Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stelaża to polecam. Tzn chyba polecam bo nie mam i przy każdej kąpieli kombinujemy jak kon pod gore. Jeszcze nie udalo nam się znalezc wygodnego miejsca do kąpania. Tylko czy takie stelaże pasują pod każdą wanienkę?

iv09hdge6yql001e.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no kurcze. Przysiady rób czy cos.

medlduje ze ja równiez jak MAgnosia w srode bede miala CC hehehe no prosze ale się nam porobiło. Szkoda bo myslałam ze jednak będzie pazdziernikowe moze pierwsze a tu jeszcze wrzesien, ale co tam bedziemy miały za sobą

wisienka ja nie kupuje, ale jakby mi ktos chcial kupic cos co moze ułatwic zycie to bymm sie nie zastanawiala:D

Magnosia, agaton, Mikejla, nick nieaktualny, EwelKa wielka, zakocona, annggela, Katarzyna87, Little Frog, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, maluda, soraya, Bąbelek, stokrotka25, paula1 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, dam znać na pewno. Ja, jak już kiedyś pisałam, nie boję się cc w ogóle. Na razie ;)

Ja stelaż do wanienki mam, kupiłam go razem z wanienką.

Arielka lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Muszę się z Wami podzielić, że po raz pierwszy od dawna nie miałam w nocy zgagi :) ale i tak została w naszym domu, bo miał ją mój mąż :(
    tak sobie myślę, że szkoda, że tymi dolegliwościami ciążowymi to się nie można czasami dzielić, zwłaszcza z tymi, co to uważają, że przesadzamy jak narzekamy na nasze dolegliwości :)
    akurat mojego męża to mi szkoda było, bo on jest bardzo pracowity i empatyczny, docenia to, że noszę już dodatkowe ponad 20 kg codziennie i sam się wyrywa, żeby mi pomóc np. buty założyć.

Magnosia narzekaj ile chcesz i ile potrzebujesz- ja zawsze chętnie wysłucham :) niestety nie nadążam odpisywać na forum...
    kiedyś myślałam, że muszę być "twarda", że muszę zrealizować wszystkie cele, które sobie założyłam, bo przecież nie można pokazać słabości i się poddać (tak zostałam wychowana), nie poszłam na zwolnienie, gdy zaszłam w 1 ciążę, bo przecież źle się nie czułam, nie zwolniłam tempa... straciłam tamto dziecko i do końca życia będę musiała żyć w nieświadomości czy mogłam temu jakoś zapobiec, bo może jakbym właśnie wtedy "nie spięła pośladków" to....
    W tej ciąży narzekam jak czuję, że nie mam siły, jestem od pierwszego testu ciążowego na zwolnieniu lekarskim, przeleżałam przez połowę ciąży i jestem z siebie dumna, że wytrwałam ten czas, gdy wolno mi było tylko do toalety wstawać, na IP lądowałam od razu, gdy coś mnie zaniepokoiło i miałam w nosie to, że lekarze traktują mnie już jak przewrażliwioną wariatkę :)
    uważam, że właśnie dzięki temu, że potrafię pokazać słabości to udało mi się utrzymać tą ciążę... ale sobie ponarzekałam.... :)
    a tak poza tym to sporo z nas na forum "swoje przeszło" więc oprócz dolegliwości fizycznych trzeba doliczyć jeszcze obciążenie psychiczne o którym często nie piszemy... więc nie dziwmy się, że możemy być już zmęczone w 9 miesiącu... ja dopóki nie minął mi "bezpieczny tydzień ciąży", w którym ratuje się wcześniaki, codziennie czułam się jakbym siedziała na tykającej bombie... każdy dzień był dla mnie wiecznością...

Jak ja uwielbiam jak piszecie o konkretnym jedzeniu- polędwiczki, łosoś, pieczone ziemniaczki, dobrze, że dopiero to dzisiaj przeczytałam, bo męża do nocnego sklepu musiałabym wysyłać :)

Biegnę czytać dalej :)

Magnosia, agaton, Mikejla, WiedźmaMaKota, Katarzyna87, Little Frog, jaroszka, aaaa09, soraya, IviQ, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq, no to rodzimy razem. I razem odliczamy :) Buziak

IviQ lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO Aanaa :) Jesteś naszym cennym źródłem informacji :) Super że masz czas wpadać i nas czytać :):)

Buziaki wieeeeeeeeeelkie :*

aanaa lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, jakbym czytała o sobie. Przeżyłyśmy podobną historię...

maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    a ja mam do Was dziewczyny pytanie z innej beczki:) kupowałyście stelaż do wanienki? siostra chce kupić dla małego a ja się zastanawiam czy jest mi niezbędny, czy coś innego nie przyda się bardziej?:)
    Tak my kupiliśmy i bardzo się z tego cieszę bo z poprzednim dzieckiem nie miałam i nieźle musiałam się gimnastykować, a teraz oszczędzę sobie plecy chociaż trochę ;)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Co do stelaża to polecam. Tzn chyba polecam bo nie mam i przy każdej kąpieli kombinujemy jak kon pod gore. Jeszcze nie udalo nam się znalezc wygodnego miejsca do kąpania. Tylko czy takie stelaże pasują pod każdą wanienkę?
    Stelaże mają różną wielkość, i dobiera się je pod rozmiar wanienki :)

aanaa lubi tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ bo drażni mnie takie gloryfikowanie macierzyństwa, to jest piękny czas ale każdy może mieć kryzys i chcieć uciec od tego wszystkiego, i tak jak Katarzyna napisała, że ma dość 9 miesiąca i czy jest egoistką? Wg. mnie nie jest. Każdy może mieć słabszy dzień i grunt to nie wstydzić się do niego przyznać nawet jeśli trwa dłużej niż jeden dzień.

Polkosia, Lojka - ale nocka, pełnia zadziałała?

Bąbelek ja też mam rozpulchnioną dupkę <3

Onka co za baba!

Katarzyna87, aaaa09, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ no to i na Twoje maleństwo czekamy!

Maluda czytając Ciebie taki spokój we mnie wchodzi, nie wiem co w tym takiego jest. Pisałam to dawien dawno - nie przeżyłam tego co niejedna z Was tutaj i nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujecie, czułyście, tymbardziej was podziwiam.
    A no i Maluda mój mąż też szanuje to, że noszę w brzuszku również i jego Szczęście, też pali się do ubierania mi butów, ale na szczęście daje sobie sama radę. Wczoraj mnie do naczyń dopuścić nie chciał nawet, bo ja za dużo robię? A mnie głupio, bo od pn-pt chodzi do pracy a sb i nd jeszcze chce sprzątać i gotować! Pewnie nadrabiamy ciche dni :)

A właśnie - sprawdziłam reakcję na mleko z cycucha haha. Mówię do niego, (po Waszych żartach) że będzie miał zawsze mleko do kawy, a on mi odpowiada - nie, no coś Ty Madzi nie będę kradł absolutnie, to jej. Troskliwy tata ;)

Little Frog, maluda, IviQ, lojkalojka, stokrotka25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję dzisiaj jak wrak. Jest mi tak koszmarnie gorąco i słabo, że masakra. Mam duszności i wypieki.

Ja mam stelaż od razu z wanienką i przewijakiem.

IviQ, to dopisuję do listy datę twojego cc :)! Super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:24

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, Iviq, super ze juz tak niedługo do Waszego cc :)

Ja miałam 3cie ktg i tym razem wyszło dobrze. Miałam nadzieję że skoro tak i skoro i tak nie chcą indukowac porodu ani robić cc, to może jeszcze dziś wyjdę. no ale na razie tylko słyszałam że lekarka zgodziła się z położna ze zapis jest w porządku i tyle.

IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia odważna z Ciebie dziewczyna :D Ja sie boje a pewnie pozniej stwierdze ze nie było czego- jak zwykle :D

Magnosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ,Magnosia,super wieści:)
    Jeszcze Onka żeby dolaczyla do Was:)
    Zakocona,mi jakos slabo dzisiaj i duszno. brzuch mam nisko juz bardzo,a dalej napady duszności jakies...

IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobie wybaczcie.

Chciałam powiedzieć ze mała waży 3650 i jak to gin stwierdził małe dziecko to to nie będzie a no i z usg wychodzi mi termin 7.10 !!!!! Załamka normalnie :D

Katarzyna87, nick nieaktualny, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, polkosia, maluda, Magnosia, agaton, annggela, lojkalojka, agania lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, będzie mały klocuszek :)

Laseczki macie teraz usg co tydzień? Ja miałam w zeszłym tyg, a kolejne dopiero za 14 dni. Nic gin nie wspominała, żeby na ktg skoczyć do szpitala. Nic się nie dzieje, jednak chciałabym podpatrzyć moją małą.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, kciuki mocne :)!

agaton, no mój też nisko, już chyba się serio niżej nie da (przez co mam wrażenie, że jeszcze bardziej mi przeszkadza niż wcześniej), a duszności łapią. Cała czerwona jestem tak mi gorąco o.O!

W ogóle to kilka razy miałam w ciąży taki refluks przez sen, że się budziłam z zakrztuszeniem mocnym i ledwo dawałam radę złapać oddech (dzisiaj m.in tak było).

Nynusia, a jak szyjka? Pozamykane wszystko?

Katarzyna, od 36tyg mam wizyty co tydz. Żadnego KTG, bo nie ma potrzeby, a sama wizyta to u mnie nie trwa więcej niż 5min. Bo gin pyta jak się czuje, sprawdza szyjkę, przykłada USG sprawdzić serce, położenie główki i wody płodowe, i "pani to już podziękujemy, widzimy się za tydz".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:36

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia super wieści, czyli do środy ;) szybko minie. Jak bylam ostatnio na ktg, to słyszałam, ze polozniczy zawalony i mamusie leżą na patologii, w sumie tam jest chyba lepiej ;) wolałabym z dzidziusiem na patologii, niz na poloznictwie. A powiedz mi orientujesz sie, jak to jest wlz odwiedzinami przez mlodsze rodzeństwo dzidziusiow? Widzialas tak jakies dzieciaki odwiedzające?
    A i jeszcze jedno znasz ćwiczenia po cc? Łatwiej bedzie Ci sie pionizować

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie dodane :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/939e4168a3c5.jpg

Mikejla, nat_alia, Little Frog, zakocona, szczesliwa_mamusia21, polkosia, jaroszka, maluda, aanaa, soraya, Bąbelek, agaton, miska2503, Lexie, Lucy7, annggela, WiedźmaMaKota, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 2458 2459 2460 2461 2462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ