X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam specjalnie wyszukanych smakow, michalki i pączki zalatwiaja sprawe, przed ciaza mogly dla mnie nie istniec :P

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytryna ostatnio u mnie dominuje, uwielbiam herbatę z cytryną, o pączkach lepiej nie mówić, bo mnie mdli jak ktoś o nich mówi ble. Lubię kwaśne, ale ostatnio jem różnie, czasem mam spory apetyt, czasem w ogóle.

Dzisiaj jestem jakaś spokojna o wyniki nie wiem dlaczego, bo wiem że będą dobre

aanaa, agania, Bree, Ursa, Bunia86 lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z temperatura? Ja mam caly czas w okolicach 37 stopni, i pod pacha i tam ;) siedze przy kaloryferze i dogrzewam sie grzejnikiem bo mi wciaz zimno :P

preg.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja jako ta "wyluzowana", temperatury też nie mierzę :D :P

Ana na pewno CI zabroni, ja nawet z egzaminu z laboratoriów z chowu i hodowli drobiu zostałam zwolniona bo miałabym do czyniania z materiałem potencjalnie skażonym.

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
    Aniołek [*] 8.01.2013 (7,2 tc)
    Aniołek [*] 10.05.2013(7.4 tc)
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 37 ;) równe. Mój w nocy tylko na chwilę sie przytula bo parzę :P a ja pod kocykiem i na to kołdra bo mi zimno.

Bree lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temperatura też około 37 stopni. I też często mi zimno!!! Wieczorami to siedzę tylko pod kocem :)

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam Was nadrobić od rana, trochę mi się udało :)
    Aanaa ja jak chodziłam w pierwszej ciąży i studiowałam - też mialam zajęcia w laboratorium- to starałam się nic nie dotykać z chemikaliów. I na jednych zajęciach były dwie kobity, które w ogóle miały głęboko w d..., że jestem w ciąży i kazały mi wszystko robić. A na innych zajęciach miałam takiego młodego faceta prowadzącego to jak mu powiedziałam, że jestem w ciąży to kazał mi opuścić rękawki, wziąć rączki do tyłu i patrzeć co koleżanki robią, nie pozwolił mi nic dotykać. I jeszcze opowiadał o swojej żonie, która nie dawno rodziła, o malinach, że za dużo nie mozna itp. I niby kobiety powinny Cię bardziej zrozumieć...wychodzi na to, że nic bardziej mylnego :)
    Teraz też uczę chemii, ale doświadczenia przestałam robić od razu jak się dowiedziałam. A lekarz już na pierwszej wizycie pytał czy chce iść na zwolnienie i pyta za każdym razem jak jestem u niego.
    Także powinien Ci dac zwolnienie, bo to naraża dziecko takie opary...
    Co do smaków to u mnie różnie, mam ochotę na kapustę kiszoną, kapuśniak, wieczorem jem lody wiśniowe...:)
    Dziewczyny robiące badania - będzie dobrze wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:31

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoretycznie pracodawca ma obowiązek zmienić mi obowiązki, ale jakoś w to nie wierzę. Zobaczymy co lekarz powie...U mnie problem jest z wdychaniem, bo są bardzo lotne związki które badamy. I bardzo nie zdrowe...
    Mi też jest ciągle zimno. Najchętniej bym kołdrę w pracy trzymała, a siedzę pod kaloryferem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:31

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mialam pryszczy, a teraz to mam wszedzie, nawet na piersiach....ale najwiecej na brodzie, wyglada jakbym ospe miala :P

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja nigdy nie mialam pryszczy, a teraz to mam wszedzie, nawet na piersiach....ale najwiecej na brodzie, wyglada jakbym ospe miala :P

Ja na razie nie cierpię na wysyfienie, ale wszystko przede mną ;)

Bree lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też mam pryszcze... masakra jakaś
    "Najfajniejsze" to mi wychodzą w najbardziej widocznych miejscach, ale mam nadzieję, że to po prostu się mój organizm oczyszcza bo niecały miesiąc temu rzuciłam fajki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:38

Bree lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pryszcze mam wszędzie. Nie jakieś duże... takie potówki. Najgorzej przy nosie, na brodzie i na dekolcie :P

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma w ciazy musiala sciac wlosy bo tak jej wypadaly ze podciela zeby bardziej nie oslabiac, a czytalam kiedys na forum ze innym znowu wlosy sie wzmocnily, a Wy zauwazylyscie jakies zmiany? Mi sie chyba jakies sianowate zrobily jak po trwalej...

preg.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kilka krostek, więc na razie znośnie. Co do włosów to jak wypadały tak wypadają :(

Bree lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree ja mam włosy "do dupy" (długość do pośladków) nie chciałabym, żeby mi zaczęły wypadać i póki co nic takiego nie zauważyłam, na szczotce tyle co zawsze po czesaniu i trochę leży na podłodze, ale zaczęły mi się przetłuszczać okropnie i muszę je myć co 2 dni, a w moim mieszkaniu to trochę uciążliwe bo mamy bardzo niskie ciśnienie w rurach więc jak idę się kąpać i myć klaki to na godzinę znikam :P

Bree lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Betti-85 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Moja znajoma w ciazy musiala sciac wlosy bo tak jej wypadaly ze podciela zeby bardziej nie oslabiac, a czytalam kiedys na forum ze innym znowu wlosy sie wzmocnily, a Wy zauwazylyscie jakies zmiany? Mi sie chyba jakies sianowate zrobily jak po trwalej...

Włosy w ciąży z reguły robią się ładniejsze, gęstsze i lśniące i mniej wypadają, ale to zazwyczaj od 2 trymestru. Dopiero po porodzie podobno jest masakra, szczególnie jeśli chodzi o wypadanie. Ja zauważyłam jak myłam wczoraj, że dużo mniej mi wpada póki co :)

Bree lubi tę wiadomość

• Ursa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy mam straszne. Do tego bardzo sie plączą od ubrania na wysokości kołnierza, czasem kilkanaście minut nie mogę ich rozczesac. Ale za to paznokcie mam, piekne i bardzo szybo rosną a zwykle raczej były delikatne i kruche :)

Bree lubi tę wiadomość

7v8rdqk33hu2gxwc.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tak potwwornie przetluszczaja ze musze myc dziennie bo mam takie jak z plasteliny :P A ołysiec olysialam wczesniej wiec mam nadzieje ze reszta mi nie wypadnie bo bede jak skin :D

Bunia86 lubi tę wiadomość

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy strasznie wypadały po ostawieniu antykoncepcji i później po duphastonie. Bardzo mi się przerzedziły. Zaczęłam wtedy stosować PLACENTĘ, efekt był niesamowity. Teraz już jej nie używam, bo nie wiem jaki może mieć wpływ na płód.
    Po porodzie to samo się dzieje z włosami co po odstawieniu antykoncepcji, wypadają te włosy, które nie wypadały przez ciążę plus te co codziennie, dlatego wydaje się, że dużo.

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka to ja chciałam brać kredyt na MDM, właśnie się dowiedziałam, że mąż zamierza się o niego starać dopiero po urodzeniu dziecka a do tej pory z małym dzieckiem gdzieś wynajmować. No szlak mnie trafił ! Kuźwa mam ochotę go udusić będę się tułać z dzieckiem i zwierzętami po obcych kątach. Nie ma opcji żebym wróciła do swoich rodziców, bo zaraz bym coś złapała z dzieckiem a u teściów z jego dziadkami w życiu nie zamieszkam! I jeszcze teraz szukać mieszkania do wynajęcia, gdzie nas przyjmą z 5 zwierzakami a ja z brzuchem będę tabołki dźwigać. No uduszę go narmalnie. Płakać mi się chce ;(

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ