X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    nat_alia, a u ciebie 40 tydz! Jak tam?
    nijak :(
    skurcze czuję ale to tylko przepowiadające... :/ nic się nie dzieje... :/
    dziś chyba pojdę na mega ostrego kebaba :D podobno ostre również przyspiesza, a z racji że ja jadam delikatne rzeczy to może coś ruszy :) hehe

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Post wrzucony przez Fatim na fb :(
    My jestesmy już 8 dobę w szpitalu. Nie odzywalam się,bo walczę z depresją i załamaniem nerwowym. Dzisiaj w końcu postawili nam diagnozę. Pomiędzy mną a Oliwką jest konflikt serologiczny pomiędzy głównymi grupami. Ja mam 0rh+ a córcia Brh+ tak więc żółtaczka nie ustępowała, bo jest to żółtaczka patologiczna a nie jak podejrzewali fizjologiczna. Od wczoraj leży w inkubatorze z silniejszymi lampami, serce mam roztrzaskane na milion kawałków. Jestem zła, że wcześniej tego nie przebadali tylko dopiero wczoraj i modlę się by tylko nie niosło ze sobą to konsekwencji...miesiąc po wyleczeniu żółtaczki może wyjść jakaś anemia lub inne cholerstwo więc kiedy już wyjdziemy czeka nas obserwacja i kontrole by w porę zareagować.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez słyszałam,ze czop moze przy porodzie odpaść,ale fajnie by było cos zauważyć,jakas jedna oznakę porodu...
    Ja pikantne uwielbiam i cala ciąże pieprze ile wlezie,chili używam,pieprz cayenne kocham,wczoraj jadlam burgera ostrrrego i guzik. Seks co drugi dzień srednio,wiesiolek,dużo ruchu,no ja nie wiem co się ze mną dzieje...
    Dzisiaj chyba przysiady będę robic,chociaż nie chce mi się;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    dziś chyba pojdę na mega ostrego kebaba :D podobno ostre również przyspiesza, a z racji że ja jadam delikatne rzeczy to może coś ruszy :) hehe
    Ja jeszcze słyszałam, że ananas zawiera jakiś enzym, który wzmaga skurcze - ale musi być świeży i jedzony w około 7 plasterkach dziennie :D

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat_alia wrote:
    Ja jeszcze słyszałam, że ananas zawiera jakiś enzym, który wzmaga skurcze - ale musi być świeży i jedzony w około 7 plasterkach dziennie :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może teraz dla odmiany czas się zrelaksować Agaton ? Zapomnieć o porodzie, wziąć długą kąpiel ( lub prysznic ), posłuchać ulubionej muzyki, poczytać i może coś się ruszy :) Czytałam, że stres blokuje akcję porodową, więc może relaks wszystko ruszy ? ;)

agaton lubi tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee wrote:
    w zeszłym tygodniu wpierdzieliłam całego ananasa sama i nic - hehe :D

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela widziałam, a wczoraj się zastanawiałam co tam u niej. Przykro bardzo, mam nadzieję, że to chwilowe i minie.

• WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduję się z jakimiś dziwnymi straszakami chyba... no chyba, że córka chcę tatę za raz z lotniska na porodówkę zaprosić?

soraya, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma widzisz jak minelo ! Tydzien zlecial jak szalony ! Hania sie tak cieszy ze tato wraca ze postanawia wyjść? ;)

Mika ja juz po , potrzebny jest dowod i meldunek , wpisuja Cie w komputer ustalaja termin ( my chcielismy tez online konto) wszystko zaloza a my mamy tylko przyjechac podpisac. Na pewno dasz rade ! Raz dwa i gotowe :)

Mikejla, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, współczuję bardzo :( Mam nadzieje, że będzie szło w dobrą stronę już teraz tylko!

agaton, no to tak, jak u mnie. Tyle, że bez sexu. I nico srico :(

Nie cierpię ananasa. Jaki to ma dziwny i niedobry smak :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas codziennie seks, orgazmy, mizianie sutków, skakanie na piłce i sprzątanie i też nic :D Powiedziałam, że dzisiaj ostatni raz próbujemy, a potem już pierdzielę. Co ma być, to będzie ;)

Mikejla, agaton, zakocona, lojkalojka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BTW, nie miałam weny na obiad, to zrobiłam carbonarę ze słoiczka od M&S i muszę powiedzieć, że całkiem spoko! Jak na słoikowy wyrób :D 3 minuty mi dzisiaj zajęło przygotowanie... Żeby tak można było zawsze :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalene,to zrobię jak mówisz,dzisiaj sie wykapie i zrobię sobie domowe spa,akurat wypada hennę nalozyc i zrelaksuje sie,choc nie jestem zestresowana,bardziej mam jakiś dołek bo bym chciała juz urodzić i dość mam tego wyczekiwania. Może się rozkręci,a moze mi przejdzie i dotrzymam do 5.10;) będzie wtedy fajna data i mam sie zglosic do szpitala wtedy juz. Ale tez nie chce wywolywanego porodu.
    Dobra,nie smece juz,dzieki;*
    Nynusia to ma chyba i tak gorzej,bo juz ja Lenka nakrecila troche,a tu dupa.. Trzymaj się Kochana:*
    Widziałam co Fatim napisala,masakra... Dziwne ze nie zrobili od razu badania krwi maluszka,u nas w szpitalu robią,żeby wykluczyc konflikt,przynajmniej tak na Sr mówili.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze a propos jedzenia - co można zamrozić na przyszłość, dobre dla matki karmiącej? Na razie mam tylko 4 porcje rosołu... Trochę mało :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ten rosol mrozicie?w czym?
    Ja mam ruskie pierogi,golabki i kotlety mielone,ale to nie wiem jak sie ma dla matki karmiącej;)
    Ja to w ogóle jak mięsa przed ciąża praktycznie nie jadlam,w ciąży tez nie,to ten ostatni miesiac to mi sie miecha chce;) śmieszne to;) ja dzisiaj spagetti bolonese zrobiłam,ale nie ze słoika;) mam nadzieje,ze będzie dobra,bo nie mam doświadczenia w gotowaniu mięsnych dan;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Angela widziałam, a wczoraj się zastanawiałam co tam u niej. Przykro bardzo, mam nadzieję, że to chwilowe i minie.
    Mam nadzieje ze sie ulozy :( szkoda mi jej, a jak sie stresuje to jeszcze gorzej :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rosół z kury i wołowego zamrożony.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Wybaczcie moją ignorancję, ale jakie znaczenie ma w ogóle odchodzenie tego czopa?
    hej :) u mnie np czop odszedł o 3 w nocy a Olek urodził się o 23.50, więc odejście czopa nie rozpoczęło strikte porodu ale było początkiem całej akcji :)

Po za ty należy pamiętać, że po odejściu czopa należy bardzo uważać na wszelkie bakterie dostające się do środka bo zagrażają już bezpośrednio dziecku, dlatego po odejściu czopa nie powinno się już współżyć.

polkosia, Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

troszkę czytałam co tam u Was w nocy jak odciągałam mleczko :).
    Dalej średnio leci, najczęściej 30ml chyba że siedzę przy kontakcie godzinę to jest z 50ml -maaało :/.

Widziałam zdjęcia Jaroszki - super że zamieściłaś je tu bo ja nie miałam okazji zobaczyć :).

Coś mi zostało w pamięci że miałam napisać ile po cc nie czuje się nóg :), więc ja nie czułam kilka godzin 4-5 mniej więcej.

No i po cc dobrze na wyjście mieć wyższe majtki ;), np. figi które będą wyżej niż cięcie. Ja używam cały czas wielorazowych poporodowych - są bardzo wygodne i polecam.

No i jutro idę z małym do lekarza na kontrolę. Przez naczyniaczka musimy bardziej uważać na zdrowie Leosia bo musimy go przetrzymać jeszcze długo do zabiegu, a infekcje nie są wskazane bo mogą powiększać w nim ilość płynu - to tak w wielkim skrócie.
    Martwi mnie to ale mam nadzieję że wszystko pójdzie po naszej myśli. Poza tym jest zdrowym chłopczykiem i tego się trzymamy :).

Trzymam za Was kciuki, dużo z Was może się już smiało rozpakować :).

Trzymam też kciuki za planowe cc!!!!!
    Magnosia teraz Ty! super :)

Mikejla, Arielka, Little Frog, Magnosia, maluda, jaroszka, Nynusia, Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
‹‹ 2463 2464 2465 2466 2467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ