X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam właśnie , ze czop nie musi być koniecznie z niteczkami krwi , kolor rozowawy czy cos:)
    Może być nawet dużo mega rozciagliwego .

Jeeej ale Ja jestem zmęczona , wczorajszy dzień to mnie wykończył aż kolana mnie bola hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa,kciuki za wizytę! Powiedz lekarzowi o swoich obawach bo może byc to cholestaza.. Moja koleżanka tak miała swędziały Ją dłonie i stopy a szczególnie wieczorem i w nocy

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w dzień dobry tvn -6-7 tydzień ciąży :) kiedy to było.. :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam się nie obżeram,nie jem na noc.. ale może jem nieodpowiednie produkty :P

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zakrecona wspolczuje tego przyrostu wagi, ja mam 22 kg na plusie ale to wylacznie z obzarstwa ! Wczesniej duzo pracowalam, fajki palilam wiec chudzienka bylam spodnie tylko w rozmiarze xs a teraz ogromne L gdzie mam króciutkie nozki :/
    Kochana Ja wczesniej pracowalam , byłam na diecie ciągle , fajki rzucilam 2 lata temu prawie a w ciąży rzucilam dietę i zaczelam jeść to co nie jadlam właśnie na diecie przez prawie rok czyli chlebek , maselko , cukier , ogólnie maczne rzeczy , słodkie owoce . :) i mam tego skutki właśnie ... 38+ :) wczesniej nosilam bluzki nawet 34 ( jeszcze w grudniu , styczniu) spodni 36/38 mimo wagi 76 kg a teraz kuzwa z 44 rozmiar mam jak nie z 46 :-/ dlatego nic nie kupuje nawet sobie bo wiem , ze zaraz to wszystko zrzuce a ciuchy pójdą w kat wiadomo a po co mi to ?! Lepiej jak schudne kupić sobie nowe zaopatrzenie haha

Lexie Ja na noc tez nie jem ani później niż 22 max ! W nocy nie umialabym jeść , raz czy dwa ugryzlam sucharka na poczatku ciąży jak mdłości całonocne miałam i co
    Wyrzygalam nawet sucharka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:09

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie boli krzyż i brzuch. Beczec mi się chce z tego wszystkiego.

Nic mi się nie chce.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ale mnie boli krzyż i brzuch. Beczec mi się chce z tego wszystkiego.

Nic mi się nie chce.
    Wspolczuje Ci: ( domyslam się , ze najgorsze jest to siedzenie boli boli a nic się nie rusza :-/ chociaż może jednak juz cos ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Styczniowa,kciuki za wizytę! Powiedz lekarzowi o swoich obawach bo może byc to cholestaza.. Moja koleżanka tak miała swędziały Ją dłonie i stopy a szczególnie wieczorem i w nocy

Dzięki! Właśnie w nocy też pomyślałam że to może być cholestaza ale nie chce się nakręcać, teraz juz nic nie swędzi i opuchlizna jakby też mniejsza. dobrze że dzis wizyta tylko zeby mi to z głowy nie wyleciało!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak przeglądam godziny porodów i w sumie nie ma jakiejś tendencji czy to jest noc, czy środek dnia. Zawsze wydawało mi się, że większość porodów odbywa się w nocy.

Zaczynają mnie łapać skurcze. To chyba już niedługo... :)

soraya, polkosia, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

mhsvh371pdpt408y.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa Ja miałam taki okres , ze wszystko mnie swedzialo bez puchniecia i dostalam skierowanie na cholestaze , IDE jutro na badania właśnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dzięki! Właśnie w nocy też pomyślałam że to może być cholestaza ale nie chce się nakręcać, teraz juz nic nie swędzi i opuchlizna jakby też mniejsza. dobrze że dzis wizyta tylko zeby mi to z głowy nie wyleciało!

Zapisz sobie na kartce wszystkie pytania,ja tak zawsze robię :)

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie,bo od wczoraj mam mokro strasznie. Ledwo sie rano umylam,a tu juz mokro i zmierzylam sobie to papierkiem i byl niebieski,czyli ph 7. Ale to jest przezroczysta wydzielina,troszeczkę taka klejąca,nie tak jak śluz,ale tez nie jest to tak jak woda. Co myślicie o tym? Śluz to jakie ma ph?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, skurcze mam super rzadko :(. Nie wiem kurde chyba pół dnia będę na tej piłce skakać chyba. Mam tonę prasowania ale nie chce mi się kompletnie :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Mam pytanie,bo od wczoraj mam mokro strasznie. Ledwo sie rano umylam,a tu juz mokro i zmierzylam sobie to papierkiem i byl niebieski,czyli ph 7. Ale to jest przezroczysta wydzielina,troszeczkę taka klejąca,nie tak jak śluz,ale tez nie jest to tak jak woda. Co myślicie o tym? Śluz to jakie ma ph?
    Agaton a może wody Ci ciekna plus śluz ? W koncu juz jesteś w takim terminie ze miałoby prawo:)
    Ja nie znam się za mocno na tych papierach , wiem tylko tyle , ze powyzej 6,5 chyba To może być jakas infekcja lub wody ale nie jestem pewna czy dobrze mowie także nie ma co na mnie zwracać uwagi: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 40 tygodniu :)

Jeeej dziewczyny, dopiero 10 a wy już tyle stron zdążyłyście zrobić, że musiałam nadrabiać i nadrabiać :)

Iviq - gratuluję maluszka i współczuję bólu, trzymaj się tam !

PauLLa - no niezła akcja, trzymam kciuki, żeby wszystko poszło szybko, gładko i w miarę możliwości bezboleśnie :)

Aleksandra - znam ból studiowania, mi się w weekend też zaczyna praca, bo zaczynam 3 rok i licencjat, a przy dwójce dzieci i facecie, który miesiąc jest w domu a miesiąc poza domem może to być bardzo, bardzo trudne, ale dam radę. Tak to jest jak po trzech latach przerwy od szkoły zachciało się mi studiowania, już dawno po magisterce powinnam być :P

Ja dziś mam wizytę ok. godz. 17 także, byle było coś pozytywnego
    A jeszcze się Wam pochwalę, że mój M. wraca już jutro wieczorem lub pojutrze nad ranem :)

zakocona, agaton, Lexie, dodinka lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co z ta chilestaza,co się na to robi? Bo ja to chyba mam,ale juz mi się badac nie chce.
    Mi sie wydaje ze u Ciebie Zakręcona to efekt jojo plus zaparcia i nie trudno przytyć,szczególnie,ze juz kiedys przytylas tyle przez chorobę. Zrzucisz na pewno,ja mam nadzieje,ze tez szybko schudnę,bo nie będę miała w czym chodzić;) juz mam dosyć tych ciążowych ciuchów:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Zakręcona, skurcze mam super rzadko :(. Nie wiem kurde chyba pół dnia będę na tej piłce skakać chyba. Mam tonę prasowania ale nie chce mi się kompletnie :/
    Prasowanie nie ucieknie , skacz na piłce , prasuj i może cos się ruszy . Prasuj na siedząco żebyś wyrobila z kręgosłupem

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka ja mam 2 pary leginsow i jedne dresy oraz 4 bluzki i jedna bluze, gacie dupa zaczyna pochlaniac ale nawet maz powiedzial ze nie kupi nowych bo i tak zaraz to zrzuce. Jeszcże nigdy nie wazylam tyle co teraz :/ ale planuje na sylwestra juz wskoczyc w kiecke, mam nadzieje ze mije malenstwo momoze mi zrzucic te kg i bedzie pieknie jadl mleczko :)

Agaton ja tez od dwoch dni wiecej sluzu mam, czuje jakbym mokro miala, niestety nie znam sie na tych ph wiec nie pomige :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Agaton !!! U mnie niebieski odczyn był jak wody leciały !
    Niebieski lub turkusowy kolor to wody !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:19

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton taki niebieski papierek to raczej przy uciekających wodach, jeśli nie masz infekcji. Prawidłowo powinien być żółciutki.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 2475 2476 2477 2478 2479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ