X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stelaża to polecam. Tzn chyba polecam bo nie mam i przy każdej kąpieli kombinujemy jak kon pod gore. Jeszcze nie udalo nam się znalezc wygodnego miejsca do kąpania. Tylko czy takie stelaże pasują pod każdą wanienkę?

iv09hdge6yql001e.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia no kurcze. Przysiady rób czy cos.

medlduje ze ja równiez jak MAgnosia w srode bede miala CC hehehe no prosze ale się nam porobiło. Szkoda bo myslałam ze jednak będzie pazdziernikowe moze pierwsze a tu jeszcze wrzesien, ale co tam bedziemy miały za sobą

wisienka ja nie kupuje, ale jakby mi ktos chcial kupic cos co moze ułatwic zycie to bymm sie nie zastanawiala:D

Magnosia, agaton, Mikejla, estrella, EwelKa wielka, zakocona, annggela, Katarzyna87, Little Frog, nat_alia, szczesliwa_mamusia21, jaroszka, maluda, soraya, Bąbelek, stokrotka25, paula1 lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, dam znać na pewno. Ja, jak już kiedyś pisałam, nie boję się cc w ogóle. Na razie ;)

Ja stelaż do wanienki mam, kupiłam go razem z wanienką.

Arielka lubi tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • maluda Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Muszę się z Wami podzielić, że po raz pierwszy od dawna nie miałam w nocy zgagi :) ale i tak została w naszym domu, bo miał ją mój mąż :(
    tak sobie myślę, że szkoda, że tymi dolegliwościami ciążowymi to się nie można czasami dzielić, zwłaszcza z tymi, co to uważają, że przesadzamy jak narzekamy na nasze dolegliwości :)
    akurat mojego męża to mi szkoda było, bo on jest bardzo pracowity i empatyczny, docenia to, że noszę już dodatkowe ponad 20 kg codziennie i sam się wyrywa, żeby mi pomóc np. buty założyć.

Magnosia narzekaj ile chcesz i ile potrzebujesz- ja zawsze chętnie wysłucham :) niestety nie nadążam odpisywać na forum...
    kiedyś myślałam, że muszę być "twarda", że muszę zrealizować wszystkie cele, które sobie założyłam, bo przecież nie można pokazać słabości i się poddać (tak zostałam wychowana), nie poszłam na zwolnienie, gdy zaszłam w 1 ciążę, bo przecież źle się nie czułam, nie zwolniłam tempa... straciłam tamto dziecko i do końca życia będę musiała żyć w nieświadomości czy mogłam temu jakoś zapobiec, bo może jakbym właśnie wtedy "nie spięła pośladków" to....
    W tej ciąży narzekam jak czuję, że nie mam siły, jestem od pierwszego testu ciążowego na zwolnieniu lekarskim, przeleżałam przez połowę ciąży i jestem z siebie dumna, że wytrwałam ten czas, gdy wolno mi było tylko do toalety wstawać, na IP lądowałam od razu, gdy coś mnie zaniepokoiło i miałam w nosie to, że lekarze traktują mnie już jak przewrażliwioną wariatkę :)
    uważam, że właśnie dzięki temu, że potrafię pokazać słabości to udało mi się utrzymać tą ciążę... ale sobie ponarzekałam.... :)
    a tak poza tym to sporo z nas na forum "swoje przeszło" więc oprócz dolegliwości fizycznych trzeba doliczyć jeszcze obciążenie psychiczne o którym często nie piszemy... więc nie dziwmy się, że możemy być już zmęczone w 9 miesiącu... ja dopóki nie minął mi "bezpieczny tydzień ciąży", w którym ratuje się wcześniaki, codziennie czułam się jakbym siedziała na tykającej bombie... każdy dzień był dla mnie wiecznością...

Jak ja uwielbiam jak piszecie o konkretnym jedzeniu- polędwiczki, łosoś, pieczone ziemniaczki, dobrze, że dopiero to dzisiaj przeczytałam, bo męża do nocnego sklepu musiałabym wysyłać :)

Biegnę czytać dalej :)

Magnosia, agaton, Mikejla, WiedźmaMaKota, Katarzyna87, Little Frog, jaroszka, aaaa09, soraya, IviQ, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relganli4wkmj4ii.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iviq, no to rodzimy razem. I razem odliczamy :) Buziak

IviQ lubi tę wiadomość

• linka220 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO Aanaa :) Jesteś naszym cennym źródłem informacji :) Super że masz czas wpadać i nas czytać :):)

Buziaki wieeeeeeeeeelkie :*

aanaa lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluda, jakbym czytała o sobie. Przeżyłyśmy podobną historię...

maluda, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    a ja mam do Was dziewczyny pytanie z innej beczki:) kupowałyście stelaż do wanienki? siostra chce kupić dla małego a ja się zastanawiam czy jest mi niezbędny, czy coś innego nie przyda się bardziej?:)
    Tak my kupiliśmy i bardzo się z tego cieszę bo z poprzednim dzieckiem nie miałam i nieźle musiałam się gimnastykować, a teraz oszczędzę sobie plecy chociaż trochę ;)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 28 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Co do stelaża to polecam. Tzn chyba polecam bo nie mam i przy każdej kąpieli kombinujemy jak kon pod gore. Jeszcze nie udalo nam się znalezc wygodnego miejsca do kąpania. Tylko czy takie stelaże pasują pod każdą wanienkę?
    Stelaże mają różną wielkość, i dobiera się je pod rozmiar wanienki :)

aanaa lubi tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ bo drażni mnie takie gloryfikowanie macierzyństwa, to jest piękny czas ale każdy może mieć kryzys i chcieć uciec od tego wszystkiego, i tak jak Katarzyna napisała, że ma dość 9 miesiąca i czy jest egoistką? Wg. mnie nie jest. Każdy może mieć słabszy dzień i grunt to nie wstydzić się do niego przyznać nawet jeśli trwa dłużej niż jeden dzień.

Polkosia, Lojka - ale nocka, pełnia zadziałała?

Bąbelek ja też mam rozpulchnioną dupkę <3

Onka co za baba!

Katarzyna87, aaaa09, Bąbelek, IviQ lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ no to i na Twoje maleństwo czekamy!

Maluda czytając Ciebie taki spokój we mnie wchodzi, nie wiem co w tym takiego jest. Pisałam to dawien dawno - nie przeżyłam tego co niejedna z Was tutaj i nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujecie, czułyście, tymbardziej was podziwiam.
    A no i Maluda mój mąż też szanuje to, że noszę w brzuszku również i jego Szczęście, też pali się do ubierania mi butów, ale na szczęście daje sobie sama radę. Wczoraj mnie do naczyń dopuścić nie chciał nawet, bo ja za dużo robię? A mnie głupio, bo od pn-pt chodzi do pracy a sb i nd jeszcze chce sprzątać i gotować! Pewnie nadrabiamy ciche dni :)

A właśnie - sprawdziłam reakcję na mleko z cycucha haha. Mówię do niego, (po Waszych żartach) że będzie miał zawsze mleko do kawy, a on mi odpowiada - nie, no coś Ty Madzi nie będę kradł absolutnie, to jej. Troskliwy tata ;)

Little Frog, maluda, IviQ, lojkalojka, stokrotka25, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję dzisiaj jak wrak. Jest mi tak koszmarnie gorąco i słabo, że masakra. Mam duszności i wypieki.

Ja mam stelaż od razu z wanienką i przewijakiem.

IviQ, to dopisuję do listy datę twojego cc :)! Super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:24

IviQ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia, Iviq, super ze juz tak niedługo do Waszego cc :)

Ja miałam 3cie ktg i tym razem wyszło dobrze. Miałam nadzieję że skoro tak i skoro i tak nie chcą indukowac porodu ani robić cc, to może jeszcze dziś wyjdę. no ale na razie tylko słyszałam że lekarka zgodziła się z położna ze zapis jest w porządku i tyle.

IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia odważna z Ciebie dziewczyna :D Ja sie boje a pewnie pozniej stwierdze ze nie było czego- jak zwykle :D

Magnosia lubi tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ,Magnosia,super wieści:)
    Jeszcze Onka żeby dolaczyla do Was:)
    Zakocona,mi jakos slabo dzisiaj i duszno. brzuch mam nisko juz bardzo,a dalej napady duszności jakies...

IviQ, Magnosia lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobie wybaczcie.

Chciałam powiedzieć ze mała waży 3650 i jak to gin stwierdził małe dziecko to to nie będzie a no i z usg wychodzi mi termin 7.10 !!!!! Załamka normalnie :D

Katarzyna87, estrella, Little Frog, szczesliwa_mamusia21, polkosia, maluda, Magnosia, agaton, annggela, lojkalojka, agania lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, będzie mały klocuszek :)

Laseczki macie teraz usg co tydzień? Ja miałam w zeszłym tyg, a kolejne dopiero za 14 dni. Nic gin nie wspominała, żeby na ktg skoczyć do szpitala. Nic się nie dzieje, jednak chciałabym podpatrzyć moją małą.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka, kciuki mocne :)!

agaton, no mój też nisko, już chyba się serio niżej nie da (przez co mam wrażenie, że jeszcze bardziej mi przeszkadza niż wcześniej), a duszności łapią. Cała czerwona jestem tak mi gorąco o.O!

W ogóle to kilka razy miałam w ciąży taki refluks przez sen, że się budziłam z zakrztuszeniem mocnym i ledwo dawałam radę złapać oddech (dzisiaj m.in tak było).

Nynusia, a jak szyjka? Pozamykane wszystko?

Katarzyna, od 36tyg mam wizyty co tydz. Żadnego KTG, bo nie ma potrzeby, a sama wizyta to u mnie nie trwa więcej niż 5min. Bo gin pyta jak się czuje, sprawdza szyjkę, przykłada USG sprawdzić serce, położenie główki i wody płodowe, i "pani to już podziękujemy, widzimy się za tydz".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 11:36

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnosia super wieści, czyli do środy ;) szybko minie. Jak bylam ostatnio na ktg, to słyszałam, ze polozniczy zawalony i mamusie leżą na patologii, w sumie tam jest chyba lepiej ;) wolałabym z dzidziusiem na patologii, niz na poloznictwie. A powiedz mi orientujesz sie, jak to jest wlz odwiedzinami przez mlodsze rodzeństwo dzidziusiow? Widzialas tak jakies dzieciaki odwiedzające?
    A i jeszcze jedno znasz ćwiczenia po cc? Łatwiej bedzie Ci sie pionizować

Magnosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 28 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnie dodane :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/939e4168a3c5.jpg

Mikejla, nat_alia, Little Frog, zakocona, szczesliwa_mamusia21, polkosia, jaroszka, maluda, aanaa, soraya, Bąbelek, agaton, miska2503, Lexie, Lucy7, annggela, WiedźmaMaKota, lojkalojka, stokrotka25 lubią tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 2458 2459 2460 2461 2462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ