Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zmieni zdania, bo mu chodzi o pieniądze, że rodziny z dziećmi dostają większe dotacje. Potem do tego dochodzi remont, wykańczanie, bo mieszkania są w stanie deweloperskim.

Bree lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    My też będziemy przymierzać się do większego mieszkania, bo na razie kitkę wynajmujemy ;) czekamy do czerwca żeby skorzystać z nowej dopłaty MDM no i jak zaczną powstawać nowe inwestycje, zastanawiam się tylko czy będąc w ciąży zaliczam się jako rodzina z dzieckiem ? Będę wtedy w 5ms ciąży...

MDM dotyczy:
    10% dopłaty do wkładu własnego dla osób samotnych i małżeństw bez dzieci
    15% dopłaty do wkładu własnego dla osób i małżeństw wychowujących co najmniej jedno dziecko - już urodzone

Ursa, Bree lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    hej dzieczyny,ja mialam ciezka noc,po tych plamieniach wczorajszych niemoglam spac ze stresu chyba sie tylko przewracalam,a jak juz by mi sie dobrze spalo,to reszta domownikow zaczela wstawac i halasowca mnie obudzil silny skurcz ,znowu!tez macie skurcze miesni?brzucha albo lydek?teraz wciaz mnie boli,jak zakwasy po cwiczeniach,ale juz nie plamie,tylko wlasnie sluz taki,bezowo-rozowy.zarejstrowalam sie do mojego gp w przychodni,niewiem co powiedza ,tutaj jeszce jako ciaza chyba bede traktowana,bop to dopiero 6sty tydzien,a dla nich to nie ciaza,ale zobaczymy,chce zwolnienie,nie bede pracowac narazie w takich warunkach,zadlugo walczylismy i czekalismy zebym miala ryzykowac.no nic,koniec smutania,wypije kawke to mnie moze odmuli :)

AsiaPoli ja tez przezywam chwile grozy, zaczely mi sie bezowe plamienia, takie dziwne nitki sluzu gumowate i suche, ktore zauwazylam po wizytach w toalecie, gdybym teraz nie byla w ciazy to mialabym okres...zaczelo sie to w sobote... nie wiem czy to ma zwiazek z okresem czy nie... wczoraj pojawilo sie troche krwi takiej jakby z woda... dzisiaj narazie w miare ok, mam tylko jasno bezowy sluz... nic mnie nie boli nie mam skurczy ale wydaje mi sie ze cycki mi jakby oklaply i mniej bola...mieszkam w UK wiec nie mialam jak isc do lekarza musialam czekac na usg w szpitalu ktore bede miec jutro i jestem spanikowana...a Ty gdzie mieszkasz?

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bym poszła do domu ;)
    Zmęczona jestem, spać mi się chce, głowa boli no i jestem głodna :D ale jeszcze 45 minut pracy wytrzymam ;)

Betti-85, Bree lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to dobrze, że ja nie muszę pracować :P Cały dzień się obijam w domku :D Jakbym miała coś robić, to bym i tak siły nie miała. Ostatnio jestem ciągle senna i zmęczona.

Bree, agania, paula1, Bunia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, ja już kiedyś pisałam ale z chęcią powtórzę. Jak ja miałam plamienia to położna zanim mnie dopuściła do ginekologa bez kolejki zapytała czy nie jestem w terminie miesiączki. Bo jak tak, to do domu, nic nadzwyczajnego się nie dzieje.
    Mam nadzieję, że trochę Cię to uspokoi :) Będzie dobrze a jutro zobaczysz swoją fasolkę :*

polkosia, Bree, paula1, Betti-85 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie mam wyników :/

Bree lubi tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki czy myslalyscie zeby rodzic w domu? Ja bym chciala ale obawiam sie ewentualnych komplikacji....chcialabym raz urodzic w spokoju, bez tej calej asysty sterczacej miedzy moimi nogami... zastanawiam sie tez nad porodem w wodzie... w ogole to w UK caly porod sie planuje jak wesele, z drobnymi detalami, nawet z sikaniem po.... :P ja jeszcze nie mam pojecia jak bedzie wygladal moj plan porodu...

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałabym w wodzie, ale jeszcze nie zagłębiałam się w temat.

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim już się rozglądam za tym pochłaniaczem zapachów. czuję ze to będzie to :)

Małgo jak beta?

Bree ja biorę zestaw witamin z kwasem foliowym i tam jest większa dawka niż normalnie bo 0.6 a normalnie zalecają 0,4

Mi betę akurat kazał zrobić lekarz z lu medu - trzykrotnie. Dała skierowanie na badanie więc spoko bo za free :)

Bree, Fatim lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję ryzyka. Różnie się może zdarzyć, lepiej się przemęczyć z tą asystą między nogami :) Z basenami różnie bywa, w szpitalu w którym chcę rodzić chyba jest tylko jeden :) więc mam nadzieję że będzie wolny akurat :) jak nie to wygonię konkurencję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:37

Bree, Betti-85, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa dziekuje <3 obys kochana miala racje, ja w poprzednich ciazach nie mialam nigdy zadnych plamien stad moj niepokoj... naczytalam sie to postow od dziewczyn ktore widzialy bijace serce swoich fasolek a pozniej sie cos popsulo...pewnie panikuje na zapas, czlowiek z wiekem chyba glupieje :P kiedys mialam wiekszy dystans do takich rzeczy....

malgo86

wiem jak takie czekanie meczy...kazda minuta wydaje sie byc godzina...

preg.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dostałam skierowanie na betę od lekarza, bez proszenia, sam z siebie mnie wysłał. I nawet teraz przed USG mam zrobić, więc to raczej nie wymysł internautek :P

Bree, Bunia86 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree aanaa ma rację :) mnie też tak pocieszala i jak byłam u gina to powiedział to samo.
    Wiec się nie martw i jutro zobaczysz fasolinke :) ja też się boję, że coś może po drodze być nie tak i się dowiem za późno, ale musimy myśleć pozytywnie i tak wtedy będzie ;-)
    Polkosia ja też cały czas śpiąca i zmęczona, cały czas bym leżała a tu od poniedziałku do pracy i nie będzie sciemniania :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 15:37

Bree lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam ze w UK jak sie rodzi w domu to przychodzi polozna a pod domem stoi karetka w razie czego.... tylko co jak jest potrzebna natychmiastowa interwencja chirurgiczna? zrobia mi cc w ambulansie?

Kolezanka z pracy urodzila pod prysznicem jak sie poszla umyc przed szpitalem... oj jak ja bym tak chciala... :P

preg.png
  • malgo86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki :
    169116
    Czy to dobrze ?

Bree, Bunia86, paula1, FreshMm lubią tę wiadomość

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • AsiaPoli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Może bierz sobie magnez? Powinien pomóc na takie skurcze.
    no tez o tym myslalam,ale czy my teraz mozemy brac sobie co nam sie podoba?chyba nie,do tej pory od wielu miesiecy bralam kwas foliowy+wapno+wit D,ale chyba zapytam dzis o te witaminy prenatalne,tam jest caly kompleks wit i mineralow wiec moze magnez tez bedzie,moja cora jest w ciazy i caly czas jej powtarzaja zeby nic dodatkowo nie brac.Sue ja mieszkam w Brierley Hill kolo Birmingham,a ty skad jestes?u mnie jest 39 dzien cyklu,wiec to nie jest czas mojej mies,bo poprzedni juz minal a nast tez jeszcze nie

Bree lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki :
    169116
    Czy to dobrze ?

Bardzo dobrze!!! A nie mówiłam ;)

Bree lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, akurat magnez na pewno można brać :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bree Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak dobrze ze jestescie i pocieszacie... ja juz w domu to mam opory sie odzywac bo moj szybko sie meczy tym moim strachem :P

preg.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ