X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, ja mam wielką walizkę podróżną, bo tyle rzeczy trzeba zabrać po prostu i inaczej nie byłoby opcji, żebym się pomieściła.

maluda lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to co im to przeszkadza - lepiej wziać wszystko od razu i nie prosić faceta zeby dowoził bo wiadomo jak facet zacznie czegos w domu szukać... :D

polkosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Kurde Dziewczyny,pisałam rano,ze sobie tlumacze,ze Balbina nie chce jeszcze wyjść,ale normalnie juz bym tak chciała urodzić ze szok. Dzisiaj mam jakiegoś dola i plakac mi sie chce. Wiem,ze to hormony,ale ja chce moja Balbinkę juz:( żeby chociaż miała jakies objawy tego porodu,a ja nic,nawet nie wiem,czy czop mi wypadł:( chyba nie,bo bym zauwazyla...
    Kochana ja mam to samo... tez ani czop ani jakiś większych skurczy... a jeszcze mnie nastraszyli ze rozwarcie z tak zamkniętej szyjki robi się minimum 3 dni jak nie dłużej. .. a jeszcze wg dzisiejszego USG mimo że mała jest już duża termin wyszedł 7.10 także masakra.
    Ale stwierdziłam ze trudno musze poczekać nic i tak nie zrobię jeśli wszystkie moje sposoby na szyjkę nie podzialaly.
    Będzie dobrze :*

agaton lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Magdalene,to zrobię jak mówisz,dzisiaj sie wykapie i zrobię sobie domowe spa,akurat wypada hennę nalozyc i zrelaksuje sie,choc nie jestem zestresowana,bardziej mam jakiś dołek bo bym chciała juz urodzić i dość mam tego wyczekiwania. Może się rozkręci,a moze mi przejdzie i dotrzymam do 5.10;) będzie wtedy fajna data i mam sie zglosic do szpitala wtedy juz. Ale tez nie chce wywolywanego porodu.
    Dobra,nie smece juz,dzieki;*
    Nynusia to ma chyba i tak gorzej,bo juz ja Lenka nakrecila troche,a tu dupa.. Trzymaj się Kochana:*
    Widziałam co Fatim napisala,masakra... Dziwne ze nie zrobili od razu badania krwi maluszka,u nas w szpitalu robią,żeby wykluczyc konflikt,przynajmniej tak na Sr mówili.
    No ja to już leżałam na łóżku na porodówce hah a tu po chwili zero skurczy :/ No cóż przynajmniej miałam próbę generalna :D

agaton, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,damy rade co nie:)
    A to na jakiej oni podstawie przy usg określają termin?
    Nie wyobrażam sobie,ze dziewczyny rodzą dwa tygodnie po terminie,to masakra jakaś by byla...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziewczęta chyba jakieś za przeproszeniem dziadostwo rozkłada :/ Od 15 mam taki brak mocy i jestem tak wykończona, że nie mam siły z łóżka się podnieść. Oczy mi się same, aż zamykają ale spać się nie da bo mam chorego dwulatka w domu i głowa masakrycznie boli :/ ile bym dała za chociaż półgodzinną drzemkę ...

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    No ja to już leżałam na łóżku na porodówce hah a tu po chwili zero skurczy :/ No cóż przynajmniej miałam próbę generalna :D
    I co,łóżka wygodne chociaż haha?;)

Nynusia lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalene,ale lipa... Może synek spać niedługo pójdzie i ty z nim:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna piękny pokoik

Zakocona to już juz się zbliża !!!! :)

Jacusianka super wiadomości na pewno jesteś bardzo szczęśliwa :)

Agaton damy rade ! Musimy :) a co do łóżka no wygodne powiem szczerze że nawet bardzo i fajne dudusie mój mąż stwierdził że super klimat tam jest i on już się nie boi może ze.mna rodzic hah :D

Ola u Leosia będzie wszystko ok nie martw się kochana trzymam kciuki :*

Polkosia ja mam dwie i tez ledwo ledwo się mieszcze w te walizki :/

agaton, zakocona lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka, pokój boski <3

Arielka, no właśnie niewiele, ale chciałam dopakować zestaw do pobrania krwi pępowinowej i laktator i dupa blada... Same te podkłady, podpaski, pieluchy to dużo zajmują...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton niestety synek chodzi spać zazwyczaj w granicach 22 :/

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję sie ze szpitala ;) zbadała mnue gin i Synek jak w zeszłą środę miał 3750 tak dziś 3400 max wyszło:o ufff ale jednak tydzień większy i za półtorej tygodnia cc oooooo masakra :o leżę na sali już sama bo R już pojechał....za dwa tygodnie dopiero do domku....tyyyyle czasu. Jak ja wytrzymać mam,??

szczesliwa_mamusia21, polkosia, Little Frog, Little Frog, Bąbelek, Mikejla, agaton, zakocona, soraya, estrella, lojkalojka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula najwazniejsze ze jestescie pod opieka , szybko zleci zobaczysz ! O czyli jednak USG nie jest zawsze wiarygodne , ciekawe czy u mnie sie sprawdzi :)
    Trzymajcie sie tam :*

PauLLa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,oby Ci się ktos fajny na sali trafil i wtedy czas do spotkania z synkiem szybciej zleci. A dobrze,ze będziesz pod kontrola:)

Ola,nie dziwie sie,ze stresujesz sie zdrowiem Leosia. Ale na pewno będzie wszystko dobrze,człowiek by chcial po prostu,żeby to juz byla sielanka,a to pewnie jeszcze większe problemy nas czekają po porodzie niż przed... Będzie dobrze Kochana:)

Jacusianka,zazdroszczę,ze u Ciebie to juz tuz tuz:)

U mnie w szpitalu nie trzeba za dużo miec rzeczy i ja mam tylko jedna torbe średniej wielkości. Poza tym mam 5 min na piechotę z domu to mi mężuś przyniesie to,czego mi będzie brakowało:)

Magdalene,to jeszcze troche czasu do 22,wez jakies witaminy,herbatę z miodem,nie wiem...

PauLLa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa ;) Kropy na ścianie to nie tapeta, sama malowałam. Choć wiele razy się wkurzałam, to jestem z siebie dumna, że mi się udało :)

Ciekawe gdzie jest mój czop ;p Czytałam, że może odejść nawet na porodówce, ale wydaje mi się to dziwne, bo chyba "wypada" jak jest już jakieś rozwarcie.

Ja też mam wielką walizkę, ale to nie przez moje ciuchy, bo dla siebie mam na serio niewiele (2xkoszula, 2xstanik do karmienia, klapki, bielizna wielorazowa). Najwięcej zajmuje "chemia" czyli podkłady, pieluchy, chusteczki nawilżające. Same podkłady (2 opakowania Seni) zajmują mi 1/4 walichy!

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to już było, ale IviQ jedzie na porodówkę. CC planowane na 21:00

Trzymamy za Ciebie kciuki :*

polkosia, Magnosia, soraya, Little Frog lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemuż to? Poród jej się rozpoczął??

IviQ, powodzenia!

Nynusia, no chciałabym, żeby już już się zbliżało :P

My przed chwilą wzięliśmy kąpiel w solach, które robiłam <ach piernikowe <3, a teraz zamawiam KFC i będziemy oglądać filmy dokumentalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 18:52

Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się muszę pochwalić, że gulasz wyszedł mi przepyszny! :D a teraz leżing i nic nie robing... :)

agaton, soraya, Little Frog, maluda, Nynusia lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ mocne kciuki :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania!!! Jak po wizycie ???

Zakręcona co sie dzieje??

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ