Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Mnie swędzą dłonie, jak spuchną. Lekarz mówił, że to rozciągnięta skóra swędzi. Cholestaza to uporczywy świąd i nie tylko na dłoniach, więc przypuszczam, że to od puchnięcia
Też tak właśnie pomyślałam, dzięki za miłe słowa, no nic do dzisiejszej wizyty nic się nie stanie a na wszelki wypadek zapytam i dam Wam znać jak to wygląda -
magdallenee wrote:W aptece dostępny jest test na cieknące wody nazywa się BoboSafe, wyglądają jak podpaski, trzeba w tym trochę pochodzić i jeśli to faktycznie wody to zmienia ona zabarwienie na niebieski
ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny, to może pójdę sprawdzić. A to IP to tam gdzie karetki podjeżdzają, czy jak? Sory za głupie pytanie, ale nie byłam nigdy;)
A na cholestazę robią badania wątroboiwe, czy z krwi wychodzi? Albo chociaż czy jest podejrzenie z krwi i wtedy kierują na próby wątrobowe?
jak czytałam na necie, to nie pisali czym to grozi więc sie nie przejełam, ale teraz to mnie Zakocona nastraszyłas, choć niczym konkretnym, tylko, że groźne. Niech już ta Balbina wychodzi...
-
na Sr mówili ze wody maja słodki zapach i że jak juz na prawdę nie wiadomo to trzeba wąchac, poza tym są w konsystencji troche klejące. no i przy pozytywnych GBSach trzeba od razu jechać jak wody ciekną.
Co do GBSów, to powiem Wam co mi się przytrafiło, mam nadzieję, że żednej z Was sie nie przytrafi. 3 miesiące temu miałam robione posiewy na tlenowe i beztlenowe bakterie i wtedy wyszły mi gbsy. # tygodnie temu robiłam sam wymaz, bo hginka powiedziała że trzeba dla formalności, i wyszło że niewyhodowałam. Wiecej mi nie zlecala ale do szpitala kazala wziąc wynik wczesniejszy, którym lekarze będą się kierowaćbo ten który wyszedł jest ewidentnie fałszywy... Takze jak bym miała tylko ten jeden wymaz to bankowo nie dostałabym antybiotyku...21.10.2015 Leon -
polkosia wrote:Zakręcona, nie musisz mi udowadniać nic. Chodzi mi jedynie o to, że skądś te kilogramy się biorą...
Tak jak mowie , podejrzewamy z lekarka od jakiegoś czasu , ze to wszystko przez efekt JoJo po diecie , jednak organizm dostał szoku po roku nie uzywania cukru , maki i wielu jeszcze innych produktow .zresztą nie ma o czym juz tu mówić , zrzucić i tak zrzuce jeszcze z nawiązką i znów będę szczuplutenka i piękna ! :)a co
agaton, polkosia, lojkalojka, aanaa, maluda lubią tę wiadomość
-
madu wrote:na Sr mówili ze wody maja słodki zapach i że jak juz na prawdę nie wiadomo to trzeba wąchac, poza tym są w konsystencji troche klejące. no i przy pozytywnych GBSach trzeba od razu jechać jak wody ciekną.madu wrote:Co do GBSów, to powiem Wam co mi się przytrafiło, mam nadzieję, że żednej z Was sie nie przytrafi. 3 miesiące temu miałam robione posiewy na tlenowe i beztlenowe bakterie i wtedy wyszły mi gbsy. # tygodnie temu robiłam sam wymaz, bo hginka powiedziała że trzeba dla formalności, i wyszło że niewyhodowałam. Wiecej mi nie zlecala ale do szpitala kazala wziąc wynik wczesniejszy, którym lekarze będą się kierowaćbo ten który wyszedł jest ewidentnie fałszywy... Takze jak bym miała tylko ten jeden wymaz to bankowo nie dostałabym antybiotyku...
-
madu wrote:;/
Agaton zmykaj na IP mimo wszystko, będziesz wiedziec przynajmniej
Magdallene, a jak się czujesz? Dałaś rade wczoraj?
-
Czesc dziewczyny
Iviq gratulacje
Paulla powodzenia
ale sie porobiło
Dziewczyny macie jakieś sposoby na łupież bo już mnie coś bierze... nie potrafię się go pozbyć, podrapie się po głowie i za paznokciami biało -
zakocona wrote:Zakręcona, plamy są również objawem. Koleżanka pokazywała mi swoje stopy po porodzie po cholestazie. Strup na strupie, bo tak się drapala.
Angela, alw leci ci z pochwy czy z cewki, bo przecież to czuć. I jest różnica.
Co to sa te GBs ?
-
soraya wrote:Agaton taki niebieski papierek to raczej przy uciekających wodach, jeśli nie masz infekcji. Prawidłowo powinien być żółciutki.
Fakt, ale jak Agaton sprawdzałaś? Pasek do pochwy? Bo ja z wkładki i okazało się, że to mocz był.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Magda, 3szt za 50zl to dla mnie i tak cena kosmos.
Agaton, każdy szpital ma gdzie indziej wejście na IP. Będziesz miała napisane Izba Przyjęć.
Polkosia, ale jak czytałam to trzeba je do pochwy włożyć, bo wynik może w innym wypadku wyjść fałszywy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:52
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
zakocona wrote:Ja wczoraj pierwszy raz od nie wiem kiedy zajrzałam w lusterko jak tam moja psita wygląda. Żałuję, że to zrobiłam. Rozklapciana totalnie
Dobrze przynajmniej, że łysa.
o matko, chyba każdej z nas taka jest "rozklapciana". uśmiałam się z tego słowa. -
hej dziewczyny
Iviq gratulacje kolejna mamusiu
Kurcze ja bym poleciała sprawdzić czy to wody Agaton, nie ma co się zastanawiać. A sprawdziłaś czy pachną moczem czy nie?
Co za akcję miała PauLLA, bo nie mogę poszukać?
A ja wczoraj pomyłam okna i dziś pełen relax, nic się nie dziejechyba bym musiała wieżowiec cały umyć haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 10:52
-
Agaton tez nigdy nie byłanm na IP, ale jak patrzyłam na stronę szpitala, to trzeba sie kierowac chyba gdzies w kierunku połoznictwa ginekologi i tam powinna być ginekologiczna izba przyjęć. Dziewczyny które były na IP dobrze mowie??? Czy to nie ma znaczenia?21.10.2015 Leon
-
ZakręconaOna wrote:To samo mi właśnie lekarka powiedziała , ze nawet jakbym się obzerala nie przytylabym 40 kg , zresztą zrobilabym dziecku krzywdę takim obrzeraniem , cukrzyca ciazowa itp a nic takiego nie mam , malusio zdrów .
Tez mam nadzieje ze zrzuce szybko , na mojej dietce potrafilam schudnac tak jak kiedyś pisalam 40 w 10 miesięcy wiec teraz tez dam rade plus władze ćwiczenia , latanie do dziecka To wiadomo ze jeszcze dodatkowy wysiłek:) ah juz nie mogę się doczekać na prawdę.
Kochana a co do cholestazy to z krwi sprawdzaja biliburyne czy jakoś tak
A, no, jak efekt jojo to faktycznie, wystarczy 50 kalorii więcej dziennie i można nieźle przybraćKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn