X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Hej. Jestem po wizycie, z małą wszystko okej, skurcze się pojawiały, ale niewiele. Był ze mną D zachwycał się i słuchał cały czas serduszka. Nie wiem, ale chyba pobrali mi ten wymaz w końcu, była inna doktorka - nie było babkia z recepcji, którą chciałam spytać o kilka spraw. Kolejna wizyta za tydzień (zajebiście, bo mam wtedy spotkanie z położną). To tyle dobrych wieści

Przepraszam, ale:

JESTEM TAK WKURWIONA, że brak mi K.WA słów. Miał mieć dzień wolny, żeby pozałatwiać wszystkie sprawy!!!!!!!Później powiedział, że o 12 musi jechać, więc spisałam listę spraw do załatwienia (niezbędne minimum), które można załatwić do god.12. A już w szpitalu musiałąm się wkurwiać, bo non stop dzwonili ile jeszcze mu zejdzie!!!!! Nawet tam spokoju nie miałam. Nie załatwiliśmy NIC. I prędko nie załatwimy, ja wkurwiona on do pracy te taki poszedł, bo nie popuściłam mu już tym razem. Szlag mnie trafia, ja tu niczego nie załatwie po prostu niczego. W dodatku jak dzwonią do niego z pracy odbiera jak poparzony, jak ja zadzwonię (a rzadko mi się zdarza, może z raz w nowej pracy) nawet nie odbiera i nie oddzwania. Już teraz wiem, że jak się coś będzie działo, to nie będę marnować czasu i do niego dzwonić, biorę rzeczy i piechotą do szpitala. O dupę rozbić to wszystko. Dalej nerwówka i wkurwianie się. Nie wiem już czym mam rzucać!!!
    Hej .
    Dobrze , ze z Mała wszystko ok , robili Ci USG jakieś ?
    Co do męża i jego pracy to nie wiem kochana co mam juz Ci powiedzieć , brak slow

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton kochana nie stresuj się:) w końcu czas i na Ciebie musiał przyjść .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce ksiązki 3szt za 25,99 :) co prawda głównie romansidła, ale sa też książki kucharskie, kryminały i książki w twardych oprawach z bajkami dla dzieci!

Polecam!

ja to Wam zazdroszczę, żadnych objawów przedporodowych nie mam :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moja też wygląda fatalnie. Napuchnięta, czerwona, o matko... Dobrze, że nie muszę na to patrzeć :P

u mnie to samo, jak myję to czuję że większa i rozpulchniona, biedna :( Ciekawe jak będzie wyglądał sex po porodzie co, aż jestem trochę przerażona...

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Zakrętka z malutką wszystko w porządku, serduszko pracuje dobrze, jest cały czas główką w dół. USG mi będą robić za 2 tygodnie, a od teraz wizyty co tydzień.

A i waga (moja) wrosła w 2 tygodnie 600g, mam nadzieję, że to małej się "dostało" i nabiera tłuszczyku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 11:19

BATTINKA, zakocona lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile mala wazy w końcu ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona polubiłam a nie chciałam polubić.

IvQ jak super ze juz maleństwo z Tobą :*

Paulla trzymamy kciuki :)

Mika kochana ty to się masz naprawdę ciągle stresy! Nosz....!
    Ja cie rozumiem bo mi ich tez nie brakuje a sil to juz nie mam :(

Całą noc nie spalam co godzinę na siku szyjka szczypała a mala to robila mi takie tsunami ze Glowa mala. Myślałam że już będę do położnej dzwonić ale ucichło...:(
    Leze caly dzien i NIC mi się nie chcę. Dalej brak mocy...:(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Zakocona polubiłam a nie chciałam polubić.

IvQ jak super ze juz maleństwo z Tobą :*

Paulla trzymamy kciuki :)

Mika kochana ty to się masz naprawdę ciągle stresy! Nosz....!
    Ja cie rozumiem bo mi ich tez nie brakuje a sil to juz nie mam :(

Całą noc nie spalam co godzinę na siku szyjka szczypała a mala to robila mi takie tsunami ze Glowa mala. Myślałam że już będę do położnej dzwonić ale ucichło...:(
    Leze caly dzien i NIC mi się nie chcę. Dalej brak mocy...:(
    Ty kochana dziś 40 tydzień zaczelas :o
    Mała wychodz !!!!!
    Ja tez mam brak mocy , całkowity

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    A ile mala wazy w końcu ?

no właśnie edytowałam wpis, nie wiem bo nie było żadnych pomiarów, tylko krew, mocz, moja waga i ktg

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha e szkoda , ze nie podali no ale co tam , za dwa tygodnie się dowiesz , zapytaj sama

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Wogole to po skonczeniu siusiu wycieram sie i leci mi dalej :/ i znowu wycieram i leci dalej( jakbym tego nie kontrolowala ) :/ czy ktoras tak ma ?

Mam tak samo lekarz na izbie powiedział że to nie wody

annggela lubi tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka ja mam po prostu brak sił jak Ty, tylko z innego powodu. Jestem bezsilna, nie mogę nic już poradzić. Co się nadzieja pojawia, za chwile mi skrzydła podcinają, idzię się wkurwić a teraz siadam i płacze, bo i tak jestem sama na chacie

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Aha e szkoda , ze nie podali no ale co tam , za dwa tygodnie się dowiesz , zapytaj sama

Byłam tak wściekła Zakrętka, że zapytałam tylko o szpital jak mam wybrać i się z nimi umawiać. Bo przecież telefony już od 9.30 były "gdzie jesteś" " ja już po" "musimy jechać" "zwijaj sie szybciej".

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela też tak mam i zazwyczaj podchodzę do sikania 3 razy za jednym zamachem ;)

annggela lubi tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogólę, to myślałam, że wieczorem pochwalę się Wam pralką - nie chciałam zapeszać wcześniej jak widać słusznie. Kasę miał dostać w piątek za te 2,5 tygodnia pracy - zrobie przelew w sobote, później nie w poniedziałek, wczoraj kumpel dzwonił "jutro rano na bank", a dziś jak widać nadal nic. Nie denerwowałam sie wcześniej bo kazałam mu jechać do niego chociaż po jakąś zaliczkę na zakupy, na których byliśmy w sobotę. Jak widać w tamtej pracy go w ch.ja robili, tutaj z kumplem szefem też jak widać sytuacja się powtarza. Czy ja przesadzam? Bo chyba nie! Tydzień temu we wtorek mu mówił, że w piątek będą pieniądze. Dziś jest kolejny wtorek.

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Mam pytanie,bo od wczoraj mam mokro strasznie. Ledwo sie rano umylam,a tu juz mokro i zmierzylam sobie to papierkiem i byl niebieski,czyli ph 7. Ale to jest przezroczysta wydzielina,troszeczkę taka klejąca,nie tak jak śluz,ale tez nie jest to tak jak woda. Co myślicie o tym? Śluz to jakie ma ph?
    Ja mam od kilku dni tak nawet czuje jak to leci może to być śluz tylko taki wodnisty

agaton, maluda lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton powodzenia na IP
    u mnie izba przyjęć jest wspólna na parterze, a ginekologia na 2 pietrze

moja piczka jak wczoraj goliłam i patrzyłam do lusterka tez cała rozpulchniona i czerwona
    a co do seksu to mąż też już nie chce się ze mną kochać... powiedział że nie potrafi się skupić i czuje dyskomfort :(

agaton lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrabiania miałam tyle, co Zakręcona wczoraj po całym dniu :) Czytam, i czytam, i czytam....;)
    Mikejla, brak słów na zorganizowanie tego Twojego...
    Zakręcona ja wierzę w ten efekt jojo i hormony ciążowe na pewno też zrobiły swoją robotę, nie trzeba się objadać żeby tak przytyć, ale widzę, że masz taką mega motywację, że zaraz ruszasz do boju z wagą, super :)

Paulla trzymam kciuki i nie stresuj się tam, wszystko będzie dobrze;*

IviQ gratulacje!! Kornelek się urodził w tym samym dniu co ja, tylko 25 lat później hehe;) Będzie fajny chłopak!:) a Ty mam nadzieję szybko dojdziesz do siebie i ból minie raz dwa.

Mój mały wczoraj miał takie szaleństwo o północy tak do 1, że myślałam, że brzuch mi rozsadzi, był WSZĘDZIE! :) kuło mnie strasznie w szyjce i pachwinach przy tych jego tańcach, ale miał powera że hej! :) Dziś byłam zrobić badania mocz, hbs i p/ciała, to już chyba ostatnie przed porodem :) W poniedziałek wizyta i ściąganie krążka i zobaczymy jak się akcja potoczy.

Blondik - 4 dni balanga?? Jaaa.... mogę pomarzyć, ja ledwo idę ! Zastanawiałam się gdzie jesteś, a Ty imprezowałaś:)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla, ciężka sytuacja. Wiesz, ja Ci napiszę troszkę z innej perspektywy...
    Mamy tu takich znajomych - małżeństwo. Koleś jest jakimś tak jakby szefem. No dzieli pracę, organizuje itp, ale sam też normalnie pracuje - praca przy sadzeniu, zbieraniu itp.
    On w pracy jest bez przerwy! Od poniedziałku do niedzieli. Jak się z nimi spotykamy, to zawsze telefony się urywają :/ Każdy zawsze odbiera. Poza tym żadnych wczasów sobie nie robią, bo on się boi, że jak zrobi sobie dłuższe wolne, to ktoś mu robotę sprzątnie :/ Ogólnie pracuje po kilkanaście godzin dziennie i właśnie w sezonie 7 dni w tygodniu. Może Twój mąż też się boi o tę pracę, bo w sumie ma nóż na gardle...?

Co do seksu, to ja mojemu w zeszłym tygodniu powiedziałam, że już niedługo będzie ciąża donoszona i możemy spróbować. Normalnie dzień w dzień mi teraz truje i jeszcze wczoraj stwierdził, że to już chyba miesiąc minął odkąd mu to mówiłam, a miał być tydzień. Jak mu powiedziałam, że niektóre z Was pisały, że lekarz podczas badania już wyczuwał główkę, to zaraz chciał zaglądać :D No ręce opadają :D Powiedział, że jak lekarz może, to on chyba też.

Mój ogólnie nie ma problemu z odbieraniem telefonów, ale często jest tak, że najzwyczajniej go nie słyszy. Ale ja mam zapisane numery jego kolegów i szefa, więc jak coś, to obdzwonię wszystkich ;) Ale numer i kasę na taksówkę mam też przygotowane na wszelki wypadek :)

Ogólnie druga noc taka pięknie przespana. Chociaż nie mogłam do późna zasnąć. A na dziś też mam grubsze sprzątanko w planach i mielone na obiadek (oby się zgaga po tym nie pojawiła!). Ahhhh...i zapomniałam się pochwalić, że moja wczorajsza ogórkowa wylądowała w kibelku, bo ogórki miały jakiś dziwny smak :/

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, mój to codziennie w ginekologa się bawi, odkąd usłyszał, że mam rozwarcie :D Tylko, że chyba nie ogarnia jednak, bo codziennie inaczej mu "wymiar" wychodzi, hahaha :D

Little Frog, lojkalojka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 2479 2480 2481 2482 2483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ