Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaPoli ja rodzilam dwa razy normalnie w PL, dwa razy bylam cieta (profilaktycznie) licze na to ze tym bardziej wszystko odbedzie sie w bardziej cywilizowany sposob Staram sie skupiac na tym co tu i teraz, ale bywa ze wybiegam myslami w przyszlosc i wyobrazam sobie jakby mogl wygladac moj porod marzen Tak bardzo bym chciala zeby wszystko odbylo sie w przytulnym spokojnym miejscu, bez zbednych gapiow (w PL kiedys salowa mi sie gapila w przestrzen miedzy nogami)
Piszesz ze Twoja cora ma zabukowana wanne, to znaczy ze obie z corka jestescie w ciazy? Niezle, moja corka ma 21 lat...w sumie moglabym zostac babcia... roznica wieku bedzie niezla
Ciekawe jak nam sie rozegra akcja z tymi plamieniami, oby pozytywnie
Ja uciekam pod prysznic i cos posciemniac. Udanego wieczoru wolnego od stresu wszystkim zyczeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:13
-
agania wrote:Dziewczyny, podpowiedzcie mi. Idę do lekarza 3 marca. Dobrze by było gdybym zrobiła jakieś badania i poszła z wynikami, czy olać to i czekać aż on da mi skierowanie?
Myślałam żeby zrobić tylko betę i może progesteron.
Poczekaj aż da Ci skierowanie. Moja Gin kazała mi zrobic badania dopiero w 9t0d więc to chyba nie jest bez znaczenia kiedy się to robi (tylko nie wiem czy przez wzgląd na to, że to równo tydzień przed wizytą, czy po prostu więcej lekarz sie dowie z wyniku konkretnie w tym tygodniu )Bree lubi tę wiadomość
-
Już mi przeszło. Powiem wam, że tak mnie poniosły hormony w nerwach, że powiedziałam jedno zdanie za dużo. Mąż się obraził, przestaliśmy się odzywać i wyszedł.
Powinnam przeprosić za te zdanie, ale z trudem mi przychodzi przepraszanie, bo on od razu zaczyna mi ględzić jak wyczuje skruchę. Zajadłam nerwy i teraz się źle czuję. Nie wyobrażam sobie tego, że z małym dzieckiem na rękach kiedy będę go potrzebować on będzie pilnował remontu, bo jeśli chodzi o takie prace remontowe, to on ma 2 lewe ręce a ja z rodzicami budowałam dom więc zamiast zatrudniać fachowców musieliśmy pomagać. On nie wie ile to pracy, czasu, wysiłku i nerwów. Dziecko chyba też nie powinno tak zmieniać otoczenia a już na pewno nie kiedy będzie wszystko śmierdziało farbą, sylikonem, klejem i będzie w rozwałce. Z nim nie ma rozmowy po prostu będzie nie i już. co do kredytu to my będziemy chcieli brać pod hipotekę, bo dom w którym mieszkają teściowie i dziadkowie męża jest żapisany na męża i jego siostrę. Mnie bank nie będzie brał pod uwagę jako pracującą,bo ja mam umowę o zlecenie,dzieło (dodatkową) a od roku nie jest wypisywana nawet na mnie.Bree lubi tę wiadomość
-
malgo86 wrote:Źle się wyraziłam, usg mam 6.03, a badania krwi chciałam zrobić w czwartek, dlatego chcę się Ciebie doradzić kiedy najlepiej zrobić to badanie, żeby zobaczyć wzrost/spadek. Jesteś bardziej doświadczona, dlatego wolę się poradzić
Możesz zrobić i w piątek i w poniedziałekBree lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fatim, nie powinnaś tak skreślać męża od razu, że ma dwie lewe ręce, że się nie zna... Mój mąż przy pierwszym remoncie nie umiał nic sam zrobić, bo jego rodzice nawet do malowania brali ekipę, ale jak mój tata mu w 2-3 dni pokazał jak układać panele, malować, docinać, stawiać ścianki, to teraz zna się na tym lepiej niż ja (a ja z domu jestem majsterkowiczem i wszystko zawsze z tatą i bratem sami robiliśmy). Faceci raz dwa łapią takie rzeczy, a jemu pewnie jest smutno, że w niego nie wierzysz...
Bree lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Myślisz, żeby nie robić teraz bety za 48 godzin tylko na spokojnie w piątek, bo jednak te wartości są większe.
Zrobiłam obliczenie w kalkulatorze i mój wynik jest w normie:
Średni dwudniowy przyrost to 1342 mlU/ml (78.2%) (w normie)
Jestem zadowolona, jeszcze jedno badanie wzrostu i wykonanie 6.03 usg i będę wszystko wiedziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:44
polkosia, Bree lubią tę wiadomość
-
Polkosia robiłam już z nim remont. On ma po prostu inne zdolności, ale do męskiej roboty się nie nadaje. Taki typ faceta, głowę ma do kombinowania i interesów za to jest najbardziej niezgrabną osobą i ciągle w coś uderza głową. Nie mówię mu, jesteś beznadziejny w remontach itd, ale on sam sobie z tego zdaje sprawę dlatego też nie chciał nigdy budować domu.
Bree lubi tę wiadomość
-
Fatim, domu sam by i tak nie budował Od tego są ludzie. Rozumiem, że można pomagać, ale większość rzeczy i tak musi zrobić fachowiec... Elektryk, hydraulik, murarz, tynkarz itd. W mieszkaniu macie już raczej "czystą" robotę, bo podłogi, malowanie itp. Jedynie kuchnia/łazienka to większa jazda, ale pewnie płytek sami nie będziecie kłaść Przy takim wykańczaniu większego smrodu raczej nie ma Oczywście rozumiem Twoje obawy, ale skoro możecie dostać większą dotację, jak już będzie dziecko, to może warto to przemyśleć? Szczególnie, że tak jak mówisz, od Ciebie nie zależy kredyt, więc jednak mąż ma decydujące zdanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:37
Bree lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fatim z Was dwóch to akurat ty masz powód do emocjonalnego odbierania słów innych a nie on. Poza tym też troszkę trzeba miec dystans do siebie. Nie każdy jest alfą i omegą... ja robię np. nagminne błedy ortograficzne, i to takie, ze czasem sama czytając tekst napisany przeze mnie zastanawiam się co to w ogóle za słowo. Daję słowo honoru, że nie obrażę sie i nie wyjde jeśli ktoś mi zwróci na to uwagę. Poza tym cała moja rodzina wie, że słynne z dwóch lewych rąk do szycia, moje ściegi są po prosty straszne. Nawet jak staram się by było to schludne to i tak wychodzi... jak zwykle I również nie obrażam się, jak P opowiada swoją anegdotkę o tym jak mu szary sweter zaszyłam białą nitką.
Jeżeli źle Ci z tym, że zrobiłaś mu przykrośc to go przeproś ale od razu powiedź, że teraz nie jesteś sobą, wariują CI hormony i nie obiecujesz, że to się nie powtórzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:42
-
I tak nie ma nic do powiedzenia więc mogę sobie co najwyżej pomarudzić. Trudno, nie będę zakwaszać forum tym tematem Wcześniejsze założenie było takie by dziecko miało swój pokoik gotowy za nim przyjdzie na świat a teraz jest mi po prostu przykro.
Z innej beczki co mogę zrobić jak się przejadłam ? Strasznie mi niedobrzeUrsa lubi tę wiadomość
-
Chyba nic, też się wczoraj przejadłam i cierpiałam do późnej nocy
A co do gotowego pokoju, to my nie zamierzamy robić. Z doświadczeń mojej przyjaciółki i siostry wiem, że pokój w pierwszych miesiącach życia naprawdę nie jest niezbędny. My planujemy wstawić łóżeczko do salonu na początek.Bree, Fatim, lilmama lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Co do remontu to i lewych rąk faceta
Przechodziłam przez to kiedyś jak kupiłam mieszkanie i mój ex pomagał przy remoncie to z tego wszystkiego lepiej żeby tego nie robił bo trzeba było 2 rzy poprawiać i do tej pory są rzeczy które bym chętnie wymieniła aż czasem patrzeć nie mogę, także Polkosia uwierz nie każdy się nadaje i nie każdego się nauczy. Ciesz się że Twój mąż załapał, serio
po teoretycznym zakończeniu remontu kurz i biały pył nosił się wszędzie jeszcze przez chyba z pół roku, pojęcia nie wiem skąd on wyłaził ale uprzykrzał życie niemiłosiernie..
także jak już musicie czekać na urodzenie się dziecka to może lepiej poczekać jakiś czas? Tak z malutkim dzieckiem to pewno ciężko..
Ursa też mam dwie lewe ręce do szycia, nawet guziki odpadają, każdy jeden
Ursa, Fatim lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
a co do hipotei to jeżeli mogę zasugerować jeszcze coś Nie jestem pewna ale wydaje mi się że zabezpieczeniem przy MDM musi być to mieszkanie w którym będziecie mieszkać, ale sprawdźcie to dokładnie. W przypadku kiedy bierze się hipotekę pod zastaw posiadanej nieruchomości jest to tzw pożyczka hipoteczna i zazwyczaj jest ona trochę droższa niż kredyt hipoteczny, a przy kredycie na 20 czy 30 lat to jest w sumie bardzo dużo..
Fatim lubi tę wiadomość
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Dziewczyny może wy mi podpowiecie nie raz ale to ze 2razy w ciągu dnia a siusiu robię często przy podcieraniu mam taki śluz jak bialko kurze tylko ze gęstsze?!! (taki glut) nie wiem czemu to mam pytalam wczoraj dr czy to może być od torbiela ale powiedzial ze nie i tyle szybko temat skończył.
...
troche się obawiam bo niewiem czy tak może być? Mam tak od początku ciąży.
Przepraszam za dosłownośćBree lubi tę wiadomość
-
Tylko remont to trochę co innego niż wykańczanie nowego mieszkania Raczej nie robi się gładzi ani nie stawia ścian, żeby aż tak się kurzyło... Ja dopiero co robiłam remont salonu i kurz pojawił się tylko przy zrywaniu podłogi.
Wiem, że nie każdy się nadaje, ale żeby tak od razu krytykować Faceci są inni, ja bym tak nie mogła męża skrytykować U niego to działa w odwrotną stronę.
Co do śluzu to mam podobnie, od początku ciąży mam go dużo i gluty też się pojawiały. To podobno normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:02
BATTINKA, Bree lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia ja go nie krytykowałam, a nawet chwaliłam, żeby mu było było głupio mi było mu mówić żeby nie pomagał bo widziałam że chce, ale przez to miałam dużo poprawek i dziwnych eksperymentów. do tej pory zresztą mam je w mieszkaniu serio a takie coś w około jednych drzwi że nawet nie wiem co to jest haha
polkosia, Bree lubią tę wiadomość
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26