Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fatim wrote:My też będziemy przymierzać się do większego mieszkania, bo na razie kitkę wynajmujemy czekamy do czerwca żeby skorzystać z nowej dopłaty MDM no i jak zaczną powstawać nowe inwestycje, zastanawiam się tylko czy będąc w ciąży zaliczam się jako rodzina z dzieckiem ? Będę wtedy w 5ms ciąży...
MDM dotyczy:
10% dopłaty do wkładu własnego dla osób samotnych i małżeństw bez dzieci
15% dopłaty do wkładu własnego dla osób i małżeństw wychowujących co najmniej jedno dziecko - już urodzone
Ursa, Bree lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
AsiaPoli wrote:hej dzieczyny,ja mialam ciezka noc,po tych plamieniach wczorajszych niemoglam spac ze stresu chyba sie tylko przewracalam,a jak juz by mi sie dobrze spalo,to reszta domownikow zaczela wstawac i halasowca mnie obudzil silny skurcz ,znowu!tez macie skurcze miesni?brzucha albo lydek?teraz wciaz mnie boli,jak zakwasy po cwiczeniach,ale juz nie plamie,tylko wlasnie sluz taki,bezowo-rozowy.zarejstrowalam sie do mojego gp w przychodni,niewiem co powiedza ,tutaj jeszce jako ciaza chyba bede traktowana,bop to dopiero 6sty tydzien,a dla nich to nie ciaza,ale zobaczymy,chce zwolnienie,nie bede pracowac narazie w takich warunkach,zadlugo walczylismy i czekalismy zebym miala ryzykowac.no nic,koniec smutania,wypije kawke to mnie moze odmuli
AsiaPoli ja tez przezywam chwile grozy, zaczely mi sie bezowe plamienia, takie dziwne nitki sluzu gumowate i suche, ktore zauwazylam po wizytach w toalecie, gdybym teraz nie byla w ciazy to mialabym okres...zaczelo sie to w sobote... nie wiem czy to ma zwiazek z okresem czy nie... wczoraj pojawilo sie troche krwi takiej jakby z woda... dzisiaj narazie w miare ok, mam tylko jasno bezowy sluz... nic mnie nie boli nie mam skurczy ale wydaje mi sie ze cycki mi jakby oklaply i mniej bola...mieszkam w UK wiec nie mialam jak isc do lekarza musialam czekac na usg w szpitalu ktore bede miec jutro i jestem spanikowana...a Ty gdzie mieszkasz? -
Jak to dobrze, że ja nie muszę pracować Cały dzień się obijam w domku Jakbym miała coś robić, to bym i tak siły nie miała. Ostatnio jestem ciągle senna i zmęczona.
Bree, agania, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Bree, ja już kiedyś pisałam ale z chęcią powtórzę. Jak ja miałam plamienia to położna zanim mnie dopuściła do ginekologa bez kolejki zapytała czy nie jestem w terminie miesiączki. Bo jak tak, to do domu, nic nadzwyczajnego się nie dzieje.
Mam nadzieję, że trochę Cię to uspokoi Będzie dobrze a jutro zobaczysz swoją fasolkę :*polkosia, Bree, paula1, Betti-85 lubią tę wiadomość
-
Pytanie z innej beczki czy myslalyscie zeby rodzic w domu? Ja bym chciala ale obawiam sie ewentualnych komplikacji....chcialabym raz urodzic w spokoju, bez tej calej asysty sterczacej miedzy moimi nogami... zastanawiam sie tez nad porodem w wodzie... w ogole to w UK caly porod sie planuje jak wesele, z drobnymi detalami, nawet z sikaniem po.... ja jeszcze nie mam pojecia jak bedzie wygladal moj plan porodu...
-
Fatim już się rozglądam za tym pochłaniaczem zapachów. czuję ze to będzie to
Małgo jak beta?
Bree ja biorę zestaw witamin z kwasem foliowym i tam jest większa dawka niż normalnie bo 0.6 a normalnie zalecają 0,4
Mi betę akurat kazał zrobić lekarz z lu medu - trzykrotnie. Dała skierowanie na badanie więc spoko bo za free
Bree, Fatim lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Ja się boję ryzyka. Różnie się może zdarzyć, lepiej się przemęczyć z tą asystą między nogami Z basenami różnie bywa, w szpitalu w którym chcę rodzić chyba jest tylko jeden więc mam nadzieję że będzie wolny akurat jak nie to wygonię konkurencję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:37
Bree, Betti-85, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
aanaa dziekuje obys kochana miala racje, ja w poprzednich ciazach nie mialam nigdy zadnych plamien stad moj niepokoj... naczytalam sie to postow od dziewczyn ktore widzialy bijace serce swoich fasolek a pozniej sie cos popsulo...pewnie panikuje na zapas, czlowiek z wiekem chyba glupieje kiedys mialam wiekszy dystans do takich rzeczy....
malgo86
wiem jak takie czekanie meczy...kazda minuta wydaje sie byc godzina... -
Też dostałam skierowanie na betę od lekarza, bez proszenia, sam z siebie mnie wysłał. I nawet teraz przed USG mam zrobić, więc to raczej nie wymysł internautek
Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Bree aanaa ma rację mnie też tak pocieszala i jak byłam u gina to powiedział to samo.
Wiec się nie martw i jutro zobaczysz fasolinke ja też się boję, że coś może po drodze być nie tak i się dowiem za późno, ale musimy myśleć pozytywnie i tak wtedy będzie
Polkosia ja też cały czas śpiąca i zmęczona, cały czas bym leżała a tu od poniedziałku do pracy i nie będzie sciemnianiaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:37
Bree lubi tę wiadomość
Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Slyszalam ze w UK jak sie rodzi w domu to przychodzi polozna a pod domem stoi karetka w razie czego.... tylko co jak jest potrzebna natychmiastowa interwencja chirurgiczna? zrobia mi cc w ambulansie?
Kolezanka z pracy urodzila pod prysznicem jak sie poszla umyc przed szpitalem... oj jak ja bym tak chciala... -
agania wrote:Może bierz sobie magnez? Powinien pomóc na takie skurcze.
Bree lubi tę wiadomość