X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton batinka jeszcze jest zaraz po mnie ktorej dziecie tez sie nie spieszy... Ja najdalej do poniedziałku powinnam urodzić bo od piątku mają mi tego uparciocha wywoływać wiec mysle ze przez weekend będą monitorowac a w poniedziałek zaczną działać

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moja tez zapowiada sie byc klockiem a jak jeszcze posiedzi to w ogóle nie wiem jak taka duża mi tam przejdzie:-)

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, no widzisz, ale Ty jesteś po terminie, a ja po terminie to do 5 kg dobiję :P Jeśli znów 400 g przybrała, to już waży 3700-3800, a na poród się nie zapowiada.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakręcona, ale ja nie o swojej wadze, tylko córy :P Urodzę 4 kg klocusia na bank :P A ja to nadal tylko +6 na plusie.
    Aaaa aaaa ! :D

Agaton wiesz co Ja od jakoś 3 tyg normalnie do WC chodze , raz czesciej , raz mniej ale jakoś sobie radze . No jestem rekordzistka na forum , zupełnie się nie spodziewalam przed ciąża , ze po ciąży będę miała do zrzucania wsyztsko to samo to schudlam właśnie przed ciąża :)

Co do wagi w domu to Ja nawet się nie waze :D u położnej co 2 tyg teraz czego nienawidzę ! :p

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, a Ty 100 przekroczyłaś?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Aguś, no widzisz, ale Ty jesteś po terminie, a ja po terminie to do 5 kg dobiję :P Jeśli znów 400 g przybrała, to już waży 3700-3800, a na poród się nie zapowiada.
    A takich dużych dzieci jak 4,5-5 kg nie rodzą przez CC ? :) bo kiedyś slyszalam , ze od o ile się nie myle 4,5 kg to juz na cesarke się można przygotowywać ale oczywiście nie musi tak być: )

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakręcona, a Ty 100 przekroczyłaś?
    Niestety tak: (
    Czuje się jak monstrum ! Dosłownie ... W życiu tak fatalnie się nie czulam we własnym ciele jak teraz .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 09:39

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ się dzieje! Iviq gratulacje, nareszcie jesteście razem :-) Paulla kciuki zaciśnięte :-)

Ale intensywny tydzień się szykuje, zanim przyjdzie moja kolej to już większość się rozpakuje :-o Spakowałam wczoraj walizkę i pozostaje mi czekać, najbardziej się boje, że mąż będzie w pracy jak akcja się zacznie, ale zauważyłam, że wiele z Was ma ten problem...

Jutro szykuje się miły dzień - o 13 mam ostatnie USG, dowiem się ile waży nasza pyza, obawiam się, że mogła przekroczyć już 3,5 kg z jej tempem rośnięcia. Ale zawsze to więcej do całowania <3 Wieczorem natomiast zabieram męża na ostatniego pewnie przed porodem fast fooda i do kina. Niech ma dzień chłopaka, nie wiadomo kiedy teraz będziemy mogli się gdzieś wybrać :-) A w czwartek mam wizytę, natomiast przed nią mam się zgłosić na pierwsze w życiu KTG i tego też nie mogę się doczekać :-) Zastanawiam się tylko ile czasu wcześniej powinnam być - ile mniej więcej trwa takie badanie???

No i sprawa dla mnie niepojęta - jutro inauguracja roku akademickiego a od czwartku zaczynają się zajęcia a ja nie muszę się w tym roku spinać :-) Dzisiaj jeszcze jadę na uczelnie na jedno spotkanie i pewnie w piątek wybiorę się na seminarium, a od poniedziałku nie zamierzam nawet raz pomyśleć o pracy, w końcu zasłużony odpoczynek :-)

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 101, zaczynałam z 95, więc nie czuję się o wiele grubsza ;) Jedynie brzuch wadzi.

A co do cc, to ja jednak wolałabym sn urodzić, więc lepiej, żeby mała tak nie tyła :P Ciekawa jestem czy może cukrzyca może wyjść po 32-35 tc i dlatego tak szybko przybiera dziecko? Bo ja w sumie nie mierzyłam od miesiąca cukrów, a te jej skoki zaczęły się 3 tygodnie temu...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale sie dzieje !!!!!!!
    Paulla trzymam kciuki !!
    Iviq gratulacje czekamy na zdjecia <3
    Bylam z mezem wczoraj na wycieczce, na szczescie nasz kochany synek nie zrobil nam psikusa bo bylismy 300 km od domu :/ wrocilismy o 3 a ja juz od dawna spac nie moge :) maly zniwu wczoraj mnie skopal porzadnie i w ciagu dnia z 6 razy uklulo mnie mocno w szyjke az sie zgielam z bolu, takze zaraz wstaje i ide na spacer !

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Aguś26 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A takich dużych dzieci jak 4,5-5 kg nie rodzą przez CC ? :) bo kiedyś slyszalam , ze od o ile się nie myle 4,5 kg to juz na cesarke się można przygotowywać ale oczywiście nie musi tak być: )
    Niby tak.... Ale na usg szpitalnym wychodzi mniejsza... Co sprzet to inna waga i z ta waga czesto sie myla na nasza niekorzysc i każą rodzic ponad 4kg naturalnie... A ja czuje ze ona jest duza

w4sqyx8dteqxq3vc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moc może , moja lekarka jak szlam robić glukozę po 31 tyg ciąży powiedziała ze w każdej chwili może wyjść ale male jest prawdopodobienstwo na sam koniec .
    Wiesz jak to jest. Maluchy przybierają w swoim tempie pod koniec juz. Ja jestem bardzo ciekawa ile mój dubdus wazy , 29 sierpnia miał 1809 gram ...

Ja przytylam waze 114 kg :-/ a przytylam tak jak mowie 38 kg , startowalam z wagi 76 ...
    Jezu jak Ja się doczekać nie mogę diety i tego całego odchudzania już ! Zeby wyglądać jak przed ciąża ! 76 kg to tez wydaje się nie malo ale mam 176 wiec rozkładalo się ładnie po mnie , byłam taka szczupła fajna ! :o teraz doceniam mega

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś26 wrote:
    Niby tak.... Ale na usg szpitalnym wychodzi mniejsza... Co sprzet to inna waga i z ta waga czesto sie myla na nasza niekorzysc i każą rodzic ponad 4kg naturalnie... A ja czuje ze ona jest duza
    A no właśnie , ciężko po tym USG stwierdzić na 100% ile dziecko wazy. Moja znajoma na USG miała ze dziecko wazy 3.200 przed porodem 2 dni i rodziła naturalnie bynajmniej próbowała i nie dala rady , miała CC i okazało się ze dziecko 4 kg wyskoczylo , wiadomo przecież , ze nie urosła jej córka przez 2 dni 800 gram:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla,tak kochana jestem i będę czujna ! :* A tobie życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki za Was! Nie bój się,zaraz będzie po wszystkim ! :* :)

Green,współczuję,szpital tak daleko od domu.. dobrze,że jest net,przynajmniej masz kontakt ze światem !

IviQ,serdeczne gratulacje!! Super,że Kornelek już na świecie! <3

Mika,powodzenia na wizycie!

Tuska Ty tez w szpitalu,oby sie akcja szybko rozkręciła!

Wiedźma,zobacz jak szybko tydzień bez ukochanego zleciał,już Go masz przy sobie:)
    A co do gardła to mnie też pobolewa,chyba zaraziłam się od męża bo zaziębiony jakiś.. Póki co piję dużo herbatki z miodem i cytryną

Dodinka,cierpliwości :)

Zakręcona,ja sie wczoraj dowiedziałam,że przytyłam już 20 kg i 100 przekroczone.. a też niby się nie objadam,kurcze,nooo..

Aguś26,fajne fotki z mężusiem na fb :) Nie martw się rozkręci się coś niebawem! Podejrzewam,że będę miała tak samo jak Ty bo u mnie totalnie sie nic nie dzieje..totalnie!

dodinka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się!

Na samym początku gratuluje świeżo upieczonej mamuśce, za wszystkie te u których akcja już się rozpoczęła lub lada moment rozpocznie trzymam kciuki!

My dziś na 16.45 mamy wizytę, więc zobaczymy co tam słychać :) W nocy swędziały mnie dłonie i obudziłam się z dość popuchniętymi, miała tak któraś z Was?

Widzę że większość z nas marzy już o figurze tej z przed ciąży, ja mam jakieś 22kg na plusie, więc sporo, obecnie ważę około 79kg i mam nadzieje ze 80 nie przekroczę.

Wszystkim życzę miłego dnia!!!

Lexie, Bąbelek lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie no wiec właśnie , rozumiesz mój bol chociaż Ja 2 x więcej przytylam niż Ty ale sam fakt:) nie obzeramy się a tu chu*** waga niedługo numer telefonu wybijac zacznie mi !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, nie wierzę, że przytyłaś prawie 40 kg bez obżerania :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakręcona, nie wierzę, że przytyłaś prawie 40 kg bez obżerania :P
    No cóż:) nie zmusze Cie do tego , kłamać nie mam potrzeby :))

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na temat wagi dziecka rozmawiałam z moim ginem bo tydzień temu Mały ważył 300 gram mniej.. No i może się to wahać w granicach 500 gram.. Nie da się nigdy zważyć idealnie.
    Pytałam też o czop jak wygląda i może być różnie,mogłam nawet nie zauważyć,że odszedł,oznaką może być nawet zwiększona ilość białego śluzu,wcale nie musi być zabarwiony na czerwono czy brązowo.. No i jego brak nie jest przeciwwskazaniem do seksu! :)

dodinka lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona wspolczuje tego przyrostu wagi, ja mam 22 kg na plusie ale to wylacznie z obzarstwa ! Wczesniej duzo pracowalam, fajki palilam wiec chudzienka bylam spodnie tylko w rozmiarze xs a teraz ogromne L gdzie mam króciutkie nozki :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ