Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agaton wrote:Dziewczyny a co z ta chilestaza,co się na to robi? Bo ja to chyba mam,ale juz mi się badac nie chce.
Mi sie wydaje ze u Ciebie Zakręcona to efekt jojo plus zaparcia i nie trudno przytyć,szczególnie,ze juz kiedys przytylas tyle przez chorobę. Zrzucisz na pewno,ja mam nadzieje,ze tez szybko schudnę,bo nie będę miała w czym chodzićjuz mam dosyć tych ciążowych ciuchów:)
Tez mam nadzieje ze zrzuce szybko , na mojej dietce potrafilam schudnac tak jak kiedyś pisalam 40 w 10 miesięcy wiec teraz tez dam rade plus władze ćwiczenia , latanie do dziecka To wiadomo ze jeszcze dodatkowy wysiłek:) ah juz nie mogę się doczekać na prawdę.
Kochana a co do cholestazy to z krwi sprawdzaja biliburyne czy jakoś tak -
Lexie wrote:Zapisz sobie na kartce wszystkie pytania,ja tak zawsze robię
Mam tylko nadzieje ze wyśle mnie co najwyzej na badania (3 tygodnie temu miałam wszystkie próby wątrobowe w normie). Nie chciałabym wylądować na oddziale -
annggela wrote:Zakretka ja mam 2 pary leginsow i jedne dresy oraz 4 bluzki i jedna bluze, gacie dupa zaczyna pochlaniac ale nawet maz powiedzial ze nie kupi nowych bo i tak zaraz to zrzuce. Jeszcże nigdy nie wazylam tyle co teraz
ale planuje na sylwestra juz wskoczyc w kiecke, mam nadzieje ze mije malenstwo momoze mi zrzucic te kg i bedzie pieknie jadl mleczko
Agaton ja tez od dwoch dni wiecej sluzu mam, czuje jakbym mokro miala, niestety nie znam sie na tych ph wiec nie pomige -
my dream wrote:a mi się przybrało 12 kg, pewnie jeszcze troche podskoczy. Ale nie odmawiałam sobie niczego.
mój nie chce już się ze mną kochaćmówi, że czuje dyskomfort, że się boi
-
No to jak to są wody, sączą się, to coś z tym robić, czy to normalne i czekac na akcje?
Zakocona, jak się kładę, to swędzi mnie co chwile coś. Jak siedze w kościele no to się drapie co chwile, aż mi głupio. Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest jakas taka choroba i nigdy nic ginowi nie mówiłam, ale miałam krew badana i wszystko było dobrze. Raz po pizzy bardzo mnie w nocy swędziało wszystko, ale stopy i dłonie to akurat w ogóle. Sama nie wiem...
teraz jak jem lekkostrawnie bardziej, to jest ok, ale jak sie kłade, to drapne się co trochęmagdallenee lubi tę wiadomość
-
Anngela jak nie umiesz miesniami kegla tego zatrzymać to wody!
Czy w każdej aptece można kupić takie paski ph? Ile to kosztuje?
U mnie dzisiaj twardnienia brzucha (bezbolesne) i kłucie w szyjce - mam nadzieję że to nie żadna infekcja, bo żadna z Was o tym nie pisała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:26
-
Ja wczoraj pierwszy raz od nie wiem kiedy zajrzałam w lusterko jak tam moja psita wygląda. Żałuję, że to zrobiłam. Rozklapciana totalnie
Dobrze przynajmniej, że łysa.
Agaton, skóra swędzi, bo jest rozciągnięta. Dawałam kiedyś artykuł o cholestazie i tam swędzą dłonie i stopy. Na choelstaze robi się próby watrobowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:27
polkosia, lojkalojka, Arielka lubią tę wiadomość
-
zakocona wrote:Angela, ale siku ci leci czy co? Ja tak mam. W zależności w jakiej pozycji usiade to jeszcze mi dolatuje kolejna porcja siku.
nie mam tych paskow i nie wiem czy moge tu kupic. Jak skoncze siusiu to czekam chwilke rozluzniona, zaczynam wycierac i sru leci i znow.
-
my dream wrote:a mi się przybrało 12 kg, pewnie jeszcze troche podskoczy. Ale nie odmawiałam sobie niczego.
mój nie chce już się ze mną kochaćmówi, że czuje dyskomfort, że się boi
Zakocona oj poważna masz racje ale generalnie to nie zawsze jest tak właśnie z tymi objawami , nawet mój lekarz mówił mi ze jedna nie ma objawów nawet a okazuje się przy badaniach ZS chllestaza na całego albo ta co ma największe objawy nie ma wgle . Moja znajoma się drapala i miała brązowe plamy na nogach i rekach a plamy to nie objaw podobno , Ja miałam krostki i mega swędzenie ktore apropos właśnie od nowa wraca i dostał am skierowanie na to badanie , no cóż zobaczymy . Oby żadna z Nas nie miała tegomy dream lubi tę wiadomość
-
StyczniowaNadzieja wrote:Dzięki! Właśnie w nocy też pomyślałam że to może być cholestaza ale nie chce się nakręcać, teraz juz nic nie swędzi i opuchlizna jakby też mniejsza. dobrze że dzis wizyta tylko zeby mi to z głowy nie wyleciało!
Mnie swędzą dłonie, jak spuchną. Lekarz mówił, że to rozciągnięta skóra swędzi. Cholestaza to uporczywy świąd i nie tylko na dłoniach, więc przypuszczam, że to od puchnięciaKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agaton wrote:No to jak to są wody, sączą się, to coś z tym robić, czy to normalne i czekac na akcje?
Zakocona, jak się kładę, to swędzi mnie co chwile coś. Jak siedze w kościele no to się drapie co chwile, aż mi głupio. Ja w ogóle nie wiedziałam, że jest jakas taka choroba i nigdy nic ginowi nie mówiłam, ale miałam krew badana i wszystko było dobrze. Raz po pizzy bardzo mnie w nocy swędziało wszystko, ale stopy i dłonie to akurat w ogóle. Sama nie wiem...
teraz jak jem lekkostrawnie bardziej, to jest ok, ale jak sie kłade, to drapne się co trochę
Z cieknącymi wodami udałabym się na IP, żeby sprawdzić, czy to na pewno to i ile ich ewentualnie już uciekło
-
Angela, jak leci niekontrolowanie, to raczej wody. Mi siki tak lecą, ale musze je wycisnąc hehe.
Katarzyna, ja mam próbki z tego leku GineIntima, są w aptece za darmo, przynajmniej w mojej. Można podobno też przez net zamówić.Katarzyna87, annggela lubią tę wiadomość
-
annggela wrote:No chyba tak, ale wrazenie mam jakbym kontrole stracila
nie mam tych paskow i nie wiem czy moge tu kupic. Jak skoncze siusiu to czekam chwilke rozluzniona, zaczynam wycierac i sru leci i znow.
Katarzyna87, polkosia lubią tę wiadomość