X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • my dream Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się przybrało 12 kg, pewnie jeszcze troche podskoczy. Ale nie odmawiałam sobie niczego.

mój nie chce już się ze mną kochać :( mówi, że czuje dyskomfort, że się boi :(

mhsvh371pdpt408y.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, cholestaza to bardzo poważna choroba i bardzo niebezpieczna dla dziecka, więc mocno wątpię, że ją masz, bo to nie jest byle co.
    Masz jej objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:19

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Dziewczyny a co z ta chilestaza,co się na to robi? Bo ja to chyba mam,ale juz mi się badac nie chce.
    Mi sie wydaje ze u Ciebie Zakręcona to efekt jojo plus zaparcia i nie trudno przytyć,szczególnie,ze juz kiedys przytylas tyle przez chorobę. Zrzucisz na pewno,ja mam nadzieje,ze tez szybko schudnę,bo nie będę miała w czym chodzić;) juz mam dosyć tych ciążowych ciuchów:)
    To samo mi właśnie lekarka powiedziała , ze nawet jakbym się obzerala nie przytylabym 40 kg , zresztą zrobilabym dziecku krzywdę takim obrzeraniem , cukrzyca ciazowa itp a nic takiego nie mam , malusio zdrów .
    Tez mam nadzieje ze zrzuce szybko , na mojej dietce potrafilam schudnac tak jak kiedyś pisalam 40 w 10 miesięcy wiec teraz tez dam rade plus władze ćwiczenia , latanie do dziecka To wiadomo ze jeszcze dodatkowy wysiłek:) ah juz nie mogę się doczekać na prawdę.
    Kochana a co do cholestazy to z krwi sprawdzaja biliburyne czy jakoś tak

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to po skonczeniu siusiu wycieram sie i leci mi dalej :/ i znowu wycieram i leci dalej( jakbym tego nie kontrolowala ) :/ czy ktoras tak ma ?

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie wrote:
    Zapisz sobie na kartce wszystkie pytania,ja tak zawsze robię :)
    Dobra rada, dzięki!

Mam tylko nadzieje ze wyśle mnie co najwyzej na badania (3 tygodnie temu miałam wszystkie próby wątrobowe w normie). Nie chciałabym wylądować na oddziale

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zakretka ja mam 2 pary leginsow i jedne dresy oraz 4 bluzki i jedna bluze, gacie dupa zaczyna pochlaniac ale nawet maz powiedzial ze nie kupi nowych bo i tak zaraz to zrzuce. Jeszcże nigdy nie wazylam tyle co teraz :/ ale planuje na sylwestra juz wskoczyc w kiecke, mam nadzieje ze mije malenstwo momoze mi zrzucic te kg i bedzie pieknie jadl mleczko :)

Agaton ja tez od dwoch dni wiecej sluzu mam, czuje jakbym mokro miala, niestety nie znam sie na tych ph wiec nie pomige :/
    Ja kupilam jedna bluzkę na poczatku ciąży w która i tak się nie mieszcze juz wiec luz , będzie na kiedyś: ) i jedne jeansy na gumie które są za male juz na mnie prawie w nogach wiec po ciąży będą idealne na zakrycie sadelka a po schudnieciu będę miała luźne gumiaki:) nawet po domu , ja majtki kupilam w ciąży 5 par i wsio , więcej nie kupuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, ale siku ci leci czy co? Ja tak mam. W zależności w jakiej pozycji usiade to jeszcze mi dolatuje kolejna porcja siku.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:
    a mi się przybrało 12 kg, pewnie jeszcze troche podskoczy. Ale nie odmawiałam sobie niczego.

Mojemu tlumaczylam ze nasienie teraz moze pomoc w zmiekczaniu szyjki co ulatwi mi porod a on nic, jeszcze w sierpniu non stop latal za mna a gdy teraz chce to on nic nie robi ;( jak na zlosc

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak to są wody, sączą się, to coś z tym robić, czy to normalne i czekac na akcje?
    Zakocona, jak się kładę, to swędzi mnie co chwile coś. Jak siedze w kościele no to się drapie co chwile, aż mi głupio. Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest jakas taka choroba i nigdy nic ginowi nie mówiłam, ale miałam krew badana i wszystko było dobrze. Raz po pizzy bardzo mnie w nocy swędziało wszystko, ale stopy i dłonie to akurat w ogóle. Sama nie wiem...
    teraz jak jem lekkostrawnie bardziej, to jest ok, ale jak sie kłade, to drapne się co trochę;)

magdallenee lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anngela jak nie umiesz miesniami kegla tego zatrzymać to wody!

Czy w każdej aptece można kupić takie paski ph? Ile to kosztuje?

U mnie dzisiaj twardnienia brzucha (bezbolesne) i kłucie w szyjce - mam nadzieję że to nie żadna infekcja, bo żadna z Was o tym nie pisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:26

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • zakocona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy raz od nie wiem kiedy zajrzałam w lusterko jak tam moja psita wygląda. Żałuję, że to zrobiłam. Rozklapciana totalnie :/ Dobrze przynajmniej, że łysa.

Agaton, skóra swędzi, bo jest rozciągnięta :). Dawałam kiedyś artykuł o cholestazie i tam swędzą dłonie i stopy. Na choelstaze robi się próby watrobowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:27

polkosia, lojkalojka, Arielka lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • annggela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Angela, ale siku ci leci czy co? Ja tak mam. W zależności w jakiej pozycji usiade to jeszcze mi dolatuje kolejna porcja siku.
    No chyba tak, ale wrazenie mam jakbym kontrole stracila :/ nie mam tych paskow i nie wiem czy moge tu kupic. Jak skoncze siusiu to czekam chwilke rozluzniona, zaczynam wycierac i sru leci i znow.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dream wrote:

Mój D wczoraj mi powiedział , ze jak robi mi się rozwarcie juz to on lekko będzie się źle czuł kochającą się ze mną wiedząc , ze małego w główkę może dotknąć: o haha z jednej strony go rozumiem a z drugiej no jakoś poradzić sobie trzeba ! :D

Zakocona oj poważna masz racje ale generalnie to nie zawsze jest tak właśnie z tymi objawami , nawet mój lekarz mówił mi ze jedna nie ma objawów nawet a okazuje się przy badaniach ZS chllestaza na całego albo ta co ma największe objawy nie ma wgle . Moja znajoma się drapala i miała brązowe plamy na nogach i rekach a plamy to nie objaw podobno , Ja miałam krostki i mega swędzenie ktore apropos właśnie od nowa wraca i dostał am skierowanie na to badanie , no cóż zobaczymy . Oby żadna z Nas nie miała tego

my dream lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dzięki! Właśnie w nocy też pomyślałam że to może być cholestaza ale nie chce się nakręcać, teraz juz nic nie swędzi i opuchlizna jakby też mniejsza. dobrze że dzis wizyta tylko zeby mi to z głowy nie wyleciało!

Mnie swędzą dłonie, jak spuchną. Lekarz mówił, że to rozciągnięta skóra swędzi. Cholestaza to uporczywy świąd i nie tylko na dłoniach, więc przypuszczam, że to od puchnięcia :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, nie musisz mi udowadniać nic. Chodzi mi jedynie o to, że skądś te kilogramy się biorą...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • magdallenee Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    No to jak to są wody, sączą się, to coś z tym robić, czy to normalne i czekac na akcje?
    Zakocona, jak się kładę, to swędzi mnie co chwile coś. Jak siedze w kościele no to się drapie co chwile, aż mi głupio. Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest jakas taka choroba i nigdy nic ginowi nie mówiłam, ale miałam krew badana i wszystko było dobrze. Raz po pizzy bardzo mnie w nocy swędziało wszystko, ale stopy i dłonie to akurat w ogóle. Sama nie wiem...
    teraz jak jem lekkostrawnie bardziej, to jest ok, ale jak sie kłade, to drapne się co trochę;)
    Miałam cytować, a polubiłam - przepraszam za błąd ! :)
    Z cieknącymi wodami udałabym się na IP, żeby sprawdzić, czy to na pewno to i ile ich ewentualnie już uciekło

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, jak leci niekontrolowanie, to raczej wody. Mi siki tak lecą, ale musze je wycisnąc hehe.

Katarzyna, ja mam próbki z tego leku GineIntima, są w aptece za darmo, przynajmniej w mojej. Można podobno też przez net zamówić.

Katarzyna87, annggela lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton mnie dłonie i stopy wgle nie swedza tez .
    Zakocona Ja wczoraj się golilam przy lustrze , tez żałuje ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    No chyba tak, ale wrazenie mam jakbym kontrole stracila :/ nie mam tych paskow i nie wiem czy moge tu kupic. Jak skoncze siusiu to czekam chwilke rozluzniona, zaczynam wycierac i sru leci i znow.
    W aptece dostępny jest test na cieknące wody nazywa się BoboSafe, wyglądają jak podpaski, trzeba w tym trochę pochodzić i jeśli to faktycznie wody to zmienia ona zabarwienie na niebieski :)

Katarzyna87, polkosia lubią tę wiadomość

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, plamy są również objawem. Koleżanka pokazywała mi swoje stopy po porodzie po cholestazie. Strup na strupie, bo tak się drapala.

Angela, alw leci ci z pochwy czy z cewki, bo przecież to czuć. I jest różnica.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 2476 2477 2478 2479 2480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ