X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melena :D Fajne pamiątki.

Bree taki test miałam w pierwszej ciąży. Też zwykle czekam kilka minut i wywalam do koszta. Ten zapomniałam wyrzucić. I leżał na pralce. Wchodząc następnym razem do łazienki byłam nieco... zaskoczona.

Teraz to był totalny szok. Mój mąż w ogóle też był w ciężkim szoku... Śmiejemy się, że chyba w totka zaczniemy grac, skoro tak trafiamy :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi test taki widoczny wyszedl dzien przed urodzinami faceta :D

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    My też będziemy przymierzać się do większego mieszkania, bo na razie kitkę wynajmujemy ;) czekamy do czerwca żeby skorzystać z nowej dopłaty MDM no i jak zaczną powstawać nowe inwestycje, zastanawiam się tylko czy będąc w ciąży zaliczam się jako rodzina z dzieckiem ? Będę wtedy w 5ms ciąży...

Wydaje mi się, że będziecie traktowani jeszcze jako bezdzietne małżeństwo...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja proszę o trzymanie kciuków dzisiaj o godzinie 15, będą pierwsze wyniki bety. Powtórze je w czwartek i zobacze czy mi beta ładnie wzrasta czy opada.
    Sama mam duże obawy, co do mojej ciąży i też się zastanawiam czy sens ma robienie bety

Bree, lilmama, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ursa wrote:
    Nie ma powodu się gniewac ;) Nie przestało bic samo... miałam krwiaka, tuż przy maluszku, niestety pękając odkleił kosmówkę.

Ja tez mam krwiaka tuz przy dzidzi do tego torbiel na jajniku. Lekarz powiedzial, ze krwiak powinien sie wchlonac i nie zaszkodzi malenstwu.

Moja dzidzi ma teraz 3,5mm, ale ja nie rozumiem tego z bijacym serduszkiem. To po prostu widac na USG, czy slychac jakos ? Ja nic tam nie widzialam, a doktor powiedzial, ze jest wszystko prawidlowo.
    A no i jeszcze jedno, w ogole nie przypisal mi kwasu foliowego. Powiedzial, ze mam jesc owoce i warzywa i to wystarczy. No ja nie jestem przekonana do tego, bo skad on moze wiedziec, czy to jest w normie?

• agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    A ja proszę o trzymanie kciuków dzisiaj o godzinie 15, będą pierwsze wyniki bety. Powtórze je w czwartek i zobacze czy mi beta ładnie wzrasta czy opada.
    Sama mam duże obawy, co do mojej ciąży i też się zastanawiam czy sens ma robienie bety

Jest sens! Będzie dobrze :) bądź dobrej myśli! :)

Bree, melenaxoxox lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 bede trzymac kciuki! tez bym chciala wreszcie miec jakies badania :D a nie czekanie i czekanie...

preg.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niedobrze :/ bede musiala sie jeszcze dowiedziec, ale to niesprawiedliwe, ze takie same dofinansowanie jest dla singli co malzenstw...licze na to, ze potraktuja nas jako rodzine z dzieckiem juz. Malgo trzymam kciuki.

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Jak samopoczucie? Mnie dziś nad ranem obudził ból brzucha ale po kilku minutach przeszło, miałam wczoraj dość ciężki dzień i to pewnie przez to. Teraz czuję się już lepiej. Czekam aż moje słońce wstanie po nocce bo musimy zadzwonić do lekarza, trzymajcie kciuki, żeby w tej przychodni były miejsca bo już bym chciała mieć umówioną wizytę z położną...

Rodzicom powiedzieliśmy w niedzielę ale radość <3
    No i mój brat (13 lat) chodzi dumny jak paw, że zostanie prawdziwym wujkiem, za to siostra (4 lata) jeszcze nie do końca ogarnia ale jak jej powiedziałam, że mam dzidziusia w brzuchu to powiedziała "i jak zjesz ziemniaczki to dzidzia też zje i ta druga też?" czyżbym miała mieć bliźniaki?

Bree, agania, FreshMm, AsiaPoli, Bunia86 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilmama wrote:
    Ja tez mam krwiaka tuz przy dzidzi do tego torbiel na jajniku. Lekarz powiedzial, ze krwiak powinien sie wchlonac i nie zaszkodzi malenstwu.

Moja dzidzi ma teraz 3,5mm, ale ja nie rozumiem tego z bijacym serduszkiem. To po prostu widac na USG, czy slychac jakos ? Ja nic tam nie widzialam, a doktor powiedzial, ze jest wszystko prawidlowo.
    A no i jeszcze jedno, w ogole nie przypisal mi kwasu foliowego. Powiedzial, ze mam jesc owoce i warzywa i to wystarczy. No ja nie jestem przekonana do tego, bo skad on moze wiedziec, czy to jest w normie?

Lilimama ja tez mam torbiel i ma się rzekomo wchłonąć do 4mc a jesli chodzi o bijące serduszko jak bylam w 6tc dr powiedzial ze fasolka żyje i się rusza natomiast niby bylo za wcześnie żeby to usłyszeć w 8tyg skyszalam juz bijące serduszko takze nie zamartwiaj się kochana.
    A co do kwasu to dla bezpieczeństwa maluszka radziłabym ci go jeść na własną rękę dr nic nie musisz mówić.nie rozumiem jego podejścia...no ale cóż.

Bree, lilmama lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    malgo86 bede trzymac kciuki! tez bym chciala wreszcie miec jakies badania :D a nie czekanie i czekanie...
    Tylko, że ja je robię z własnej inicjatywy i pieniędzy, ale dla mnie ważniejsze jest dziecko niż pieniądze. Mąż się denerwuuje "Po co robisz te badania, skoro za 2 tygodnie idziesz na usg i wszystko Ci lekarka powie". Robię je z ukrycia, ale dla mnie są ważne. Dla mnie jest dziwnhe, że ginekolog naw3et nie brała ich pod uwagę, może dla niej ważniejsze jest badanie usg

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedzial ze to co widze pikajace to chyba serduszko ale nie moze tego potwierdzic na 100 proc i kazal mi przyjsc za 2 tyg, a to bylo 13tego w piatek :D

Juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc i uslyszec to serduszko na 100 procent!

Kobietki zdrowka i spokoju wszystkim zycze!!! (bo sama wariuje :D)

lilmama, Nynusia lubią tę wiadomość

preg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilmama, bierz kwas foliowy.
    Malgo, większość z nas robiła betę dla własnej wiedzy i spokoju :) Mi lekarz też nie kazał :)

melenaxoxox, Bree, lilmama lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Lilimama ja tez mam torbiel i ma się rzekomo wchłonąć do 4mc a jesli chodzi o bijące serduszko jak bylam w 6tc dr powiedzial ze fasolka żyje i się rusza natomiast niby bylo za wcześnie żeby to usłyszeć w 8tyg skyszalam juz bijące serduszko takze nie zamartwiaj się kochana.
    A co do kwasu to dla bezpieczeństwa maluszka radziłabym ci go jeść na własną rękę dr nic nie musisz mówić.nie rozumiem jego podejścia...no ale cóż.

Ok tez jestem tego zdania i bede dalej brac kwas foliowy.
    Dzieki za podtrzymanie na duchu tylko ja mam nastepna wizyte 1 kwietnia to jest normalne, ze mam teraz tak dlugo czekac zeby zobaczyc,czy serduszko bije ?
    Aha no i ponoc mam jakas grzybice, ale nie dostalam nic zeby to wyleczyc. Mam teraz czekac ponad miesiac i sie zastanawiac, czy wszystko jest w pozadku ??

• Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przy okazji kwasu foliowego to zastanawialam sie czy lepiej brac sam kwas czy kompleks witamin dla ciezarnych gdzie wsrod innych witamin jest tez kwas, nie wiem dlaczego (wydaje mi sie to glupie) ale jakos mam przeczucie ze w tym zestawie jest on jakis slabszy niz ten ktory sie bierze sam :P

preg.png
  • lilmama Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostalam w aptece witaminy i w tym kwas foliowy.

Bree lubi tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    to niedobrze :/ bede musiala sie jeszcze dowiedziec, ale to niesprawiedliwe, ze takie same dofinansowanie jest dla singli co malzenstw...licze na to, ze potraktuja nas jako rodzine z dzieckiem juz. Malgo trzymam kciuki.

Musiałabyś poczytać sobie warunki dokładnie, na pewno wiem, że pytają czy ZAMIERZASZ mieć dzieci. Więc może przy tym pytaniu można powiedzieć, że maluch siedzi w brzuszku :) może coś pomoże, kto wie :)

Fatim, Bree lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo trzymam kciuki za piękną betę. Generalnie ja się jeszcze nie spotkałam z ginekologiem, który kazał by mi robić betę. Zawsze robiłam na własną rękę bo tak radzono w internecie. Ale osobiście już temu badaniu nie ufam, a ponieważ przynosi mi bardzo dużo stresu, zrezygnowałam z niego. Nie neguję go jednak, wiem, że jest mnóstwo kobiet które robi sobie bHCG raz w tygodniu bo tylko to jest w stanie je uspokoic :) A spokój jest najważniejszy :)

Lilmama życzę Ci żeby krwiak szybko się wchłonął :) Oszczędzaj się bardzo! :) Jesli lekarz mówi, ze wszystko jest w porządku to na pewno tak jest :)

I też uważam, że powinno się brac kwas foliowy nawet jeśli nie zalecił go lekarz. Można go dostac, bez recepty, w kazdej aptece a ostatnio nawet widziałam w Rossmanie.

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilimama a nie masz możliwości iść w międzyczasie di innego ginka ?to faktycznie długo ja mam na 23marca czyli po 4tyg wizyta u niewiem czy międzyczasie nie pojadę do innego dr dla spokojności:)

Wiesz ja uważa ze grzybica w ciąży powinna być leczona no może przynieść nieprzyjemności ale to moje zdanie ale wiesz nawet i dlatego mogłabyś skonsultować to z innym dr.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, polecam przeczytać http://polozna.blog.pl/2014/09/23/witaminy-w-ciazy/

Babeczka wydaje mi się być doświadczoną, mądrą kobietą. Ja odkąd wiem o ciąży odżywiam się zdrowiej, przez co mam nadzieję uzupełniam niedobory witaminek ;) Dopóki lekarz nie każe, mówię suplementom nie :)

lilmama, a co do grzybicy, to chyba lekarz troszkę nieodpowiedzialny jest. Poszukaj innego gina choćby dla poznania drugiej opinii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:25

Bree, Fatim, lilmama lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ