mi sie wydaje ze cos mi se tam caly czas przesuwa, rusza, napina, czasami zastanawiam sie czy to aby napewno jelita... co do moich plamien to krwi (odpukac) nie ma ale caly czas sluz podbarwiony na bezowo... jutro jade do szpitala na usg.... szczerze - zesrana jestem za przeproszeniem ze strachu po same pachy przed tym co mi tam powiedza :/ 2 tyg temu widzialam (niby) pikajace serduszko i tak bardzo pragne zeby zobaczyc je jutro :3 cala drze ze strachu przed tym ze cos moglo by sie stac mojemu panu fasoli :P

Małgorzatka, Bunia86 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie :-* witam się i od razu uciekam . Mam dzisiaj trochę papierkowej roboty więc zaglądne dopiero później ale chciałam wam życzyć miłego dnia , spokojnego przede wszystkim :-* <3

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, bardzo dobrze Cię rozumiem, mnie niepewność czy wszystko ok wręcz dobija. Czytałam wczoraj, że po zobaczeniu serduszka spada ryzyko poronienia. Tak bardzo chcę już je zobaczyć... :) Mi się pojawił nowy objaw - mam znacznie więcej śluzu, wg Belly to normalne dla 9 tygodnia więc chyba wszystko ok :)
    Miłego dzionka :)

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • karmar Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Nasze marzenia powoli zaczynają się spełniać, dziś podpisujemy przedwstępną umowę kupna większego mieszkania :) musiałam się komuś pochwalić :)

Agania, super!!!! Gratulacje!! :)))))))

Ja mój poranek zaczęłam od badania progesteronu. :) Wyniki,oczywiście, przed 17:00.. grrrr Niecierpliwa jestem,ja chcę wiedzieć JUŻ!! ;) A tak serio,to jestem po poronieniu,więc się martwię i chciałabym wiedzieć jak najszybciej czy czegoś nie powinnam brać,żeby dzidzia była bezpieczna :)

Bree lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmar wrote:
    Agania, super!!!! Gratulacje!! :)))))))

Ja mój poranek zaczęłam od badania progesteronu. :) Wyniki,oczywiście, przed 17:00.. grrrr Niecierpliwa jestem,ja chcę wiedzieć JUŻ!! ;) A tak serio,to jestem po poronieniu,więc się martwię i chciałabym wiedzieć jak najszybciej czy czegoś nie powinnam brać,żeby dzidzia była bezpieczna :)

Dobrze, że zrobiłaś, będziesz spokojniejsza :) na pewno będzie dobry wynik :)

karmar lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

karmar - po poronieniu ciąża nie jest już taka bezstresowa ale trzeba myśleć pozytywnie :). Trzymam kciuki za Twój progesteron :)

Ursa - to gratuluję mdłości :), mnie też dziś rano obudziły :)

Nynusia - ja gilgotek nie mam :), ale czuję często taką pełność w podbrzuszu i dosłownie czasem tylko jakby skakanie mięśnia - nie wiem jak to opisać :)

agania - większe mieszkanie super sprawa :)

Ursa, Bree, karmar lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania gratuluję mieszkanka :)

Anaa tak na prawdę ryzyko poronienia spada wraz z każdym odbytym dniem i tygodniem :) A co do serduszka, to różnie to bywa... Na pewno ryzyko jest minimalne gdy serduszko bije odpowiednim rytmem :) Amerykańskie badania mówią, że jesli w 6 tygodniu serce bije przynajmniej 120 uderzeń na minutę to ryzyko utraty ciąży spada do 15% czyli 85% szansy, że wszystko z dzidzią będzie ok :) Aczkolwiek chyba nikt lepiej ode mnie nie wie, że ktoś tam na te 15% się składa... dlatego do wszelkich statystyk podchodzę z rezerwą.

Bree ja nie mam ani plamień ani żadnych niepokojących objawów a i tak jestem, jak to nazwałaś, zesrana po same pachy :P Musze jakoś dotrwac do czwartku :)

Karmar na pewno teraz będzie lepiej. Dbaj o siebie i maluszka :)

Bree, karmar lubią tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ja dzisiaj z rańca już byłam na badaniach krwi. I też się stresuję przed piątkową wizytą, chociaż serduszko już widziałam. No cóż trzeba jakoś dotrwać... Miłego i bezstresowego dnia wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 10:23

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa a na jakie badania idziesz w czwartek? Chyba gapa ze mnie i ominelam jakis Twoj post :P Ja jutro pierwszy raz bede w angielskim szpitalu i nie mam pojecia na o mam sie przygotowac :P

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betti-85 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Ja dzisiaj z rańca już byłam na badaniach krwi. I też się stresuję przed piątkową wizytą, chociaż serduszko już widziałam. No cóż trzeba jakoś dotrwać... Miłego i bezstresowego dnia wam życzę :)

haha no pieknie, to ja jutro mam badania, Ursa w czwartek a Betti-85 w piatek, jeszcze ktos? moze grafik zrobimy ? ;)

preg.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa mam nadzieję, że się nie pogniewasz za pytanie, ale czy wiadomo co u Ciebie było przyczyną, że serduszko przestało bić?

• Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    haha no pieknie, to ja jutro mam badania, Ursa w czwartek a Betti-85 w piatek, jeszcze ktos? moze grafik zrobimy ? ;)

Bree na pierwszej stronie w pierwszym poście jest już link do grafiku :)

Bree lubi tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ