Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesliwa_mamusia21 wrote:Soraya kciuuuki i czekamy na wiesci
magdaleene Ty tez juz niedlugo bedziesz tulić Marcelinke :*
Juz blizej niz dalej !
Mika jade do banku , dam Ci znac jak wroce
Super, ja chcę iść jutro - dowiedz się jak najwięcej co, ile itdszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Kurde Dziewczyny,pisałam rano,ze sobie tlumacze,ze Balbina nie chce jeszcze wyjść,ale normalnie juz bym tak chciała urodzić ze szok. Dzisiaj mam jakiegoś dola i plakac mi sie chce. Wiem,ze to hormony,ale ja chce moja Balbinkę juz:( żeby chociaż miała jakies objawy tego porodu,a ja nic,nawet nie wiem,czy czop mi wypadł
chyba nie,bo bym zauwazyla...
zakocona lubi tę wiadomość
-
Z tym wpuszczaniem dzieci na oddziały to trzeba sprawdzić indywidualnie, bo w każdym szpitalu jest inaczej. Jak ja leżałam na patologii ciąży to był zapis w regulaminie, że dopiero od 12 roku życia wpuszczają na oddział (ze względu na choroby wieku dziecięcego np. ospa, różyczka, i było było wyjaśnione, że to z ostrożności o zdrowie pacjentek, bo dziecko może już zarażać, a nie mieć jeszcze objawów) i faktycznie żadnego dziecka na oddziale nie spotkałam. Nie wiem niestety jak było na położnictwie.
Mój mąż to stwierdził ostatnio, że powinna być ujednolicona lista rzeczy, które trzeba zabrać do szpitala (w całej Polsce taka sama dla wszystkich szpitali) oraz podobne regulaminy np. wiek odwiedzin. Wtedy człowiek nie musiałby się zastanawiać czy wszystko ma jak trafi do innego szpitala niż ten d którego planował jechać, albo czy młodsze dzieci mogą przyjechać w odwiedziny do szpitala.aanaa lubi tę wiadomość
-
Zakocona poza obniżonym brzuszkiem i odchodzącym od prawie miesiąca czopem, to kompletna cisza
Jutro mam wizytę u doktorka, więc może w końcu będą jakieś pozytywy
W sumie oby to była cisza przed burzą, bo już mnie ta sytuacja zaczyna trochę irytować - a szczególnie jak odczuwam kopniaki 3 godziny non stop, kiedy chciałabym zasnąć
Jacusianka - kciuki zaciśnięte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:17
-
agaton wrote:Kurde Dziewczyny,pisałam rano,ze sobie tlumacze,ze Balbina nie chce jeszcze wyjść,ale normalnie juz bym tak chciała urodzić ze szok. Dzisiaj mam jakiegoś dola i plakac mi sie chce. Wiem,ze to hormony,ale ja chce moja Balbinkę juz:( żeby chociaż miała jakies objawy tego porodu,a ja nic,nawet nie wiem,czy czop mi wypadł
chyba nie,bo bym zauwazyla...
-
Laski,fajnie,ze wy to samo przezywacie bo raźniej jakos,ale oczywiście nie życzę wam tego i sobie tez nie.
Mika dzieki haha, ja zaraz będę spagetti robic,mize zapomnę na chwile,ze JA CHCE RODZIC!!!
Katarzyna87, WiedźmaMaKota, Nynusia lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Wybaczcie moją ignorancję, ale jakie znaczenie ma w ogóle odchodzenie tego czopa?
co innego, gdyby był podbarwiony krwią wtedy jest szansa, ze coś się zadzieje, a tak to lipa - rozwarcie ciągle to samo
Czop może odpaść również dopiero przy samym porodzie, czyli jak już to rozwarcie będzie duże
O proszę setny post mi wybiłWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:24
-
też mi się wydaje że czop nie ma zbytnio wpływu na akcje porodową, ale nie znam sie
-
Mikejla wrote:Asieńka nosisz teraz sportowe, czy takie do karmienia?
Mikejla, maluda lubią tę wiadomość