X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda dzieki :*
    Te polędwiczki to ja!!' :)

Smacznego :*

maluda lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Magnosia, IviQ, to czekamy z niecierpliwością na Wasze maluchy :) I mam pytanko do Was: golicie/depilujecie okolice nacięcia w domu? czy zajmują się tym w szpitalu?
    w sumie o tym nie myslalam......ale chyba juz sama ogolę. Generalnie to oni mi nic nie mówia i kopletnie nie wiem czego się spodziewać zarówno na cc jak i po poza tym co na forum wyczytam
    wiem ze pionizacja po kilku godzinach i prysznic, ale co z dzidzią karmieniem itd nic a nic

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Płonę. Muszę być na golasa, bo mam wrażenie, że się ugotuję w środku. Koleżanka po położnictwie kazała mi zmierzyć temp - 36,93, a ja się czuję jakbym miała 38 i mam ochotę wziąć zimny prysznic. Czerwona jestem na twarzy i dekolcie.
    Ona mówi, że niektóre kobiety mają przed porodem właśnie uderzenia gorąca.

O rany rany aż mi sie gorąco zrobiło Zakocona czyżby pełnia zadzialala :)

relgh371crdcdbv2.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dziękuję :) o takim jedzonku to możesz do mnie pisać codziennie :)

jaroszka lubi tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, mojej przyjaciółce przynieśli jakoś po 2h synka i położyli na piersi, żeby próbowała karmić i w ogóle, żeby był blisko. Dopiero wieczorem kazali wstać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Bąbelku wiem ze pytanie nie do mnie ale pytasz o cesarke ? U mnie w szpitalu mam przyjechac dzien przed , robia KTG , badaja i gola w szpitalu, ja i tak sie ogole bo jakos mi glupio by bylo wiadomo nie idealnie wiec sobie poprawia ale cos tam skrobne :)

Jaroszka koniecznie czekamy na fotki ! No i masz dzis swoj dzien relaksu tylko pozazdroscic :D
    Tak o cesarkę pytałam, bo już poczytałam trochę o tym i piszą że miejsce nacięcia ma być "czyste". Ty też cc masz? Ja nie mam daty wyznaczonej, mam czekać na akcję. No chyba że się coś zmieni po USG w tym tygodniu.

IviQ o pionizacji i prysznicu tez czytałam i rozmawiałam z koleżanką, która wiosną też miała cc. Właśnie się jej muszę zapytać jak z tym goleniem. Też wolałabym sama się podgolić..

atdc6iyehd9qphks.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bąbelku mam za 7 dni :)
    No ja wam nie bede opisac bo u mnie jest zupelnie inaczej , jak juz bedzie "po" to wszystko wam opisze jak to wygladalo , jak bedziecie chcialy oczywiscie taka relacje :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    polkosia wszystkiego najlepszego Dla Was ! Zeby przez kolejne lata maz tak Cie rozpieszczal i byl troskiliwy jak do tej pory i Duzo , Duzo milosci :)

Szczesliwa ,a Ty moze powinnas bloga kulinarnego prowadzic ;)

Babelek to niezle meza przeszkalasz :) Tylko uwazaj ,bo fach zmieni i salon pieknosci otworzy ;)

Nat_alia zazdroszcze tak trokliwego lekarza :)

dodinka dzisiaj pelnia- krwisty ksiezyc i moze narodziny Twojego bobaska ?

My z mezem( niemezem) posprzatalismy dom i teraz padam na pysk . Nie wspomne jak wygladaja moje kostki , a raczej ich brak . Ide do wyrka zadrzec kopytka do sufitu . Moze troche tej wody do tylka mi odplynie ;)

Skurcze były bolesne do 5 rano mały wariował i głową naciskał na dół i co zasnełam i po akcji wykończę się jak tak dalej będzie :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Tak o cesarkę pytałam, bo już poczytałam trochę o tym i piszą że miejsce nacięcia ma być "czyste". Ty też cc masz? Ja nie mam daty wyznaczonej, mam czekać na akcję. No chyba że się coś zmieni po USG w tym tygodniu.

IviQ o pionizacji i prysznicu tez czytałam i rozmawiałam z koleżanką, która wiosną też miała cc. Właśnie się jej muszę zapytać jak z tym goleniem. Też wolałabym sama się podgolić..
    ja już po jednej cc, to może pomogę.
    Co do golenia, ja mam zamiar się ogolić. Co to za problem, a zawsze się człowiek komfortowo czuje.
    Co do kontaktu z dzieckiem, to trzeba się dowieedzieć jak jest w Waszych szpitalach, bo każdy postępuje inaczej. Ze względu na to, że na początku nie można za bardzo ruszać głową, chyba do 2h, moja córka dostała mm w butelce. Później już położna przystawia do piersi. oczywiście jest to mit, że po cc nie ma pokarmu.
    dobrze jest też jeszcze w łóżku machać sobie nogami, spinać mięsnie itd, łatwiej będzie wstać. Acha i czym szybsza pionizacja tym lepiej, ja mam nadzieje, że zgodzą się po 8h już mnie postawić.

Magnosia, Bąbelek, Arielka lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Magnosia super wieści, czyli do środy ;) szybko minie. Jak bylam ostatnio na ktg, to słyszałam, ze polozniczy zawalony i mamusie leżą na patologii, w sumie tam jest chyba lepiej ;) wolałabym z dzidziusiem na patologii, niz na poloznictwie. A powiedz mi orientujesz sie, jak to jest wlz odwiedzinami przez mlodsze rodzeństwo dzidziusiow? Widzialas tak jakies dzieciaki odwiedzające?
    A i jeszcze jedno znasz ćwiczenia po cc? Łatwiej bedzie Ci sie pionizować

Agatka, na położniczym wczoraj widziałam dzieci odwiedzające, więc tam można (ale to pewnie wiesz). Na patologii też widziałam wczoraj dzieciaki, ale nie w sali, gdzie leżą z noworodkami. Jak coś jeszcze zauważę, to dam znać :)

Nie znam ćwiczeń po cc, w sumie nie wpadło mi to do głowy. Może poszukam czegoś w Internecie na ten temat... Chyba, że możesz coś podpowiedzieć?

W ogóle wszędzie tu w szpitalu mało miejsc. To co się dzieje na porodówce... W salach pojedynczych 3-4 osoby. Ale dobrze to świadczy o szpitalu, przyjmują ile się da i naprawdę jest super opieka.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo właśnie, ja też czytałam o wybuchach gorąca na niektórych stronach, że niby przed porodem są, Ufffff Ale też czytałam że jak jest wzmożony apetyt albo brak apetytu, wiec, czy to mam czy to, to już myślę że do porodu hehe ;)

dzięki dziewczyny za miłe słowa o fotce :*

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Tak bąbelku mam za 7 dni :)
    No ja wam nie bede opisac bo u mnie jest zupelnie inaczej , jak juz bedzie "po" to wszystko wam opisze jak to wygladalo , jak bedziecie chcialy oczywiscie taka relacje :)
    No pewnie że tak, każda relacja jest cenna :)
    Agatka dzięki za rady, szczególnie o tej z machaniem nogami. A o tym że nie można ruszać za bardzo głową na początku to nawet nie wiedziałam. U mnie np. na oddziale Neonatologii i Położnictwa jest zakaz wpuszczania dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:19

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na żelaznej jest zakaz wprowadzania dzieci poniżej 7rż.

linka, tak, o tym też czytałam (ja jakoś głodna nie jestem przeważnie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 13:20

linka220 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    ja tam chodzę z H&Mu stanikach i nie narzekam :) Te sportowe są super wygodne i nie zamierzam ich zmieniać na żadne inne.

I ja :)

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia wrote:
    Agatka, na położniczym wczoraj widziałam dzieci odwiedzające, więc tam można (ale to pewnie wiesz). Na patologii też widziałam wczoraj dzieciaki, ale nie w sali, gdzie leżą z noworodkami. Jak coś jeszcze zauważę, to dam znać :)

Nie znam ćwiczeń po cc, w sumie nie wpadło mi to do głowy. Może poszukam czegoś w Internecie na ten temat... Chyba, że możesz coś podpowiedzieć?

W ogóle wszędzie tu w szpitalu mało miejsc. To co się dzieje na porodówce... W salach pojedynczych 3-4 osoby. Ale dobrze to świadczy o szpitalu, przyjmują ile się da i naprawdę jest super opieka.
    to są tak zwane ćwiczenia przeciwzakrzepowe http://szpital.szpitalzelazna.pl/fizjoterapia-po-zabiegach-operacyjnych-droga-brzuszna
    głównie ruszasz palcami i stopami, żeby krążenie szybciej wróciło i jest łatwiej wstać.
    Pytam o te dzieciaki, bo widze kartki, że do 12 roku życia dzieci nie wprowadzać, ale bardzo chciałąbym aby córka mnie odwiedziła, wiem, jakie to dla niej ważne. A wiadomo, że chorego dziecka nie przyjme

Magnosia, Bąbelek lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agatka, też mi zależy na jak najszybszej pionizacji. Ćwiczenia już zapisałam na stronie startowej telefonu.

Co do depilacji. Robiłam ostatnio w domu, więc już jest do powtórki. Sama i tak nie dam rady na czuja zrobić tego dokładnie, oddam się więc w ręce położnej w tej kwestii.

Bąbelek lubi tę wiadomość

• magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, Magnosia, Iviq - ale Wam zazdroszczę, że wiecie kiedy będziecie tuliły swoje maleństwa :) Ja mam do terminu jeszcze 8 dni wg. usg i om, ale coś mi się wydaje, że znów się ,,przeterminuje" i znów trzeba będzie wywoływać :/

Magnosia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli dobrze pójdzie to ja mam mieć cc 22 października. Szczerze już bym chciała być po, bo byłoby już za mną skręcanie łóżeczka, rozpakowywanie gratów i pakowanie torby, a ja jeszcze nic nie mam;/

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chciałabym znać termin, ale tak żeby obyło się bez cc i wywoływania :D
    dobrze, że za marzenia nie karają ;)

polkosia, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallenee, a masz jakieś objawy?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ