Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nynusia no kurcze. Przysiady rób czy cos.
medlduje ze ja równiez jak MAgnosia w srode bede miala CC hehehe no prosze ale się nam porobiło. Szkoda bo myslałam ze jednak będzie pazdziernikowe moze pierwsze a tu jeszcze wrzesien, ale co tam bedziemy miały za sobą
wisienka ja nie kupuje, ale jakby mi ktos chcial kupic cos co moze ułatwic zycie to bymm sie nie zastanawiala:DMagnosia, agaton, Mikejla, estrella, EwelKa wielka, zakocona, annggela, Katarzyna87, Little Frog, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, maluda, soraya, Bąbelek, stokrotka25, paula1 lubią tę wiadomość
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Arielka, dam znać na pewno. Ja, jak już kiedyś pisałam, nie boję się cc w ogóle. Na razie
Ja stelaż do wanienki mam, kupiłam go razem z wanienką.
Arielka lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
Dzień Dobry
Muszę się z Wami podzielić, że po raz pierwszy od dawna nie miałam w nocy zgagiale i tak została w naszym domu, bo miał ją mój mąż
tak sobie myślę, że szkoda, że tymi dolegliwościami ciążowymi to się nie można czasami dzielić, zwłaszcza z tymi, co to uważają, że przesadzamy jak narzekamy na nasze dolegliwości
akurat mojego męża to mi szkoda było, bo on jest bardzo pracowity i empatyczny, docenia to, że noszę już dodatkowe ponad 20 kg codziennie i sam się wyrywa, żeby mi pomóc np. buty założyć.
Magnosia narzekaj ile chcesz i ile potrzebujesz- ja zawsze chętnie wysłuchamniestety nie nadążam odpisywać na forum...
kiedyś myślałam, że muszę być "twarda", że muszę zrealizować wszystkie cele, które sobie założyłam, bo przecież nie można pokazać słabości i się poddać (tak zostałam wychowana), nie poszłam na zwolnienie, gdy zaszłam w 1 ciążę, bo przecież źle się nie czułam, nie zwolniłam tempa... straciłam tamto dziecko i do końca życia będę musiała żyć w nieświadomości czy mogłam temu jakoś zapobiec, bo może jakbym właśnie wtedy "nie spięła pośladków" to....
W tej ciąży narzekam jak czuję, że nie mam siły, jestem od pierwszego testu ciążowego na zwolnieniu lekarskim, przeleżałam przez połowę ciąży i jestem z siebie dumna, że wytrwałam ten czas, gdy wolno mi było tylko do toalety wstawać, na IP lądowałam od razu, gdy coś mnie zaniepokoiło i miałam w nosie to, że lekarze traktują mnie już jak przewrażliwioną wariatkę
uważam, że właśnie dzięki temu, że potrafię pokazać słabości to udało mi się utrzymać tą ciążę... ale sobie ponarzekałam....
a tak poza tym to sporo z nas na forum "swoje przeszło" więc oprócz dolegliwości fizycznych trzeba doliczyć jeszcze obciążenie psychiczne o którym często nie piszemy... więc nie dziwmy się, że możemy być już zmęczone w 9 miesiącu... ja dopóki nie minął mi "bezpieczny tydzień ciąży", w którym ratuje się wcześniaki, codziennie czułam się jakbym siedziała na tykającej bombie... każdy dzień był dla mnie wiecznością...
Jak ja uwielbiam jak piszecie o konkretnym jedzeniu- polędwiczki, łosoś, pieczone ziemniaczki, dobrze, że dopiero to dzisiaj przeczytałam, bo męża do nocnego sklepu musiałabym wysyłać
Biegnę czytać dalejMagnosia, agaton, Mikejla, WiedźmaMaKota, Katarzyna87, Little Frog, jaroszka, aaaa09, soraya, IviQ, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:a ja mam do Was dziewczyny pytanie z innej beczki:) kupowałyście stelaż do wanienki? siostra chce kupić dla małego a ja się zastanawiam czy jest mi niezbędny, czy coś innego nie przyda się bardziej?
-
aanaa wrote:Co do stelaża to polecam. Tzn chyba polecam bo nie mam i przy każdej kąpieli kombinujemy jak kon pod gore. Jeszcze nie udalo nam się znalezc wygodnego miejsca do kąpania. Tylko czy takie stelaże pasują pod każdą wanienkę?
aanaa lubi tę wiadomość
-
IviQ bo drażni mnie takie gloryfikowanie macierzyństwa, to jest piękny czas ale każdy może mieć kryzys i chcieć uciec od tego wszystkiego, i tak jak Katarzyna napisała, że ma dość 9 miesiąca i czy jest egoistką? Wg. mnie nie jest. Każdy może mieć słabszy dzień i grunt to nie wstydzić się do niego przyznać nawet jeśli trwa dłużej niż jeden dzień.
Polkosia, Lojka - ale nocka, pełnia zadziałała?
Bąbelek ja też mam rozpulchnioną dupkę
Onka co za baba!Katarzyna87, aaaa09, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
IviQ no to i na Twoje maleństwo czekamy!
Maluda czytając Ciebie taki spokój we mnie wchodzi, nie wiem co w tym takiego jest. Pisałam to dawien dawno - nie przeżyłam tego co niejedna z Was tutaj i nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujecie, czułyście, tymbardziej was podziwiam.
A no i Maluda mój mąż też szanuje to, że noszę w brzuszku również i jego Szczęście, też pali się do ubierania mi butów, ale na szczęście daje sobie sama radę. Wczoraj mnie do naczyń dopuścić nie chciał nawet, bo ja za dużo robię? A mnie głupio, bo od pn-pt chodzi do pracy a sb i nd jeszcze chce sprzątać i gotować! Pewnie nadrabiamy ciche dni
A właśnie - sprawdziłam reakcję na mleko z cycucha haha. Mówię do niego, (po Waszych żartach) że będzie miał zawsze mleko do kawy, a on mi odpowiada - nie, no coś Ty Madzi nie będę kradł absolutnie, to jej. Troskliwy tataLittle Frog, maluda, IviQ, lojkalojka, stokrotka25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Ja się czuję dzisiaj jak wrak. Jest mi tak koszmarnie gorąco i słabo, że masakra. Mam duszności i wypieki.
Ja mam stelaż od razu z wanienką i przewijakiem.
IviQ, to dopisuję do listy datę twojego cc! Super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:24
IviQ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagnosia, Iviq, super ze juz tak niedługo do Waszego cc
Ja miałam 3cie ktg i tym razem wyszło dobrze. Miałam nadzieję że skoro tak i skoro i tak nie chcą indukowac porodu ani robić cc, to może jeszcze dziś wyjdę. no ale na razie tylko słyszałam że lekarka zgodziła się z położna ze zapis jest w porządku i tyle.IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość
-
Później Was nadrobie wybaczcie.
Chciałam powiedzieć ze mała waży 3650 i jak to gin stwierdził małe dziecko to to nie będzie a no i z usg wychodzi mi termin 7.10 !!!!! Załamka normalnieKatarzyna87, estrella, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, polkosia, maluda, Magnosia, agaton, annggela, lojkalojka, agania lubią tę wiadomość
-
onka, kciuki mocne
!
agaton, no mój też nisko, już chyba się serio niżej nie da (przez co mam wrażenie, że jeszcze bardziej mi przeszkadza niż wcześniej), a duszności łapią. Cała czerwona jestem tak mi gorąco!
W ogóle to kilka razy miałam w ciąży taki refluks przez sen, że się budziłam z zakrztuszeniem mocnym i ledwo dawałam radę złapać oddech (dzisiaj m.in tak było).
Nynusia, a jak szyjka? Pozamykane wszystko?
Katarzyna, od 36tyg mam wizyty co tydz. Żadnego KTG, bo nie ma potrzeby, a sama wizyta to u mnie nie trwa więcej niż 5min. Bo gin pyta jak się czuje, sprawdza szyjkę, przykłada USG sprawdzić serce, położenie główki i wody płodowe, i "pani to już podziękujemy, widzimy się za tydz".Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:36
-
Magnosia super wieści, czyli do środy
szybko minie. Jak bylam ostatnio na ktg, to słyszałam, ze polozniczy zawalony i mamusie leżą na patologii, w sumie tam jest chyba lepiej
wolałabym z dzidziusiem na patologii, niz na poloznictwie. A powiedz mi orientujesz sie, jak to jest wlz odwiedzinami przez mlodsze rodzeństwo dzidziusiow? Widzialas tak jakies dzieciaki odwiedzające?
A i jeszcze jedno znasz ćwiczenia po cc? Łatwiej bedzie Ci sie pionizowaćMagnosia lubi tę wiadomość
-
ostatnie dodane
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/939e4168a3c5.jpgMikejla, nat_alia, Little Frog, zakocona, szczesliwa_mamusia21, polkosia, jaroszka, maluda, aanaa, soraya, Bąbelek, agaton, miska2503, Lexie, Lucy7, annggela, WiedźmaMaKota, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość