X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    nie to nie jest z H&M jest ze sport direct,a podziwiac mialas moj brzuch anie cycki,wykonujac obowiazki domowe i cwiczac nosze sobie taki,jak wychodze miedzy ludzi mam inny,nie bede sie meczyc w domu z fiszbinami albo jeszcze innymi pushupami bo nie musze,a brzuch jest jeszcze bardzo wysoko i moze dlatego tak wyglada

Asiu OK nie było tematu - jeszcze raz przepraszam

relgh371crdcdbv2.png
  • Asieńka_86 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    AsiaPoli chyba sie nie udziela na forum nie?
    Kurczę patrzę na to jej zdjęcie na Facebooku i sie zastanawiam jaki jest sens noszenia tego stanika skoro ani trochę biustu nie podtrzymuje...lepiej juz chyba chodzić bez...
    Wasze materiałowe staniki tez tak wyglądają?? Bo to bez sensu jest...
    Moim zdaniem of kors!
    Ja pol ciazy nosilam sportowe staniki, wlasnie takie i teraz przy karmieniu tez bo jest najwygodniejszy. Jak sie ma duzy biust to taki stanik wlasnie podtrzymuje wbrew pozorom.

zakocona, AsiaPoli lubią tę wiadomość

Nasze kochane szczęście :)f2wli09kw6x0pxt3.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka - no staniki ładnie się prezentują :) mnie cycuchy nie urosły (jak dla mnie nic a nic), a ja zawsze byłam za wygodą i po mieszkaniu chodzę albo bez albo w sportowym. Kupiłam też około 2 miesiące temu 3 takie wypasione, ładne i bardzo są wygodne. Pewnie dokupię jeszcze jakieś ze 2 sportowe, żeby nosić po porodzie

• zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam chodzę z H&Mu stanikach i nie narzekam :) Te sportowe są super wygodne i nie zamierzam ich zmieniać na żadne inne.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no wlasnie o to mi chodziło, ze jednak musimy te cycki podtrzymywać mimo wszystko, ale mogłam zapytać Asi na priv no OK moj błąd....

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:
    Ja pol ciazy nosilam sportowe staniki, wlasnie takie i teraz przy karmieniu tez bo jest najwygodniejszy. Jak sie ma duzy biust to taki stanik wlasnie podtrzymuje wbrew pozorom.

Asieńka nosisz teraz sportowe, czy takie do karmienia?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka_86 wrote:

No takie typowe sportowe to może i tak, ale każda z nas ma inne pojęcie dużych piersi ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka nawet nie zauważyłam, może kiedyś mi tak wychodziło :)
    z miesiączki mam na 5.10 i wtedy muszę iść już do szpitala na wywołanie ze względu na niezbyt dobry przepływ w główce

z pierwszego USG prenatalnego termin wyszedł mi na 30.09

oj... doczekać się nie mogę ...

jaroszka, linka220 lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona pojawiają mi się lekkie przepowiadajki, ale sama nie jestem pewna czy to to. Wolałabym, żeby sprawdzili i powiedzieli mi czy dobrze myślę. Nie chcę się pchać dzisiaj, już, teraz, bo to jest moim zdaniem lekkie. Do soboty o ile się "wzmocnią" pojadę sprawdzić. Nigdy nie rodziłam, nie wiem czego się spodziewać, a wizyty raz na miesiąc u gina to trochę dla mnie za rzadko. Nie mam niestety dostępu do położnej, do której mogłabym zadzwonić z pytaniami.

Ja też nie kupowałam przez neta nigdy, jednak dokładnie się zmierzyłam i pasują jak ulał :)

U mnie sportowe to masakra. Mam tak jak Polkosia. Przy obwodzie 70-75 zamówiłam teraz F (przed ciażą D).

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, na pewno będziesz wiedzieć, że to to :). Porodowych NIE da się przegapić. Co ci po tym, że powiedzą, że masz przepowiadające? Sama to sobie możesz stwierdzić, tak, jak my to stwierdzamy :) Po prostu skurcze (nawet te mocne) przechodzą po jakimś czasie. Większość z nas nigdy nie rodziła i nie wiemy czego się spodziewać ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku no głupio mi troszkę teraz....ehhh...
    Juz koniec tematu o tych stanikach, ok?

My dopiero jemy śniadanie, a na 14:30 mam fryzjera, kochana moj fryzjerka ma dziś wolne i tylko dla mnie otwiera salon, bo jej powiedziałam, ze u mnie kiepsko, a muszę sie doprowadzić do porządku, bo wyglądam tragicznie....
    Wiec kochane zapowiadam dzisiaj bede sie chwalić kolorem i fryzura :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 12:27

Little Frog, szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała babka z IP przyjechać w środę na KTG, ale mam wtedy pogrzeb, więc chyba odpuszczę. I tak zawsze na zapisach nie mam skurczy, albo jakieś znikome.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, my też dopiero śniadanie skończyliśmy ;) Musiałam odespać zarwaną nockę.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia, a gdzie będziesz w końcu rodzic?

km5st5odymuuq2ts.png
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbie24 gratuluję synka :)

Jaroszka dzięki za nocną relację :) ja niestety zasnęłam :) chodzę co godzinę do toalety, ale z zamkniętymi oczami, żeby się nie rozbudzać więc nic nie widziałam
    ps. piękna kicia i brzuszek :)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :)

Nasz synek od wczoraj rano robi ciągłe przemeblowania w moim brzuchu- cieszę się, bo nie lubię jak jest spokojny :)

onka- co za lekarz... bez komentarza... trzymaj się tam kochana :)

Agania- te sny są naprawdę niezłe w ciąży :) jak opowiadam mężowi, co mi się śniło to mówi, żebym się spać już w ogóle nie kładła :)

Ewelka wielka ja to też jakoś nie lubię być "uprzywilejowana", staram się nie rzucać w oczy z tym moim wielkim brzuchem :) u nas rzadko się zdarza, że ktoś Cię w kolejce przepuści, zdarzyło mi się dwa razy od czasu, gdy mogę już wychodzić na zakupy - w Rossmannie i Biedronce, gdzie kasjerki na cały głos "najpierw panią w ciąży poproszę", jakoś dziwnie się czułam, bo ludzie pod nosem marudzili, ale poszłam do tej kasy :)
    raz mój mąż w Lidlu nie wytrzymał, bo już byłam przy kasach, a tu jakiś gość wepchnął mi się z wózkiem i żebym mu z drogi nie zeszła to jeszcze bym w brzuch jego wózkiem dostała. Mój mąż na cały głos wypalił widzę, że Pan też w ciąży- gratuluję" i do mnie tekst "kochanie przepuścimy Pana, bo widać, że w bardziej zaawansowanej ciąży jest niż Ty" :) klient szybciutko się spakował i nawet na nas nie spojrzał :)

Wisienka- ja stelaża do wanienki na razie nie mam, zobaczymy jak będzie w praktyce, jak okaże się, że jest niezbędny to dokupimy.

Mikejla- :) :) :) :) :)

Magnosia- super wieści :)

Ps. zaraz idę zrobić na obiadek polędwiczki, bo ktoś mi apetytu narobił :)

jaroszka, Magnosia lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płonę. Muszę być na golasa, bo mam wrażenie, że się ugotuję w środku. Koleżanka po położnictwie kazała mi zmierzyć temp - 36,93, a ja się czuję jakbym miała 38 i mam ochotę wziąć zimny prysznic. Czerwona jestem na twarzy i dekolcie.
    Ona mówi, że niektóre kobiety mają przed porodem właśnie uderzenia gorąca.

soraya, jaroszka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, IviQ, to czekamy z niecierpliwością na Wasze maluchy :) I mam pytanko do Was: golicie/depilujecie okolice nacięcia w domu? czy zajmują się tym w szpitalu?

IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, nie nakręcaj się, bo się znów zawiedziesz :P Ale życzę oczywiście, żeby to był objaw porodu :D

Agatka, a nie wiem, gdzie miejsca będą ;) Żelazna, Karowa lub Madalińskiego najbardziej bym chciała.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, nie nakręcam się. L mówi, żebym do Elizy zadzwoniła, ale walę to. Nie zadzwonię póki nie będę miała skurczy regularnych. A dzisiaj skurczy miałam dokładnie uwaga uwaga: 3 :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku wiem ze pytanie nie do mnie ale pytasz o cesarke ? U mnie w szpitalu mam przyjechac dzien przed , robia KTG , badaja i gola w szpitalu, ja i tak sie ogole bo jakos mi glupio by bylo wiadomo nie idealnie wiec sobie poprawia ale cos tam skrobne :)

Jaroszka koniecznie czekamy na fotki ! No i masz dzis swoj dzien relaksu tylko pozazdroscic :D

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 2460 2461 2462 2463 2464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ