Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaton batinka jeszcze jest zaraz po mnie ktorej dziecie tez sie nie spieszy... Ja najdalej do poniedziałku powinnam urodzić bo od piątku mają mi tego uparciocha wywoływać wiec mysle ze przez weekend będą monitorowac a w poniedziałek zaczną działać
-
polkosia wrote:Zakręcona, ale ja nie o swojej wadze, tylko córy
Urodzę 4 kg klocusia na bank
A ja to nadal tylko +6 na plusie.
Agaton wiesz co Ja od jakoś 3 tyg normalnie do WC chodze , raz czesciej , raz mniej ale jakoś sobie radze . No jestem rekordzistka na forum , zupełnie się nie spodziewalam przed ciąża , ze po ciąży będę miała do zrzucania wsyztsko to samo to schudlam właśnie przed ciąża
Co do wagi w domu to Ja nawet się nie wazeu położnej co 2 tyg teraz czego nienawidzę ! :p
polkosia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Aguś, no widzisz, ale Ty jesteś po terminie, a ja po terminie to do 5 kg dobiję
Jeśli znów 400 g przybrała, to już waży 3700-3800, a na poród się nie zapowiada.
bo kiedyś slyszalam , ze od o ile się nie myle 4,5 kg to juz na cesarke się można przygotowywać ale oczywiście nie musi tak być: )
-
Ależ się dzieje! Iviq gratulacje, nareszcie jesteście razem
Paulla kciuki zaciśnięte
Ale intensywny tydzień się szykuje, zanim przyjdzie moja kolej to już większość się rozpakuje :-o Spakowałam wczoraj walizkę i pozostaje mi czekać, najbardziej się boje, że mąż będzie w pracy jak akcja się zacznie, ale zauważyłam, że wiele z Was ma ten problem...
Jutro szykuje się miły dzień - o 13 mam ostatnie USG, dowiem się ile waży nasza pyza, obawiam się, że mogła przekroczyć już 3,5 kg z jej tempem rośnięcia. Ale zawsze to więcej do całowaniaWieczorem natomiast zabieram męża na ostatniego pewnie przed porodem fast fooda i do kina. Niech ma dzień chłopaka, nie wiadomo kiedy teraz będziemy mogli się gdzieś wybrać
A w czwartek mam wizytę, natomiast przed nią mam się zgłosić na pierwsze w życiu KTG i tego też nie mogę się doczekać
Zastanawiam się tylko ile czasu wcześniej powinnam być - ile mniej więcej trwa takie badanie???
No i sprawa dla mnie niepojęta - jutro inauguracja roku akademickiego a od czwartku zaczynają się zajęcia a ja nie muszę się w tym roku spinaćDzisiaj jeszcze jadę na uczelnie na jedno spotkanie i pewnie w piątek wybiorę się na seminarium, a od poniedziałku nie zamierzam nawet raz pomyśleć o pracy, w końcu zasłużony odpoczynek
-
Ja mam 101, zaczynałam z 95, więc nie czuję się o wiele grubsza
Jedynie brzuch wadzi.
A co do cc, to ja jednak wolałabym sn urodzić, więc lepiej, żeby mała tak nie tyłaCiekawa jestem czy może cukrzyca może wyjść po 32-35 tc i dlatego tak szybko przybiera dziecko? Bo ja w sumie nie mierzyłam od miesiąca cukrów, a te jej skoki zaczęły się 3 tygodnie temu...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej dziewczyny ale sie dzieje !!!!!!!
Paulla trzymam kciuki !!
Iviq gratulacje czekamy na zdjecia
Bylam z mezem wczoraj na wycieczce, na szczescie nasz kochany synek nie zrobil nam psikusa bo bylismy 300 km od domuwrocilismy o 3 a ja juz od dawna spac nie moge
maly zniwu wczoraj mnie skopal porzadnie i w ciagu dnia z 6 razy uklulo mnie mocno w szyjke az sie zgielam z bolu, takze zaraz wstaje i ide na spacer !
-
ZakręconaOna wrote:A takich dużych dzieci jak 4,5-5 kg nie rodzą przez CC ?
bo kiedyś slyszalam , ze od o ile się nie myle 4,5 kg to juz na cesarke się można przygotowywać ale oczywiście nie musi tak być: )
-
Polkosia moc może , moja lekarka jak szlam robić glukozę po 31 tyg ciąży powiedziała ze w każdej chwili może wyjść ale male jest prawdopodobienstwo na sam koniec .
Wiesz jak to jest. Maluchy przybierają w swoim tempie pod koniec juz. Ja jestem bardzo ciekawa ile mój dubdus wazy , 29 sierpnia miał 1809 gram ...
Ja przytylam waze 114 kga przytylam tak jak mowie 38 kg , startowalam z wagi 76 ...
Jezu jak Ja się doczekać nie mogę diety i tego całego odchudzania już ! Zeby wyglądać jak przed ciąża ! 76 kg to tez wydaje się nie malo ale mam 176 wiec rozkładalo się ładnie po mnie , byłam taka szczupła fajna ! :o teraz doceniam mega -
Aguś26 wrote:Niby tak.... Ale na usg szpitalnym wychodzi mniejsza... Co sprzet to inna waga i z ta waga czesto sie myla na nasza niekorzysc i każą rodzic ponad 4kg naturalnie... A ja czuje ze ona jest duza
-
Paulla,tak kochana jestem i będę czujna ! :* A tobie życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki za Was! Nie bój się,zaraz będzie po wszystkim ! :*
Green,współczuję,szpital tak daleko od domu.. dobrze,że jest net,przynajmniej masz kontakt ze światem !
IviQ,serdeczne gratulacje!! Super,że Kornelek już na świecie!
Mika,powodzenia na wizycie!
Tuska Ty tez w szpitalu,oby sie akcja szybko rozkręciła!
Wiedźma,zobacz jak szybko tydzień bez ukochanego zleciał,już Go masz przy sobie:)
A co do gardła to mnie też pobolewa,chyba zaraziłam się od męża bo zaziębiony jakiś.. Póki co piję dużo herbatki z miodem i cytryną
Dodinka,cierpliwości
Zakręcona,ja sie wczoraj dowiedziałam,że przytyłam już 20 kg i 100 przekroczone.. a też niby się nie objadam,kurcze,nooo..
Aguś26,fajne fotki z mężusiem na fbNie martw się rozkręci się coś niebawem! Podejrzewam,że będę miała tak samo jak Ty bo u mnie totalnie sie nic nie dzieje..totalnie!
dodinka, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość
-
Witam się!
Na samym początku gratuluje świeżo upieczonej mamuśce, za wszystkie te u których akcja już się rozpoczęła lub lada moment rozpocznie trzymam kciuki!
My dziś na 16.45 mamy wizytę, więc zobaczymy co tam słychaćW nocy swędziały mnie dłonie i obudziłam się z dość popuchniętymi, miała tak któraś z Was?
Widzę że większość z nas marzy już o figurze tej z przed ciąży, ja mam jakieś 22kg na plusie, więc sporo, obecnie ważę około 79kg i mam nadzieje ze 80 nie przekroczę.
Wszystkim życzę miłego dnia!!!
Lexie, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Wczoraj na temat wagi dziecka rozmawiałam z moim ginem bo tydzień temu Mały ważył 300 gram mniej.. No i może się to wahać w granicach 500 gram.. Nie da się nigdy zważyć idealnie.
Pytałam też o czop jak wygląda i może być różnie,mogłam nawet nie zauważyć,że odszedł,oznaką może być nawet zwiększona ilość białego śluzu,wcale nie musi być zabarwiony na czerwono czy brązowo.. No i jego brak nie jest przeciwwskazaniem do seksu!dodinka lubi tę wiadomość